Julskinkesmörgås

Ja jag vet att det är många av er som tycker att det är för tidigt att dricka julmust, och det är för tidigt att äta julskinka och det är för tidigt att äta pepparkakor, knäck, kola, lussebullar, you name it, men det struntar jag i, det är inte för tidigt för mig. Jag har längtat efter detta och då tycker jag inte att det är mer än rätt att unna sig det :)

Idag är det allstå nygriljerad julskinka på wasas julknäckebröd med iskall julmust som jag myser med och jag har också kokat en sats med knäck, mums! Det har varit en sån himla grå och trist dag idag så det är inte konsitgt att man får extra julkänslor och vill mysa till det lite extra :)

Idag har jag också varit en sväng på Blomsterlandet (mitt söndagsnöje!) och där hittade jag massa fint ut deras julsortiment. Vad det är kan ni få se någon annan dag om ni vill? :)

Juleljusklämmor

Köpte jättefina juleljusklämmor eller vad man ska kalla dem på en lokal butik här i Karlstad. Har varit på jakt efter sånna sen förra julen då jag körde den klassiska: Jag köper dom nästa gång jag kommer hit. DUMT! Nästa gång jag kom så var de slut och det kom inga fler innan jul... Men i fredags när jag entrade butiken så fanns dom med i årets julsortiment, härligt! :)

Dessa fina klämmor ska inte bara få pryda julgranen utan även tallrikarna på julmiddagen, det är så mycket man kan göra med dem :)


Burkar hit och burkar dit



Jag är en sucker för burkar, (jag har huuuuuur många som helst och det får jag höra jämt och ständigt!). Om du inte vet vad du ska ska ge mig om du funderar på att köpa en present nån gång, ge mig en vacker burk i glas eller plåt eller en kökshandduk och lyckan är gjord! När vi närmar oss julen och har bakat massa så vill man ju förvara alla godsaker fint och jag vill helst att det ska synas vad det är :)

Jag gjorde lite brända mandlar häromdagen, en bra kandidat på godisbordet och dessutom pappas favoriter :)
Och jag tycker att detta är en fin gå-bort-gåva också eller så kan de stå fint i någon hylla eller på ett sidbord och bara se underbart goda ut :)

En födelsedagspresent

Ja men jag har ju glömt att visa dessa två jättesöta presenter som jag fick av mamsen och pappsen i födelsedagspresent. Det är alltså en söt, ja vad ska man kalla det, korthållare? Där man lägger alla sina julkort så hoppas jag får massa! Och sen är det en liten skylt där det står sången till "Morsgrisar är vi allihopa". Riktigt mysiga tycker jag :) NU längtar jag snäppet värre efter dagarna före advent så jajg får pynta! Risken är att det kommer pyntas tidigt i år då jag är osäker på hur jag ska hinna annars med jobb och tävlingar hit och dit... Jaja, inte mig emot! ;)


FRÅGESTUND


Det är några läsare som tidigare har frågat om jag inte kan ha en frågestund men det har väl känts lite nja... innan. Men nu var det en läsare som frågade igen så jag tänkte att jag kör! Det kan ju inte göra annat än att floppa, right? :) Sen spelar det ingen roll om det är en person som frågar nåt eller 10, men om du har en fråga så...

FRÅGA MIG VAD DU VILL! :)


Hembakat jul



Denna goding fick följa med mig hem när jag slutade jobba förut. Jag har bläddrat igenom den och hittat massa roliga recept, vilken lust jag fick att baka, precis just nu! Jag är ju ledig i morgon så man kanske ska ställa sig och baka någonting? Hm.. Tål att tänkas på :) Baka klockan elva på kvällen kanske ine är någon hit direkt.


Leilas chocolate crackles

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)

Mmm... Hur goda ser inte de här ut då? Väl värda att testa och det ska jag göra på söndag när jag är ledig från jobbet! :)

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.

2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.

4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.

5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.

6. Sätt ugnen på 175 grader.

7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.

8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.


Kvällsmys


Igår hade jag sannerligen en riktigt mysig kväll :) Jag slutade ganska sent på jobbet igår och traskade sedan hem i kylan och alltid när det är så kallt så blir jag extra sugen på varm oboy, så det var precis vad jag gjorde när jag kom hem - varm oboy med minibaguetter och Drömhems Julspecial! Den tidningen kommer ut idag i butik men min svärmor prenumererar tydligen på den tidningen så hon fick den extra tidigt vilket resulterade i att jag fick den tidigare ^^

Drömhem är min absoluta favorittidning annars också så när det är julspecial så kan det väl inte gå fel, eller..?
Det lilla jag har läst i tidningen har jag än en gång blivit besviken över. Vad är det med julen 2011?! Det verkar som att alla har snöat in på lila och rosa och ni får ursäkta men det är inga färger jag faller för i juletider, möjligtvis vid sommaren, men vid jul..? Nja... Sen ska allt vara så hypermodernt och kitschigt och det passar mig inte heller. Nej jag vill ha en "klassisk jul", ni får tycka att jag är tråkig men det är faktiskt färgerna rött, vitt och grått som tilltalar mig vid jul :)


Årets julklapp..?



Jag läste i en artikel från Aftonbladet i morse vad experterna tror blir årets julklapp, kan ni gissa vad? Jo de tror nämligen att kaffemaskinen tros bli det. På något sätt skulle det ju vara lite roligt i och med att allt verkar ha med kaffe att göra detta år. Blossas årgångsglögg har en smak av kaffe, Marabou kommer med nya Aladdinasken med enbart mörk choklad och den mörka chokladfärgen påminner väldigt mycket om kaffefärgen, finns säkert någon äcklig kaffepralin nedslägd i asken också och det känns som att kaffe är nya innegrejen (fast det är huuuuur gammalt som helst!) Här är artikeln om du vill läsa :)

Personligen gillar jag inte kaffe, bara doften, så jag skulle inte bli särskilt glad av att få en kaffemaskin i julklapp. Men om man nu verkligen anser att det behövs en i varje Svenssons hem så kan man ju alltid hoppas att den är lika snygg som denna rosa skönhet ;)

Så vad tror ni, kan det bli den omtalade kaffemaskinen som blir årets julklapp? :)


Tävling!


Ja nu tänkte jag anordna min första tävling här på bloggen, spännande tycker jag! :) Det kommer dyka upp fler tävlingar på bloggen om det känns som att detta går bra, så hoppas hoppas! :)

Det du kan vinna är detta på bilden ovan.
En påse med Dumles limited edition Gingerbread, en påse med egengjord tändsticksask + värmeljus med doft av äpple samt två stycken ljusstakar med tillhörande ljus och snöre (psssst.... man kan ha dessa ljusstakar på två sätt, antingen med långa/höga ljus eller värmeljus) ^^

Var med och tävla vet ja! :)

Och såhär gör du för att tävla:

För 1 lott - Lämna en kommentar med namn och mailadress.
För 2 lotter - Lämna kommentar + länka till denna tävling från din blogg med denna bild :)
För 3 lotter - Lämna kommentar, länka + skriv om ditt bästa julminne :) (jag känner att jag behöver julstämning och julinspiration!)

Och kom ihåg, ju fler lotter du har ju större chans har du att vinna! :D

Tävlingen pågår till 31 oktober vid tolvslaget! :)



Julstämning!

Igår när jag gick till jobbet köpte jag med mig en flaska julmust och dagen till ära var det jag som hade fredagsfika, vilket resulterade i hemmagjorda snickersrutor :) Gissa om kombinationen julmust och snickersrutor gav mig julkänslor om något! Det är alltid vad jag brukar sitta och smaska i mig när vi tittar på Kalle Anka på julafton, mysigt :)

Nej nu ska jag ta och göra mig en kopp varm choklad och idag ska jag träffa min bästa vän som har fått världens sötaste lilla bebis :) Hoppas på att få med henne ut på en mysdag på stan eftersom de flesta butikerna verkar ha dykt upp med julsakerna! :)

Bjussar på en inspirationsbild idag (vet dock inte vartifrån den kommer...) Så här vill jag ha det i mitt framtida hus! Älskar verkligen sängen, give me give me give me!

Pssst.... Håll utkik! Ikväll/i morgon, kommer det nämligen läggas ut årets första tävling här på bloggen :)


Lite presenter

 




Jag älskar verkligen att fylla år, då blir jag som ett litet barn igen och förväntar mig massa paket och tårta med sång på sängen såklart, så gissa om jag blev glad när jag fick det här vackra våningsfatet av min älskling (som jag för övrigt blev lite smått kär i första gången jag såg det, men vi säger inget om det till Alex, han kanske känner sig lite smått avundsjuk då ^^). Det här kommer att göra sig perfekt i mitt hem nu till jul! Jag hade tänkt pryda det med MASSA julgranskulor, ljus, nötter och kanelstänger, som ett vackert stilleben helt enkelt, och sedan när jag har min julmiddag ska det frossas upp med massa godis :)

Just idag ser det lite fattigt ut på bilden men jag har ju knappt några julsaker uppe i lägenheten förutom lite smått och gott som köpts i år, så när det ör dekorerat på riktigt ska ni självklart få en bild :)

Jag fick även en symaskin av mina föräldrar när jag fyllde år och JAG ÄLSKAR DEN! Jag hade tänkt köpa mig en symaskin själv faktiskt, just för att jag älskar att pyssla, och att sy är faktiskt underskattat. Det är så himla roligt och avkopplande att sy och skapa, så denna symaskin kom välbehövligt nu inför jul vill jag lova :)

Jag borde börja med en önskelista också för det är roligt, men jobbigt att komma på vad man vill ha... Well well, undrar vad som blir årets julklapp. Jag kan faktiskt inte komma på någonting jag tycker skulle passa, en onepiece kanske, men det känns ju tråkigt, den har ju varit högaktuell hela året.

Vad tror ni blir årets julklapp? :)


Filmtips, varmt välkommet!


Goa bloggläsare!
Det är så att jag ska vara själv nu i ett par dagar för att min sambo har rest bort och då får man väldigt långtråkigt på kvällarna så jag skulle jättegärna vilja ha julfilmstips! :)

MASSA julfilmstips är mycket varmt välkommet!
Mina favoritjulfilmer är hittills Love actually och The holiday, helt underbara filmer och det är väl för att jag är så kär-och-galen-tokig ^^

Vilken er favoritjulfilm goa bloggläsare? :)


En julmustnyhet



Nä men titta så bra!
Nu kommer det en lite lyxigare variant av julmust och denna lyxiga variant kommer att säljas på systemet. Det är alltså fortfarande en alkoholfri julmust men det är lagrad på bourbonfat av ek i sex månader och därför får julmusten en mer vuxen smak och mer karaktär :) Sen att flasken ser otroligt lyxig ut och mer som en champagneflaska än en vanlig läsk känns otroligt roligt och nytänkande, det är ju så roligt att sprätta upp korkar på flaskor och jag känner mig alltid som en rik lyxfru när jag sprätter en ;)

Tummen upp för denna julmust säger jag!
Det återstår i och för sig att se när jag smakat men än så länge ser det bra ut :)




Vad är det för en dag..?

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Emelies födelsedag, hurra hurra hurra! :)

Idag fyller jag ståtliga 21 år och det har redan bjudits på frukost på sängen av hjärtat och paket har öppnats. Det är ju en sablans otur att man måste jobba till 21:15 idag :( Men men, that's life!

Tänd ett ljus


Ja pyssel kan man ju alltid roa sig med när man har tråkigt. Här är det lite tändsticksaskar som fått isg en make-over och detta har jag gjort i flera år, de blir så mycket roligare då och så kan de ligga framme som en del av inredningen också, kan det bli mer perfekt? :)

Iiiiiiiiihhhhhhh!!!!





Ja, det var ungefär så jag lät när jag var inne på IKEA i helgen. Vi hade vandrat genom hela varuhuset och jag hade plockat på mig en fårskinnspläd. Klart man hoppades att man i slutet av varuhuset skulle finna lite julsaker och när pappa säger: "Nä men titta gumman, nu har de fått upp julen" så lät jag iiiiiihhhhh!!!! Och gissa om folk glodde på mig... Ja de trodde nog att jag var dum i huvudet och helt utan intelligens, men icke! Det var ett äkta julglädjetjut, julen har kommit til IKEA! :)

Och vilket julsortiment! Det var väldigt mycket i åt som var väldigt fint faktiskt :) Jag kunde ha gått runt där hur länge som helst och kikat och planerat. Nu hade jag inte så lång tid så det fick bli några impulsiva köp istället - ingenting som jag ångrar direkt.

Dessa söta tyghjärtan och virkade stjärnor fick följa med hem, samt lite julklappsetiketter och den finfina fårskinnspläden som jag suktat efter i evigheter men inte tagit mig för att köpa, men nu är den min! :)

Sen så tog vi en sväng på Ica Maxi och där hittade jag den här underbara boken! Det var ingen tvekan, den blev min på två röda och den kostade bara 129 kr, väl värt tycker jag. Den var full av massa pysseltips och fina blomsterarrangemang, perfekt för en pysslare som jag är ända in i själen :)


Efterlängtade julmust, så trevlig att råkas igen!

Och till slut så fann jag också en flaska julmust. Jag har ju nästan gråtit mig till sömns när jag tänkt alla andra julbloggare som redan hunnit avnjuta den och själv har jag slitit som ett djur för att hitta den! Det var inte det lättaste men med lite tips från vänner så hittade jag den till slut :) Det var gott, men inte så gott som jag hade hoppats på... Jättekonstigt, fast det kan ha att göra med att den inte var kall.

För övrigt så har jag hittat årets första jultidning, Allers Julmagasin. Detta brukar vara en av mina favorittidningar för jag tycker att de har så mycket bra tips på pyssel och dekoration, smarta och roliga idéer helt enkelt men i år verkade det som att de satte ihop numret på fem minuter och precis efter julhelgen, när man ändå var trött på den och bara ville gå vidare. Tråkigt.

Jag har mina förhoppningar på Isabellas tidning som jag ska köpa i morgon :)

Vad tyckte ni om årets julmagasin från Allers? :)


Jul på Rusta



Jag har fått nån konstig thing för kandelabrar. Dom är så vackra och ståtliga och denna får gärna flytta hem till mig i jul för det fantastiska priset 149:- Ett bra mycket roligare alternativ till adventsljusstaken :)


Fint hjärta, något  att kanske hänga på stolsryggen så att den också får sig en rolig make-over under julen?


Massa smålyktor att ställa i grupper, antingen inomhus eller utomhus eller varför inte hänga i olika höjder på balkongen eller i ett träd på gården? Dessa skall med all säkerhet investeras närmare jul :) Gillar att det är olika former på dem så att alla fem inte ser precis likadana ut :)


Visst är det mysigt när alla butiker börjar plocka fram julsaker? Jag kvittar i om det är "för tidigt" eller inte, man måste ju hinna planera! Och planera har jag gjort mest hela dagen i och med att jag har legat hemma. Jag har gjort en lista över allt som skall bakas till jul och jag hittade massa nytt och spännande vilket var roligt, jag brukar alltid köra detsamma annars, det blir lätt så när man hittar sina favoriter :)

Detta ovan är ju någonting som man inte säger nej till! Tror bestämt att det får bli en tripp till Rusta nästa gång lönen ramlar in :)


Ant & Dec

Jag älskar Ant & Dec! De är så fruktansvärt roliga och charmiga, och detta klippet är guld, så himla roligt! Ta dig tid att titta på det, du kommer inte bli besviken :)

Och om man som jag är sjuk (idag igen...) och inte har något bättre för sig så kan man titta på hela julshowen med Ant och Dec :) Den är faktiskt riktigt rolig, lite lång kanske, men det får man stå ut ;) Sök bara på Ant & Dec's christmas show 2009 så hittar du rätt :)

 


Leilas söta jul



Alla som älskar Leila räcker upp en hand nu!
Och alla som fullkomligt älskar att hon kommer göra ytterligare en julserie räcker upp en hand nu!

Ja som jag längtar, Leila är verkligen jul för mig :) Ingen vettig människa som älskar att baka och som älskar julen kan väl ha missat hennes andra julprogram, de är fantastiska och de skriker ut julstämning. Detta ser jag verkligen fram emot och jag läste på Tina Gustafssons hemsida att hon precis har börjat spela in, härligt! :)
Och kolla bara in hennes kök, julstämning om något! Nej jag känner på mig att det här kommer att bli riktigt riktigt bra :)

Gillar ni Leila och hennes julprogram kära läsare? :)


Julbokning # 1



Den 18 december så ska jag och min familj (inkluderat mitt hjärta) åka på julbord på ett jättefint ställe här i Värmlandsskogarna. Sist jag faktiskt gick på ett riktigt julbord kan jag knappt minnas men det var med min farfar så jag kanske var sju, åtta år :) Det känns alltid lite lyxigt att äta julbord på fina hotell eller herrgårdar och nu var det verkligen på tiden att vi kostade på oss detta :)

Man kan ju alltid hoppas att det är fina dukningar som denna ovan. Det är bilder från Inredningsfruns blogg och hennes nyårsdukning :) Hennes juldukning är i min smak ännu finare men jag har redan visat den här på bloggen... Men båda är fantastiska, riktigt inspo inför min julmiddag som jag ska bjuda in massa vänner till och det blir för andra året i rad jag gör detta, men hey! Detta ska bli en tradition och jag måste ju börja någonstans.

Tänk när de om tio år säger att "Gud vad vi ser fram emot Larssons julmiddag, det blir nog lika bra och mysigt som alltid", när man har blivit lite an en legend vad gäller julmiddagar ;) Och två år är inte illa pinkat, jag är ju bara 20 år (21 om exakt en vecka, tjoho!) så tänk när jag har några år på nacken vad häfitgt det kommer att kännas att ha en alldeles egen liten traditon :)

Psssst... Nytt för i år är att jag ska ha glöggparty, tjoho! Ge mig december snart så man kan få baka till alla tillställningar ^^

En julgranskula på nytt vis



Är du trött på dina gamla julgranskulor? Ja men då tar vi och gör någonting åt den saken! I USA så har de oftast kulor med familjens namn på och det ska jag göra till mig själv och min familj när vi kommer närmare jul. Tills dess nöjer jag mig med denna skapelse. Jag har suttit och knåpat lite och kommit fram till denna julkula i shabby chic-stil (shabby chic/lantligt = Jag till 100%).

Du skrapar bara ihop några kulor som du tycker är tråkiga och som behöver en extreme make-over. Ta sedan papper (valfritt tryck/motiv såklart!) klipp och klistra, lappa lite här och där, dekorera med något fint foto/bild och avsluta med ett fint band som grädden på moset, voilá! Du ha en egengjord och väldigt personlig julgranskula som garanterat inte någon annan har :)

Pssssst.... Du behöver ju inte ha julgranskulan just i granen! Häng den som dekoration i fönstret, på en krok, på ett dörrhandtag eller varför inte lägga massa på ett våningsfat och kasta dit en näve blandade nötter och ha det som ett vackert stilleben? Det är bara fantasin som sätter gränserna, men jag vet ju att ni där ute har en otroligt bra fantasi, inte sant? :)


Julfynd, jo man tackar


Idag har jag varit nere på stan en snabbis. Letade efter present till min fina pojkvän men det var svårt, och tråkigt med för den delen. När jag passerade Village så såg jag att de reade ut butiken pga ägarbyte så jag tänkte att jag skulle ta mig en titt för att om möjligt hitta någonting. De hade plockat fram jättemycket julsaker! Dom var säkerligen förra årets men vad gör det? Absolut ingenting. Denna vackra pepparkakstrio fick följa med mig hem och jag älskar dom redan och tänk vad bra att få köpa tre stycken för bara 59 kr när de annars kostade 39 kr/st, det kallar jag fynd på hög nivå! :)

Gud nu har jag hittat så mycket julsaker så det skulle ju inte vara helt fel om tiden gick lite snabbare så man kunde få julpynta och inreda någon gång! :)


IKEA Jul



När jag och min mamma var och shoppade i torsdags så besökte vi Herr Kamprads varuhus och vad hittade jag inte på sov och bädd-avdelningen? Jo små julstrumpor och jultofflor, sött! :) Förhoppningarna steg betydligt när vi trodde att vi skulle hitta övriga julsortimentet i slutet av varuhuset, dessvärre blev det inte så och vi vandrade ut ur varuhuset lite besvikna... Men ingenting att hänga läpp över! För vecka 42, närmare bestämt den 17 oktober så ska hela varuhuset stå redo med hela julsortimentet, yey!

Och vet ni vad det bästa är?
Den 17 oktober är min födelsedag! :D Kan man få en bättre födelsedagspresent eller? ;)

För övrigt så förstår jag inte den där julstrumpan jag håller i. Tyget är superfint och precis i min smak men själva strumpan, hm... Kanske skulle man ha satsat på en mer traditionell modell och faktiskt få det att se ut som en julstrumpa?! Jaja, man kan inte få allt, det slinker nog med en sån i alla fall, kanske... Eller kanske inte, nej usch - beslutsångest!


Datum jag ser fram emot

Åh! Nu jäklar tror jag nog att mitt julsug har kommit för att stanna! Häromdagen köpte jag tidningen Lantliv, älskar verkligen den tidningen, och det blev ju inte direkt sämre när jag upptäckte att nästa nummer som kommer ut är julspecial :D Nytt för i år är också att de kommer ut med en liten specialtidningen, nämligen "Lantliv - Jul & Pyssel" och den ser jag verkligen fram emot! Pysselmänniska som jag är rakt igenom så vorde det väl konstigt annars? :)

Så dessa datum längtar jag till som en galning för tillfället, då jag redan bläddrat igenom hela mitt sortiment av tidigare jultidningar ungefär en sån där 1.936758 gånger.... Så känns det kul med något nytt! :)

Lantliv Julspecial ute i butik 1 November
Lantliv - Jul & Pyssel ute i butik 8 November

YEY!


Det börjar smygas fram som sagt...



Jag och Tomtefar himself såklart! :)



Åh! Det är sprätter i hela kroppen av glädje, det är ett riktigt stort lyckorus som susar igenom min kropp varje år när affärerna börjar plocka fram julsakerna. Idag var det till och med med ett reportage i NWT (värmländsk tidning) om att julen kom tidigt till Plantagen i år. Mamma och jag möttes av knallgula blommor i entrén, juligt? Nej. Vi vandrade längre och längre in i affären och det var nästan så vi skulle ge upp när vi hade vandrat runt, trötta och hungriga, i den stora lokalen. Men vad är det vi skymtar?! Jo... längre fram ett stort hav av julsaker - LYCKA! Vi nästan sprang för att titta på utbudet och det var mycket som var riktigt fint :)

Vad tycker ni om att affäerna kommer upp med julsaker så tidigt, bra eller dåligt? :)


En strumpa

Förra veckan var det tjejkväll här i karlstad och då var det sjukt mycket folk ute på stan och shoppade för fullt. Inne på Scorett (som jag för övrigt aaaaaaldrig går in på annars) så hittade jag dessa underbara sockar! Helt bedårande är dom och jag måste nog erkänna att jag är lite kär i dom, men bara i smyg ^^ Lever man i ett lantligt hem som jag själv så kan dessa även vara fina att hänga upp som prydnad vid juletider eller så gör man som jag gör nu och gosar ihop sig med dessa till en bra film :)

Nä men har man sett på tusan!



Idag har jag och mamsen varit på shopping och lyckan var total när jag hittade lite julsaker! Det var allt bra tidigt, men inte mig emot ;) Det blev fynd av en vacker skylt och ett hjärta med doft av jul, lovley :) Nu är det ju bara dumt att man måste gå och vänta flera veckor innan man får använda det... Båda är från Plantagen, som för övrigt hade fått upp en stor del av deras julsortiment, bilder kommer så småningom så håll till godo! :)

Jul på Mårbacka




Idag damp det ner ett reklamblad i brevlådan angående Jul på Mårbacka. Mårbacka är gården där Selma Lagerlöf är född och uppväxt och jag har varit där en enda gång i mitt liv och det var på någon klassresa när jag gick i mellanstadiet. Vad jag har läst om detta julevenemang så verkar det ju supermysigt och mycket lovande om man som mig vill att julen ska vara traditionell och med en lantlig och gammaldags känsla, så jag undrar om jag inte ska ta och besöka Mårbacka denna jul då jag ändå bor så nära :)


Glöggmuggar mån tro?


I somras när jag var på loppis (för det har vi väldigt gott om här i Värmlandsskogarna vill jag lova!) så hittade jag dessa godingar. Det är små små små kaffekoppar som är så otroligt vackra att det var kärlek vid första ögonkastet. De blev mina utan tvekan och det enda jag betalade var tre guldpengar. Häromdagen så kom jag på att dessa kommer göra sig otroligt bra som glöggmuggar i size BIG och detta kan Herr Sambo intyga då vi värmde på lite glögg igår, myyyys :)

RSS 2.0