. . .

Dagens fråga:

Vad var det bästa som ni fick i julklapp i år? :)




Nu är julen över för i år

Nu när julen är över så tycker jag faktiskt att det är skönt på något sätt. Ja men vad är det jag sager! (Tänker alla som känner mig, min julgalna jävel) men det är sant! Det är ju väntan och längtan som man är ute efter, spänningen, för det är faktiskt spännande med paket även om man är stor. Så när man väl har öppnat paketen så är det ju inte så roligt längre. Då är allt över och då känner man att man är "färdig". Jag känner att jag är färdig nu faktiskt, nu får det gärna bli nyår och sen får det väldigt väldigt gärna bli sommar! <3

Jag älskar sommaren, man kan ha så mycket snygga kläder på sig, man kan gå i vilka skor man vill! Utan att tänka på att det är kallt eller halt. När det är sommar kan jag springa runt i höga pumps, svassa runt i mina snygga gladiatorskor, gå runt i bara en stor t-shirt och en snygg bikini under och en tofs på huvudet och ett par solbrillor såklart, den aboslut snyggaste och slappaste sommarklädseln helt klart! På kvällen kan jag gå ut och springa i solnedgången, när den heta sommarvärmen har lagt sig och det är sådär lagom varmt. Ja, jag längtar till sommaren för då finns det jordgubbar! <3 åh, jordgubbar...

Julen är underbar, men nu är den över. Så nu går vi vidare mot 2010 som jag tror kommer bli ett fantastiskt år, ja det är jag rätt säker på för jag fyller 20 år! ^^ Då vet vi ju alla vad man får göra, inte sant? ;)

Ska lägga upp bilder på saker jag fått i julklapp också, när jag orkar packa upp allt och ta kort vill säga, hihi!
Fick i alla fall en massa skoj! En vråååååålläcker väska som jag har trånat efter ja jag vet inte hur länge, länge i alla fall! Så nu fick jag den äntligen av mamma och jag blev så glad att jag bara stod och hoppade som en galning och skrattade! :) Sen fick jag två boxar av serien Nord oh Syd, (med min älskling Patrik Swayze) Escada magnitism och En shopaholics bekännelser av älskling, och jag blev så glad när jag öppnade de paketen för det var ju precis vad jag ville ha ju! Min älskling kan allt han, hihi! Sen så fick jag ett jättefint tårtfat med glaskupa, ett brödskrin i rostfritt stål, skitsnygg! Lite småplock, handdukar, en necessär och en sovmask som matchade, de var lila med gnistrande kristaller på, läckert! Ett glöggset fick jag också, hihi! Pengar, av svärföräldrarna fick jag smink, ett halsband och en fin Lasse Åberg tavla. Gillade allt jättemycket och halsbandet var så fint! Sen var det lite roligt för de hade lyckats pricka in den exakta färgen som jag ville ha på nagellacket, fast de inte ens visste om det och jag har letat efter den färgen jättelänge men inte hittat nåt, snacka om tur! :)

Ja, det var en bra julafton, lite annorlunda, (vi bröt en tradition som vi hållit stenhårt på!) men den var ändå bra! :)
Jag vet vad jag ska göra i ett år framöver i alla fall. Jag ska spara pengar och sen ska jag resa till New York nästa år i december :) Det är något jag alltid velat göra och ALLA säger att det är underbart i New York i december. Den stora granen, den berömda isbanan där man åker skridskor, alla stora affärer och gallerior, åh åh åh! JAG VILL DIT NU!

Ska försöka åka till Paris till sommaren också, usch, det blir dyrt det här, men det är något jag verkligen vill så det SKA gå! :)

Puss


Tjugofjärde december

Dagens, och det sista avsnittet av Sunes jul :)


GOD JUL

Dagen som vi alla har väntat på är nu äntligen här,
Julafton!


Tjugotredje december

Dan före doppardan!
Nu är det bara EN ynka dag kvar, gaaahhh!!!
Gud så spännande, här kommer dagens avsnitt av Sunes Jul :)



Tjugoandra december

Dagens avsnitt av Sunes jul :)
Nu är det bara två dagar kvar, gaaaaahhhh!!!





HAHAHA!!!
Bla bla bla bla bla, bla bla bla, armen! xD


Tjugoförsta december

Dagens avsnitt av Sunes jul! :)




Svensson Svensson jul

Det här är faktiskt min julfavorit bland alla!
Det här slår alla julfilmer tillsammans, trots att det bara är ett avsnitt på en halvtimme, det är världsbäst och man skrattar ju hela tiden, HELA TIDEN! :D

Och alla vet väl att de ALLTID sänder svensson svensson jul på julafton?
Så då kan ni kolla då också, dubbelt upp, woho!






Snart är julen här...

Det är faktiskt lite sorgligt att julen snart är här, för då är den snart över för i år.
Nu trivs jag inte alls i min lägenhet. Jag har packat ihop alla mina julklappar som ska med hem till Hagfors och till min familj och min sambo håller på och packar ihop alla sina julklappar som ska med upp tills hans hem i Strömsund, så nu är det alldeles tomt under granen... Tomt och ledsamt.

Det är det som är mysigt tycker jag, att ha en massa julklappar under granen som ligger och väntar!
Först är det ett litet paket, sen blir det två, tre och till slut är det en stor hög med julklappar, men nu ligger de inte där längre, tomt, tråkigt.

Nåt som är ännu tråkigare och ännu sorgligare är att inte jag och älsk ska fira jul tillsammans.
Han åker hem i morgon till Strömsund, jättetidigt. Sen ska han vara borta hela jullovet sitt och jobba en massa i mellandagarna. Jag saknar honom redan och jag vill fira jul tillsammans med honom!
Jag tycker faktiskt att man ska vara med den man älskar på julen, eller hur?

Men han har faktiskt lovat att vi ska fira jul tillsammans nästa år :)
För han tycker inte heller om det här att vi inte ska fira jul tillsammans, fast det var han som ville åka iväg från första början, men nu känner han sig lite vemodig, hihi!

Next year baby!

Puss och kram

SNÖ ^^

Åh! Jag är så lycklig! Vi kommer att ha en VIT JUL i år!
Förr om åren har snön kommit i december men smält bort direkt för att det har varit för varmt, så vi har fått nöja oss med en grön jul och om vi haft en minimal tur så pyttelite frost på backen, jajemen! Men i år har ju faktiskt snön kommit, förra veckan tror jag att det var OCH det är svinkallt så den kommer inte smälta bort, wiihoo! ^^
Det är galet kallt, GALET! Värre än Strömsunds -25 grader, ja här känns det helt annorlunda eftersom luften är helt annorlunda och Karlstad gör ju inte saken bättre där det blåser ganska mycket, men vet ni? Det gör inget för jag har snö och kommer ha snö på julafton och jag vill ut och åka pulka! :D (man blir faktiskt aldrig för stor för att åka pulka) hihi!

Sen har vädret lovat att det blir snö på onsdag också, jippi!
Vi kommer ha jättejättemycket snö på Julafton ^^




Fjärde advent

Idag är det fjärde advent och vet ni vad det betyder?
Att det är så jättejättenära till julafton nu!

 Julen nalkas i advent,
och vårt fjärde ljus blir tänt.
På Guds lille son vi tänker,
när de fyra ljusen blänker.


Tjugonde december

Dagens avsnitt av Sunes Jul :)


Nittonde december

Dagens avsnitt av Sunes jul :)
Enjoy!


Artonde december

Dagens avsnitt av Sunes jul :)
Det börjar närma sig julafton med stormsteg nu!




Hemmagjorda snickers

Jag älskar hemmagjorda snickers!
Man får till den kraftiga smaken av både jordnötterna och chokladen och jag älskar det!
Med det här receptet klarar du inte av att bara ta en, du MÅSTE ta flera! Mums!

Ingredienser
1 burk jordnötssmör
2 dl strösocker
2 dl kokosflingor
4 dl ljus sirap
10 dl rice krispies
2 tsk vaniljsocker
200 g mörk choklad

Smält jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Blanda därefter i kokosflingor, vaniljsocker och rice krispies, rör om ordentligt. Häll sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och platta till, till en jämn och fin yta. Låt stelna. Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut ett jämnt lager över snickerssmeten. Låt stelna i kylen.
Skär sedan ut snickersen i fina rutor. Klart!

MUMS!!! :)



(Bilden är lånad)


Sjuttonde december

Dagens avsnitt av Sunes jul :)



Sextonde december

Dagens avsnitt :)


Tomten jag vill ha en riktig jul

Jag tycker verkligen om den här låten!
Den är så mysig och så... ja jag vet inte, men bra är den i alla fall!
Och jag blir alltid så glad av att höra den ^^



Första julklappen i år :)

Ja just det, det glömde jag!
Jag och Linda gav varandra våra julklappar idag och nyfikna som vi är så kunde vi inte hålla oss ända till julafton så vi slet upp paketena idag (fy skäms Emelie och Linda...) men det gör inget för det var så roligt!



Här är mina paket som jag fick av Linda.
Kan ni gissa vad som fanns i? :D



I det lilla var det dessa örhängen som jag har tittat på i evigheternas evigheter!
Jag hade nämligen ett par nästa likadana, eller ja, de ser precis likadana ut men de är inte från samma affär, men mina gamla gick sönder... Men världens bästa Linda köpte nya åt mig! ^^



Och i det stora var det denna underbara halsduk som jag också har tittat på i evigheternas evigheter men aldrig köpt. Och den är underbar för den har inga ändar! Så man kan bara snurra den runt halsen.
Den är skitsnygg och skitvarm, underbart!

Av mig fick Linda en svart sidenmorgonrock som hon har suktat efter i evigheternas evigheter, och ni skulle sett henne när hon öppnade paketet, ja det var en vacker syn för hon log med hela ansiktet! ^^

Sen blev vi galna för vi var så otroligt nöjda med varandras paket så vi hoppade runt som galningar i köket och sjöng en massa julsånger och sen kutade Linda runt i den fär morgonrocken resten av dagen, hahaha!


Årets julkort

Idag var jag ju som sagt hos Linda och gjorde julkort.
Det var riktigt mysigt och riktigt roligt!
Jag kom dit runt ett och då hade hon varit så söt och gjort amerikanska pannkakor till oss. Vi åt och åt och mums vad gott det var! Sen så började vi pyssla och göra julkorten och julmusiken dånade från cd-spelaren. Det var då jag kände att nu är det verkligen december, nu är det verkligen snart jul. Jag sitter och pysslar, det spelas julmusik och det snöar ute! :)

Såhär blev några av korten, men tänk på att kameran inte gör dem rättvisa då de ser ganska platta ut och så är inte fallet i verkligheten då de är utbyggda :)







Voila!
Så blev årets julkort :)
Får se om jag orkar göra fler med annorlunda motiv i morgon kanske, men då måste jag jobba snabbt!

För ni vet väl alla att man måste skicka julkorten senast den 16/12,
alltså i morgon.

Glöm inte att posta dem!


Dagens pyssel

Nu ska jag hem till världens bästa Linda och göra julkort :)
Det är så mycket roligare att göra dem själv än att köpa färdiga tycker jag!
Ni får se bilder sen (om de blir bra) annars skippar jag nog det! ;)

Have a nice day!

Femtonde december

Dagens avsnitt av Sunes Jul :)
Det här är också en klassiker och ett av de roligaste avsnitten!


Adventsljusstakar - pffa till!

Det kanske är ett lite sent tips nu med tanke på att vi redan är förbi den tredje advent, men skit samma! Då kan ni komma ihåg det till nästa år.

Adventsljusstaken är viktig tycker jag, den får absolut inte vara tråkig! Min mamma brukar göra jättefina adventsljusstakar tycker jag och här är årets. Men min mamma älskar julen, så hon gjorde dubbelt upp! En rak och en rund och den runda är jättenkel att göra :)



Här är den första.
Rak, enkel och underbart julig!
Det är mossa och grankvistar samt pepparkaksdekorationer i :)



Såhär ser den ut uppifrån.
Jag tycker att den är så söt :)



Här har vi den andra ljusstaken.
Det är en vanlig rund bricka som hon har lagt granris i.
Istället för smala ljus har hon blockljus (hon är en människa som alltid har en massa ljus tända) och i och med att det är blockljus så kan ni ha dem tända hur länge som helst för man märker ingen skillnad! OCH man behöver inte vakta för att få till den perfekta lutningen på ljusen. För att piffa upp det lite har hon även hängt dit nummerskyltar. I mitten har hon fina julgranskulor också. Enkel, men mycket fin :)


Maffig chokladtårta

Idag fyller min älskling år och i och med det så har jag ju självklart bakat en tårta! :)
En chokladtårta med massa massa choklad och nötter, mums! Alex älskar den tårtan och han ville så gärna ha den nu när han fyllde år, så självklart bakade jag den åt honom. Alla strömsundsbor känner väl igen den här tårtan som pms-tårtan, bara för att det är så jävla mycket choklad! ;) Den är förbaskat god!

Här är receptet :)

Ingredienser

200
200 g smör
3 3 dl ljust muscovadosocker
1 1 dl ljus sirap
4 4 st ekologiska ägg
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 dl kakao av god kvalitet
3 3 tsk bakpulver
2 2 tsk vaniljsocker
1 1 nypa salt
3 3 dl mjölk
200 200 g mörk kvalitetschoklad 70%
smör till formen

Peanutbutter frosting (till 1 tårta):
1.5 1.5 dl mjukt jordnötssmör
8 8 dl florsocker
1 1 dl kakao av god kvalitet
2 2 tsk vaniljsocker
300 300 g Philadelphiaost
2 2 msk varmt kaffe
Saltade jordnötter, pistagenötter, pekannötter, cashewnötter och hasselnötter till garnering
Röda cocktailbär, silverkulor eller guld non-stop till dekornation

Det är viktigt att formarna är max 24 cm i diameter om man vill få en riktigt hög och fin tårta. Det går givetvis bra med 26 cm i diameter men tårtan blir lägre och ger ett plattare intryck.
Har man inte 3 teflonformar kan man grädda bottnarna i omgångar istället.
Tänk bara på att smeten blir jämt fördelad.

- Receptet är beräknat till 1 tårta.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.

3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.

5. Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.

7. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.

8. Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen.

9. Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna.

10. Peanutbutter frosting: Rör försiktigt ihop alla ingredienser.

11. Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl eller frys.

12. Bred frostingen på tårtan och garnera med nötter och bär.



Glömde ta en bild på tårtan idag!
Så här är tårtan som jag gjorde när jag hade mitt chokladföretag :)
Hade fått den som beställning av en kund, därav den fina lådan.


Silent night

Mamma skickade den här versionen till mig igår. Silent night med Susan Boyle, ni vet hon som blev alldeles utskrattad i Storbritanniens Talang, men när hon väl började sjunga var det skratta bäst som skrattar sist! HA!

Så njut av denna version, den ger mig faktiskt lite rysningar :)


Fjortonde december

Dagens avsnitt!
Det här är seriöst ett av de roligaste avsnitten, det kanske till och med tar priset för bästa!
Peter Haber är ju klockren i detta avsnitt i alla fall,
den saken är säker!

Enjoy! :)


Tredje advent

Idag är det ju inte bara Lucia, det är ju även den tredje advent!

Kölden biter i advent                     
och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevara alla frusna,
ge dem värme, låt det ljusna


Lucia

Idag mina kära vänner är det Lucia.
Jag älskar Lucia, jag tycker att det är så mysigt och vackert! :)
Bara för att det är Lucia så bjuder jag på detta avsnittet från När karusellerna sover, för jag tycker att de har gjort det bästa luciafirandet av alla julkalendrar.


Trettonde december

Dagens avsnitt av Sunes Jul :)


Tolfte december

Dagens avsnitt!
För övrigt så är jag och hälsar på familjen i Hagfors och åker hem i morgon kväll, så det blir inga speciella uppdateringar förrän då, tyvärr. Jag vet att jag uppdaterat dåligt de senaste dagarna, men så är det ibland.
Nu har jag lust att skriva så snart kommer det en massa, that's a promise! ;)


Elfte december

Dagens avsnitt av julkalendern :)
Det här avsnittet är så jävla roligt!


Jultips IV

Nu är julbaket i full gång!
Man ska baka knäck och kola, praliner och tryffel, kakor hit och kakor dit och självklart lussebullar och pepparkakor. Något jag tycker är mysigt är att baka tillsammans med nära och kära, familj och vänner och hur underbart är det inte när de små barnen hjälper till och gör deras konstverk?

Att barnen ska vara med vid lussebullsbak och pepparkakebak är självklart! Något som brukar vara ett stort problem är att det inte finns kavlar till alla och då tjafsar man hit och dit om vem som ska ha kaveln först, men då har jag ett superbra tips! Saknas det en kavel så är det bara att ta en tom 33 cl-glasflaska, ni vet sånna som finns i drickbackar och så kavlar man. Det funkar jättebra och jag minns att jag själv gjorde så i mina yngre dagar och tänka sig! Jag kom på idén alldeles själv, vilket underbarn jag var ^^

Nej men det är ett jättebra tips om man är många som bakar och barnen bryr sig inte om de får kavla med en riktig kavel eller en flaska, tvärtom! Jag skulle nog säga att de tycker att det är mer häftigt att kavla med en glasflaska än gammal tråkig kavel ;)

Bra tips va? ^^



TADA!
2000-talets kavel :D


Nobeldagen

Idag är det ju den 10:e december vilket innebär att det är Nobeldagen idag där världens skarpaste hjärnor belönas (citerat från Ronny & Julia) hihi! ^^
Ärligt talat så är jag inte så insatt i det där med Nobeldagen och inte tänker jag sitta och titta på deras middag heller, nej jag har väl viktigare saker för mig än att sitta och titta på dem när de äter!

Jag funderar på om jag skulle ta och baka den där chokladkolan som jag nämnde igår, och kanske borde jag göra mer knäck då den förra blev uppäten, eller slukad igår av min kära familj och Joel! Jajemen! Den försvann på två röda sekunder ungefär så nu är det tomt. Chokaldhattarna som jag hade bakat är snart slut de också, kul.
Missförstå mig inte! Det är väl roligt att de tycker att det är gott, men det innebär ju att jag måste baka mer och mer och mer hela tiden... Men det är roligt så det gör inget! Det är bara det att det tar sån tid ibland...

Sen apropå ingenting så måste jag börja leta efter ett jobb och det gnaver mig ända upp i nacken, vart börjar man?

Tionde december

Dagens avsnitt av Sunes Jul :)


Julbaka

Idag har jag bakat lussebullar, det gillas! :)
Ett stort plus är att de blev så fina också, hihi!
Men inte har jag legat på latsidan och bara bakat lussebullar idag, nej jag har gjort en ny upplaga av mina chokladhattar och så har jag bakat snickers och mat såklart. Skulle ha hunnit med en ny upplaga av knäck och chokladkola, men det blev inte så för min kompis Joel kom och hälsade på! Det gillas! :)


Nionde december

Dagens avsnitt med Sunes jul :)


Min önskelista

Nu när det nalkas mot julen så måste man ju skriva en önskelista!
Fast det är ganska svårt i den här åldern tycker jag, man har ju det mesta och känner inte att det är något speciellt man behöver direkt, men i alla fall! Det ska göras och det finns ALLTID någonting som man vill ha lite extra mycket, inte sant? :)

Min önskelista

Escada Magnitism - parfym
Mascara Masterpiece Max - Max factor
En shopaholics bekännelser - Filmen
Stieg Larsson filmerna (Män som hatar kvinnor och flickan som lekte med elden)
En sodastream
En RESA LÅNGT LÅNGT BORT TILL DET SOLIGA OCH EN MASSA PALMER! (drömma kan man ju i alla fall)




Viktor Rydbergs

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.


Står där så grå vid ladgårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta.


För sin hand genom skägg och hår,
skakar huvud och hätta ---
»nej, den gåtan är alltför svår,
nej, jag gissar ej detta» ---
slår, som han plägar, inom kort
slika spörjande tankar bort,
går att ordna och pyssla,
går att sköta sin syssla.


Går till visthus och redskapshus,
känner på alla låsen ---
korna drömma vid månens ljus
sommardrömmar i båsen;
glömsk av sele och pisk och töm
Pålle i stallet har ock en dröm:
krubban han lutar över
fylls av doftande klöver; ---


Går till stängslet för lamm och får,
ser, hur de sova där inne;
går till hönsen, där tuppen står
stolt på sin högsta pinne;
Karo i hundbots halm mår gott,
vaknar och viftar svansen smått,
Karo sin tomte känner,
de äro gode vänner.


Tomten smyger sig sist att se
husbondfolket det kära,
länge och väl han märkt, att de
hålla hans flit i ära;
barnens kammar han sen på tå
nalkas att se de söta små,
ingen må det förtycka:
det är hans största lycka.


Så har han sett dem, far och son,
ren genom många leder
slumra som barn; men varifrån
kommo de väl hit neder?
Släkte följde på släkte snart,
blomstrade, åldrades, gick --- men vart?
Gåtan, som icke låter
gissa sig, kom så åter!


Tomten vandrar till ladans loft:
där har han bo och fäste
högt på skullen i höets doft,
nära vid svalans näste;
nu är väl svalans boning tom,
men till våren med blad och blom
kommer hon nog tillbaka,
följd av sin näpna maka.


Då har hon alltid att kvittra om
månget ett färdeminne,
intet likväl om gåtan, som
rör sig i tomtens sinne.
Genom en springa i ladans vägg
lyser månen på gubbens skägg,
strimman på skägget blänker,
tomten grubblar och tänker.


Tyst är skogen och nejden all,
livet där ute är fruset,
blott från fjärran av forsens fall
höres helt sakta bruset.
Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
tycker sig höra tidens ström,
undrar, varthän den skall fara,
undrar, var källan må vara.


Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
gott intill morgontimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.


Mintkyssar

Ingredienser

4 dl florsocker
1 dl vatten
1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmintsolja
50 g mörk blockchoklad

Gör så här

1. Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ung. 10 minuter till 115 grader. Om du inte använder termometer kan du göra trådprove: doppa två fingrar i kallt vatten, ta en droppe sockelag mellan fingrarna och för isär dem. Massan ska då tråda sig.

2. Häll upp sockermassan i en oljad skål. Tillsätt pepparmintsoljan när massan svalnat men ännu inte kallnat. Arbeta med en gaffel tills pepparminten blivit väl inblandad. Sätt sedan skålen över en kastrull med kokhett vatten och rör tills det hela blir tjockt.

3. Klicka upp massan på smörpapper och låt den stelna. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.

4. Lägg därefter på en klick choklad på varje pepparmintspastill med hjälp av en tesked. När chokladen har stelnat, förvara pastillerna i en burk med smörpapper mellan varje lager.

(från recept.nu)

TIPS!
Blanda i några droppar röd karamellfärg så blir de romantiskt rosa och mycket sötare! :)


Åttonde december

Dagens julkalender!
Det här är faktiskt ett av mina favoritavsnitt från Sunes jul :)




Sjunde december

Dagens julkalender :)


Santa Clause is coming to town

Tänkte sprida lite musikglädje och lägga ut ackorden till den här underbara låten så att ni också kan spela den såhär nu i juletider :) Lär dig den och sprid julglädje, that's what I'm gonna do ;) Gud jag blir så lycklig när jag lyssnar på den! :D   

      C                C7
You better watch out

       F   
You better not cry

  C                 C7
You better not pout

      F              Fm
I'm telling you why

          C        Am       Dm7  G7   C  Am7  Dm7  G7
Cause Santa Clause is coming to town

       C            C7
He's making a list

       F 
And checking it twice

 C             C7           F                 Fm
Gonna find out who's naughty and nice

C       Am         Dm7   G7  C
Santa Clause is coming to town

     C7                      F
He sees when you’re sleeping

     C7                         F
He knows when you're awake

     D7                       G
He knows if you been bad or good

          D7                       G
So be good for goodness sake

      C                 C7
You better watch out

      F
You better not cry

      C              C7
You better not pout

      F              Fm
I'm telling you why

C        Am        Dm7  G7   C
Santa Clause is coming to town

Santa Clause is coming to town

Santa Clause is coming to town


Andra advent

Idag mina kära vänner är det den andra advent vilket gör att vi närmar oss julafton med stormsteg!
På något sätt känns det lite sorgligt eftersom jag älskar alla förberedelserna som man gör i december. Ja man bakar och pysslar, köper julklappar och slår in dem. Lyssnar på julmusik och sjunger en massa sånger. Tittar på lucia och går på julmarknader, allt sånt där är ju jättemysigt och dessvärre så varar det inte så länge, för när julafton har varit så är det slut på allt och det är som om man stänger av allt med en strömbrytare.

Mörkret tätnar i advent
och vårt andra ljus blir tänt.
Gud bevara dem som gråter.
Låt dem le och leka åter. 


Sjätte december

Dagens lucka!
Avsnitt sex :)




Trillingnöt

Igår bakade jag trillingnöt och jag tror jag fick något järnstopp i ett inlägg innan för jag skrev trippelnöt, men jaja, det är tre i båda, så skit samma vilket namnet blev! ;)
I alla fall så blev de ganska bra, men jag ångrar att jag gjorde den med ljus choklad istället för mörk då jag ju faktiskt är en mörk choklad älskare, men man får ju inte vara självisk utan tänka på de andra i sin omgivning också ^^

Väldigt enkelt faktiskt!

Du behöver bara en halv påse hasselnötter och drygt 200g choklad.

Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter på 175 grader i ugnen. Låt dem svalna lite och pilla bort allt skal på nötterna med en ren kökshandduk. Därefter smälter du chokladen i ett vattenbad och blandar i nötterna i hälften av chokladen. Dela upp dem tre och tre och lägg på en plåt med bakplåtspapper och ställ i kylskåpet i ca 20 minuter. Därefter doppar du trillingnötterna i den resterande chokladen, och lägger dem på plåten igen och låter svalna. Som pricken över i:t så kan du ta lite smält choklad och lägga i en liten påse, göra ett hål i ena hörnet och ringla chokladsmeten över trillingnötterna så blir de lite finare och ser mer inbjudande ut.

Lätt julgodis, hoppas det smakar bra!


Femte december

Lucka nummer fem och dagens avsnitt!
I give you all Sunes jul :)




Dagens fråga

Dagens fråga:

Föredrar ni ljus eller mörk choklad?

Personligen älskar jag mörk choklad då jag tycker att det har en bättre smak.
Tycker att ljus choklad smakar så sött.
Ett plus är att det är mindre socker i den mörka och man kan äta mer, hihi! ^^


MUMS!


Fjärde december

Dagens lucka är öppnad!
Varsågod, ännu ett avsnitt av Sunes Jul :)


Pepparkakstryffel

Detta är en liten chokladtryffel för alla er pepparkaksälskare! Då jag vet att det finns många av er så lägger jag upp ett recept ur min omtalade favortibok Julgodis - för små och stora sockerbagare.

300 g mjölkchoklad av fin kvalitet
25 g smör
0.5 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
0.5 msk finstött kardemumma
0.5 vaniljstång
1 tsk kanel
0.5 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malda nejlikor
0.5 tsk ingefära
150 g mjölkchoklad eller ljus choklad till dopping

Du behöver:
pepparkaksformar av den minsta sorten

Gör så här

Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke.

Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den.

Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet.

Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat.

Gör klickar med en sked eller använd en sprits och spritsa ut lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kylen att stelna.

Ta ut chokladklickarna. Täck händerna med kakao och rulla klickarna till runda kulor. Låt dem stå i rumstemperatur i ca en timme för att torka.

Smält chokladen till doppingen i vattenbad. Låt den svalna lite. Doppa tryfflarna i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger upp kulorna på en tallrik.

Istället för att rulla tryffeln till bollar kan man hälla den i en form täckt med bakplåtspapper. Sedan kan man stansa ut tryffeln i olika formar med hjälp av små pepparkaksformar.

Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka och doppa sedan i smält choklad. Låt dem stelna.

Garnera gärna med pepparkakskristyr! Blanda florsocker med lite vatten och lägg i en platspåse. Klipp av ett hörn av påsen och använd som sprits. Spritsa pralinerna som pepparkakor.

Förvara svalt eller i kylskåp.

Se så söta de blir! :)


Endast för Saras skull - Önskelistan

Jag fick en fråga om vad låten heter med texten som jag har i min header och den heter "Önskelistan". För er som inte hittar varken texten eller ackorden så kommer de här + tonerna till introt, bara för er skull :)

Introt (tonerna)

C . GG . F# . G . C . GG . F# . G . C . G . C . G . C . G . E . G . C . G . C . E . G

När kommer Tomten? Snart kommer Tomten!
Titta här är listan över allt som vi vill ha.

C           G                 C                G
Vi vill ha skridskor, en häst och en rymdraket.

C               Am              Dm          Am      Dm
Gröna små monster och helst inga mjuka paket.

G                      C
Femton soldater och vad sen?

G              C
Femton till uttav tenn.

G                       C              D                 G
Fredliga ska dom va förstås, krigar ej och slåss!

Sen har vi önskat en orm och en lurvig björn,
fjärrstyrda bilar, en påse med solrosefrön
Bussar och tåg som går på räls,
en fetlagd katt med blommig päls.
Ett jättelikt tält, en cirkusdvärg,
en burk med rutig färg.

Ge oss en dator och böcker om äventyr,
en skär alligator om den inte är alltför dyr.
Vad tror du finns i ditt paket?
Ja jag vet, en trumpet!
Nåt man kan slå med svaj och darr,
vad bra en elgitarr.

Kanske ett pussel, ett spel och en lyxig tvål,
täljkniv och senaste skivan med våran idol
Soldater av tenn det har vi sagt,
en indian med fjäderprakt,
kanske du får om du har tur,
ett munspel stämt i dur,

La la la la la, la la la la la la laa
La la la laa la la la la (fotsätta lalla melodin) ;)

Ackorden är samma genom hela låten.

Sådär Sara, hoppas du är nöjd! :) 
Om det är någon mer av er som undrar något över någon låt eller vad som helst så är det bara att fråga. :)

Kram så länge!


Pepparkakshus

Idag har jag gjort ett pepparkakshus och ni ska veta vad arg jag var!
Allt gick åt skogen! Taket gick sönder, först. Som om inte det vore nog så gick ju väggen i tre delar och kristyren kladdade överallt, aldrig mera pepparkakshus! I fortsättningen håller jag mig till mitt pepparkakståg!
Hade tänkt att baka en massa idag också, som trippelnöt och snickers, men jag tappade lusten totalt när allt gick åt skogen i köket så jag åkte ner på stan till affärerna som tröst :)

Jag sa ju att det blev gräsligt, usch!
Aldrig aldrig aldrig mer pepparkakshus!


Tredje december

Lucka nummer tre är öppnad!
Avsnitt tre av Sunes Jul.


Andra december

God morgon alla glada!
Det är den andra december och det är dags för avsnitt nummer två av dagens julkalender :)



Jul jul jul

Nu när vi är inne i december månad vill man vara omringad av jul och dess stämning, helt klart! vad passar då bättre än att läsa alla andras julbloggar som du kan hitta här :)

Första baket

Nu på kvällskvisten har jag bakat mina chokladhattar och knäck.
Ni ska veta hur gott det luktar i mitt kök nu! ^^

Det här var första baket.
I morgon ska jag försöka hinna med min chokladtryffel, trillingnötter, änglakola, chokladsnittar och kanske snickers :) Jag älskar att baka! Det här var bara ett litet försmak på allt jag ska baka sen! Innan lucia ska jag ha ett riktigt storbak! :D




Mmm...


Superhjältejul

I morse gick ju första avsnittet av årets julkalender Superhjältejul.

Vad tyckte ni om den? :)

Jag velar lite fram och tillbaka faktiskt. Den var bra mycket bättre än förra årets! Jag låtsas som att den inte ens existerar, så dålig var fjolårets. Årets däremot var bättre, men jag vet inte ja, den känns ju inte heller som någon höjdare. Vad hände med alla bra julkalenderförfattare? KOM TILLBAKA!

Jag tyckte däremot om att det är lite musikal blandat i julkalendern, de sjunger och dansar, så det är ett stort steg framåt tycker jag! :) Men superhjältar och jul...? Hm, nä, jag tycker inte att det går ihop. Men jag är inte bitter! Klockan 07:15 sitter jag klistrad framför tv:n igen för att följa fortsättningen och hoppas på att den utvecklar sig till ett riktigt spännande äventyr! (Som t.ex När karusellerna sover)

Ett plus är ju att jag kommer upp i tid också och inte sover bort hela dagen :D


Knäckäpplen

Har aldrig gjort sånna här knäckäpplen men i år ska jag ta mig tusan testa! :)

6-8 stycken

6-8 små röda äpplen
5 dl strösocker
2 ½ dl vatten
2 dl ljus sirap
ca ½ dl hackade hasselnötter

Du behöver 6-8 grill- eller glasspinnar

Gör såhär:
Tvätta äpplena ordentligt och torka dem helt torra. Ta bort stjälken och stick en pinne i äpplet så den sitter ordentligt.

Koka upp socker, vatten och sirap i en liten, tjockbottnad kastrull.
Rör om ordentligt tills allt socker har löst sig.

Låt sockerlagen koka tills den är 154 grader eller prova lagen genom att doppa en träpinne i den. Smeten ska genast bli hård och glasartad runt pinnen. Det tar 15-30 minuter.

När knäcken är lagom hård, ta av kastrullen från värmen och doppa försiktigt äppelklubborna i den heta smeten. Vrid äpplena i smeten så att de täcks helt, låt sedan överflödig smet rinna av.
Tänk på att lagen är väldigt varm!!!

Doppa äpplena i hackade nötter och ställ dem att stelna på ett bakplåtspapper.

TADA!
Läckra och vackra knäckäpplen :)

Receptet kommer från JULGODIS - för stora och små sockerbagare av Johanna Westman.


Ljus i vårt hus

Nu har jag pyntat färdigt det mesta i lägenheten och jag är ganska nöjd faktiskt :)
Ska bara städa ihop det sista bråtet som ligger här och förstör.





Titta!
Det har redan blivit en liten hög med julklappar :)

'

ÄLSKAR min ljusstake!



Denna lilla sötnöt har jag målat själv för några år sen :)



Köket





Kryddhyllan fick också bli lite fin ^^



Min gorgeus julgran ute i hallen, men bilden gör den inte rättvisa...


Skyltsöndagen / Julskyltningen

Jag har varit lite slarvig med bloggen de senaste dagarna, jag vet, förlåt. Men nu ska det vara bloggande på heltid ända fram till jul! (Jag kan nog inte hålla det löftet, lika mycket som jag kan hålla mina nyårslöften) men jag ska i alla fall försöka! :)

I söndags var det ju som alla vet julskyltningen eller skyltsöndagen, det beror på vart man kommer ifrån för alla säger olika och jag får säga olika beroende på vem det är jag pratar med. För mig har det alltid hetat skyltsöndagen, men det är det knappt någon av mina vänner som förstår så jag får säga julskyltningen.

Här lite bilder från i första advent :)





Skyltfönster: Cecilias
Gud, jag ville bara gosa ihop mig där, titta så mysigt det ser ut! :)



Skyltfönster: Baguetten



Skyltfönster: AJ:s





Skyltfönster: Le Studio



Skyltfönster: Le studios framtida restaurang ^^







Skyltfönster: Madson

Bilderna är svåra att få bra eftersom man tar dem genom glaset och det är mörkt och man måste ha blixt, men här fick ni i alla fall ett litet smakprov på skyltsöndagen i Hagfors.


Den första december

Äntligen är dagen här som jag har gått och längtat efter ända sen i somras!
Det är den första december!

Härmed förklarar jag Emelies julkalender (med massa andra julkalendrar) öppnad, bom!


RSS 2.0