Juldukning på golvet

 
 
 
 
 
 
 
 
Till att börja med så vill jag ursäkta de mörka bilderna, mitt photoshop har lagt av sen två veckor tillbaka och man vet inte vad det är för fel, och ja, då blir det sånna här bilder, med det sagt så kan vi fokusera på innehållet i bilderna! :)
 
Tada!
Det har blivit lite av en tradition för mig att i alla fall dela med mig minst en juldukning varje år och här har ni årets. Jag älskar att duka fint, det är ofta jag bjuder hem vänner på middag bara för att få duka fint hihi, och ja, såklart umgås med mina vänner. Den här dukningen fick gå i grått, guld, glas och naturtoner med en liten färgklick i form av röda äpplen, väldigt juligt tycker jag. Gjorde det gemytligt genom att göra den på mitt soffbord, knasigt kanske ni tänker, mysigt tänker jag! Hade bullrat upp med massa fällar och högar med kuddar så det var riktigt mysigt att sitta där på golvet att äta, varför gör man inte det oftare i Sverige? :)
 
 
 
 

Red Velvet Candycane trifle

 
 
God kväll!
Hur har ni det såhär på dan, före dan, före dopparedan? :) Bra hoppas jag! Och jag hoppas att ni inte stressar allt för mycket, julen kommer oavsett man vill det eller inte och man har förhoppningsvis gjort sitt bästa tills dess, sen om det inte blev exakt som man hade tänkt från början är mindre viktigt, kom ihåg att julen handlar om vänskap, gemenskap och kärlek ♥
 
Nog för att jag klarar mig gott och väl på kärlek, men det kan ju vara gott att få äta något sött också, eller hur? :) Här ovan har gjort en trifle, som är en engelsk juldessert då man använder sig av någon form av sockerkaka och sen grädde/kräm/frosting och varvar det snyggt i en skål tillsammans med godis eller bär. Jag tog den amerikanska klassikern Red Velvet, passade bra till julen tycker jag med sin underbara, sammetsröda färg och sen den härligt vita frostingen till. Som grädden på moset så strösslade jag över massa krossade polkagrisar och den här desserten alltså, så god!!
 
Om jag hinner lägga upp det innan julafton så ska ni få se vad jag gjorde för annat skoj - av samma bakverk! Jag gjorde nämligen så att jag delade min sats i två och den ena blev alltså denna trifle och det andra halvan blev något helt annat, barnsligt gott och roligt bakverk, stay tuned! :)
 
Receptet jag använde mig av är Mr. Roy Fares AKA min bakguru ;)
 
 
 
 

London i juleskrud

 
Från Oxford street
 
 
 
Från Winter Wonderland
 
 
 
 
 
 
 
Och så besökte vi "The making of Harry potter"!!! :D
 
 
 
 
Studion var julpyntad såklart! :D
 
 
Kolla bara! Min alldeles egna snöglob à la Harry Potter-style! Det är JAG som flyger kvast hihi! :D
 
 
 
Herre gud vilken underbar vistelse vi hade i London, vi shoppade järnet och sprängde budgeten big time på Oxford street, drack mängder med varm choklad med GLITTERMARSCHMALLOWS, besökte Winter Wonderland inte mindre än två gånger, såg "The nutcracker" på is, åkte ett gigantsikt Parishjul (ej Londoneye), åt massa gott, åkte massa karusell, köpte många goda bakverk och vi besökte "The making of Harry Potter". 
 
Jag och min sambo älskar Harry Potter, han älskar nog böckerna mer än filmerna och jag älskar filmerna haha, så att besöka Harry Potter-studion var givet. Ni anar inte hur mäktigt det var, jag grinade både två och tre gånger för jag tyckte det var så stort och häftigt att vara där haha. Väl inne i studion fick vi flyga kvast med greenscreen bakom oss så vi köpte våra alldeles egna filmer när vi flyger kvast, inte alls töntigt eller så haha, men det var så jäkla kul att spela in det! :) Hela studibn var dessutom julpyntad till min stora glädje! Ni som sett filmerna vet ju vilka otroligt juldekorationer det bjuds på och det var likadant nu, magical.
 
Winter Wonderland var magiskt. Först när vi stod i kön in så såg det ganska litet ut och jag blev faktiskt riktigt besviken där jag stod och väntade, för jag hade hört av så många att det var så bra, ha! Jag fick äta upp mina ord, när man trodde att nu måste det vara slut så bara fortsatte det, och så gick man hur länge som helst till och tänkte, men nu måste det väl ändå vara slut? Men det bara fortsatte! Ja man skulle kunna tillbriinga en hel dag där inne, det var som ett gigantiskt Liseberg med alla karuseller du kan tänka dig, lotterier, mat i mängder, godis i mängder, skridskobana, isschow, jultomtens verkstad, disco, det fanns allt för alla åldrar, helt otroligt häftigt var det :)
 
Shoppade färdigt i princip alla julklappar i London vilket var skönt när vi väl kom hem, att slippa tänka på det :)
London var otroligt mysigt i december, men satan så mycket folk det är (såklart) så det var ibland svårt att se julskyltningen ordentligt tycker jag. Det var en otroligt mysig resa i alla fall tillsammans med min andra hälft, men nästa gång får vår lilla tjej bli med, saknade henne allt för mycket för att någonsin vilja åka ifrån henne sådär igen haha :)

Lusse lelle lusse lelle elva nätter före jul

 
 
Glad Lucia på er!
Alltså det här måste vara en av de mysigaste och vackraste dagarna på hela året! Jag ÄLSKAR Luciadagen! Traditionsenligt satt jag och kollade på Svt:s Luciafirande i morse och jag måste säga att det var otroligt fint och kreativt arrangerat i år, älskade medeltids-temat som gick som en röd tråd genom hela programmet, så väl genomtänkt. Bjussar på två bilder från vår dag, får ursäka mig för kvalitén och då särskilt på den sista bilden som egentligen är från snapchat, dottern ställde upp på två kort sen fick det vara bra haha :)
 
Nu ska vi smaska i oss lussekatter och julmust varvat med knäck och kola i väntan på att avsnitt två av Jul med dessertjuryn ska börja, trevlig kväll och fortsatt fin Lucia till er! ♥

Saffranskaka med kokos och hallon

 
 
 
Saffranskaka passar väl alldeles ypperlligt såhär på andra advent. Det här är Leilas recept och så enkelt att svänga ihop, klassisk sockerkaka med saffran och kokos, mums mums :) Det här skulle jag helt klart ha mumsat på idag om jag hade varit hemma, men det fick duga med att mumsa på i fredags haha :)
 
Kram ♥
 
 

Årets pepparkakshus

 
Hej på er!
Om allt gått som det ska så befinner jag mig i London nu, woop woop! Alltså SÅ taggad! Här är i alla fall mitt pepparkakshus som jag satte ihop häromdagen, pepparkakshus är faktiskt ingen favorit att göra om jag ska vara riktigt ärlig, att göra mallar och skära ut delarna för att sedan sätta ihop ett gigantiskt projekt, nej tack. Allt går bara sönder och jag hinner nog svära minst 50 gånger under ett sådant bygge, det enda jag egentligen tycker är roligt är att dekorera det så det var det jag ville lägga krut på, därför tog jag en genväg och köpte ett färdigt som jag bara limmade ihop med socker, så smidigt och enkelt med fyra raka väggar och tak haha, sen till det roliga! Spritsningen! :)
 
Tada! Årets pepparkakshus :) Gjorde även ett med min dotter där hon fick gå loss med kristyr och godis bäst hon ville och jösses vad hon tyckte det var roligt! Så underbart att se ♥
 

Polkagristårta

 
 
 
 
För några veckor sen fick jag ett riktigt roligt samtal där det var en person som frågade om jag ville göra en tårta till deras skyltfönster inför Skyltsöndagen den första advent, om jag ville! Temat var som ni kanske redan gissat polkagrisar :) Det var så kul att göra den och det är fortfarande väldigt konstigt att se en tårta som jag gjort, i ett skyltfönster! :)
 

London baby!

 
I'm going to London!!!
Åh inatt åker vi äntligen, det ska bli så fantastiskt! Jag har pratat om att åka till London i december varje år i typ fem års tid men det har alltid varit något som kommit ivägen, men i år ska det äntligen bli av. Jag har aldrig varit i London så det ska bli extra spännande, har googlat järnet i flera månader här nu så lite har vi såklart inbokat så som Hyde Park och Winter Wonderland och Harry Potter museet (gaaaahhh!!!! So excited!!!). Någon som har något tips om vad man inte får missa? :)
 
Ser fram emot afternoon tea, shopping, shopping, shopping, mysiga julmarknader och massa god mat, alltså det här kommer bli så underbart ♥

1:a december och värmande äppelmust

 
Hej på er fina ni!
Usch nu har det ekat tomt här inne allt för länge, det är ju inte det att det råder brist på inspiration, nej den flödar som aldrig förr, men tiden! Jag har knappt någon tid känns det som, varför har dygnet bara 24 timmar och varför måste man sova i alla fall 6-8 av dem? Hm... kan man önska sig tid i julklapp kanske? :) 
 
Nåväl, jag har massvis med jul här hemma och hela hemmet är en enda stor smällkaramell kan man säga, full med gottigheter och juligheter, underbart! Och idag är det den första december, helt galet om ni frågar mig, fattar inte riktigt vart november tog vägen? Det var det där med tiden igen... Dagen kunde i alla fall inte ha börjat bättre. Jag är ingen person som direkt är känd för att kliva upp tidigt på morgonen utan den där jobbiga flickvännen som snoozar och snoozar och snoozar, tick tack tick tack, 40 minuter senare och det är den absolut sista gången klockan kan ringa för väntar jag en minut längre så hinner jag inte iväg! Ja, på den nivån ligger jag, men idag ni, ha! Adrenalinet pumpade och likt ett barn på julafton flög jag upp ur sängen vid första ringningen av klockan, som för övrigt ringde okristligt tidigt för min smak, för att göra scones och varm äppelmust. Nu vet väl den som tillbringar lite tid i köket att det inte direkt är någon vetenskap att slänga ihop lite scones, men bara att man faktiskt gör det en vardag kräver sin lilla applåd tycker jag :)
 
Så det satt vi och myste oss med jag och min dotter till första avsnittet av julkalendern, och vilken julkalender sen! Superkalender! Fängslades direkt av historien och grät en skvätt måste jag motvilligt medge, alltså den var underbar. Helt klart ett av de starkaste inledningsavsnitt av en julkalender som jag någonsin sett. Och som grädden på moset så började det snöa stora, gigantiska flingor på eftermiddagen, så mysigt. 
 
Vad tyckte ni om årets julkalender? :)
 

RSS 2.0