Inspirationen för julen 2011!

Haha! Nej jag bara skojar med er. Jag är faktiskt riktigt glad över att julen är över. Min julafton var helt underbar och precis det jag hade önskat, inte bara julafton förresten utan hela julhelgen. Nu kan jag, som det inredningsfreak som jag är, lägga julen bakom mig och blicka framåt mot våren och sommaren och jag har tusen idéer och vill börja inreda redan nu! Fast jag får nog vänta ett tag till... I alla fall så blir vårens motto Snabby Chic in Wonderland. Alltså en blandning av shabby chic tillsammans med Alice i underlandet. Det ska vara ljust och fräscht, pastellfärger, söta saker. Det ska stå framme massa blommiga skålar och kannor som jag redan köpt och fina koppar, fat, kakfat, det ska vara sockersött helt enkelt! :)

Jag har ju lovat att berätta om min julafton och visa bilder på allt jag fick och jag ska verkligen försöka lägga ut det så snart som möjligt! När jag orkar vill säga...

Här nedan visar jag bilder från Inredningsfruns blogg, ni vet hon som har det underbara huset och den fantastiska inredningstalangen. Såhär vill jag ha min juldukning nästa år, underbart fint och vackert!






GOD JUL

Jag önskar er alla en riktigt god jul!
Och jag hoppas att ni alla har haft en lika underbar dag som jag har haft :)

Kommer berätta senare om min julafton, så stanna kvar!


Dan före dopparedan!

Åh herre gud!
Det riktigt pirrar i magen på mig, det är en helt fantatisk känsla! Jag vill så gärna blogga men jag har så mycket att göra! (Vem har inte det dagen före julafton?) Men jag ska försöka blogga senare igen!

Idag har jag i alla fall julbakat massa gott och nu ska jag baka gott julbröd, sen ska jag göra en äppelkrans åt fåglarna, det är så fint att hänga ut :)

Åh! Jag är så lycklig!
Jag känner mig å oerhört tacksam över mina trogna läsare som har följt mig ända sen oktober då min jullängtan var som störst! Ni har verkligen inspirerat mig och varit så otroligt snälla och helt fantastiskt underbara i era kommentarer, tack!

Det känns lite vemodigt att det är över om bara några dagar och att jag inte kommer få julblogga på tio månader! Men det är klart att ni kommer tillbaka om tio månader, inte sant? ;)




Julrim

Jag älskar att rimma! Jag tycker att det är jättemysigt att sitta och klura ihop olika rim som är roliga och charmiga, men inte avslöjande! Dock, så gör jag det nästan aldrig. Konstigt nog. Jag gjorde det till min pojkväns julklapp för två år sedan, men inte ett enda rim sedan dess.

Haha! Jag minns när jag var liten, kanske åtta år, och skulle rimma på en julklapp till pappa. I paketet fanns en nyckelring som jag hade gjort själv och rimmet löd såhär:

Detta är någonting, det kanske är en nyckelring!

Oh! Big surprise!
Herre gud, vi skrattar till och med åt det där än idag och det förstår jag, snacka om att vara avslöjande alltså!

Men i år mina vänner tänker jag rimma!
Jag tänker sätta mig på kvällen den 23 december och titta på Bingolottos uppesittarkväll med en lott i mina händer. Först och främst tänker jag vinna en bil eller en miljon (ja, jag behöver dem båda!) och sen tänker jag sitta och rimma tillsammans med min familj samtidigt som vi får inspiration av Bingolottos rimstuga och under hela denna tid ska jag dricka Apotekarnes julmust och äta massa nybakat julgodis eftersom vi ska ha stora julbaket på torsdag, detta kallar jag julstämning och julmys! :)

Tänker ni rimma någonting? :)


Snabba julbrödet

När julmiddagen väntar så har man tusen saker att göra! Det är så det känns i alla fall, för de som tar på sig ansvaret om att bara vara en, kanske två stycken, så blir det väldigt jobbigt. Det ska vara köttbullar, prinskorv, Janssons Frestelse, potatis, revbensspjäll, julskinka, sill, gravad lax och bla bla bla, det tar mycket tid! Många är ju av den åsikten att ingenting som kan göras själv (enkelt alltså) får vara köpt och där är ju brödet en av sakerna.

Nu när ni inte har så mycket tid så har jag hittat det perfekta brödet som går jättesnabbt att göra. Jippi!
Detta brödet tar 50 minuter i och för sig, men hey! Ingen jäsning! Så det tar egentligen bara hälften så lång tid som ett vanligt bröd som ska jäsas två gånger, gud så bra va? :)

Receptet är hämtat här

Ingredienser 

2 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
1 msk malda pomeransskal
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl russin
2 dl porter eller mörkt öl
2 dl Arla gräddfil
2 msk sirap
1/2 dl rårörda lingon

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter.

2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.


En glaskupa

Häromdagen så köpte jag denna fina, ja vad ska man kalla den, glaskupa? I alla fall, det är egetligen ett kakfat men den här är ju jätteliten, inte får man väl plats med några kakor på den lilla ytan heller! Så jag valde att göra den till en dekoration istället.

Jag tog lite notpapper som jag tvinnade runt och sedan la jag dit två julgranskulor i form av hjärtan och sedan fick ett spetsband och ett litet hjärta ta plats som pricken över i:et. Jag tycker att den blev ganska fin i alla fall, enkelt, men fint :)






Tjugonde december

Ikväll klockan 20:00 ska jag bänka mig framför tv:n med massa julgott och titta på Jul med Ernst. Jag älskar verkligen hans program, han har sån känsla för inredning! Att ta vara på det klassiska och göra det på nya och roliga sätt tycker jag verkligen att han är jätteduktig på!

Jul med Ernst tittar jag alltid på, varje år och det är så himla mysigt!

Idag ska jag även åka hem till min familj för att göra mig hemmastadd inför julen, så jag måste packa och det är det värsta jag vet. Dels för att min garderob är gigantisk och dels för att jag inte klarar mig på för få plagg, hatar verkligen att bestämma vad man ska ha på sig på vilken dag i förväg. 

I morgon ska min lillasyster ha en show i skolan som jag ska och kolla på, hon ska vara Hanna Montana, hennes stora idol! Ni ska veta hur uppspelt hon är! Så det ser jag verkligen fram emot :)




Granen står så grön och grann i stugan




När det lider mot jul

Jag fullkomligt älskar den här låten.


Lite pyssel

Ja det har ju varit lite pysslande här idag men det som jag tänker visa gjorde jag bara snabbt nu ikväll för att jag skulle ha någonstans att lägga det nybakta godiset i, på ett roligare sätt alltså. Annars finns det ju alltid skålar och plastbunkar, vilket är lite tråkigt. På det här sättet blir det en mer lekfull stämning! :)

Det är alltså strutar i paketpapper och tårtpapper och så gjorde jag en modernare variant av smällkaramell. Jag tyckte verkligen att det var superkul att göra smällkarameller när jag var liten, det kan jag tycka fortfarande, men nu för tiden så tycker jag inte att det är särskilt fagert att ha dem i granen. Den jag gjorde nu fick jag inspiration till ifrån en brittisk heminredningstidning, det är fint att bara lägga på ett fat tillsammans med några julkulor och lite smått och gott :)






Fjärde advent

Idag är det den fjärde advent och det pirrar lite i magen på mig av att vi är så nära! Lite vemodigt känns det, men samtidigt mysigt och härligt. Det här är första julen som jag och min pojkvän ska fira jul tillsammans och det ser jag fram emot så mycket att jag inte ens kan beskriva det!

Idag har jag och min pojkvän ätit pepparkakor och druckit glögg, ätit polkagrisskruvar och druckit julmust. Vi har tittat på Pappas flicka, julavsnittet, och Svensson Svensson jul samtidigt som vi har pysslat och slagit in de allra sista julklapparna :) Det har varit en jättemysig dag och hela dagen så har det snöat, underbart!

Nu ska jag göra brända mandlar, testar ett annat recept denna gång som är mer marknadslikt :)


Det allra sista!

Ja, här är mitt allra sista julkort som jag tänker visa för i år. Jag hade lite brist på fantasi de sista minuterna innan jag skulle springa och posta dem på brevlådan, så det fick bli några som var lika de andra, men det gick mycket snabbare eftersom jag hade designen i huvudet!

Det sista fick bli ett fotokort med ett foto på mig, min pojkvän och två vänner när vi var på vår studentbal :)
Det var faktiskt för att det var det enda kortet jag hade på oss fyra tillsammans som det fick bli det, men det blev ganska bra, tycker jag i alla fall :)


Ny julmust! (i alla fall i min värld)

Jag är lite traditionell av mig när det gäller julmust. Det ska vara Apotekarnes och ingenting annat! När det är oktober/början av november så kanske inte mina närmaste affärer fått i den så då kan det få bli Nygårda julmust, men annars håller jag mig starkt till Apotekarnes, men nu har även en ny julmust fått in en fot i mitt liv.

Titta vilken fin julmustflaska!
Jag har aldrig smakat den förut, jag har inte ens smakat den sen jag köpte den, jag tyckte mest att flaskan var jättefin och lite mer "lyxig" på något sätt :) Lite gammaldags men inte allt för gammal!

Vad jag har förstått så säljs inte denna julmust överallt?
Tyckte jag läste det på någons blogg. Jag hittade i alla fall min på Blomsterlandet (av alla ställen!).

Ska säga vad jag tyckte om den när jag vill bryta upp korken och smaka :)


Julen intar tv:n

Ja nu äntligen dyker alla julfilmer upp i tvtablåerna och snart mina kära vänner ä det julafton! Om bara en vecka och det är helt galet! Vart tog egentligen december vägen? Jag får faktiskt lite ångest när jag tänker på att den snart är över för i år, men hey, jag gick och köpte nya inredningssaker i sommarens tecken nu i veckan så jag måste erkänna att jag nog längtar liiite efter sommaren, men julen är ju så mysig! Det är min absoluta favorithögtid and the most wonderful time of the year!

I alla fall, här är några av julens filmer som sänds på tv fredag-söndag :)

Fredag den 17/12

Elf
: tv3 klockan 19:00

Lördag den 18/12

Ensam hemma 2 - vilse i New Yok
: tv4+ klockan 15:25
Grinchen: tv3 klockan 19:30
En lysande jul: kanal 5 klockan 21:30

Söndag den 19/12

En galen jul
: kanal 5 klockan 09:55

Sen är det ju självklart en massa andra roliga filmer som inte är julfilmer och de tänker i alla fall jag att titta på! :)





O helga natt


Aladdinchokladen - ett måste!

Nu har jag äntligen inhandlat årets Aladdinask och gud så gott det var måste jag säga! Min personliga favorit är den mörka chokladen med mjuk toffefekola innuti, jag skyndar mig snabbt att äta upp alla så att ingen annan får dem, moaahahahaa! Jag önskar faktiskt att de gjorde en hel chokladask med BARA sånna, tänk, vilken lycka!

VILKEN ÄR ER FAVORIT I CHOKLADASKEN?


Nya julkort

Igår satte jag och Alex oss för att göra klart de sista julkorten. Ja, ni läste rätt! Till och med min pojkvän ville vara med på ett hörn vad gällde skapandet av julkorten i år. Dock så kom han på att det var riktigt roligt så han ville skicka till ännu fler än vi hade planerat så nu måste vi göra ännu fler och tiden håller på att rinna ut! I morgon är ju sista dagen för att posta julkorten. Om man nu inte skulle hinna kan man ju bara lägga julkorten i ett vanligt kuvert och skicka, men det är inte samma sak, för man vill ju ha de fina julfrimärkena på sina julkort :)



Julkortet som jag gjorde



och julkortet som Alex gjorde :)


Baka baka

I måndags när det var Lucia så bakade jag lite solrosbröd, brownies och saffransscones. Min bedömning av saffranssconesen var att de var jätteäckliga! Verkligen! Nej usch, det var absolut ingenting för mig och jag blev så besviken eftersom de såg så goda ut på bilden! Jaja, that's life. Browniesen var goda med vaniljsglass till och likaså mina solrosbröd, mmm! Jag älskar solrosbröd, det blir så saftigt och gott :)



Solrosbröd



Brownie med vaniljglass



Saffransscones


Min tredje advent

I söndags var ju jag och min pojkvän och hans föräldrar och hälsade på min familj i Hagfors. Det bjöds på glögg och jättegod mat samt fika, så när vi åkte hem var vi proppmätta! Vi spelade även wii och detta var ju en ny upplevelse för min svärmor måste jag säga, men gud va roligt vi hade! :)



Här har vi Alex mamma, min lillasyster, Alex och Tinda längst ute på hörnet.



Mamma ♥



Pappa och lillebror i bakgrunden ♥



Alex föräldrar



Ni vet när man spelar bowling på wii och råkar kasta klotet bakåt så hoppar gubbarna på spelet? Ja, Alex mamma lyckades kasta klotet bakåt ett x antal gånger så att vi till och med tappade räkningen! Så varje gång hon gjorde det så hoppade alla i sofforna och skrek woooo! :)



Mamma fick en jättefin blomma!
Bilden blev alldeles för mörk och när jag skulle ta ett nytt kort så dog kameran. Men blomman går i svart, vitt och silver i alla fall och ni kan skymta tre svarta julgranskulor på pinnar :)


Vad är det för en dag?

Hipp hipp hurra för min underbara karl som fyller 20 år idag!
Idag fyller min Alex år och det ska firas med restaurang och massa gott ikväll! :)

Gud vad tråkigt egentligen att fylla år så nära jul, speciellt när man var liten, men hey! Jag har en kompis som fyller år på julafton, jag slår vad om at DET var ännu tråkigare!


Lite sött pyssel

Dessa söta små juldekorationer kommer från bloggen colorelle. Jag älskar hennes blogg! Mest rymmer den mode men på senare tid har den bjudit på inredning och jag fullkomligt älskar henne stil!

Här är lite enkelt julpyssel du kan göra själv med hjälp av tyg, nål, tråd, sax och vadd av något slag. Både roligt för vuxna som små! :)






Sankta Lucia


Leilas saffransscones

Dessa tänkte jag baka till ikväll. Jag har redan lussebullar som jag bakade förra veckan så det kan ju vara roligt med lite annat. Jag har faktiskt aldrig gjort dessa tidigare men det kanske någon av mina goa läsare har gjort? :)

I alla fall så kommer dessa och varm oboy att stå på fikabordet ikväll, mysigt! :)

Receptet och bilden är hämtat här

Färdigt på 20 minuter.

Till 8 scones:
2 dl mjölk
1 g saffran
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg

Ägg, mandelspån och råsocker till pensling

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.

3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

4. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

5. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.

6. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.


Lucia

Idag är det Luciadagen och jag älskar verkligen denna dag!
Den är så underbar och så vacker. Missade att gå upp i morse och se på tv, men det kanske sänds något ikväll? Eller så kanske man skulle, för ovanlighetens skull, ta och pallra sig iväg till kyrkan. Det är ju sån akustik i en kyrka så det klingar fantastiskt!


Tredje advent

Idag är det tredje advent och jag och min pojkvän är hos mina föräldrar tillsammans med hans föräldrar (som hälsar på från Jämtland!) och äter god mat och fikar glögg, lussekatter och massa annat gott :)

Glad tredje advent på er allihopa! :)


Den perfekta julkällan för mig

Nu mina vänner och nära och kära som tänker ge mig julklappar!
Jag vet att det är jättesvårt att köpa julklappar och oftast så köper man något "bara för att" och det är egentligen inte roligt för då blir säkert båda missnöjda (även om jag är nöjd för det mesta och uppskattar allt i princip!).

Men jag vill att du går in på den här bloggen och inspireras till vad du kan tänkas ge mig i julklapp, och det gäller egentligen inte bara julklappar. Om du någon gång ska ge mig en födelsedagspresent eller ett paket bara för att jag är så snäll så ska du bara inspireras av detta hem och dess detaljer, jag ÄLSKAR hennes hem! Jag vill ha det till 100%!

Psssst! Jag älskar speciellt den grå kannan med vita prickar på som finns i köket :) Har ju nämnt tidigare att jag vill ha runda, stora, röda koppar med vita prickar på, så... om ni hittar en kanna i rött/vitt så vore ju det toppen! :D Eller koppar i grått/vitt så kan man ha det lite mer allround :) Jag är nöjd vilket som!

Det var allt för mig och mina julklappsbegär! ;)

Bilderna är från hennes blogg

Kök


KÖK


KÖK




Fint för julkorten

Nu börjar julkorten trilla in! Det tråkiga är att man brukar läsa dem en gång och sen bara stoppa in dem i ett skåp och så har man glömt dem för i år. Nej, gör som mig istället! Ta ett gammalt fint snöre, sätt lite roliga klänypor på det coh upp med korten så att de får synas! Tänk på att det faktiskt är människor som bryr sig om dig som skickat dem :)

Nu måste jag ju bara få säga att bilden inte gör denna fina kreation rättvisa! Men i helheten i mitt kök så är det jättefint :) Klänyporna har jag köpt på en lokal affär här och det är röda med vita prickar och vita med röda hjärtan. Men hey! Busenkelt att göra själv om man har gamla, fula klänypor i trä och lite färg :)


Julkort

Här är då de två korten som jag gjorde förut.








Jultips VII

Ett enkelt litet pyssel som man kan göra när man ska ha middag.
Det är väldigt roligt för gästen om han/hon får känna sig lite uppskattad, att någon lagt lite etxra tid på personen i fråga så därför kan man göra som jag gjorde på middagen jag hade - lägga lite hemmabakat godis i fina påsar. Man kan göra som jag och bara knyta ihop lite cellofan, eller så kan man vika egna påsar av fint papper eller varför inte fina strutar? Fungerar ju jättebra som namnskylt också! :)

Det är ett enkelt och lite roligt tips tycker jag och det piggar upp stämningen lite! :)


Lite julmys

Jag sitter och scrappar lite julkort och jag är sent ute precis som alltid! När någonsin ska jag lära mig att det tar tid att scrappa och att man behöver tid ifall inte idéerna sprutar ut? Ja, vi får hoppas att det lyckas till nästa år! Jag kanske borde lägga in en påminnelse på mobilen om att jag ska börja göra julkorten redan i november, vore ju inte så dumt egentligen! :)

Hittills har det blivit två stycken och jag får se om det blir några fler ikväll :)
Men det tvivlar jag på för jag har så mycket annat att göra... Men ni kan få se de jag har gjort senare!


Hej mitt vinterland!

Usch, idag är det riktigt riktigt kallt här i skogarna i Värmland. Jag har kommit till den punkt att jag vägrar att frysa så jag drog på mig täckbyxor i morse och jag måste säga att det var bland det klokaste jag har gjort på länge! Gud så varmt och skönt det var :)

Nu när det är så kallt och så mycket snö så måste man försöka se något positivt! (jag hatar egentligen vintern och snön... förutom på julafton!) så vi ska inspireras med låten Hej mitt vinterland :)


Julbloggarna går i ide?

Jag älskade tiden för ungefär en månad sedan när alla julbloggare uppdaterade med spännande och inspirerande inlägg inför julen om allt mellan himmel och jord, det var så underbart! Man hade massa julbloggar att läsa så man han knappt med, i alla fall jag. Nu när julen är här så är det många som inte bloggar längre, vilket jag tycker är tråkigt, men jag förstår också.

För nu när det är jul så behöver vi inte bloggarna för att inspirera oss själva och andra, vi behöver inte längta för den är ju här, nu är julen här! Egentligen behöver ingen inspireras längre, men jag tycker att det är roligt att blogga om julen så jag ska försöka hänga i ända in i det sista, det är ju inte alls många dagar kvar att blogga ju!

Snart är julen över och jag har redan ångest över det...

Men jag vill tacka alla julbloggare som fortfarande bloggar för det är en riktig mysfaktor att sätta sig och läsa dessa medans man äter något av det goda man bakat :)






Adventsbröd

Ingredienser
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
2 1/2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 dl kokosflingor
1 dl russin

Till formen
smör eller margarin
vetemjöl

Garnering
1 dl Cashewnötter

Gör så här:
1. Rör matfett och socker smidigt. Rör i äggen. Tillsätt övriga ingredienser.

2. Häll upp smeten i en smord och mjölad form, 1,5 – 2 liter. Strö på nötterna.

3. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna i formen.




Nyinköp på Liseberg

Fick ju med mig lite smått och gott från Liseberg och här är det :)











Hjärtformade, prickiga skålar

Två flugor i en smäll! ♥


Lite av min helg del 2

Nu tänker jag fortsätta berätta om min helg!
I Lördags åkte jag och Alex ner på stan för att handla en ny jacka åt honom och lite andra småsaker och det hittade vi och sen på kvällen åkte jag till Rebecka. Det var meningen att Sara också skulle komma så att vi skulle ha tjejkväll men det blev bara jag och Rebecka, men det var mysigt det med :) De har världens sötaste hundar! Ni minns väl chiuauan Ville jag visade och nu har de fått en pytteliten valp som heter Bella och herre gud, jag smälter...

I alla fall, helgens höjdpunkt var söndagen och min andra advent - när jag och min älskling tog tåget ner till Göteborg för att gå på Lisebergs julmarknad :)

Vi kom till Göteborg runt tolv och det snöade jättemycket! Riktigt mysigt var just det, mindre mysigt var det med marken som töade så att det bara var massa slask och fasen vad arg jag var för mina vinterskor tål inte vatten. De tål snö hur bra som helst men vatten suger de åt sig! Så jag blev genomblöt om fötterna redan efter 10 minuter i Göteborg, gissa hur glad jag vara på en skala 1-10?!

Vi fortsatte gå och var vid Lisebergs ingång när de öppnade och jag var så himla lycklig! Alex har aldrig varit där men han tyckte att det var så mysigt redan på dagen när det var ljust! Då hade han ju inte sett ljusslingorna i mörkret, det ni! Vi gick in och tittade runt i de olika bodarna och i de små mysiga affärerna som finns där och gud så mycket fint det fanns! Jag hade kunnat köpa nästan allt i presentboden! Vi gick runt och tittade på allt det fina, smakade på massa gott i de olika bodarna och spelade lite på hjul, hade det allmänt mysigt :)

Och sen klockan 16:00 så var det dags för Jullotta! Allsång med BARA jullåtar! ♥ Det hade jag ingen aning om när jag bokade in den här söndagen, men jag älskar ju allsång! Så vi gick iväg till scenen för att vara med och sjunga och herre jösses vad mysigt det var. De började med allsången Önskelistan och den kan jag in och utan, den sitter i ryggraden sen en julshow vi hade i skolan då jag var utklädd till en docka, haha! Gäster var Jessica Andersson och Peter Johansson och för er som inte vet vem han är så har han haft huvudrollen i musikalen We will rock you i London, helvete vilken jävla bra röst han har! Jag smälte nästan bort där bland snöflingorna :)

Sen så sjöng vi ett medley och i det fanns Mössens julafton med och när vi sjungit färdigt det så gick Lotta ner i publiken och bad en flicka på 6-7 år att sjunga den alldeles själv i mikrofonen! Hon gjorde det och herrejösses vad söt hon var! Hon såg ut precis som Kajsa Kavat blandat med Charlottes dotter Lily i Sex and the city. Efteråt fick den här lilla flickan massvis med Lisebergskaniner och ni skulle sett vad hennes aniskte sken upp! Så söt!

När allsången var slut så gick vi och handlade massa saker som vi hade sett tidigare under dagen som vi ville ha och bara gick och njöt. Det var mörkt, 5 000 000 ljuslampor lyste och snöflingorna föll lätt från himmelen. Det luktade karamelliserade mandlar och varm glögg och det var helt underbart.

Deh här var utan tvekan den bästa advent jag någonsin har haft och ett av de finaste julminnen som jag har. Alex älskade Jul på Liseberg och vi älskade att vara där med varandra, man blev lite extra kär när man gick där med varandra, allt känns ju så magiskt när man är där inne, nästan som om man är i en saga. :)

Detta ska vi från och med denna dag ha som tradition varje år så nästa år är det vi som sätter oss på tåget för att ännu en gång njuta av Liseberg och dess magiska julvärld :)











































Jag var riktigt påklädd!
Två par långkalsonger, byxor över det, två par strumpor + sockor (fast jag blev ju genomblöt...) fyra tröjor (!) och en stor päls + pälsmössa, mmm... Så kallt var det inte åt mig, bortsett från fötterna vill säga.









Varm å go, nja...
Det var rätt kallt faktiskt ;)




































Lite av min helg del 1

Oj oj oj! Vilken dålig uppdatering de senaste dagarna, men jag har haft så mycket skoj att göra i helgen så jag har helt enkelt inte haft tid!

Nu tänkte jag berätta lite vad jag har gjort i helgen och vi börjar med fredagen :)
I fredags hade jag ju som bekant julmiddag här för några vänner till mig och min pojkvän. Gud vad mycket jobb det är med att anordna en julmiddag! Herrejösses! För första gången i mitt liv gjorde jag riktiga, hemmagjorda köttbullar och de blev goda! Och för första gången i mitt liv gjorde jag Janssons frestelse. Jag gillar inte Janssons och därför var jag jättenervös när de skulle äta den eftersom jag inte hade smakat av den, men de sa att den var jättegod och formen blev nästan renskrapad, så det var väl gott antar jag, puh! Jag kunde andas ut!

Vi hade det jättetrevligt på middagen och åt och drack och pratade. Sen efter maten (då alla för övrigt var proppmätta!) så satte jag upp mitt godisbord, mums! Och efter godisbordet körde vi julklappsleken, ni vet den när alla köper med mågra paket och så slår man tärningar och slår man lika får man ta ett paket och sen när alla paket är utdelade så får man ta varandras paket och så går det på tid? Gud va roligt vi hade! Alla slogs om ett fyrkantigt paket som jag hade köpt, de var helt galna! Jag vill ha lådan! Lådan! Lådan! Haha! Ja, det var jättekul att titta på, speciellt eftersom jag visste vad som fanns i, hihi!

Den som fick paketet var Edin och har var överlycklig över en rosa mugg med prinsessor på och med ett sugrör som snirklade sig runt glaset, haha!

Efter detta hade vi det mysigt och roligt i någon timme till och sedan blev det utgång :)

Ja, det var en jättemysig middag och vi får nog köra på en sån nästa jul också, men nu får det vara bra för i år!

Här är lite av dukningen och godiset :)







Jag hade ju tänkt mig vitt och silver eller gammaldags jul, men jag ville ha prickigt och prickigt är lekfullt så därför fick dukningen bli lite löjligt lekfull, därav polkagrisstången och godispåsen med änglakola i :)





Mmm... Chokladtryffel, wienernougat, chokladhattar, chokladtomtar och marsipanstänger (köpta...)



Lite knäck och brända mandlar







Lussebullar, mums!
I den mellanstora har ni ju redan sett vad som finns - chokladsnitt och i den minsta så fuskade jag lite och la i köpt daim, men den köpta daimen är faktiskt godast!



Andra advent

Ha en jättebra andra advent allihopa!

Nu sticker jag till Göteborg och Lisebergs julmarknad :D
Jag hoppar verkligen inte att tågen krånglar...

Jag ska ta massa massa kort och visa när jag kommer hem :)


Ett bakresultat

Jag bakade ju som sagt idag, men det tog så lång tid och efter allt bakande skulle jag laga mat och städa lite och fixa och dona så jag hann verkligen inte ta några bilder på det jag bakade, men jag lovar att det kommer i morgon! :)

Men jag hann i alla fall ta kort på chokladsnittarna så de kan ni få se :)







Det vankas wienernougat!



Titta så fina jästpaketen är!
Riktig julstämning över det hela :)


Önskelistan

Nu har jag kommit på lite fler saker som jag önskar mig.
Jag orkar inte leta upp bilder på sakerna jag vill ha, men ni kan ju få använda er fantasi lite ;)

Jag önskar mig en kalender. Alltså en sån man bär med sig i väskan i A5-format. Den jag har nu är så liten och den går snart ut i alla fall. En riktigt snygg vill jag ha! :)

Sen så önskar jag mig en päls. En FUSKPÄLS. Usch, skulle aldrig sätta på mig en äkta. Inte en lång och inte en för kort utan mer en halvlång, som går lite under höftebenen :) En snygg i vit eller brun/grå tror jag. Har redan en svart. Pälsar är så gosiga! :)

Sen så önskar jag mig en mascara från maxfactor. Nu vet jag inte exakt vad den heter men flaskan är guld coh svart och borsten är rosa :)

Och just ja! Stora röda koppar med vita prickar på, typ de från Åhlens eller Greengate. Åhlens är ett billigare alternativ måste jag ju säga :)

Andra december

Idag ni mina vänner bakas det och står i här i min lägenhet. Herregud vad jag bakar! Hittills har det blivit chokladhattar, chokladtryffel och chokladsnitt :) Nu väntar wienernougat och knäck och senare lussebullar och änglakola och kanske saffransbiscotti, har aldrig gjort det förut så det vore kul att testa :)

Sen måste jag hinna en snabbis till Blomsterlandet!
Och jag måste leta upp två paket för 10-20 kronor. Ja, man har mycket att stå i, men det är roligt! ^^

Ni får se hur mina fantastiska julgodisar blev sen :)





Lite allmänna juluppdateringar

Igår kväll gjorde jag islyktor! :)
Det var första gången faktiskt och gud så fina de blev. Ska göra ännu fler så att jag har riktigt många ute på balkongen så att det skapar en riktigt julstämning :)

Ikväll har jag planerat lite inför dukningen jag ska ha på fredag när vi ska ha julmiddag. Kom på en rolig idé med besticken som jag kan visa er senare i veckan. Det blir ju inge roligt om mina gäster ser innan middagen här i bloggen! ;)

Idag tror jag att jag har handlat världens dyraste julskinka!
Ja usch, den var så dyr så att jag mår illa av att säga det! 197 kronor! (!) Och den var inte alls stor! Nä, man ska handla när det är extrapris, men vad gör man när man lovat julbord och det bara finns svindyra skinkor? Hm...

Nej nu ska jag inte klaga mer, det är inge roligt att läsa. Nä, istället ska jag mysa med en julmust och lite daim, mums! :)


Rocky road

Dessa har jag aldrig gjort men de ser riktigt riktigt goda ut!
Mamma gjorde dessa ett år men det var året jag var jättesjuk och inte pallade att äta något för att jag hade så ont i halsen :(

Men i år ska man kanske ta och göra dessa, mums! :)

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Första december

Tänk att det är den första december idag, det är ju helt galet! Helt galet är det faktiskt! Men gud så lycklig jag är, det kunde inte vara en bättre första december-dag. Det är jättemycket snö ute och solen skiner. Det enda som kunde vara bättre är kylan, det är svinkallt ute!

Idag ska jag i alla fall hem och börja baka massa godis och kakor som jag ska ha på julmiddagen på fredag :)

Och idag inleder vi julmånaden med Stilla natt.



Hotell Gyllene Knorren

I morse satt jag bänkad framför tv:n klockan 07:15 för att se det första avsnittet av årets julkalender. Jag måste säga att jag ser hopp i denna julkalender, första avsnittet var helt okej faktiskt. Mamman var ju riktigt rolig och jag tror att det här kan bli riktigt bra. Jag får fortsätta att se några avsnitt till för det är svårt att bedöma av första avsnittet, förutom förra årets och den jävla skägget i brevlådan för de sög.

Men jag ska nog se andra avsnittet i morgon också, det är ju mysigt ju :)

Vad tycker ni om årets julkalender?




RSS 2.0