Christmas Cupcakes

 
 
 
 
Happy Christmas!
Cupcakes for all!
 
Fick ett fnatt häromdagen och gjorde cupcakes som jag dekorerade lite juligt, basic. Orkade inte lägga ner hur mycket tid som helst utan det fick bli lite snabb-lir, men de får duga, jag kom i julstämning i alla fall :) Idag har jag lyssnat på julmusik på mina raster på jobbet, snacka om mysigt! Tog mig en och annan lyckodans också och allt kändes så himla mycket lättare måste jag säga! Såhär ska jag hålla på ändra fram tills julsemestern, då kommer tiden bara flyga iväg och jag kommer må hur gött som helst! Win win-situation ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Julpynt

 
 
 
 
 
 
 
Åh! Kolla bara vilket fint julpynt jag hade från Greengate på systerlycklig.se, mitt hjärta smälter och svämmar över lite av detta! Inspirationen steg högt upp i skyn! :) Dessa kommer landa hemma hos mig, GARANTERAT!  Så, nu har jag massa saker på min "JulsakerAttKöpaSomFaktisktÄrOkejAttUnnaSigTrotsAttJagInteBordeFör AttJagRedanHar7000KartongerSomSvämmarÖverMedJulpynt-lista" ^^ Jag tycker att alla borde ha en sån lista, man slipper det där dåliga samvetet som annars vill smyga sig fram och dessutom så finns det ju med på en lista och alla vet ju att det som skrivs i en lista är ytterst viktigt, annars skulle man aldrig skrivit upp det från början. Så.
 
Pssst... Detta är mest ett "vapen" mot Sambon om han mot förmodan skulle läsa hihi, för då slipper jag ju ta alla bortförklaringar sen när jag väl kommer hem med kassarna ;)
 
 
 

Julinspiration

 
 
 

 
 
Var inne på mywhitecountryhouse.se nu under kvällen för att se om de hade fått in några julsaker och det hade de, hittade även dessa underbara inspirationsbilder. Ni som hängt med ett tag här på bloggen vet ju att mitt hjärta slår extra hårt för märket Greengate, de lyckas alltid! Å dessa bilder gör att det rycker och sprätter i allt som finns i kroppen, snacka om att jag vill shoppa julsaker, och det är nu! :)
 
Så himla svårt tycker jag, ena stunden vill jag ha en jul i naturfärger med naturmaterial och fattigmanssilver, andra stunden vill jag ha rött och vitt överallt, för det är ju så jäkla snyggt hos alla andra! Jag tycker att det passar att ha det så i köket, jag drömmer ju om ett stort lantligt hus ca 10-15 minuter från staden och där ska jag ha ett stort kök som sitter ihop med vardagsrummet, öppen planlösning, och då ska jag dekorera med rött och vitt och en gigantisk gran :) Det får bli om några år det...

Jul jul mera jul

 
 
 
Det har verkligen varit massa jul den här veckan! Eller ja kanske inte jul i sig liksom, men små små tecken som för tankarna mot julen i alla fall :) Häromdagen fick jag in en kund på mitt jobb som bor på Saffransgatan, längtan efter lussebullar gjorde sig stark kan jag säga! :) Inte blev det sämre när jag sen fick en kund som bor på Tomtebogatan, på en och samma dag! Pluset på det den dagen var att om kunden ville avsluta sitt abonnemang (jobbar på kundtjänst) så är det ju tre månaders uppsägningstid och just från den dagen och framåt så skulle abonnemanget avslutas på självaste julafton! Så det satt jag och sa hela dagen: Ja men då är det tre månaders uppsägningstid så dina tjänster kommer avslutas på julafton, hihi, hur kul?! :)
 
Idag blev det ju inte sämre när vi tog oss en sväng till Rusta och skådade massa ljusslingor och till och med en julgran, wtf, tidigaste laget kanske? Hittade även julöl på Netto och min mamma har hittat Nygårdas julmust i veckan, som sagt, jag tror det går åt rätt håll! :)
 
All denna jul gjorde mig inspirerad så jag har suttit med gamla julmagasin (i en oändlig längtan efter de nya bör tilläggas!) hela veckan och suckat och ooohh:at och längtat ännu mer tills jag får julpynta :)
 
Grädden på moset?
Jag har bakat Christmas Cupcakes! ^^
 
 
 
 

Pepparkaka ska det va!

Ellos Home Silver Ljusslinga
Sitter och försöker knåpa ihop en önskelista, ja inte inför julen, men min födelsedag närmar sig och nära och kära undrar vad jag önskar mig, svårt det där! Känner egentligen inte att jag behöver några materiella ting, skulle väldigt gärna vilja resa utomlands, men det kan man ju inte begära att dom ska ge mig, då skulle jag nog skämmas ihjäl, det skulle va för mycket liksom :)
 
Satt och kollade några hemsidor när jag sprang på den här fina ljusslingas från Ellos, hur fin???!! Den ska jag köpa inför julen, helt klart! Kommer passa utmärkt här hemma hos oss.

Fröken Jansson, spring ner på Rota och köp ett par temlor vettja

 
Nä men titta vad som kom med posten idag, två julkalenderar! :)
Jag är ju inte en av de jultokiga som gärna vill ha så många julkalendrar som möjligt, jag har en stark känsla av att de äldre är riktigt usla. Jag kan i och för sig inte säga något eftersom jag inte har sett dom, men jag känner inte att jag har nåt behov av att se dom.
 
Dessa två däremot är bland mina favoriter, men de som hamnar högst upp på listan är utan tvekan Mysteriet på Greveholm och Sunes jul, men dessa två förtjänar absolut en plats i filmhyllan här hemma hos oss, nu vet jag vad jag ska göra de kommande dagarna. Tror jag börjar med T. Sventon som ju inte är särskilt "julig" av sig men ack så braaaaa! ;)
 
Samma fråga ALLA år, men det är så roligt att veta!
 
Vilken är din favoritkalender? :)

Winterwedding dessert-table

 
 
 
 
 
Ja ni var ju några som gissade och ni gissade allihopa helt rätt! Det var ju givetvis tårta OCH cupcakes jag skulle göra :) Som jag sa häromdagen så älskar jag ju att baka och speciellt tårtor, snart är vintern här och det gäller att förbereda inför det. Så här har vi då alltså ett "Winterwedding desserttable" innehållande cupcakes, cakepops, chokladtryfflar och den maffigaste pjäsen av alla - självaste bröllopstårtan. Syns knappt på bilderna men det är massa silverglitter på flingorna så att de gnistrar som snö :)
 
Såhär skulle jag kunna gifta mig i vinter, helt klart! (fast jag vill ju ha sommarbröllop haha) :)
 
Men snöflingorna gav mig en idé!
Eftersom de görs i flowerpaste som stelnar och blir stenhårt så skulle man ju även kunna göra julgranspynt av dessa, man gör bara ett litet hål och trär i lite sytråd, enkelt och snyggt! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snöflingor

 

 
Men va! Snöflingor nu?! Har hon fått fnatt?! Lugn bara lugn, jag har inte blivit galen och jag har en perfekt ursäkt för varför jag just nu i skrivande stund är inne på min 85:e snöflinga för dagen.. puh...
 
Någon som kan gissa vad de skall användas till? :)

Smycka granen med rönnbär

 
God afton fina!
Vilken underbar dag vi har haft! Har varit på stan och fikat på ett för mig nytt café (men har funnits en längre tid) och jag frågar mig själv: Varför har jag inte fikat där tidigare???!!!
 
Nu är det såhär att under året har jag börjat baka en herrans massa tårtor och försöker designa dom så roligt som möjligt. Många häpnar över alla de timmarna jag lägger ner på tårtorna och de allra flesta säger att det är den godaste tårtan dom ätit, men idag... Tror jag banne mig jag mötte min överman på tårtsmak! Jag köpte en chokladtårta på caféet och den riktigt smälte i munnen. Den var sååååå saftig och såååå krämig, hatten av känner jag! Första jag ska göra nu är att mixtra med mina recept... hmm....
 
Anyway. Tog  mig en promenad på eftermiddagen i jakt på rönnbär, det är ju så fint att ha i jularrangemang och göra fina girlanger av. Kom på att det vore fint att göra fina hjärtan och stjärnor av dom och hänga i granen! Man kan ju göra alla möjliga figurer faktiskt. Om man tycker det är svårt att freestyla fram en stjärna (vilket jag gör) så kan man använda en pepparkaksform. Trä bara på alla rönnbär på en tunn ståltråd och forma den sedan runt formen. Superenkelt! Man kan ju kanske använda pepparkaksgubbe och gumma, tomte och ren eller vad som nu faller en i smaken :) Köpte en jättefin pepparkaksform häromdagen som ser ut som Eiffeltornet och den ska jag pyssla fram fint julpynt senare i höst :)
 
Kanske ska nämna att man bör stoppa rönnbären/rönnbärsfigurerna i frysen tills det är dags att använda dom i jul :) Men torkade rönnbär är också hur fint som helst! Så där gör ni som ni vill ♥

Arthur Christmas

 
Hej fina!
Idag är en riktigt grå och trist dag här i Karlstad. De senaste veckorna har varit förgyllda med massa sensommarvärme och massor med sol vilket jag fullkomligt älskar, men ibland kan det vara skönt att få dessa gråa dagar när man inte har lust att göra ett dugg.
 
Dessa gråa dagar är dock lite farliga, i alla fall om man heter Emelie Larsson. Jag får alltid ett megasug efter julen! Jag bara måste se en julfilm eller ett avsnitt av Jul med Ernst, jag bara måste göra mig en kopp med varm och lyxig choklad. Ja jag vet, jag är tokig, men ibland kan det va gött att få vara lite skvatt galen också :)
Än så länge har jag lyckats hålla mig från att sätta på en julfilm men jag måste säga att denna ovan, Arthur Christmas, verkar hur mysig och framför allt hur rolig som helst. Det är i alla fall vad min andra hälft säger så jag får väl ta hans ord. Fast... i övrigt har han ganska dålig filmsmak enligt mig så jag vettu tusan! Men det är ju en julfilm so I will give it a try.
 
Någon som sett den och kan lämna ett snabbt omdöme? :)

Christmas in London

 
 
Nu har jag tjatat om detta i tre år så i år är det banne mig hög tid för mig att besöka London i december månad!
Det ultimata hade ju varit New York, men det får bli något annat år det, en dröm som får leva kvar så länge. Tills dess nöjer jag med gott och väl med London, som de flesta ju säger också är en underbar stad att vara i före jul.
 
Så nu undrar jag om några av mina fina läsare varit i London, både i juletider men även annars och vad man skall besöka för sevärdheter och vad man absolut inte får missa! Allt ifrån butiker till caféer till marknader till muséer med mera :) Förslag någon? :) ♥
 
 

Julen kom tidigt i år!

Wiiihooo! Första inlägget på julbloggen för i år! Snacka om att jag längtat och nu är stunden äntligen kommen! Än är det länge kvar tills jag får julpynta och fylla mina dagar med julshopping, julbak och massa mys men under tiden så kan man ju alltid längta, och det är precis vad jag gör! Längtar. Men hey, om ca en månad börjar alla tidningar släppa sina julnummer, butikerna fylls på med julsaker och de flesta börjar handla julklappar. Glögg kommer i massor och julmusten inhandlas för de flesta, så ja ä int' bitter som Robert Gustafsson skulle ha sagt :)
 
För övrigt så var jag på min fina kusin Jessica och hennes man Tobias bröllop i helgen uppe i Jämtland och man kan säga att julen kom tidigt i år, i alla fall smakmässigt. På menyn stod nämligen hjortytterfilé med lingonchutney (jul för mig) och kanelsky (jul för mig). Till kvällsvickning väntade det, hör och häpna, Janssons frestelse! Inte för att jag äter Janssons men det var ju ändå känslan jag tyckte om, doften av Janssons gillar jag faktiskt och den sprider en riktig juldoft, så jag fick mig en dos med julkänsla och den kommer jag leva länge på.
(bild från ica.se)
 
Det här tycker jag var ett roligt alternativ! Istället för att göra Janssons i en stor form kan man ju göra flera mindre varianter i portionsskålar om man kanske ska ha en finare middag under december månad. Elegant och snyggt.
 

RSS 2.0