Julstökar!

 
Ja nu är det väl lite dött här på bloggen och det kan förklaras med att jag är hos mina föräldrar för att fira jul :) julstökar en del och fixar och donar med bakning, så jag har lite andra prioriteringar. Vill ni kan ni följa mig på instagram för där blir det uppdaterat lite flitigare i alla fall, och där heter jag: bakealiciousbyemelie
 
Annars då? Jo det gjordes lite smällkarameller igår, något som jag inte gjort på säkert 15 år. Denna gjorde jag och min sambo gjorde en superfin i pastellig rosa och ljusblå. Glömde dock ta kort och framför allt bättre bilder så fick bara på denna.
Nu ska sovas! God natt :)

Jo visst kan jag vara spontan alltid!

 
Många frågar mig väldigt ofta om jag kan vara spontan, med tanke på hur mycket jag planerar inför julen, de har någon sorts uppfattning om att allt måste vara tajmat och klart in i minsta detalj, att jag har en fet kalender där allt står uppradat exakt med tider jag ska göra ditten och datten. De tror liksom att planering är A och O i mitt liv, och så kan det ju vara till viss del, det har nog varit så i större delen av mitt liv faktiskt pga att jag har tränat så mycket och tävlar aktivt, är med i landslaget osv.
 
Men det största man kan få om bakfoten är att jag inte skulle vara spontan, jag är faktiskt en av de mest spontana människor jag känner och jag kan ärligt talat bli lite arg och less på folk som inte kan göra saker utan att planera, dubbelkolla med alla andra, planera lite till, ja ni förstår va? (förutom när det gäller planering inför julen, det är guldvärt!) Släpp lite på sånt där och gör något skoj istället! Jag har nämligen upptäckt att de mest spontana sakerna jag gjort och spontana inköp, det är ofta de bästa och roligaste :) Våga testa vettja! :)
 
Jag och min sambo betämde för ca tre timmar sen att vi minsann skall åka till Göteborg i morgon, det är 40 mil men vad gör väl det? Jag är ledig, han är ledig, min bästa bästa vän bor i Göteborg sen en månad tillbaka och jag vill till Liseberg, ja men vad är det då att fundera på? :)
 
Så i morgon kommer jag få julstämning om något, wiiiii! :)

Jul i betong

 
Jag är svag för betong. Det har jag nog yttrat ett x antal gånger här på bloggen. Häromdagen fick jag hem dessa fina bokstäver med plats för att sätta i ljus. Kikade på dessa förra året men glömde på något konstigt sätt bort att köpa dom, när jag väl kom på det var det för sent, ja precis så som det brukar vara.
 
Är i alla fall hur nöjd som helst med köpet, så fort de kom på plats så var det som en symbol för att ja, nu är det verkligen jul. Och vad tusan hände med tiden kan man ju fråga sig??!! Kändes som att det var oktober alldeles nyss, jag har liksom inte hunnit med. Fast jag började pynta så tidigt och pyssla och baka så känns det inte ens som att jag gjort hälften av det jag vill göra, blogga dåligt har jag gjort också. De andra åren har jag alltid haft i tanken att "det här kan användas till bloggen" eller "det här skulle bli bra på bild", de orden har liksom inte funnits i år och det kanske har sina förklaringar, nästa år lär bli annorlunda i alla fall, hoppas jag :)
 
Men nu är vi ju lite inne på upploppet skulle man kunna säga, endast en vecka kvar till julafton. Lite spännande är det ändå, fast det är mycket vemod i det hela också, samtidigt som det är skönt på något sätt, ja det är en mixad kompott av känslor som jag inte ens kan förklara! :)
 

Hyacinter i massor!

 
 
Förra veckan var jag på IKEA för att köpa hyacinter, de kostar ju bara 9 kr/st där vilket jag tycker är otroligt billigt, passar mig alldeles utmärkt eftersom man kan köpa många då. Det måste ha varit min lyckodag eller något just den här dagen som jag åkte dit, för de hade ett erbjudande om att ta 3 betala för 2, wiii! Vilket hit! Då kostade ju hyacinterna helt plötsligt bara 6 kr/st, ja men här snackar vi fynd på hög nivå! :)
 
Köpte därför på mig ett stort lass med hyacinter som jag spridit ut på diverse ställen i den lilla lägenheten så nu jäklar doftar det hyacinter här vill jag lova. Ibland kan jag tycka att det blir lite rörigt om man ställer en hyacint här och en där och en där borta, ja ni förstår. Så det kan vara skönt för ögat att få vila på en hel hop på en och samma gång, som här ovan. Ställ dem i fina koppar, ljuslyktor, glasburkar eller vad ni nu har hemma och placera dom på en fin bricka. 
 
Dessa hyacinter har jag sett till att vattna ordentligt för när tiden är inne ska de knipsas av och agera snittblommor i en fin glasvas :)
 
 

Christmas-presents!

 
Nu ni, nu tror jag faktiskt att de flesta julklapparna är inhandlade. Jag tycker ju att det är så himla roligt att ge så det blir lätt att jag dras med i det sista julklapps-shoppandet bara nån dag innan jul, mest för känslan. Fast det är konstigt. Om det är något jag hatar så är det när det är mycket folk i affärerna, när det är trångt och massa sorl. Jag får fullkomligt panik! Sen det här med köer, finns det något värre??? Men lik förbannat, så kan jag inte sluta tycka att det är mysigt att julhandla dagarna innan jul, känslan som infinner sig. Lite dubbelmoral kanske.
 
Har i alla fall slagit in de hittills inhandlade klapparna, temat går väl inte att missa. Finns absolut ingenting rött på paketen, ja förutom ett som har ett pyttelitet rött snöre pga att det slogs in i en affär, funderar starkt på att byta ut det dock, det skär sig lite med de andra paketen haha :) Mycket snöre i svart, vitt och silver men även sidenband i vitt och silver. Sidenband ger en mer lyxig känsla tycker jag, så de klapparna som jag anser lyxiga har jag slagit in i sidenband :)
 
Nu är jag redo för julen och Tomten kan därmed komma :)
 

Inspiration till årets juldukning

 
 
 
 
Hade ett par vänner över på middag häromdagen och jag är ju en sån som alltid vill duka fint. Tycker det är så otroligt roligt! Om jag blir bortbjuden så ger jag blanka fan i det, men när vi är hemma hos oss tycker jag det är trevligt :) Hade ju redan rosorna hemma som jag ställde ut på rad, la dit lite blandade julnötter, kanelstänger och julröda äpplen. Blandade in ljuskoppar som har en rostig patina över sig och det blev så fint tycker jag, men igen, mycket finare i verkligheten. Det är så svårt att fånga på bild! Ljuset är dåligt och det är ju som sagt väldigt trångt i vår lägenhet vilket gör att det inte går att få till några fina vinklar, annat blir det nästa jul när jag kommer ha ett helt rum bara för matbordet, wiii! :)
 
Hoppas det kan ge lite inspiration i alla fall :)
 
 
 

Lucia

 
 
En av de absolut bästa och finaste dagarna på året! Fullkomligt älskar Luciadagen, den är så mysig och lugn och fridfull på något sätt. Usch, min fantastiska hippie-granne hade någon form av lussevaka i natt och spelade musik som jag föreställer mig att man lyssnar på när man röker på (om man tänker på den musiken som alltid är i filmer när de gör det vill säga) och sen skrek han, och spelade ännu högre musik och jag, ja jag var ASFÖRBANNAD! Jag kan tycka att fine, du får spela musik och du får ha fest - PÅ HELGEN. Men när det är vardag och man vet att folk ska upp och jobba så kan jag tycka att det är en smula respektlöst. Ja, jag kunde förstås ha gått upp och knackat på, men jag var dödstrött och låg med världens värk i både mage och rygg så det var inte direkt lockande att kliva upp ur min varma säng.
 
Jaja nog om detta :)
 
Efter ett fåtal timmar sömn, tror jag räknade till tre totalt, så klev jag upp 05:20, detta för att min sambo skulle åka till jobbet 06:15 och jag ville ju såklart lussa för honom! Och det tycker jag är mysigast om man gör på morgonen. Kommer ni ihåg den fina luciakronan i mässing som jag betällde? Ja, den kom aldrig fram. Så det fick bli en i plast... med fejkljus... och det är ju inte lika vackert eller stämningsfullt kan jag tycka... men men, sambon uppskattade mitt lussefirande med lussebullar och egen varm choklad. Hade dessutom tänt upp lägenheten med massa levande ljus för att kompensera de ljusen som inte fanns på mitt huvud ;)
 
Ja och jag bjusar på en luciabild av moi!
Ta den med en nypa salt, jag är inte världens vackraste lucia, jag är yrvaken, trött och ont i kroppen, jag är osminkad med rufsigt hår och hade gärna lockat håret och slängt på lite rouge och mascara, men men, såhär fick det bli! Och min andra hälft, ja han tyckte det var supermysigt och det är allt som räknas ♥

Chokladsnitt i roligare version

 
Idag har det bakats en riktig klassiker här hemma, fast i en ny version skulle man kunna säga. Dessa kakor ovanför är alltså klassiska chokladsnittar, men ärligt talat, hur tråkigt är det inte att bara snitta upp dem i lite halvtråkiga stänger? Snabbt och effektivt absolut, men det här tog inte mycket längre tid, kanske tio minuter extra men erkänn att det blev mycket roligare och lite mer personligt? :)
 
För att få till loggan "Home Made" har jag alltså använt mig av en vanlig bakstämpel som finns i diverse butiker, min är köpt på Leilas Generalstore förra året. Upptäckte dock när jag hade gräddat kakorna att texten syntes lite dåligt och eftersom det är jul så målade jag på lite ätbar glitterfärg. Den är köpt på panduro och i vanliga fall används den som dekor till mina tårtor, så det är något som alltid finns här hemma.
 
Receptet på chokladsnittar finns väl i minst tusen varianter och alla har sin egna favorit, här är i alla fall receptet som jag alltid använder mig av. Kakorna blir spröda och härliga samtidigt som man känner en viss seghet, vilket jag gillar! Så, kör hårt allihopa och pynta era kakor! :)
 
Chokladsnitt
 
200 g smör eller margarin (funkar faktiskt utmärkt med båda!)
2 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk vatten
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
 
TIPS!
Lättast är att göra allt i en matberedare då man bara kan mixa ihop allt till en kakdeg, har man inte det så kör man med en elvisp.
 
Blanda smör/margarin och socker.
Blanda sedan i kakao, vaniljsocker, vatten och äggula i smörmassan (äggvitan kan du spara till senare i en skål!) Blanda sedan mjöl och bakpulver i en skål för sig, detta för att få en jämn fördelning på bakpulvret och häll sedan i det i smörmassan och blanda samman allt till en deg.
 
Rulla degen till små bollar och tryck ut till en platta, stämpla sedan med stämpeln och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vill man inte göra kakorna runda utan faktiskt som klassiska chokladnitt så rullar du degen till två längder och plattar till lite.
 
Om du vill kan du pensla kakorna med äggvitan och strö på pärlsocker, blir minst lika gott utan upptäckte jag då du känner mer chokladsmak, men smaken är som baken :)
 
Grädda kakorna i 10-12 minuter i 200 grader.
 
Om du gör snittarna måste dessa skäras upp direkt kakorna kommer ut ur ugnen innan det stelnar.
 
Så, offra 20 minuter av din dyrbara tid och lyxiga till det med lite hembakta kakor, kul att äta själv men också kul att ge bort! :)
 
 
 

Klassiker: Apelsiner med nejlikor

 
 
Ingen jul utan apelsiner med nejlikor! Den doften blir inte mer jul för mig, det här ÄR jul för mig. Det är ju fint att bara sticka i nejlikorna lite här och var, det ser inte så arrangerat ut då, men jag tycker också att det är fint när man faktiskt gör något med lite tanke bakom. Så det fick bli ett hjärta och en apelsin där det står x-mas. Doftar alldeles ljuvligt hemma hos oss nu :)
 
 
 
 

Pynta med rosor

 
 
 
 
Häromdagen var jag på Blomsterlandet i jakt på lingonris till Luciakronan och sprang på några oerhört vackra rosor till helt okej pris. Röda rosor kommer aldrig över tröskeln hos mig någon gång under det övriga året, men jag tyckte på nåt sätt att det skulle va fint med lite röda och vita rosor i små vaser, tillsammans i en grupp. Bara knipsa av dom och blanda upp med lite murgröna. 
 
Och appropå jakten på lingonriset så kan jag ju bara säga att jag höll på att bli galen! Jag letade på rusta för jag hade fått tips om att det fanns där och det fanns det ju absolut inte. Sedan åkte jag vidare till Ica maxi, inget napp där heller. Jag åkte till diverse blomster-affärer, stora som små. På Plantagen trodde jag verkligen att jag skulle få napp för de hade en hel uppsjö av fejk-växter och jag tror ta mig fan att de hade varenda växt som finns, förutom lingonris. Jag var så arg, helt jävla rasande. Så tänkte jag att jag ger Blomsterlandet min absolut sista chans fär sen orkar jag inte mer. Jag hade nästan gett upp när jag fann lingonris! Dock en enda ynka liten kvist, så den lyckan varade inte särskilt länge. Så jag gick runt i affären och spånade och hittade kvistar lite här och var i olika utställnings-arrangemang, så jag fiskade upp kvistar och lyckades skrapa ihop tio stycken och det var precis det som behövdes för att täcka hela kronan, snacka om tur! För en gångs skull :)
 
Luciakronan blev i alla fall otroligt vacker så det var värt allt letande, ska bli så roligt att lussa för Alex på fredag, är taggad till tusen! :)
 
 
 

Lusselussebullar!

 
 
Idag har jag förberett mig för Lucia och bakat ett gäng med lussebullar, fast jag tror nog att sambon har käkat upp ungefär hälften redan, egentligen borde jag bli sur, kanske till och med rasande, jag menar de ska ju sparas till Lucia! Men det faktum att han har ätit så många är ju faktiskt ett betyg på att han gillade dom och det är ju huvudsaken, det gör en liksom lite glad i magen och som Gustav Svensson alltid säger: Är magen glad, så är människan glad :)
 
Och appropå något helt annat, herre jisses vilket väder det är ute!
Idag har det varit snöstorm precis hela dagen, vi funderade ett tag på vad vi skulle göra och jag var tvungen att åka ut för att göra några ärenden och handla lite mat inför kvällen, så, vi fick helt enkelt trotsa vädret. Kanske inte det smartaste nu när jag tänker på det i efterhand, inga vägar var plogade, det bara öste ner snö från himmelen och det gick att köra ungefär 50 km/h på motorvägen och man sladdade hela tiden i kurvorna fast man kanske låg mellan 20-30 km/h i hastighet, men ja, vi tog det försiktigt liksom alla andra bilister och vi klarade oss, puh, skönt att kunna pusta ut lite! :) Såg dock andra bilar som hade fastnat pga de höga snökanterna och en lastbil låg i diket, stackarna, hoppas de klarade sig!
 
 

Bästa julklappen ever

 
 
Alltså. Denna dag. En fantastisk dag. Idag fick jag en för tidig julklapp, och det var verkligen den absolut bästa man kunde få! Jag och min Sambo har fått en ny lägenhet idag! WIIIIIHHHHOOOOO!!!! Om ni bara visste hur länge vi har letat, och om ni bara visste hur många visningar vi varit på, den ena besvikelsen efter den andra och jag hade nästan gett upp hoppet. Men så hittade vi denna! Och vi blev kära, totalt förälskade. Och den blev vår. Lyckan är total!
 
Vet ni vad det absoluta bästa med den är?
Det finns en öppen spis!!! :D Kan ni förstå, jag säger bara julen 2014, jag kommer välkomna dig med öppna armar! 

Julutmaning

 
Erica AKA Tomtens dotter utmanade oss bloggare att skriva om saker som vi inte gillar med julen, ja visa lite av Grinchen i sig själv. När jag läste hennes lista var det som att jag läste om mig själv, läskigt lika med andra ord! Men jag försöker knåpa ihop en lista med andra punkter, det finns trots allt mycket om jag inte gillar med julen, so here we go!
 
1. Julbordet
Ja, det här med julbordet tycker jag är en intressant historia, folk köper på sig tonvis med olika saker, hälften äter de inte ens upp än mindre smakar på. Jag är en enkel människa ja! Jag äter endast julskinka, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll och kokt potatis. That's it. Ingen Janssons, ingen sill, inget klet eller dopp i grytan, jag gillar inte det, blä.
 
2. Pepparkaka
Pepparkakorna må vara fina att titta på, absolut! Och om det bara finns pepparkaka till fika så kan jag erkänna att jag på min höjd äter en, men jag tycker inte att det är särskilt gott, och om det överhuvudtaget skall slinka ner någon måste det vara köpta pepparkakor (lite otippat för en bakfantast som jag), hembakta smakar bara mjöl och går fetbort,
 
3. Saffran
Saffran, julens guld, denna exklusiva krydda som alla verkar dö för i juletider, den funkar liksom inte på mig. Jag gillar inte saffran. Saffran duger BARA i lussebullar, där kommer den till sin rätt, men att blanda ner den i mat eller att göra saffranstryffel eller saffranskola är inte min melodi, det smakar rent ut sagt förjäkligt. (Grinchvarning?)
 
4. Julklappsinslagningen
Hemma hos mig är det viktigt att paketen är inslagna med omsorg, de ska vara stilrena, fantastiska, lite av små konstverk (men behöver för den sakens skull inte vara över-invecklade) Vackra snören och band, vackert papper, det ska synas att man lagt ner tid på inslagningen, ja lika mycket som innehållet faktiskt. Så nåde den som kommer med något fult och billigt tomtepapper för 5 kronor med ett enkelt snöre i den där äckliga, matta, gul/guld-nyansen bildat som ett kors med två små krusiduller på. Det ser billigt, hastigt och framför allt otroligt snålt ut. Jag tittar knappt åt dom paketen och vill inte ens öppna dom.
 
5. Trolltider
Denna julkalender är tokhyllad av såväl vuxna som barn, den anses vara en av de bästa någonsin och har visats flera gånger på tv. Jag är livrädd för den, än idag, 23 år gammal. Häxan Maran skrämde slag på mig när jag var liten, jag drömde mardrömmar om henne hela tiden, jag fick kalendern när jag var 11 år, i julklapp, för att jag själv hade önskat mig den av någon konstig anledning. Och jag gillade den! Men nu, nu hatar jag verkligen den julkalendern och den kan mest få brännas upp tycker jag.
 
6. Glögg
Jag gillar inte smaken av glögg. Den är söt och äckligt sliskig. Försöker år efter år att lära mig mest för det sociala, men nä, det funkar liksom inte. Doften däremot är helt underbar! :)
 
7. Jesus-sånger
Ja jag får nog kalla dom det faktiskt. Jag är inte kristen, men jag har såklart respekt för andra som är det och tycker absolut inte att det är fel på något sätt och inte heller om man tror på någon annan religion. Men alla julsånger om Jesus och bibliska referenser gör mig trött i huvudet, jag gillar dom inte. De flesta jullåtar jag gillar handlar om det som julen är för mig, en otroligt mysig tid på året, den bästa av dem alla! Man myser och firar tillsammans med sin familj.
 
8. Arne Weise
Haha vi verkar vara många som inte gillar denna gubbe. Både Erica AKA Tomtens dotter och Jessica med Jul i Laloland har med denna punkt och jag bara måste jag också. Arne Weise är INTE julen. Nä jag skulle verkligen inte vilja ha den gamla gubben tillbaka. Ge mig någon med myskänsla som Ernst! Eller Sarah Dawn Finer, hon var fantastisk! :)
 
9. På julen spenderas det för mycket pengar och bla bla bla...
Ursäkta mig, men om du inte vill lägga pengar på julen så är det väldigt enkelt: Gör det inte. Men för oss andra som älskar att bränna många tusen på julen, är det faktiskt otroligt tröttsamt att behöva höra hur onödigt det är, att man slösar pengar, att det är ytligt och att det har blivit sån köphysteri i Sverige, konsumtionen ökar. Jag blir trött på snacket! Om många har svårt att få ihop det men ändå vill bränna stålar - spara. Om du inte vill, ja men ge fan i att handla då.
 
10. Nä jag kan inte äta det och det och det för då går jag upp i vikt...
Nu är det såhär. December är en månad med massa mys, glöggfester hit och dit, julbord hit och dit, evenemang m.m, det äts väldigt mycket, så om du går upp i vikt är kanske inte så konstigt. Men let's face it, hur mycket gå du upp? Ett hekto? Ett kilo? Det är inte jordens undergång! Skippa det dåliga samvetet och ät så mycket du vill, njut av allt det goda och slappna av! Det gör inget om du går upp 1 eller 5 kilo, du fixar det sen! Efter jul. Blir så otroligt trött på alla fina människor som har så dåligt samvete för vad dom äter och sätter psykiska spärrar i huvudet på sig själva, fuck that. Ha en underbar jul istället! :)

Superenkel krans

 
Jag gillar ju som bekant att ta in naturen i min julinredning, små minigranar, grankvistar, kottar, röda äpplen, ja listan kan göras lång. Det tråkiga med gran är att det behöver mycket vatten, annars barrar det ju, vilket är supertråkigt om man gör en vacker grankrans, som jag tycker är lite obligatoriskt på julen faktiskt.
 
Lösningen?
Ja här kör vi fejk. Köpte denna krans på IKEA förra året för 99 kronor, den ser otroligt äkta ut både i barren och färgen, den kommer hålla för evigt och jag slipper dammsuga titt som tätt, plus att jag slipper sticka mig på fingrarna. Den är ju dock lite tråkig utan dekorationer och där kan man ju gå loss lite som man vill, kanske med små röda kulor? Fejk-bär? Fina sidenband m.m, själv valde jag att ta denna girlang av kottar som jag köpt på blomsterlandet och lindade den lite slarvigt på och fäste med lite grön bindtråd så att den inte ramlar ner, genast fick kransen mer liv och jag tycker den är vacker i sin "naturliga" skönhet :)
 

Arla tävling

 
 
Arla kontaktade mig för några dagar sedan angående en tävling som de brukar ha som de kallar för Julklappsjakten. Det är alltså så att de har tappat bort sina julklappar och de har spridits ut över utvalda bloggar och finns gömda lite här och var, en klapp/blogg. Jag är med och gömmer en! :)
 
Riktigt svårt, visste inte hur svårt eller hur lätt jag skulle göra det, min är nog ganska enkel men man kanske får sig ett gott skratt på cupen i alla fall! :) Vill du läsa mer om tävlingen kan du gå in här och läsa. Klapparna består av en liten bild med ett receptnamn och det är alltså detta receptnamn man fyller i i tävlingsformuläret.
 
TÄVLINGEN STARTAR FREDAG 6/12
 
Jag som älskar julen och klappar i allmänhet tycker det ska vara rim på det mesta, så därför kommer ett rim med ledtråden i sig, voilà! :)
 
På julen gillas det att mysa med glögg och massa gott,
Vissa upplever julen som något stressigt, helst ger man nog bara bort en trisslott.
En vinst kan ta dig till palmer och sol,
eller så kan man stanna i kalla Sverige och leka cool.
På med bikini, fram med brillorna,
i brist på is och snö får vi skippa grillorna.
Spexa och posera på en gräsmatta så grön,
mitt i december, ja men vart fan är snön????!!!!!
Äsch, ett roligt julkort det ju faktiskt blev,
ja rent uttav en snackis, till och med succé!
Men nu till ditt mysterium och ditt roliga uppdrag,
receptet du finner på Tomtens stora dag.
Ha en underbar jul och ta hand om er själva!
Och året...? Ja, det var 2011.
 
Lycka till alla tävlande! :)
 

Glöm inte Ernst för guds skull!

 
Ja, precis vad titeln lyder:
 
Glöm inte Jul med Ernst ikväll klockan 20:00 på tv4, årets höjdpunkt om man heter Emelie Larsson! ;)
Det här är precis vad jag längtar mest efter när jag tänker på julen, tänk att denna man kan inspirera så mycket, tack tack tack och åter tack Ernst! Jag sitter bänkad ikväll med ett gottefat av dagens julbak, och nåde den som stör mig! Tror faktiskt att jag stänger av telefonen haha ;)
 

Nya adventsljusstaken

 
 
Kommer ni ihåg att jag inte riktigt kände mig nöjd med den första versionen av årets adventsljusstake? Dels var den ju rund, jag har en tanke om att den ska vara avlång, jag vet inte varför för när jag ser andra som har runda är det verkligen så snyggt! Men när jag själv ska få till det, nä då jäklar går det inte. Sen hade jag problem med mossan, det såg ut som en platt fotbollsplan, och vem vill ha det på julen? Inte jag, jag gillar när det är volym och lite spretigt, som i fjol hade jag ju granris som spretade runt vilket jag älskade, att det händer något. 
 
Så därför, efter mitt missnöje, gjorde jag om den. Hade egentligen ingen plan, men det var så att zink-brickan, som jag använder flitigt under resterande dagar av året, låg på golvet och bredvid låg dessa kottar, av en ren slump, men det blev så självklart när jag såg det tillsammans och nu i efterhand är jag supernöjd, det här känns mer som jag :)
 
 
 
 

Hör va re blåser i träa idag!

 
 
Halloj alla fina!
Vilken dag! De hade utropat varning för snökaos och det skulle bli svinkallt och blåsa storm, du den där snön har jag inte sett skymten av och det är 6 grader varmt, men blåser, ja det kan man minst sagt säga att det gör. Kanske inte det absoluta roligaste vädret, till och med jag måste erkänna att jag längtar efter snö. Jag är ju som bekant ingen snö-människa, men jag vill gärna att det ska finnas i december i alla fall, det är liksom pricken över i för den rätta julkänslan!
 
Idag har jag i alla fall bakat lite och bara haft det allmänt trevligt, fixat lite saker och pysslat här hemma :)
Skulle börja på Rocky Road och upptäcker till min fasa att det finns kanske en halv dl jordnötter, det kommer man inte långt med, men jag vill ju inte gå ut i stormen som härjar, brrrr vad kallt!
 
Får kanske klara mig på det jag bakat hittills och fixa resten i morgon :)
 
 

Äpplen, kanel och nötter

 
 
 
Så skönt det är att vi äntligen är inne i december månad, känns som att tiden bara rasar iväg (tyvärr...) Det gäller att ta till vara på varenda ögonblick, ingenting får gå förbi tycker jag. Mysmånaden nummer 1 är här och jag ska bara njuta hela månaden :)
 
Igår gjorde jag i ordning ett fat med lite äpplen, kanelstänger och julnötter. Tyckte det var vackert i sin enkelhet och det doftar faktiskt helt ljuvligt, man riktigt känner doften av äpplena och kanelen, det trodde jag faktiskt inte att det skulle göra när jag gjorde i ordning det men det var ju en ren och skär bonus :)
 
Nä nu ska jag ta och julbaka lite, det blir en sats till med änglakola, den försvann rasande snabbt av någon anledning, mysko det där, för sambon har ju bara ätit två stycken, tre på sin höjd men absolut inte fler, och jag vet då bestämt att jag bara hann äta en och det var bara för att smaka att konsistensen blev perfekt, så vad hände med alla andra kolor? Ja... ett mysterium som jag nog aldrig kommer få svar på, därav kokar jag en ny sats. Ska även göra snickersrutor, typ världens enklaste godis men jag är så otroligt sugen på det och har varit det i flera dagar! :)
 
 
 
 
 

Årets paketkalender

 
 
 
 
Mysko-pysko. Skrev det här inlägget igår men det verkade inte vilja dyka upp så jag fick helt enkelt göra om det.
 
Här är då alltså årets paketkalender, eller ja den första på många många år faktiskt. Man kan tycka att jag ska ha växt ifrån sånt här, och det har jag nog också, men det är ju ändå lite roligt att få ett paket varje dag som en nedräkning. Förresten kan jag ursäkta mig själv med att det bara blir 12 stycken för mig då varannat paket är till sambon.
 
Jag är inte en sån person som orkar leta reda på 24 olika saker att lägga i paketen, jag kommer nog bli när jag har barn, det känns som att man har en större anledning att lägga ner sig då, så i dessa paket gömmer sig lyxig choklad istället, ja, en riktig vuxen-kalender :) 
 
 
 
 

RSS 2.0