Men va?! Nej!

 
 
Men alltså, vad är det som händer? Ingen nubbe, inget dopp i grytan, ska vi inte fira nån jul?
Jo det är klart att vi ska, vi förstår bara inte varför julen måste se likadan ut från år till år.
Det är ju det som är meeeeeeeningen med julen!
 
Citat: Svensson Svensson firar jul, mitt i julgröten. Skämt å sido. Såg ju till min stora förvåning att Aladdin ska plocka bort trillingnöten ur sina askar för att ge plats åt två stycken nya, nämligen hallon/lakrits och fläderblom.
 
Jag har sett många upprörda kommentarer angående detta haha, väldigt roliga dock. Nä men vad ska man säga? Min första reaktion var men va?! NEJ! Inte MIN trillingnöt, för det är precis vad den är, det brukar alltid vara jag som snor åt mig den där trillingnöten före alla andra, det är nämligen en av de få pralinerna i den där asken som jag gillar, så det var ju tråkigt.
 
Å andra sidan så kan det ju vara roligt med lite förnyelse, fast djupt inne i själen så är jag väl en ganska traditionell människa när det kommer till det mesta så jag gillar väl inte när de ska gräva och röra om i grytan, komma med specialsmaker hit och dit och sätta konstiga smak-kombinationer på klassiskt julgodis.
 
Nej, jag hade nog velat ha kvar den där trillingnöten ja, de kunde väl ha plockat bort det där äckliga lövet som smakar kaffe istället? En positiv sak i alla fall är att den äckliga körsbärslikören försvinner så hallelujah för det! :)

Jordnötstryfflar

 
 
 
Jag fullkomligt älskar att baka och jag gör det så ofta jag bara hinner. Det är ju förstås lite svårare att hitta den tiden nu sen jag fick barn så det gäller att passa på om hon mot förmodan sover nån timme under dagen. I helgen som var så var vi och hälsade på mina föräldrar och jag och mamma fick ett sånt sug efter tryfflar, så det var precis vad vi bakade.
 
Har gått och funderat på hur det skulle smaka att blanda i jordnötssmör och mums vad gott det blev! Helst så hade jag velat rulla dom i hackade jordnötter också men jag glömde köpa det, nå väl, nästa gång blir det jordnötskross också och här kommer receptet :)
 
200 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
1 msk honung
1 dl grädde
2 msk jordnötssmör
1 nypa salt
 
Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Värm grädden tillsammans med honungen i en kastrull och ta av den från plattan precis innan den når kokpunkten. Häll grädden över chokladen och blanda ihop till en smet. Blanda sedan ner jordnötssmör och salt. Smaka av och blanda eventuellt i mer jordnötssmör om du vill ha mer smak.
 
Sätt plastfolie över bunken och ställ i kylskåpet i ca två timmar.
 
Ta sedan ut och rulla till tryfflar, rulla i kakao om du vill eller doppa i smält mörk choklad och rulla i krossade jordnötter.
 
Voilà! Det kommer bli en succé på gottebordet till jul! :)
 
 
 
 

Jula till det lite!

 
Hej mina vänner!
Usch det blev lite dålig uppdatering här känner jag, sorry för det. Tiden bara springer iväg när man har barn (som ALLA säger men som man inte lyssnar på). Jag skulle ju redan förra veckan skriva om Blossas årgångsglögg när smaken avslöjades, men det hann jag visst inte med fast jag hade hård bevakning på att veta det direkt de hade gått ut med det. Jaja, ingen har väl missat att årets smak är lavendel, jag tänker inte skriva om varken ditt eller datt angående det då jag helt enkelt inte gillar glögg, (men jag fullkomligt ÄLSKAR doften!) dock så verkar det väl inte vara någon hit om man får tro de andra bloggarna som faktiskt smakat glöggen, om ni vill kan ni kika in hos de goa brudarna Erica aka Tomtens dotter och Helena som var på plats vid avslöjandet och som smakat och tagit massa fina bilder på eventet :)
 
Nu till en annan sak.
Här planeras det dop för fulla muggar, vilket för övrigt är huuuuuur roligt som helst om man heter Emelie Larsson och älskar att pyssla och baka och fixa inför kalas. Var inne på myperfectday.se häromdagen för att köpa cupcakesformar och lite annat smått och gott och då sprang jag på dessa fina här ovanför! Man kan alltså sätta dom runt cupcakes för att jula till dom lite eller göra som ovan och klä kanten på en strut eller ha som ljuslykta, sååå fint! Dessa skall jag köpa lite närmare jul och jag tänker göra som på bilden ovanför, läckert :)
 

Snö??!!

 
Nej det var visst inte snö, den får gärna hålla sig borta i minst två månader till, men om man längtar efter snö så kan man ju alltid göra som min mamma och frosta av frysen, med överskottet kan man rulla snö/is-bollar och vips så fick man lite julstämning i form av en snölykta. Blev det inte mysigt så säg? :)
 
 

Jul med Ernst

 
 
Ingen som hängt med här ett tag kan väl ha missat att jag älskar Ernst? Världens bästa mysgubbe! Såg ni förresten årets Sommar med Ernst? Det första jag skrek i soffan var nåt i stil med:
 
- MEN GUUUUUD VILKET OTROLIGT VACKERT HUS OCH HERRE GUD VAD FINT DET KOMMER BLI NÄR HAN ÄR KLAR! JA MEN HALLÅ??!!! TÄNK NÄR HAN SKA DIT OCH SPELA IN JUL MED ERNST, JAG KOMMER SVIMMA VAD VACKERT! EN RIKTIGT SVENSK KLASSISK JUL SOM BARNA I BULLERBYN, JAG DÖÖÖÖÖÖR JAG LÄNGTAR TILL JUL ALLLLLLEEEEX!!!!
 
Ja, typ nåt sånt, ja jag var helt till mig, satt och drömde lite för mig själv hur jag skulle kunna julinreda ett så vackert hus. Jag längtar fortfarande, tror det kommer bli helt fantastiskt, men nu var det inte det jag skulle prata om.
 
Jag har sett alla avsnitt av Jul med Ernst, om och om igen, jag tröttnar liksom aldrig, men det fanns visst ett avsnitt jag aldrig sett. Häromdagen satt jag och letade i Svt:s öppna arkiv efter en helt annan serie och såg till min stora förvåning Jul med Ernst. Jag vet ju att han jobbade för Svt innan men jag har aldrig sett hans julavsnitt, i och för sig var jag bara 14 år när det sändes och jag tror inte riktigt att jag hade fått upp mina ögonen för den mannen ännu ;)
 
Jag säger bara, thank god att han bytte till tv4 för det där på svt höll inte alls samma klass, man fick inte rätt dos av Ernst om man säger så, det var så mycket annat de hade slängt in i programmet, men det var på några sätt inte heller dåligt, bara lite annorlunda  mot vad man är van om man som mig bara sett honom i tv4.
 
Men som sagt, vill man ha lite julstämning och inte har sett det så kan man se det här

Julkänsla

 
 
 
I helgen var jag på marknad i Filipstad, ja en helt vanlig marknad med allt vad det hör till som marknadsgodis, fårskinnstofflor, mobilskal i typ varannat stånd, leksaker med sånna där irriterande hundar som bara skäller (fasar för den dagen Nelly kommer be om en, får nog införskaffa ett par riktigt bra hörselskydd först!) och massa annat, hm ja vad ska man säga, skräp? Eller ja, sånt som helt enkelt inte faller mig i smaken.
 
Men så sprang jag på detta! Ja men titta! Julsaker, mitt i september! Nog blev jag lycklig i själen alltid, även om det kanske inte var min stil på julsakerna så kan man ju inte göra annat än att le när man får syn på detta :)
 
Idag är en sån där riktigt trist dag, grå och mörk och regnet det bara öser ner, men det kan vara skönt med sånna dagar också. Fördel nummer ett med att vara mammaledig? Jag behöver inte gå ut genom dörren för att ta mig till jobbet. Fördel nummer två? Jag kan stanna inne precis hela dagen och behöver alltså inte gå ut genom dörren. Fördel nummer tre? Jag kan sitta i morgonrock hela dagen och jag behöver absolut inte gå ut genom dörren!!!
 
Så, det ska jag göra nu, gosa ihop mig med Nelly, i min morgonrock OCH slänga på något juligt på dumburken, får se om det blir lite Ernst eller om det blir någon julfilm, ja med vilken dag! Myyyyyyys! 
 
 
 
 

Sarah Dawn Finer julkonsert 2014


Sarah Dawn Finer släpper nytt julalbum i år, tummen upp säger jag! Jag gillar verkligen henne. Hon verkar vara en fantastisk människa och sjunger helt underbart. Gillade verkligen när hon var julvärd. Hon inger ett sånt lugn och en harmoni, en sån där riktig mysstämning :)

Som om det inte vore nog med en ny skiva, som släpps 7/11, så slår hon på stort med julkonsert också! Dubbla tummar upp! Och jag har sådan himla tur att hon kommer besöka Karlstad, faktiskt som första stopp på hennes turné, så den kommer jag och min mamma besöka, tror jag i alla fall. Undrar hur mitt lilla nyblivna mamma-hjärta kommer klara en hel kväll utan min favorit-tjej? Ja jag är fruktansvärt löjlig men jag saknar henne bara när hon ligger och sover i andra rummet haha ;)

Jaja nog om det. Här är hennes turnéplan:

Turnéplan för “Vinterland:
28 nov – Karlstad, Scalateatern
29 nov – Halmstad, Halmstads teater
30 nov – Malmö, Malmö Konserthus
5 dec – Uppsala, Uppsala Konsert & kongress
6 dec – Bollnäs, Kulturhuset
7 dec – Norrköping, Louis de Geer-hallen
10 dec – Växjö, Växjö Konserthus
11 dec – Göteborg, Stora Teatern
12 dec – Stockholm, Rival
16 dec – Vara, Vara Konserthus
17 dec – Luleå, Kulturens hus
18 dec – Umeå, Idunteatern
19 dec – Östersund, OSD


Favoriter

 
Men alltså, åh! Vilket fint välkomnade man fick när man väckte liv i bloggen, så underbart! Tack snälla för alla fina kommentarer, jag ska svara på varenda en så fort jag får en minut över ifrån lillan :)
 
Under tiden passar jag på att visa mina favoriter från Åhlens julsortiment. Jag ska nog köra lite samma stil som ifjol vad gäller granen, älskade förra årets julgran som gick i guld och silver med massa patinerade glaskulor, dock så var det silver som dominerade, i år vill jag förgylla mitt hem med guld. Jag gillar ju att blanda in naturen i inredningen under julen och det kommer jag nog fortsätta med. Det här skall alltså vara tonen i vardagsrummet, i köket däremot tänker jag mig en klassisk röd/vt inredning, men mer om det någon annan dag.
 
Jag är för övrigt helt kär i den underbara ljusstaken i guld, den skall bli min! Funderar på att slå på stort och införskaffa fem stycken hihi :) Känns som att den är en favorit hos dom flesta faktiskt, så man får nog vara snabb med att köpa om man inte vill missa den :)

Nu kör vi!

 
Första september är här och nu tycker jag att vi gott kan ta och köra igång med julbloggen. Jag har allt längtat lite smått efter julen emellanåt, kanske inte fullt så mycket som vanligt men det har nog sin förklaring i att jag helt enkelt inte har haft tid, ja som ni ser så har jag under det gångna året gått och blivit mamma :)
 
Låt mig presenterna Nelly. Hon kom till oss i juni så det här med mammarollen är fortfarande lite ny men samtidigt känns den så självklar och som att det alltid har varit såhär :) Ja, Nelly kommer nog dyka upp titt som tätt här i bloggen, det känns liksom som att min förälskelse i julen tiodubblades när hon kom. till världen haha.
 
Gissa om jag är sugen på att julblogga, julstöka och jula till det på högsta nivå i år!
Förra julen var fruktansvärd för mig. Jag var i början av graviditeten och mådde piss-jävla-dåligt rent ut sagt. Jag var trött som tusan (daaah, tror alla gravida känner igen sig) och som grädden på moset så mådde jag fruktansvärt, katastrofalt illa och spydde varje dag, ja hualigen det var inte så jäkla rockigt kan jag meddela. Det där med julmys, julmat och julgodis blev det minimalt av ifjol så gissa om jag har en del att ta igen denna julen?!
 
För er som hängde med förra året, så är det ju ingen nyhet att vi har flyttat. Känns skönt att ha lite mer än de fjuttiga 45 kvadraten vi bott på i fyra år, nu har jag 84 så jag kommer gå bananas med julpyntet, ja det känns liksom som att det inte finns någon hejd på mig själv denna julen.
 
Åh! Nu är vi snart där! Och det kommer bli awesome. Icke att förglömma är ju att det är resan dit som är roligast och den ska vi fylla med både det ena och det andra.
 
Välkommen gamla trogna läsare och välkommen alla nya som hittat hit! :)
 
 

RSS 2.0