Tomtesäck



Detta söta miniträd köpte jag på julskyltningen i söndags och det är supersött! Dock så gillade jag inte krukan som trädet sitter i så jag gjorde en egen liten "tomtesäck" av gammalt papper som jag knöt runt om med gammal snöre och så hängde jag på en fin skylt i zink (jag har fått nån dille på zink och betong, Alex håller på att bli galen...). Tyckte det blev lite sött faktiskt, vi får se om jag behåller det så eller om det får bli en make-over en annan dag :)

Glöggmys



Ikväll har vi glöggmys här hemma. Glöggmys och juskinkemackor :) Är inte julen bra så säg, man får mysa varje dag och bara tycka att livet är sådär härligt! :) Appropå härligt så kan jag säga att den fina glögg... skål, kärl..? fyndade jag på Indiska förra året för 29 kronor (!) Snacka om att vara nöjd med sitt köp när den kostade 199 kronor från början ;) Då är livet superhärligt! :)

Det vankas wienernougat





Alltså det här måste ju vara bland det lättaste julgodiset som man kan göra! Choklad, nougat och flagad mandel, röra ihop och i med smeten i en form, klart! Detta gillas, enkla recept som man kan slänga ihop snabbt efter jobbet :) Det behövs verkligen för på lördag ska vi ha vår årliga julmiddag ♥ längtar så mycket så jag tror jag spricker snart :)


Ett steg närmare jul...




Tänk, nu kommer december springa iväg med en sprudlande fart och det kan vi ju inte tillåta utan att hinna njuta av denna mysiga månad till max, eller hur? :) Nä jag ska baka och lyssna på julmusik, pyssla och äta massa gott! Vem bryr sig om vikten i denna månad? :D (eller någon annan månad heller för den delen...). NJUT! Jag ska NJUTA varje dag!

Gammalt är vackert






Hemma i en vedbod så rotade mamma fram ett gammalt bord för ett tag sen och det har jag nu lagt beslag på. Jag älskar allt gammalt! Det är så himla vackert och man känner passion när man tittar på det. Till våren ska det nog få sig en omgång med vit målarfärg men nu i juletider tycker jag att det passar med denna gråfärgade nyans :) Ni får se hela bordet en annan dag för detta slänge jag ihop på en kvart för att det vankade Beck-mys så det ligger massa skräp under bordet nu som jag inte hann städa bort... :)

Första advent



Glad första advent på er alla goa läsare!
Idag vankas det skyltsöndag för min del. Jag och Alex är nämligen hos mina föräldrar, skyltsöndagen har en tendens att alltid vara så mysig i min hemstad fast den är så liten, men det är väl kanske det som gör den så mysig? :)

Jag hoppas i alla fall på massa julsånger, glöggdoft och massa julstämning i butikerna ^^


Apelsiner + nejlikor = Sant



Måste jag berätta för er hur underbart gott det luktar i våran lägenhet just nu? Apelsiner med nejlikor i, en hyacint som har bestämt sig för att blomma och sprida sin doft och glögg som står på spisen. Love love love!

Tittade på jullotta förut också, herre gud så mysigt :)

Hur man gör en krans fantastiskt billigt!



Ja, detta med att fynda och komma undan billigt är min livsfilosofi kan man nästan säga, det finns väl ingen bättre känsla än när man känner att man har gjort ett riktigt fynd! Man sprudlar i hela kroppen och man känner sig superglad! Ikväll har jag inte fyndat men däremot så har pysselfingrarna varit igång igen och idag var det en krans som stod på dagens schema.

Det jag tycker är svårt är att hitta bra stommar i den storlek som jag vill ha den. Efter mycket letande gav jag upp och gjorde mina egna istället :)

Man tar alltså tidningspapper (reklampapper = gratis) Rullar ihop dom till stänger och tejpar. Sedan kilar man fast dessa i varandra och formar en rund cirkel. Den blir lite kantig först i och med att papper inte är så lättböjligt när man har många tjocka papper i stängerna, men detta fixerar man sedan med plastfolie (JÄTTEBILLIGT!). Man virar varv på varv på varv tills det har blivit en stomme i den storlek och tjocklek som man vill ha.

TADA! Du har en stomme i en storlek efter dina önskemål och vad kan den ha kostat? 2 kr?

Sedan är det bara att klä den med granris eller mossa eller varför inte lingonris med röda bär i? Läckert :)


Nu har vi mys här i vårt hus





Ja men herre gud vad mysigt det är här hemma nu! Jag har verkligen haft noll julkänsla i kroppen i flera veckor och jag har hoppats och hoppats att julbloggen ska skänka mig den stämningen men icke sa nicke. Men ikväll så kom den äntligen! En liten gran har fått flyttat in så länge tills den stora ska in och det finns numera aplesiner med nejlikor och vi har druckit glögg ikväll, här kan vi snacka om mysstämning på hög nivå! Det doftar ljuvlig juuuuuul! ÄNTLIGEN! Nu känner jag att julstämningen är här och det kommer bara bli bättre och bättre för i morgon är det ju Jullotta på Liseberg :) Förra året när jag och Alex var på Lisebergs julmarknad så var det ju Jullotta live den dagen, riktigt mysig stämning :)

Ska ni se Jullotta? :)

Psssst... I morgon är det Thanksgiving också och det tänkte jag fira tillsammans med hjärtat :) Man ska faktiskt vara tacksam för det man har och uppskatta allt i livet och jag måste säga att vi svenskar gör det alltför sällan så då kan man väl i alla fall lägga manken till en enda dag, inte sant? :)

Vackra vackra julgranspynt...





Jag har fått nån slags kärlek för lite dyrare julgranskulor, i alla dess former och helst ska de vara i glas, precis som de ovan. Åh de är så otroligt vackra i verkligheten! Önskar man kunde få fram färgen på nåt bättre sätt, men de är silveraktiga med en svag svag ton av pärlemor? Typ. Hur som helst så ska dessa snart få dyka upp i inredningen och på vilket sätt får ni nog se i morgon :)

Psssssst... Jag måste också säga TACK TACK TACK för alla fina kommentarer! Jag älskar att ni kommenterar och jag blir så himla glad varje gång jag läser dem. Tyvärr så hinner jag oftast inte svara på alla... (skäms) Men jag är hur som helst jätteglad att ni kommenterar! :) jag lovar att bli bättre på att svara ;)


Adventsljusstake à la 2011




Det är såhär som vår adventsljusstake kommer se ut i år och jag är riktigt nöjd faktiskt :) Gillar att det är dova färger och inget smått och pluttigt som finns i den, en stilren och behaglig adventsljusstake att titta på helt enkelt ;)

Har ni gjort i ordning er adventsljusstake än? :)

Planterat






Efter själva storstädningen så tog vi en paus mellan städning och pynttajm och då fick det bli en promenad till Blomsterlandet, herre gud vad jag älskar den butiken :) Där inhandlades det hyacinter, vita såklart, vad annars? ;) Och lite annat smått och gott, så nu är den plnaterad i min kära sockerskål och det blev så mycket bättre med lite grönt än innan :)


Här var det kulor!





Ja jösses vad kulor det krävdes för detta projekt, mer än jag hade trott faktiskt. Men det gör ingenting, det är ju snart jul och då ska man brassa på! :) Det är alltså basic-kulor och virkade stjärnor från IKEA och sen är det lite finare och dyrare kulor inblandat samt lite kottar med silverstänk och kanelstänger. Jag tycker att det blev riktigt snyggt faktiskt, lite maffigt sådär :)

Gud vad roligt det är i dessa tider, när man pår pynta och pyssla och arrangera, åååh!!! :)


Julstök!

Idag har jag och hjärtat städat som tooookar! Ja, här var det grundlig städning på riktigt hög nivå. Det är så rent som det någonsin kan bli i badrummet, köket har fått sig en omgång i alla skåp inklusive kylskåp. Det har dammsugits och moppats och jag har till och med tvättat fönstrena! Ja kors i taket tänker mamma nu men det är faktiskt sant och herre jösses vilken skillnad det blev :) Nu är jag rätt mör och matt i kroppen dock, men det är härligt, det är så det ska va! ;)

Sen så åkte ju julstjärnorna upp i vardagsrummet också, mys! :) Det kommer med största sannolikhet att möbleras om i fönstret nu i veckan men detta var vad jag kom fram till så länge. På nåt sätt känns det som att jag inte kan gå all in med julpyntet än, lite för tidigt tycker jag.

En annan sak jag upptäckte under detta projekt med att pynta var att jag nog inte vill ha nästan något rött i vardagsrummet. Jag är en tjej som tycker att man ska ha rött på julen egentligen och sån har jag alltid varit, men jag gillar inte färg just nu, jag är inne i en neutral skala-ton, typ. Nästan så jag tycker att det pyttelilla röda som är i fönstret just nu är för mycket rött, well well, vi får se hur det blir. Om jag får tillbaka röd-behovet för julinredningen eller om det får bli en vit jul :)

KRAM!

Psssssst.... Jag tvättade nog fönstrena på tok för mycket för man ser min spegelbild när jag tar fotot, typiskt...


Julpyntat köket






Jag hade bestämt mig för att pynta allt på lördag, eller ja, börja med det mesta i alla fall, men nu är det så att jag hade så himla mycket tid över idag så det fick bli julpynt i köket nu på kvällskvisten. Det är dock inte klart, nej nej, det ska upp massa grejor till. Bland annat ska det planteras en vit hyacint i sockerskålen på brickan och det ska fyllas på, eller bytas ut kanske, till granris i krukan (mjölkkannan) och sen ska jag göra en egen ljuskrona av mossa, (den kommer ni få se när den har blivit till liv!), så ni ser, massa kvar att göra men nu har jag i alla fall börjat och det är såååå mysigt! Nu blir det Tomten är far till alla barnen med hjärtat :)

Pssst... Här ser ni den underbara julduken jag hittade på Indiska, jag fullkomligt älskar den! Och mina superfina julgardiner som jag fick av mamma, och mina otroligt vackra God Jul-bokstäver på hyllan... Åh, jag älskar mitt kök ♥

Strutar såklart!



Ja detta är då vad jag knåpade ihop av de gamla virkade dukarna - strutar! Och de är stela som tusan så de kan ligga, hänga, stå, well well, you get the point :) Jag har alltså doppat dessa i vanligt tapetklister, rullat ihop till en strut och lagt på tork (lite svårt att hänga dom så de fick ligga). För att de skulle hålla sig "fluffiga" under torkningen och inte fallat ihop så tog jag bakplåtspapper som jag knycklade ihop och la i, det var det enda pappret jag kom på som inte skulle fastna och mycket riktigt, det fastnade inte :) Är riktigt nög med resultatet måste jag säga, de är så mycket finare i verkligheten så det är verkligen synd och skam att jag har en sån dålig kamera...


Fynd!






Jag var inne en snabbis på Boulevard idag och vad hittade jag inte om dessa fina ljusstakar och vet ni vad det bästa var? De kostade endast 29 kronor/styck, detta kallar jag fynd på hög nivå! Dessa ska få ingå på nåt sätt i juldukningen på vår julmiddag, längtar så himla mycket :) Tycker inte att bilderna gör dem rättvisa dock, de är sååååå mycket finare i verkligheten! :)


Vad ska detta bli tro..?



Jag är på pysselhumör! Till det krävs det lite virkade dukar och dessa fyndade jag för fem kronor styck på Myrorna, det gillas! :) Hoppas verkligen att det lyckas annars känns det ju inte alls roligt...

Men va ska det bli tro, någon som kan gissa? :)


Mmm... Marabou


Då var den fösta Aladdinasken inköpt, hurra! De har ju ett sånt väldigt fint pris på ica denna vecka så det var lika bra att passa på :) Även en av favorittidningarnas julspecial fick följa med mig hem, mycket inspiration var det i den, trevligt trevligt :)

Har ni köpt någon Aladdinask än? :)


Julklapparonline.com





Nu har det kommit ännu en ny julsida Julklapparonline.com som kommer att lista, enligt dom, Sveriges bästa julbloggare. Jag gissar att det blir en hejdundrandes lång julbloggslista, så himla bra! Då kan alla vara med och sprida massa julstämning, för det är ju det vi är till för, inte sant? :)

Har du inte registrerat dig så tycker jag att du ska göra det :)
Och om du inte har en blogg så kan du ju alltid hitta oss alla samlade i en lång och fin lista :)



Julnytt på bordet







Ja nu har det fått smyga fram lite julpynt på mitt bord, eller bänk, sidobord eller ja, hylla? Strunt samma. Jag tycker i alla fall att det blev riktigt snyggt :) Och inte nog med det, i helgen har jag fyndat så många fina saker och jag är så himla nöjd. Jag kan visa det senare om ni vill men bland annat en superfin julduk från Indiska som var vit med en broderad liten spetskant längst ut och i mitten av duken broderade hjärtan i korsstygn, som i fem rader, svårt att beskriva... Men den var riktigt stor och den kostade bara 249 kronor, hur bra är inte det? :D Massa fina hjärtan i zink, andra julgranskulor i fattigmanssilver, några stycken av den fina patinerade silverlyktan här ovan och icke att förglömma, dessa otroligt vackra kottar med silverstänk från Rusta :)


Julpyssel




I lördags drog det i pysseltarmen på mig så det fick bli en julig vimpel. Jag tycker att vimplar är så snyggt och enkelt att göra, en fin detalj som livar upp stämningen :) Tygerna är från panduro och jag har köpt de där berömda stuvbitarna som kostar 35:-, riktigt bra när man ska göra sånt här pyssel :)

 

 


Nu är det klappat och klart!



Ja nu har vi (äntligen efter många om och men...) kommit fram till ett datum som vi ska ha vår årliga julmiddag och det kommer bli den 26 november, dagen innan första advent, för sen är alla så upptagna med annat och jag ska på flera julbord kort därefter så det passade bäst :)

Längtar så mycket till julmiddagen, jag tycker det är så himla mysigt att duka fint och baka massa gott till mina vänner, underbart. Jag har tusen idéer till juldukningen, men det får nog bli en klassiskt i rött, vitt och natur :)

Om det är någon av er som har nån bra idé/bild/tips på hur dukningen kan se ut, kan ni inte lämna en liten kommentar då? :) Skulle uppskattas jättemycket! :)

Bilden ovan ger mig verkligen inspiration.
Vet tyvärr inte vart bilden kommer ifrån...




Ja det finns då allt

I lördags var jag på hockey (hör och häpna!). Det var Karlstads stolthet Färjestad som spelade och i Färjestadshopen hittade man inget mindre än Färjestadglögg och Färjestadjulkulor. Ja det finns då allt vad gäller julpynt och det här måste väl ändå vara beviset på det? ;)

Julpynt de light



Ja men nu måste det väl ändå vara liiiite tillåtet att börja smått med julpyntet, eller vad säer ni? Jag menar, det är ju bara två och en halv vecka kvar till advent och då ska ju allt vara uppe i alla fall :)

Det blev i alla fall lite pyssel på kvällskvisten och det resulterade i en krans av mossa med fina pärlor i :)
Sen så kände jag för en liten färgklick i rummet (brist på färg här hemma...) så det fick bli en korg med vinterröda äpplen, mys :) Och som om inte det vore nog så fick jag en galen idé att välta min sockerlåda och ha den som ett litet bord, ja man tager vad man haver brukar de ju säga ;)

Längtar ni efter att julpynta? :)


Snälla Tomten, jag önskar mig...

2706



Den här supersnygga tekannan från GreenGate :)
Jag ÄLSKAR ALLT från GreenGate och jag önskar mig jättemycket saker därifrån, inget som kommer från det underbara märket kan vara fel. Det ENDA jag INTE skulle vilja ha skulle vara nåt i nån ful blå färg, men denna fina ljusblå/ljus turkos är ju supersnyggt, så nu vet ni det ni som har tänkt handla julklappar till mig ^^

Saker från GreenGate hittar ni i denna webbutiken:

http://www.systerlycklig.se/kok--dukade-bord/greengate-c-297-1.aspx

och här kommer mycket från GreenGate som jag önskar mig. OM nån av er (jag syftar på hela tjocka släkten som läser!) så skulle det vara snyggt att blanda olika tallrikar om ni skulle köpa det :) Jag har ju en stor kärlek för burkar, kökshanddukar och vackert porslin, so here we go :)

STWplamil2906

GreenGate

STWteamil0102_web

Eller den här snygga kannan :)
GreenGate

STWplamag2906_web

GreenGate


TINfay10

GreenGate

TEAger580

Jag fullkomligt äääääskar kökshanddukar!
GreenGate

METmag25SQ06

Underbar bricka :)

TINwen08

GreenGate

Och till slut denna söta kanna från IB Laursen som jag också fullkomligt älskar!

2407-27


Och allt kan allstå köpas i webbutiken Syster Lycklig

http://www.systerlycklig.se/


Lussebullar







Ja det var ju lussebullar som jag bakade och ååååååhhhh vad det luktar OCH smakar gott! :) Russinen var tydligen slut efter en skafferirensning som jag helt hade förträngt så det fick bli mandelspån på och det var suuuupergott! :)


Nya inköp



Snubblade över dessa söta hjärtan häromdagen när jag var inne i en butik här i Karlstad, riktigt riktigt fina, gillar skarpt :) Den fina julkulan i silver som hänger i mitten är min absoluta favorit just nu. Den kommer från Noll54 och jag ääääälskar den! Det är synd att jag har sämsta kameran någonsin så att den inte kan fånga de fina detaljerna... Men hursomhelst så är det i alla fall ett fint kors på och ett fint silvermönster med glitter :)

Klassisk jul

Men äntligen någon som ha fattat grejen! Det är ju DETTA innehåll man vill ha när man köper en jultidning. Inspiration till tusen och att komma i julstämning. Jag kan ju ärligt säga att dessa färger inte är mina färger om man säger så, alla som känner mig vet att jag är en vit människa när det gäller inredning, men jag får ju massa inspiration och massa mysstämning, äntligen säger jag! Kolla omslaget, bara det skriker ju julstämning vilket får mig att vilja läsa tidningen :)

Klassisk jul är precis så som jag älskar't, traditionellt, mysigt, varmt, kärleksfullt och ja just det, klassiskt :)
Denna är vad jag myser med ikväll, plus en kopp varm choklad :)

 


Gissa vad jag gör?!

En bild säger mer än tusen ord säger dom ju. Detta är vad jag pysslar med ikväll :)


I'm in love




Jag var inne på Indiska häromdagen och det var då jag såg det. Det bara drog min blick till sig och jag var fast. Jag pratar såklart om detta undebrara våningsfat i guld! Tänk så himla snyggt till jul när det ligger mörk chokladtryffel coh chokladpraliner på det, mmm... Godiset som ligger där nu köpte jag på Mårbackas julmarknad och det är karameller från Mariannelunds kokeri samt chokladtryffel/praliner från just namnet Chokaldtryffel handgjorda av Maria Eriksson, så underbaaaaart goda allihopa, en tugga och du är fast! :)

Juleljus







Igår satt jag och pysslade lite med blockljus, det är verkligen som en drog för mig! Jag tycker att det är så roligt att sitta och pyssla och göra ljusen lite fina, så lite och så enkelt men ack så vackert!
De röda hjärtanen och kronan som sitter på ljuset införskaffades på Mårbackas julmarknad och likaså det röda hjärtat som hänger på kandelabern :) Me like ^^


En juldag




Idag har jag och min familj varit på Mårbacka julmarknad och det var riktigt riktigt mysigt måste jag säga :) Den var en gammaldags julmarknad (precis som jag älskar!) och det var brasor i vedkorgar precis överallt, så himla mysigt :) Hittade massa gott som fick följa med mig hem. Bland annat god konfektyr och karamaller och chokladtryfflar, mums mums :) Det enda som fattades för att få till den rätta känslan var ju givetvis snön, men man kan inte få allt ;)

Bättre bilder kommer ni få se en annan dag då dessa är tagna med en telefon. Då får ni se lite mer av själva stånden :)

Inspiration



Jag vill också ha barn så jag får göra ett sånt här fint barnrum till jul!
Älskar skridskon som hänger ovanför sänge, så söt :) Bilden är lånad härifrån.


Det vankas julmarknad



På söndag ska jag och min familj åka på Mårbacka julmarknad, mysigt! Känns ju lite konstigt att åka på julmarknad i början av november men jag tycker det ska bli riktigt roligt :)


Svar på frågestunden

var jobbar du?
Jag jobbar på Telias kundtjänst.

vart bor du?
I Karlstad

hur ser en perfekt dag för dig ut?
En perfekt dag är för mig en dag där jag hinner göra allt som jag vill (önskar verkligen att jag hade mer än bara 24 timmar på dygnet!). Överlag är det när jag kan ligga och dra mig lite på morgonen, åka ner på stan för att ta en fika med antingen mitt hjärta eller en god vän, springa igenom favoritbutikerna, åka hem och inreda och sen bara mysa massa :) Eller mina söndagar då jag och hjärtat alltid tar en söndagspromenad till Blomsterlandet och när vi kommer hem så fikar vi, det är myyyyys! :)

vilket är ditt favoritjulminne?
Ett av de roligaste minnena är från julen när jag var elva år. Jag håller nämligen på med sportskytte gevär och när jag var elva hade jag skjutit i ett år. Under granen låg ett paket som var väldigt stort och avlångt, jag hade ingen aning om vad det var i! Pappa hade skämtat om att det var en strykbräda till mamma och jag hade inte kollat vem paketet var till så jag trodde stenhårt på det. Så kom julafton och det stora paketet var det sista så säger Tomten (klart vi har tomte!) God Jul.... EMELIE! Fatta min chock eller! När jag väl öppnat och konstaterat att jag hade fått mitt egna första luftgevär så kom duracell-kaninen igång och jag sprang runt som en galen ja jag vet inte vad och skrek: Mamma, pappa, jag älskar er! :)

vad önskar du dig i julklapp iår?
Oh... Den var svår. När någon frågar så säger jag oftast "något fint" med det menar jag inredningsdetaljer. Riktigt svårt faktiskt, men jag vill ha något från Greengate och IB Laursen, det funkar alltid :)

äter ni julbordet innan eller efter kalle anka?
Vi äter alltid efteråt, ungefär vid fem-tiden.

vilken pralin är din favorit i aladdinasken?
Mörk choklad med mjuk toffee-kola (vad heter den tro) Smakar i alla fall som Magnum Double! (Ni vet glassen?)

hur gammal är du?
Jag är 21 år.

hur länge har du varit tillsammans med din pojkvän och hur träffades ni?
Vi har varit tillsammans i fyra år och vi träffades när jag flyttade till Strömsund för att gå på sportskyttegymnasiet, han är inte skytt men vi gick i samma klass (estet-musik)

tycker du att det är roligast att slå in eller rimma på paketen?
Båda! Men slå in paket kan jag ägna flera timmar åt så det är nog snäppet roligare.

Hur kommer det sig att du gillar julen så mycket, har det alltid varit så eller är det något som har blivit på senare år?

Ja säg det. Jag har alltid älskat julen, så länge jag kan minnas och det kan jag helt ärligt säga är min mammas förtjänst. Mamma gör alltid våra jular så mysiga. Det är tusentals ljus överallt, det doftar gott, hon bakar och lagar mat och inreder hit och dit och jag fullkomligt älskar det :)

Kan du tänka dig att prova på att fira jul i ett tropiskt land? :)
Absolut inte. Det ska vara snö på jul! När jag var liten och det inte fanns snö på julafton så gick jag ut med en stor mjölpåse och mjölade ner hela gräsmattan ;)

Vad är ditt bästa tips på julpyssel?
Strutar i alla dess former! Hängandes eller liggandes på ett vackert fat fyllda med goda kolor och karameller, kan det bli bättre? Eller så kan du sy din egna kudde och stryka på en egen bild :)

Vilken är din favorit jul-låt?
All I want for christmas is you och O helga natt.

Vad tycker du är godast på julbordet?
Julsinka och revbensspjäll

Vilken affär tycker du har bäst julsortiment
Indiska har myckert vackert, likaså Åhlens, de har ju ett brett utbud, men jag gillar mer små lokala butiker så i Karlstad är det Boulevard och Noll54 som gäller!

Kommer du att ha någon typ av julklapps kalender på din blogg?
Det var ingen dum idé, det tål att tänkas på!

Vad tror du blir årets julklapp?
Jag tror det blir one-piecen, tråkigt men sant.

Beskriv din julafton! Från det du vaknar tills du går och lägger dig. Det är alltid så fint att höra om folks julaftnar:)
När det är julafton så spelar det ingen roll hur mycket äldre jag blir, jag är fortfarande ett litet barn som inte kan sova när det är julafton! Jag kliver upp ganska tidigt runt sjutiden. Då kliver jag upp och får leta efter min första julklapp som mamma har valt ut. Sedan öppnar jag och mina syskon våra paket. Därefter sätter vi oss alla i vardagsrummet med granen tänd och oftast bort emot 50 tända ljus (det är maaagiskt!). Pappa dricker en apotekarnes julmust enligt tradition och denna har jag börjat hänga på :) Runt niotiden har mamma dukat upp julfrukosten med allt vad det innebär. Skinksmörgås, tomtegröt, varm oboy, you name it och den äts till sista avsnittet av julkalendern. Därefter strosar vi runt lite, myser lite, kollar lite tv, spelar lite spel (vi får alltid någon form av spel eller liknande på mrogonen). Förra året fördrev vi tiden med att spela paketleken, SUPERROLIGT och detta var succé! Ungefär vid ett-tiden så kommer alltid vår granne in med en Aladdin chokladask till min pappa och detta har han gjort så länge jag kan minnas. Sen så dukar jag och mamma upp för godisbord, tar fram våra fyrklövern glas (disney jul såklart och dessa dricker vi endast i på julafton) och så väntar vi in Kalle Anka :) Efter Kalle Anka så packar alla in sig i bilen för att åka till mormor och hela tjocka släkten och då vankas det julmiddag. Vi äter och skojar, pratar och umgås. Någon gång vid sju-tiden kommer Tomten! Då är det paketutdelning och den brukar ta fruktansvärt lång tid. Sedan river alla upp paketen medans jag tar det lugnt och försiktigt och sitter med nästan hälften kvar när alla andra är klara. När alla paket är öppnade är det julfika som gäller. Sen myser vi lite till och åker hem kort därefter. Väl hemma kollar vi på Svensson Svensson jul om det hinns med, annars myser vi med mer julmust och bäddar in oss i filtar, tofflor och morgonrockar och bara myser :)

Jag älskar verkligen våra julaftnar, helt underbara! :)


Och vinnaren är...





Ellinor G Lindahl

STORT GRATTIS FRÅN MIG!

Jag är så himla glad och tacksam över alla som var med och tävlade. Det här var ju faktiskt den första tävlingen som jag hade på bloggen någonsin och jag nådde hundrastrecket, otroligt! Riktigt roligt tycker jag :) Nu när det gick så bra så kommer det garanterat att dyka upp en tävling till inom en snar framtid :)


Lantliv Julspecial

Ja äntligen har den kommit, min absoluta favorittidning! Har bläddrat lite snabbt i den nu ikväll och den bådar väldigt gott måste jag säga! Det blir tidningsmys med glass ikväll, måste bota min onda hals inför jobbet i morgon. Och appropå jobb så ska jag också ta och svara på era frågor ni ställt när jag får tid, jag looooovar! :)



Snart så smäller det!



Jag läste precis att Leilas Söta Jul kommer att sändas med start den 30 november i sjuan, nedräkningen har börjat! :)

Ska ni titta på programmet kära läsare? :)


RSS 2.0