Guess what?

Idag har jag pysslat ÄNNU mer!
Ja, det kan tyckas tokigt och på tok för tidigt för att pyssla nu, men om man tänker såhär:

* Allt pyssel som jag har gjort hittils har haft med min julinredning att göra, alltså kuddar och ljuslyktor. Idag gjorde jag ljuspåsar, fler kuddar och en hissgardin - bara inredning, eller hur? :)

Närmare julen kommer jag göra småpyssel, sånt om livar upp julstämningen och inredningen är ju bara basen i det hela och det är därför det bara blivit mest inredningspyssel hittils. Förresten så är det bara typ två månader kvar tills julsakerna ska upp (men om jag känner mig rätt så åker de nog upp tidigare...).

Jaja!
Nu är jag och hälsar på min familj i Hagfors och jag ska vara här ett tag. Därför kan det bli liiiiite dålig uppdatering men jag ska verkligen försöka å gott jag kan!

Bilder på pysslet jag gjorde idag kommer så småningom :)




All I want for christmas is you

Jag älskar filmen Love Actually, kollade på den häromdagen faktiskt :) Jag tycker att lillpojken är så himla söt som är kär och lär sig spela trummor för en tjejs skull, åh, kärlek!

Filmen är fylld med så mycket kärlek så jag sitter bara och ler konstant när jag ser filmen :)
Hade egentligen velat visa klippet från filmen när de sjunger den här låten men det var något fel och gick in att bädda upp det :/ Men ni får den här versionen istället! :)


En julupplevelse

Ni kan aldrig gissa vad jag var med om igår! Något så fantastiskt som gjorde att det började klia i fingrarna på mig och som gjorde att hela jag log det bredaste leendet av dem alla.

Jag var på IKEA och gissa vad?
De hade tagit fram julsakerna! :D

Dock så hade de nog plockat fram dem under dagen och inte hunnit "bygga upp butiken" som de så fint kallade det så det var avspärrat och man fick inte köpa något vilket var hemskt! Där låg alla underbara ting, alla julsakerna, massvis! JÄTTEFINA! Och så fick man inte köpa?

Snacka om att stå och vifta med en godispåse framför ett litet barn på en lördagoch så ger man inte godispåsen till ungen, det var minst lika brutalt!

Jag hoppas i alla fall att de bygger upp allt snabbt för det var såååå mycket fint som jag vill ha! :)

Men nu känns det i alla fall på riktigt, nu är det inte långt kvar till julen och jag väntar fortfarande med hög spänning på att julmusten ska komma till försäljning! Och wasa julknäckebröd såklart :)


Have yourself a merry little christmas


Polkagrisar

Polkagrisar är något som jag inte kan vara utan på julen. De är både fina att pynta med och de är goda att äta ^^ Polkagrisar finns ju i alla möjliga varianter, käppar, stänger, bitar, klubbor, ja ni vet, alla möjliga!

Vilka polkagrisar föredrar ni vid julen?

Själv föredrar jag käppar! Det är så fint att hänga i granen och att ställa i nån fin glasburk :)


Marabou Vinter Vit - Limited Edition

Jag läste på bloggen Stockholmsjul som läste det hos julbloggen som läste det hos lisas jul och så kan jag hålla på i evigheter! I alla fall. Vi alla läste samma sak och det är att Marabou har släppt sin smak för årets vinterchoklad och i år har den fått namnet Vinter vit.

Det är vit choklad med smak av vanilj.
Även om jag inte är särskilt förtjust i varken vit choklad eller vanilj så kan jag inte sluta att tycka att den nog måste vara mycket godare än förra årets choklad för den var rent ut sagt bedrövligt äckligt!

Chokladen kommer att komma ut i butikerna till försäljning vecka 42.

Och även om jag nog inte kommer äta mer än en tugga så tyckte jag att förpackningen var så fin och själva chokladen så den kan ju få bli en liten del av pyntet i jul, haha!

Tänk er ett fint trevåningsfat (som jag fortfarande håller på att leta ihjäl mig efter! Någon som sett något  fint?) med massa bitar av den vita chokladen, kanelstänger, torkade apelsinskivor, pepparkakor, mörk choklad, chokladtryffel och massa mums helst enkelt! Gôôôôrfint som vi säger här i värmland ^^




Svenska hollywoodfruar i juletid

Det var väl ingen som missade Svenska hollywoodfruar när de hade premiär förra året? Nä, det var väl det jag trodde. Jag blev helt förälskade i programmet i alla fall :)

Programmet fick stora rubriker och fick stjärnstatus på nolltid, kunde väl inte bli annat med deras stora personligheter, på gott och ont... Förra året runt juletid kom därför en parodi på våra älskade hollywoodfruar och jag kan inte göra annat än att gapskratta!

Enjoy!


Leilas jul

Behöver du inspiration till julbaket?
Köp Leilas Jul på dvd.

Leila bakar fantastiska bakverk och bjuder på många tips och massa inspiration :)
Det här är något jag kan titta på om och om igen för den är så underbar!

Källa

Kocken Leila Lindholm bakar julens alla bakverk och sötsaker i ett stort och mysigt sekelskifteskök. Det blir en jul där det doftar av nejlika och glögg och där brasan sprakar bredvid granen som dignar av kulor och glitter.

För att komma i rätt stämning inför julmånaden använder sig Leila av de kryddor som både sätter smak och doft på det första julbaket. Vi gör även nedslag runt om i Sverige och besöker små traditionella handlare som var och en bidrar till att förgylla ett gammaldags julbord.
Det blir allt från mjuk lingonpepparkaka, kanderade äpplen, knäckebröd till efterrätter såsom hjortronsemifreddo, kardemummafudge och blodapelsindessert med nutella och vit choklad. Dessutom gör hon mängder av julgodis, glöggdoftande drinkar och ätliga julklappar som hallon- och chokladmarmelad, smaksatta snapsar och cognacsdoftande krukost.




Nu tändas tusen juleljus

Nu när det är höst så är det värmeljusens och alla andra ljusens tid.
Därför startar vi dagen med

Nu tändas tusen juleljus :)


Chokladkola

Chokladkola kan göras i alla möjliga versioner. Med grädde, utan grädde, med riktigt choklad eller med kakao osv. Här är i alla fall det receptet jag alltid gör efter och det är bland den godaste kolan jag vet! Och det är inte bara jag som tycker det. Jag vågar knappt lämna min sambo själv hemma när jag gjort chokladkolan för då vet jag med all säkerhet att när jag kommer tillbaka så är den borta.

Men jag tar det som en komplimang! :)

100g margarin
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka på svag värme i ca 7-12 minuter (beroende på spis!) rör om lite då och då och känn på kolan med sleven, man känner oftast när den är färdig. Gör ett kulprov för säkerhetens skull och häll sedan ut kolan i en form med bakplåtspapper (ju mindre form ju tjockare och finare kola) Låt stå i kylskåpet tills den svalnat och skär upp den i bitar och slå in bitarna i bakplåtspapper som fina karameller.

Klart!

Tips!
Lägg kolan i en fin strut som du själv har gjort, av exempelvis notpapper som jag gjorde för någon vecka sen, det är i alla fall vad jag brukar göra :)



Ljuslykta - steg för steg

Jag lovade er att jag skulle visa hur man gör ljuslyktorna och jag är en sån som oftast inte håller vad jag lovar, men jag tänkte göra ett undantag ;)

Här har ni min guide till den enkla ljuslyktan :)

Själva "lyktan" är egentligen en gammal glasburk och jag brukar använda sådanna från findus, typ deras grönsakssoppa eller köttfärssås eller vad som helst. Du kan använda vilken glasburk du vill och jag tycker att det är snyggt att ha glasbuarkar i olika höjder. Ta bort pappren som sitter på.

1. Börja med att mäta omkretsen och lägg till 2 cm. Mät därefter höjden och lägg till 2-4 cm (beroende på om du vill vika in kanten enkelt eller dubbelt)



2. Säg att omkretsen är 27 och höjden 18, så är det längden 27 som du ska vika in. Antingen bara en gång eller två gånger. Jag råder er till att vika dubbelt för att tyget får mer stadga då och står bättre, men om tyget är hårt kan det räcka med en. Ni gör givetvis likadant både uppe och nere. 



3. När du sytt båda kanterna (båda 27:orna) så lägger du ihop de osydda kanterna mot varandra och syr en raksöm rakt över.



4. Sen är det bara att vända den ut och in så att den hamnar rätt och så att man inte ser några kanter och sen är det bara att dekorera med vad ni nu vill. Spetsband, gammalt snöre, hjärtan, grankvistar, vad som helst :)

Och såhär ser det ut när det är färdigt! :)




Pyssel av tyg

Vad kan man få för 1 meter randigt tyg?
Jo, jag fick till slut tre kuddfodral, två ljuslyktor och sex servettringar! Det är inte illa det för ynka 89 kronor.

Här nere får ni se lite av det som jag har gjort.
Men misströsta inte, det kommer mer, mycket mycket mer! :)

I morgon tänker jag visa er hur man gör dessa ljuslyktor steg för steg. Det är väldigt väldigt enkelt och det vet vi ju alla vid det här laget att jag älskar - enkelt :)

Håller även på med min hissgardin som jag nämnde och gud så fin den blir! Jag är riktigt imponerad över mig själv måste jag säga, om man nu får vara det :)

Ha en bra kväll!










Mitt första julfynd 2010

Var och hälsade på min familj i Hagfors nu under veckan och då passade jag på att gå in på en lokal tygaffär som de har där. Mest var det för att de har så fint spetsband för 5:-/metern (!) och jag slukar sånt så det skulle fyndas. Väl inne där fann jag ju en massa annat roligt tyg som jag såg julpotential i så det fick bli sånt också.

Vad kan då tänkas göra av dessa roliga fynd?
Om ni bara väntar och orkar hålla ut så ska jag visa vad man kan göra för skoj!
Ha bara tålamod så kommer det komma upp ett inlägg senare under dagen :) hihi!


Första julklappstips

Har du barn eller känner du någon som älskar Disney? (ungefär som jag gör ^^) då ska jag tipsa er om att köpa biljetter till showen Disney on Ice - Adventures.

Detta är en fantastisk upplevelse och så himla häftigt! Du får precis det pengarna lovar och mycket mycket mer skulle jag vilja säga. Jag var på Disney on Ice i Globen när jag var tio år och det var bland det bästa jag hade sett. Jag skulle egentligen ha varit iväg i februari i år och sett showen då den gick i min hemstad men det krockade med en viktig tävling så det blev aldrig av.

I år däremot är det jag som kommer att vara först med att boka biljetter! :)

Skridskoåkarna är så himla skickliga! De gör och de mest oväntade sakerna du kan tänka dig, saker jag trodde att man inet ens fick göra på is, de slutar aldrig att chocka en. Mina syskon och min pojkvän åkte iväg och såg showen och då bjöds det tydligen på volter! På is! Tänk er vad galet skickliga de är då!

Läs om showen Disney on Ice - Adventures här nedanför
Och klickar ni på denna länk så kommer ni få se bilder från showen :)

Häng med Musse Pigg och hans vänner på ett äventyr för hela familjen i Disney On Ice Disneyland Adventures! Biljetter ute nu.

Disneyland Adventures!

Musse Pigg, Mimmi, Kalle Anka, Kajsa, Långben och Pluto besöker på egen hand den fantastiska nöjesparken Disneyland. Det blir en dag fylld med skratt, roliga upplevelser och oväntade äventyr.

Musse och hans vänner roar sig tillsammans med björnen Baloo, Stitch, Buzz Lightyear, Alice och Den galne hattmakaren. Men allt går inte som de fem vännerna tänkt sig. När den elaka fén hotar med att förstöra allt det roliga dyker Superhjältarna upp. Med sina magiska superkrafter räddar de Musse och hans vänner och den äventyrliga dagen slutar lyckligt.


Ännu en traderavinst i julens tecken

Titta vad jag vann för roligt på tradera :)
Två stycken tryck att stryka på tyg. Jag har gjort mycket sånt själv förut, finns ju stryka-på papper att köpa i hobbyaffärer. Du gör bara i ordning precis vad du vill för tryck i datorn och sedan skriver du ut på stryka-på papper. OBS! Du måste vända bilden innan du skriver ut, så att den blir spegelvänd, annars lovar jag att resultatet inte blir om du tänkt dig.

Nu är det såhär att jag har planerat att göra en hissgardin till köket som det skulle stå GOD JUL på, men vår skrivare har lagt av, av någon konstig anledning. Den skriver fyra rader sen slutar den, konstigt, vi har testat att byta patron men det hjälpte inte.

I alla fall.
Jag hittade dessa på tradera och det var ju å billigt så jag köpte två stycken med Merry Christmas på, blir nog också riktigt fint :) Så det får bli en hissgardin och en kudde kanske. Sen ska jag låna skrivaren av en vän (om jag får) och trycka upp på tyg som man sätter över en glasburk så blr det jättefina ljuslyktor. Har sånna i köket nu som jag gjorde i våras men de är så somriga så jag borde plocka bort dem...

Hissgardinen kommer jag självklart visa hur man gör enkelt själv och resultatet när jag sätter igång med detta projekt! :)









I have a dream

Min högsta önskan och dröm är att åka till New York i december.
Jag vill nog inte vara där på självaste julafton men jag vill vara där innan och gå i alla varhus och gallerior. Jag vill besöka den berömda isen (jag vet inte vad den kallas, skäms på mg!) den är i alla fall med i varenda julfilm nästan, åh, jag bara vill!

Jag hade släktingar som åkte dit för några år sedan och dom sa att det var bland det värsta dom sett, helt underbart tyckte de att det var och riktigt häftigt!

Tänk er vad fint allt ska vara med all belysning överallt och i USA är ju allt så stort så fatta vilken julstämning det ska vara med alla tomtar ute på gatorna, häst och släde eller varför inte renar och släde kanske? Ett besök i någon av de gigantiska galleriorna med så mycket julstämning man kan önska och christmas carols! Körer som sjunger fina julsånger, åh!

Det här är min abolut högsta önskan och jag hoppas att den slår in någon dag i alla fall :)














Virkade krukor

Kolla vilka fina virkade krukor jag köpte häromdagen.
Tänkte att de passade lika bra nu på hösten som de kommer att göra till jul eftersom jag ska ha vitt/rött/silver/grått i min inredning. Gillar dem skarpt! De är riktigt söta tycker jag :)

Köpte dem på Blomsterlandet för 25:-/st
Finns även mindre storlek för 20:-/st och de finns även i naturvit.

Jag tror att det kan bli riktgit fint att ha vita julstjärnor i :)
Måste också säga att de är mycket finare i verkligheten är på bilden!


En tanke bara

Jo jag kom att tänka på en sak när jag satt och tittade på lite gamla julbilder.

Varför visar vi nästan aldrig foton på oss själva vi som julbloggar?

Är det för att det inte har med julen att göra? För på ett sätt har det ju det. Det här är ju min julblogg, mitt skrivande, mina tankar, idéer, tips, ja ni fattar, så på ett sätt är det ju personligt så varför visar vi inte bilder på oss själva?

Man kanske förstör julstämningen då.
Julbloggarna är ju faktiskt till för att sprida julstämning och om man vill se personen i fråga kan man ju kanske göra det på ens vanliga blogg.

Ja, jag vet inte ja, det var bara en tanke jag fick.
Ibland skulle jag nog faktiskt vilja se vem det är som skriver om allt det mysiga och roliga, men ibland så vill jag att det ska vara mer ett mysterium.

Vad tror och tycker ni? :)




Mjuka julting jag vill ha

På julen så är det alla ljusstakar och stjärnor, ljus och dofter som gör julen, men icke att förglömma är alla mjuka ting, så som kuddar och filtar, det vore ju inte mysigt om vi inte hade det, inte sant?

Så jag har tagit fram några av mina favoriter från ellos.
Påslakan tycker många är att gå till överdrift men man borde väl ha det lika juligt och mysigt även i sängen eftersom det är där man spenderar en tredjedel av sitt liv? :)





Jag älskar verkligen den här kudden och filten ovanför, fullkomligt älskar!





Älskade Fyrklövern

Alla som känner mig vet att jag älskar Disney och att julen inte vore densamma om Disney inte fanns med överhuvudtaget på julen. Eftersom alla vet detta så är det ingen överraskning att jag köpte Disneys julservis förra året. Jag köpte inte hela eftersom det kostar en del och jag fyndade faktiskt min på tradera (underbara tradera!). Jag köpte sex förrättstallrikar och sex huvudtallrikar till priset av 600 kr! SVINBILLIGT! När man köper på Fyrklövern får man köpa i paket (om de inte gjort om det systemet än?) och det är dyrt det kan ta tid och sådär.  Så mitt tips till alla som vill ha är Tradera, de lägger ut ganska billigt där om man jämför med Fyrklövern.

I år ska jag försöka få tag på glasen som hör till.
För några år sedan fick jag och mina syskon ett varsitt glas med varsitt motiv och de är så fina! Jag kan inte sluta stirra mig blind på min fina servis som faktiskt var en investering. Jag kan ju ha den i hur många år som helst :)

För att hitta Disneys julservis som innehåller allt ifrån tallrikar till skålar, till ugnsformar till bestick, till glas, till kaffeservis, ja ni fattar, det finns hur mycket som helst, klicka här så hittar ni alla underbara skapelser :)

Såhär ser glasen ut som jag vill ha


Och här nedanför ser ni alla tolv motiven som finns :)













Här har ni alla 12 motvien, visst är de underbara!
De sex första motiven som jag visade är det jag har på mina tallrikar och också de jag vill ha på glasen naturligtvis. Men helst av allt vill jag ha det sista motivet också, Benjamin Syrsas jul, det är nog det finaste av dem alla tror jag :) Annars gillar jag mina sex bäst :)


Årets julkalender: Hotell Gyllene Knorren

Inspelningsstart för julkalendern Hotell Gyllene Knorren

Snart är det jul igen och inspelningen av årets julkalender Hotell Gyllene Knorren har startat. Familjen Rantanen har impulsköpt ett hotell som ligger lite bortom allfarvägen. Måns Gahrton och Johan Unenge har skrivit manus utifrån sina populära böcker med samma namn. I huvudrollerna återfinns bland andra välbekanta Maria Sid och Peter Engman. Regisserar gör Mikael Syrén.

Familjen Rantanen har fått nog av livet i storstan. Mamma Ritva (Maria Sid) och pappa Roger (Peter Engman) gillar inte sina jobb, storasyster Isadora (Linnea Firsching) tycker att allt är tråkigt och lillebror Ingo (Buster Isitt) får inte ha något husdjur i lägenheten. Därför blir alla glada när det visar sig att Roger har köpt ett gammalt charmigt hotell i Östra Glesbygden, Hotell Gyllene Orren. Det blir en chans för hela familjen att börja om och de lämnar staden med drömmar om det idylliska livet på landet.

Det visar sig snart att säljarna av hotellet, familjen Grossman, inte har sagt hela sanningen. Till exempel att den nya motorvägen inte passerar hotellet, eller att de själva startat ett nytt och lyxigt hotell vid motorvägen. Ett hotell som tar alla potentiella gäster från Hotell Gyllene Orren.

Familjen Rantanen tänker få sitt hotell att fungera! Men det är inte så lätt att övertyga de få gäster som kommer om hotellets förträfflighet. Särskilt inte om man inte har någon mat, eller om det sover en gris i gästens säng, eller när mystiska gäster smyger omkring med kartor och rykten går om spöken på rum 13. Men tillsammans kämpar de för att få hotell Gyllene Orren (eller Gyllene Knorren, som det kommer att kallas när den övernattande lokaltidningen hittat en gris i sin säng) på fötter. På vägen skaffar sig Ingo ett hemligt husdjur och Isadora finner en vän i konkurrenten Grossmans son Tony (Axel Karlsson).

Manusförfattarna Måns Gahrton och Johan Unenge har skrivit böckerna som manus bygger på. Liksom deras tidigare bokserier (Eva & Adam, Ronny & Julia, Livet enligt Rosa) så har böckerna om Hotell Gyllene Knorren blivit läsarsuccéer.

Mamma Ritva spelas av Maria Sid som spelat Annika i populära Livet i Fagervik. Peter Engman har gjort en lång rad dramaroller i SVT, senast i Sthlm där han spelade huvudrollen i ett av de fristående avsnitten. Regissören Mikael Syrén har många strängar på sin lyra och har tidigare bland annat regisserat delar av Livet i Fagervik och Kvarteret Skatan.

Julkalendern Hotell Gyllene Knorren produceras av SF i samproduktion med SVT, Filmregion Stockholm-Mälardalen, Chimney Pot och Stream & Co.

I rollerna:
Roger Rantanen - Peter Engman
Ritva Rantanen - Maria Sid
Isadora Rantanen - Linnea Firsching
Ingo Rantanen - Buster Isitt
Henning Grossman - Simon Norrthon
Amelia Grossman - Karin Bergquist
Tony Grossman - Axel Karlsson
m.fl

Källa

Så... vad tror vi om detta då?
Alltså, vad hände med alla klassiker? Kan ingen skapa en sådan julkalender igen?! Jag anser faktiskt att julkalendrar inte ska vara till för enbart barnen, den ska vara till för alla, stora som små :)

Men jag tror faktiskt att det här kan bli den bättre på många många år. Ingen har väl glömt den förskräckliga julkalendern Skägget i brevlådan? Den tog nog priset för den värsta av dem alla, den hade ju ingen julstämning alls! Vi får hoppas på julkänsla och spännande äventyr i år. Måns Gahrton och Johan Unenge har ju faktiskt gjort mycket bra, Eva & Adam var ju helt klart min favorit i tonåren och julkalendern Ronny & Julia är det ju de som skapat, så detta kan nog bli bra. Jag hoppas i alla fall! :)




Längtar längtar längtar

Nu är den bokad!
Resan ner till Göteborg och Lisebergs julmarknad, åh... jag längtar så!

Vi åker ner över dagen den femte december. Vi skulle egentligen ha tagit en weekend i Göteborg men det blev lite strul med hotellet jag hade bokat så jag vart så arg och avbokade, ha! Men att åka över dagen blir också mysigt :)

Första gången jag var där var faktiskt förra året men jag har velat åka i flera år, men förra året var jag på tävling där i slutet av november så det passade så bra att gå då, och ja vad säger man, det var underbart!

Jag älskade stämningen. Alla människor var så glada (kan man vara annat när man är där och julen står för dörren?) och jag älskade naturligtvis all belysning i träden, det går inte ens att beskriva hur fint det är. Man tycker att det är fint på bild men i verkligheten är det mycket mycket bättre! :)

Som sagt, jag längtar till den femte december :)
Då ska det julhandlas ^^




(bilderna är från google för min hårddisk strejkar)




Ännu mer pyssel

Jag kan inte sluta! Jag vill bara pyssla, pyssla, pyssla :)

Idag gjorde jag en höstkrans/dekorationskrans. Denna är ju som sagt höstig (eftersom det är det enda som erbjuds just nu), men tänk mot julen! Då kan man ju åka i väg med all världens fart! Man kan ha granris på hela kransen, tjockare än det jag har nu. Så kan man tvinna rött sidenband runt den, knyta rosetter och sätta på, pudra på låtsassnö, sätta i stjärnor, hjärtan, snöflingor, kanelstänger, ja men vad som helst! Det är ju bara att låta fantasin flöda iväg :)

Tänk er att ha denna mitt på bordet under en middag, den blir som kronon på verket liksom. Fint, enkelt och elegant. Jag ska i alla fall ha middagar och låta denna stå i centrum :)

Det var enkelt att göra också och det tog inte så värst lång tid, drygt 30-40 minuter. Det är lätt bara man kommer igång och kommer in i ett flow :)






Julswap

Ja, vad är det? Undrar ni som inte är insatta i vår julvärld.
Jo, det kan ni läsa om här hos den som anordnar denna sak plus att ni kan anmäla er också. Kort sagt så byter man julklappar med varandra, alltså man köper en julklapp för 100 kr och sen får man ett namn som man ska byta denna med och under tiden så ger man ledtrådar på sina bloggar om vad det kan vara. Men som sagt, gå in hos julflickan som anordnar detta och anmäl er! :)

Det är faktiskt riktigt skoj! :)


Andra pysslet för dagen - strutar

Här har ni då det andra pysslet jag gjorde idag, strutar i fint notpapper med gammaldags snöre och fina hjärtan i trä att hänga på. Älskar de där hjärtana, har köpt så många nu men jag vill ha ännu fler, man kan ju ha dem till så mycket! Bland annat så ska jag ha fyra hjärtan till adventsljusstaken till jul.

Adventsljusstaken ska bestå av fyra stycken blockljus i år, jag tänker mig röda. Till det ska jag sätta på vitt spetsband runt ljuset och så ska jag hänga på ett hjärta på varje ljus och skriva 1,2,3,4 på varje hjärta. Ljusen ska väl stå på nån fin bricka eller ännu bättre, en låda i trä som det står god jul på och ska jag lägga mossa eller grankvistar med massa roligt i. Åh, jag har så många idéer inför julen i år! :) Längtar som bare den!

Dagens pyssel då.
De enda notpappren jag hade var kritvita vilket kändes tråkigt eftersom jag ville ha den mer lantliga/gammaldags/shabby chic känslan så jag ville ha dom i den mer gul/brun/beige förgen. Därför kom jag på världens idé igår! Jag färgade dem med te!

Ja, ni hörde rätt. Jag bara kokade lite te och sen penslade jag på det på hela pappret och lät det torka. Sen var det bara att vika strutar och det finns ju alla möjliga versioner på det. Sen var det bara att pynta med lite snöre och hjärtan. Klart! Enkelt, men såååååå fint!



Här ser ni ofärgat papper till vänster och färgat papper med te till höger.
Visst blev det stor skillnad? Jag fick till den färgen jag ville ha precis :)





Ja, jag vet att det står servett på lådan, men det finns ju inga som det står typ choklad på, det borde det finnas tycker jag! Till jul hoppas jag hitta precis en sånhär fast avlång som det står god jul på så kan jag ha mina adventsljus på den :) Fint.





Det var dagens pyssel det och jag är så himla nöjd med mig själv. Idéerna bara sprutar för mig så det kommer nog bli mycket mer pyssel framöver :)


Inte en dag för tidigt för att pyssla!

Nej som sagt, det är inte en dag för tidigt!
Ni ska veta hur länge jag har gått utan lust till att baka och pyssla, det är inte alls likt mig men under hela året som gått så har jag verkligen inte haft någon lust, tills häromdagen!

Det sprakade och kliade i mina fingrar så jag var helt enkelt tvungen till att knåpa ihop något.

Det första pysslet jag gjorde det var dessa ljuslyktor gjora av äpplen, som för övrigt är busenkla att göra själv!





Det första jag gjorde var att gå ut i naturen för att plocka med mig lite löv och rönnbär, jag älskar hösten  när alla träden börjar brinna i orange, rött och gult. Sen tog jag fram äpplena och ställde ett värmeljus uppå och målade runt för att veta hur mycket jag skulle gröpa ur. Kniv och sked användes och det gick jättesnabbt. Därefter var det bara att ta fram några fina skålar, lägga i lite löv, ställa äpplena uppå och dekorera med rönnbär. Klart! Enkelt och superfint, eller vad säger ni? :) Pluset var ju att jag hade röda värmeljus hemma ;)

Nu var ju den här varianten väldigt höstig men mot julen så kan man ju byta ut löven och rönnbären mot grankvistar och lingon, så kan man dekorera med vailj och kanelstänger, man kan ju även byta ut äpplena mot apelsiner som man kan sätta nejlikor i :) Eller så kan man göra båda och ställa ihop, äpplen och apelsiner går ju som handen i handsken och tänk vad gått det ska lukta av alla juliga dofter! :)

En annan idé jag kom på var att man kan "frosta" lite på frukten, alltså pensla på äggvita och hälla socker över, riktigt fint tror jag att det kommer bli, ska prova det när det närmar sig första advent :)

Mitt andra pyssel som jag gjorde idag får ni se senare, antingen idag eller i morgon.

Kram!




Jultips V

Behöver du julinspiration?
Då ska jag tipsa dig om människan som har DET vad gäller inredning. Herre gud jag kan sitta och stirra mig blind på bilderna i all evighet, inspirationen är oändlig och gud vilken bra smak människan har! Hon finns på styleroom och kallar sig själv för LillaKoppen :)

Här hittar ni till hennes julalbum från hennes hem julen 09 och hon har massvis med andra album för alla årstider. Hon lever i princip i mitt drömhus, precis sådär drömmer jag om att mitt hem ska se ut :)

Låt inspirationen flöda!
Och skapa egna idéer utifrån hennes underbara stil, det har i alla fall jag gjort :)



En bild från hennes hem i juletider :)


Jul i massor i september

Ni vet väl att det finns väldigt många anda roliga julbloggar man kan spana in och praktiskt nog så är det många av dem som samlas på samma ställe, nämligen på julbloggar.se.

Vet ni vad? Det är i och för sig bara september men det är aldrig för tidigt för att börja handla julklappar! Icke icke. Det tar sån tid i alla fall och tänk vad skönt att inte behöva stressa i den stressigaste tiden - december. Nej, se till att handla klart den största delen innan första advent så kan ni njuta sedan av december :)

Ett tips på vart ni kan söka bland och hitta julklappar är här.

Jotex jul - jag suktar

Kollade runt lite på jotex och gud så mycket fint det fanns där!
Jag har ju helt snöat in mig på shabby chic stilen, jag verkligen älskar den lantliga stilen och den passar så bra till julen då jag föredrar lantligt och mysigt framför det alltför moderna.

Här nedan är bara några få av sakerna jag kommer beställa till jul :)


Dessa bokstäver får det bli fast i vitt :)

Så himla fin!
Den är ju amerikansk, men ändå, den är fin.
De har en hel "serie" i den här stilen med krukor och kakburkar och gud vet vad och det finns i två färger. Denna krämvita som ovanför och den mer rostiga bruna färgen som nedan.




Fin lykta. Jag har en jättefin i silver som jag fyndade i ullared så för mig blir det inget lyktköp i år men för er andra så var den till ett kanonpris, tror den kostade 149:- och det är inte fy skam!

Fina kuddar med lantlig känsla. Jag önskar bara att jag hade en kökssoffa!
(Hjälp! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga, haha!)

Söta kökshanddukar, 9,90:-



Det här är inget jag ska köpa men den var ju så söt så jag tänkte att någon annan kanske ville ha den. Jag har ju ingen trapp jag kan sopa av, men som sagt, den var ju jättesöt! :)


Blossa glögg 2010

Nu har då blossas glögg 2010 släppts för allmänheten och redan nu kan ni förbeställa den. Min gissning är att den nog inte kommer att ta slut men om man inte kan hålla sig så kan man alltså förbeställa tills det att de släpper dem för försäljning :)

Väldigt vacker flaska tycker jag! Den symboliserar att vi går in på tio-talet nu och detta hyllas med en flaska i guld, väldigt stilfullt blossa!


Billiga jultips I

Något som är väldigt smart såhär inför julen är Tradera.
Vi vet ju alla hur dyrt det blir i juletider, helst vill man ha en massa nytt och det är mat hit och dit och det är bakning och julklappar, julmarknader, you name it. Allt drar iväg så tradera är verkligen jättesmart om man vill köpa t.ex julgranspynt, tyg/gardiner, julkort, allt möjligt!

Här nedan har jag två stämplar som man kan använda till julkort om man gör egna som jag alltid gör eller om man ska ha middag så kan man göra placeringskort med dem, stämpla först och sen namnet så att det blir

"God jul Emelie"
eller
"God jul & gott nytt år Alex"
 
Riktigt fint tycker jag. Fyndade dom för 25 kr/st (1 kr i bud och 24 i frakt, jättejättebilligt!)





(bilderna är från försäljningen på tradera)


Äntligen är vi igång - välkommen julen 2010

Åh! Det finns verkligen ingenting bättre än när sommaren är över (även om jag älskar sommaren) och man får ta fram alla halsdukar och vantar och ännu bättre - när man "får" börja planera allt inför julen :)

Själv är jag en sån som längtar efter julen redan i augusti oftast, då vill jag inget hellre än att sätta på lite julfilmer och gosa ihop mig i soffan med en filt. Det passar sig ju inte så bra då solen skiner och det är varmt, men ändå! Jag kan inte komma över den känslan. Nu är det september och vi närmar oss december och julafton  med stormsteg och det är mycket som ska hinna göras innan dess och det kräver planering!

I år ska det bli ännu bättre med ännu mer tips och recept och inredning, nu när jag faktiskt har fått min lägenhet renoverad så känns det mycket roligare :)

Äntligen är vi igång med julstöket 2010, och ingen är nog lyckligare än jag.
I år gör vi alla julbloggar detta året till det bästa av dem alla, eller vad säger ni? :)

Kram

RSS 2.0