När man gör sina egna julgranskulor

 
 
 
 
 
Oj oj oj... vad är det med mig?! Varför uppdaterar jag så sällan i år? Herre jösses, det måste bli ändring på detta för jag tycker ju att det är jättekul att blogga, men varför finns det bara 24 timmar på ett dygn?! Det borde finnas betydligt fler, tänk så mycket jag skulle få gjort! :)
 
Nåväl.
I helgen var det ett riktigt busväder här i Karlstad så jag pysslade mest hela helgen. Något jag tycker är otroligt fint är när man hänger julgranskulor med familjemedlemmars namn på, både nära och kära som fortfarande är i livet och namn på de som tyvärr har lämnat oss. I USA är det ju oerhört populärt att ha det men kanske inte så mycket i Sverige. Jag kommer ju ha tema silver, guld och vitt i min julgran i år så kulorna fick bli väldigt enkla
 tycker inte om när det blir massa krifs-krafs på kulorna som de gör i USA, det är helt enkelt inte min smak, dock så vet jag inte om jag tycker att bilderna gör dem rättvisa för de ser mycket finare ut i verkligheten.
 
Jag valde att köpa hjärtformade kulor och inte klassiska klot, tyckte det var lite fint att ha de närmaste nära sitt hjärta :)
 
 
 

The invitations

 
 
 
 
 
Sådär!
Nu har jag färdigställt inbjudningarna till årets glöggparty, hurra! :)
Blev ganska nöjd faktiskt, mycket kunde självklart ha gjorts bättre, men så kanske man alltid tycker? Nåväl, det blev i alla fall en liten julgran med lite julkulor så jag hoppas verkligen våra gäster uppskattar dom.
 
Idag har jag också hunnit med att måla figurerna jag gjorde av trolldeg så det kommer ni också få se någon dag, note to my self, det är skittråkigt att sitta och måla ca 30 stycken olika figurer och jag vill nog aldrig någonsin göra det igen! (Nu vet jag ju att det inte är sant utan jag kommer göra det flera gånger till i mitt liv) men jag hoppas att resultatet var väl värt det så att jag inte känner så mycket skräck inför det haha ;)
 
Kram
 
 
 
 
 

H&M Kampanj

 
Hej fina!
Nu ni har H&M fått in sitt julsortiment och oj oj oj så mycket fint det fanns! Gillar verkligen deras home-avdelning :) Såg även att de har en superkampanj nu! Alla förkläden så väl som till vuxna som barn kostar endast 29,50 kronor oavsett tidigare pris, vet dock inte hur länge de har det men väl värt att spana in i alla fall! 
 
Detta ovanstående förkläde köpte jag till mig själv förra året och jag fullkomligt älskar det, det här är dock barnvarianten och igen - varför har jag inte en lite knodd som jag kan köpa detta till?!
 
Jag kan ju i och för sig köpa det inför framtida bruk, så att vi matchar menar jag, men man vill ju inte jinxa det liksom. Så näääää Emelie, du får nog hålla dig i kragen lite och inte köpa det. ;)
 

Lusselelle

 
Nu är det såhär va, att en av de allra bästa dagarna jag vet på året är självaste Luciadagen, den är så otroligt mysig och jag har så himla fina minnen från mina tidigare luciafiranden. Jag fullkomligt älskar att sjunga så det var ju alltid en fröjd när man redan i oktober började öva på alla julsånger man skulle sjunga i luciatåget.
 
Det var också så mysigt att kliva upp så tidigt på morgonen och klä sig i vitaste vitt och sätta en fin luciakrona på huvudet, man kände sig en aning majestätisk på något sätt och man kände sig så otroligt vacker och framför allt lycklig! :) Nu har ju inte jag varit med i något lussetåg på ca fem år, inte sedan min skoltid alltså och jag har tänkt varje år att jag ska lussa för min sina sambo, komma tidigt tidigt på morgonen med en stor bricka med lussebullar och varm choklad och allt möjligt gott, men det har aldrig blivit av. Förra året var jag dock väldigt nära! Jag hade sett till att låna med mig min gamla luciakrona med plastljus hemifrån, men... jag hade glömt att kolla om den verkligen funkade, vilket den inte gjorde... Så det blev inget luciafirande för mig den dagen...
 
Men i år ni kära vänner, i år ska jag allt få på mig denna vita skrud och jag ska ha en riktig luciakrona med riktiga ljus. Jag har precis köpt mig en luciakrona som denna ovan på blocket och jag ska klä den med fint lingonris och röda band, åååhhh jag är så spänd och exalterad! :)
 
Nu kan man ju tycka att det är väldigt onödigt att lägga ut pengar på en sådan här luciakrona och man kan nog tycka att det är ännu mer ondöigt att ens vara lucia i min ålder och speciellt när det bara är för ens sambo, men det tycker inte jag. Jag tycker att en lucia i sig är så vacker och jag blir alltid så lycklig på luciadagen, så jag tänker strunta i vad alla tycker om den saken och lussa för min underbara sambo! :) Och sen när vi får barn och dom ska lussa så ska jag lussa med dom, iförd min fina krona, för jag tänker göra mitt lussefirande till en tradition.
 
För vem gillar inte traditioner? :)
 
Kram! ♥
 
 
 

Hokus pokus!

 
 
Hej fina!
Jultidning nummer två som jag köpte i år var 101 idéer, köper den aldrig annars på året även om jag älskar att pyssla, men deras julnummer köper jag alltid :) Fanns en hel del fint faktiskt och jag fick inspiration till tusen! Hittade ett kapitel om trolldeg och oj vad det ryckte i fingrarna på mig! Trolldeg har jag inte lekt med sen jag var jätteliten så jag kände att den saken måste det bli ändring på, så det är precis vad jag har sysslat med ikväll :)
 
Tanken är att de ska målas vita och silver med massa glitter på och så ska nog det mesta få hänga i granen tillsammans med mina fina glaskulor i silver, plus att man kan sätta dom i olika jularrangemang som blomgrupper eller kransar, fint! :) Så vi får väl se hur slutresultatet blir någon annan dag.
 
Tips!
Glöm inte att göra hål så du kan trä igenom ett snöre/tråd, jag använde en potatissticka :)
 
Och appropå jultidningar... ni anar inte HUUUUUR många jag faktiskt har, det är helt galet! Jag sparar dom för jag tycker det är roligt att se tillbaka på föregående år plus att det mesta ger en tonvis med inspiration, så de där åker fram år efter år. Ska nog lägga ut alla någon dag och försöka få med alla på ett och samma kort, om det går... önskar jag hade en iphone 5 och inte min gamla 4:a, då kan man ju ta kort och samtidigt göra en långsam rotation å då får man ju med allt på bilden, så smartigt! :)
 
 

Julshow

 
Världens minsta bild, men jaja. Det är i alla fall en julshow med Björn Starrin och gänget som sätter upp "Julstört - De tre vice männen" Haha tycker titeln är så smart, inte de tre vise männen med S utan med C, så smart verkligen. Jag ska absolut gå och se denna julshowen, fullkomligt älskar Björn Starrin! :D Det här kan ju inte bli annat än succé faktiskt :)

Saffranskaka

 
Kollade lite i arkivet och hittade bilder på denna läckra saffranskaka som jag gjorde förra året, se riktigt mumsigt ut och jag själv blev så inspirerad! Haha, lustigt när man bli inspirerad av sig själv, jag brukar ju alltid bli det av alla andra duktiga bloggare som finns :)
 
Igår snöade det här också, ni kan tro att jag blev försvånad! Satt på jobbet och det blev mörkare och mörkare i lokalen, efter en stund kollade jag ut genom fönstret och se på fasiken, det snöade! Allt försvann i och för sig, vilket jag kan tycka var lika bra, jag är ju som bekant inte så förtjust i snö. Jag har gärna snö från mitten av november till nyårsafton och från första dagen på nya året får den mer än gärna försvinna :)
 
 
 

Run run Rudolph, Santa's got to make it to town!

 
 
 
Nä men titta vad jag hittade häromdagen, en liten söt ren som jag har döpt till Rudolf, klassiskt va. Varför? Ja men han glittrar ju och skimrar så otroligt mycket så att den till och med gnistrar och lyser upp det mörkaste rummet, precis som Rudolfs röda mule, den visar liksom vägen ;)
 
Jag gillar den skarpt, så himla nöjd, ynka 59 kronor på Åhléns :)
 
 

Julinspo

 
Igår var jag på Kalenius och letade efter lite blommor och självklart hoppades jag att de skulle ha fått upp lite julsaker, och det hade de till min stora glädje. Kolla så fint de hade arrangerat i butiken, blev så inspirerad så jag ville bara åka hem och packa upp alla mina julkartonger direkt och inreda precis såhär! :)
 
Har så svårt att bestämma hur det ska se ut i år, jag har ju bara mina fjuttiga 45 kvadrat att inreda och kanske hälften som man faktiskt kan använda till att pynta på, och jag är ju ganska traditionell av mig, jag gillar lantligt, jag gillar vitt och rött, men jag gillar även naturinspirerat och silver, men så hittar man diverse gamla jultidningar där de pyntat med svart vitt och silver och det är bara sååååå snyggt! Men det går liksom emot mina "principer", jättelöjligt, varför inte bara köra på det man gillar liksom? Men jag önskar verkligen jag hade ett stort hus att inreda för då kunde jag ju köra olika stilar i olika rum så slapp jag få denna beslutsångest!
 
Hur gillar ni att inreda?
Klassiskt, modernt, lantligt, färgglatt?
 
Berätta! :)
 
Kram ♥
 

Inbjudningskort

 
Som ni kanske vet brukar jag alltid bjuda in mina och sambons vänner till julmiddagar och glöggpartyn. De senaste åren har jag haft så mycket att göra och av diverse anledningar så har jag inte hunnit göra några riktiga inbjudningar, utan det har blivit mer att man kastat iväg en snabb inbjudan på facebook eller sms, och hur roligt är det egentligen? Praktiskt, ja absolut, men inte alls personligt eller min stil egentligen. Så i år tog jag tag i saken!
 
Igår satt jag och sambon och knåpade ihop lite inbjuningar, det här är vad vi har kommit fram till än så länge, det som vi skall fylla på är "julkulor" där vi i ena kulan skriver tid: 18:00 exempelvis, i den andra kulan datum och så fyller man på med julkulor i granen tills man har en fullständig inbjudan, vad tror ni om det? :)
 
Tyckte det var lite roligt att när man öppnar kortet så poppar det upp "Glöggparty", då kan man ju bara inte missa vad hela inbjudan syftar till! :)
 
Återkommer när hela inbjudan är klar så får ni se slutresultatet.
 
Kram!
 

Att sakna

 
 
Ja, just nu saknar jag verkligen doften av nejlikor i apelsiner, det måste nog vara den absoluta bästa doften på jul, ingenting får mig att tänka på jul lika mycket som just den doften. Bjussar på två bilder från förra julenn och hoppas att någon kommer i samma julstämning som jag när jag ser dom :)
 
Kram!
 
 

Lite mindre skala av Maileg

Om man som mig gillar de berömda Maileg-tomtarna men kanske känner att de är i det saftigaste laget rent prismässigt så kanske dessa varianter som julgransprydnad kan vara ett alternativ? Hittade dom inne hos systerlycklig och de kostade endast 69 kr/st, det är ju helt acceptabelt faktiskt! :) Man behöver ju inte hänga dom i granen utan man kan ju hänga dom lite varstans och man kan ju även få dom att sitta ner på nån fin hyllkant eller så.
 
Önskar verkligen jag hade en liten flicka eller pojke så jag kunde köpa dessa och pynta den fina granen med som skulle stå i dennes rum :) Känns ju lite löjligt att köpa dom "i förebyggande syfte" om ni förstår vad jag menar, så nä, jag kommer inte köpa dom ÄN, men jag hoppas jag får göra det inom närmaste åren i alla fall! :)
 

Christmaslove

 
 
Dessa fina tygservetter köpte jag häromdagen när jag var på Åhlens. Det var en sån där uppenbarelse ni vet, när man ser en sak som man känner att den där bara måste jag ha till 100% och man ser bilder i huvudet när den kommer till användning. Jag vet precis hur och när dessa skall användas och hur övriga dukningen skall se ut.
 
Jag tror jag helt enkelt får ställa till med en "Lite-för-tidig-julmiddag-à-la-Larsson-style" här hemma för jag kan knappt bärga mig, känner mig så inspirerad! :)
 
 

Glöggmuggar

 
 
Tack alla som lämnade en fin grattishälsning till mig, blev otroligt glad! Söta ni är, tack verkligen! :)
 
Dessa underbara glöggmuggar fick jag av min fina vän Gabriella, snacka om att veta vad en jultok önskar sig! ;) De är från Åhlens om någon annan känner att de också behöver fylla på sin samling med glöggmuggar. Längtar verkligen tills jag får använda dom, köpte faktiskt glögg för två veckor sen men har inte kommit mig för att värma upp den och dricka, har haft så mycket att göra de senaste veckorna, känns som att tiden sprungit iväg och jag har inte riktigt hängt med! Därav blir det väldigt sena svar på era fina kommentarer! Men håll ut, jag svarar alltid på varenda en, ibland tar det bara lite längre tid :)
 
Annars då?
Jo jag jobbar helg denna helg, därför blir det ingen utång för mig eller att stanna uppe hela natten, nä jag ska sätta mig med mina gamla jultidningar och bara mysa med lite godis och Idol senare ikväll, och lite överbliven tårta, mums! :)
 
Kram!

Happy Birthday!

 
Man bara måååååste ha tårta, här med några av mina allra största passioner - skor och Paris i symbol av Eiffeltornet :)
 
Idag är ingen vanlig dag för idag är det min 23-årsdag hurra hurra hurra! :D
 
Jag fullkomligt ääääääälskar att fylla år! Det är nog bland det absolut bästa jag vet, näst efter allt julstökande då förstås ;) Har fått så mycket fint som jag tolkar som julsaker så ni kan få se det en annan dag! Nu ska jag återgå till min älskling och så ska vi äta god mat :)
 

 
Nja, nu blev det ju inte riktigt som jag hade tänkt mig då.
Tanken var en hemmakväll med middag för två tillsammans med A. Icke sa nicke. Klockan sex ringde det på dörrren och där stod en av mina absoluta bästa vänninor, SURPRISE! Sen droppade de in en efter en, gud vad min fina pojkvän har fixat det helt underbart!! Blev så otroligt glad att mina allra bästa vänner kom :) Och vi hade det så otroligt mysigt och trevligt, jag hade verkligen ingen aning! Kände mig grundlurad haha! :)
 
Bästa födelsedagen på länge :)
Nu ska jag sova som en riktig prinsessa inatt, lite visare och klokare kanske, jag har ju trots allt blivit lite ädre ;)

Kôrv!

 
 
Förra julen stod en KitchenAid högst av allt på önskelistan, tyvärr kom inte Tomten med en sådan, jag hade väl inte varit snäll nog och ja jag hade nog slarvat lite med pepparkaks-ätandet, så, jag fick helt enkelt ta saken i egna händer!
 
KitchenAiden köptes någon gång i februari och det roliga med när jag köpte den var att jag fick med en sån där mojäng som gör att man kan stoppa korv! Och det får mig ju genast att tänka på julen och Emil i Lönneberga när de stoppar korv tillsammans, så det bara måste jag testa nu till jul.
 
Vi julbloggare som var iväg på den undebrara och mysiga jubloggsträffen förra året fick oss en lektion i hur man stoppar korv och fina Erika AKA Tomtens dotter och Helena från Hellys Jul prövade på detta och gjorde ett strålande jobb om ni frågar mig. Tyvärr minns jag ingenting mer än att fetthalten och saltet är väldigt viktigt när du gör korvsmeten och att inte stoppa den för hårt för då spricker den när du kokar korven, men sen då?
 
Någon som gjort egen korv och har några tips för en gröngörling som mig och kanske nåt gott recept? :)
 
 

Light a candle

 
 
Men kolla vilken fin lykta som kom hem med posten idag! I samma leverans som struvjärnet kom även denna fina lykta av märket IB Laursen, från bagaren och kocken. Fullkomligt älskar denna lyktan, fick syn på den redan förra året, tyvärr allt för nära inpå julafton så jag fann ingen vits med att köpa den just då, jag är en sån som lätt vill bli av med julen så fort den passerat, ut med allt glitter och granbarr helst första dagen på det nya året :)
 
Formarna som jag la lite hastigt i lyktan köptes även de idag på Mansion, dom har en imitation av rost så de passar inte att baka med men de blir fina ljushållare alternativt kan man duka med dom till julmiddagen och lägga nån liten rolig gåva till gästerna.
 
Nu ska jag fortsätta heja på Sverige, ja jag är en liten sportnörd, kanse ska köra en presentation av mig själv som alla andra jubloggare verkar ha gjort nån dag? :)
 
 

Äpplen och juldoft

 
 
 
 
Pysslade lite igår kväll och detta var vad jag fick fram, lite höstigt och fint! :)
Gillar verkligen att ta in naturen i inredningen, det känns mer levande på något sätt.
 
Haha, jag bara måste berätta en sak!
Jag städade lite häromdagen och hittade två utbrunna Yankee Candle-ljus, grejen med de ljusen är att det sparas ca 5 mm ljus på botten som inte brinner upp för lågan bara slocknar hela tiden, så det blir liksom kvar. I alla fall så tänkte jag att ja nu måste jag slänga dessa och la in dom i sopskåpet under diskbänken där vi har vår glasinsamling, när jag kom dit ca 30 minuter senare och skulle slänga något skräp så möts jag av en härlig juldoft! Det luktar så otroligt gott när mna öppnar skåpet så jag kommer aldrig slänga dom där Yankee Candle-burkarna haha, de får ligga där och sprida underbar doft och julstämning :)
 
 
 
 

Lakritskola-fudge

 
 
Nu ka jag berätta en ganska rolig sak, eller jag tycker den är rolig, ni andra behöver absolut inte tycka det! :)
När jag och min sambo blev tillsammans för sex år sedan så gillade han inte riktigt julen, fråga mig inte varför. Det var inte så att han hatade julen men han tyckte inte att det var något särskilt med den (knäpp? Öh, ja). Han kollar inte ens på Kalle Anka på julafton! HALLÅ???!!! Det är typ obligtoriskt på julafton (jag ber om ursäkt till er som inte heller gör det, men för mig är det en självklarhet). Inte heller blev han mer julfräslt efter ett år tillsammans, eller två, eller tre, men på det fjärde året då jäklar satte det fart på honom också! Han började tycka om julmusik, och han gillade att jag julpyntade, även om det var ganska tidigt i november. Han gillade även alla juldofter, att titta på julfilm och att bara julmysa med glögg och pepparkakor. Ja men kan ni tänka er att jag dog glädjedöden lite? 
 
Nu är han helt tokig i julen, precis som mig. Han kanske inte riktigt spelar i samma liga som mig ännu men jag tror han är på god väg faktiskt. Tänka sig att jag kunde "vända honom", om ni förstår vad jag menar. Häromdagen fick vi båda någon knäpp i skallen och bakade saffransskorpor, kardemummaskorpor, chokladkola och Leilas lakrits-och-chokladkola-fudge som ni ser på bilden. :) 
 
Det var första gången jag gjorde denna och den var riktigt god! Jag minns att hon säger i julavsnittet att hon bara vill ha en lätt ton av lakrits och ja, det var verkligen en lätt ton, så lätt att den knappt är märkbar. Så. Om jag gör om detta receptet igen (vilket jag nog garanterat gör!) så skulle jag rekomendera att antingen ta 50/50 med lakritspulver och salmiakpulver för att få in lite saltsmak för det behövde den verkligen, eller köra helt på lakritspulver men att strö över lite flingsalt över fudgen.
 
Här kommer receptet som ni även finner här på Leilas blogg.
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 3/4 dl mörkt muscovadosocker 
  • 2 dl glykos 
  • 2 msk kakao av god kvalitet
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 100 g mjukt smör
  • 1 msk lakritspulver
  1. Koka grädde, muscovadosocker och glykos till 116 grader i en tjockbottnad kastrull. Viktigt att använda en socker eller elektronisk stektermometer. När temperaturen närmar sig 112 grader, får man ta det försiktigt och kan sänka värmen lite eftersom det sedan går väldigt fort att komma upp till 116.
  2. När temperaturen har nått 116 grader; ta av från värmen, tillsätt choklad, kakao och lakritspulver på en gång och vispa ut detta i grädden.
  3. Tillsätt smöret i klickar i flera omgångar.
  4. Klä en brödform med kant (cirka 10 x 20 cm) med plastfolie i botten och häll i fudgeblandningen.
  5. Täck med lite plastfilm och låt svalna och stelna i rumstemperatur.
  6. Skär upp fudgen i små munsbitar.
 
 

Då försöker vi igen då

Sveico Struvjärn, stjärna & klöver
 
Alltså, förstår ni hur arg jag är just nu?!
Igår gjorde jag ett blogginlägg, ett väldigt innehållsrikt sådant, ni vet ett sånt som tar ett tag att knåpa ihop och som innehåller diverse fina rader som bara poppar upp i huvudet en enda gång. Jag tryckte på publicera, det stod att inlägget hade publicerats, awesome tänkte jag och stängde ner allting och idag när jag kollar så är det bara rubriken som blivit publicerad?! Ja men vad FAN tänkte jag. Jäkla skit.
 
Så. Vi får helt enkelt börja om. De säger ju att det finns en mening med allt så det finns säkert någon logisk förklaring bakom detta också av snubben där uppe.
 
Jag satt alltså och bläddrade i gamla jultidningar från föregående år häromdagen och hittade då ett reportage där de hade gjort så kallade struvor. Det var riktigt fint och jag blev lite sådär nyfiken ni vet. Jag har ju aldrig ätit en sådan i hela mitt liv och jag vet knappt vad det smakar, men som kom jag ihåg att vår älskade Ernst hade ett julavsnitt för några år sedan där han gjorde just struvor och han sa att det smakade som våfflor, jag menar våfflor är ju gott och så är de sååå fina, är inte det en vinnande kombination så vet inte jag alltså! :)
 
Googlade runt lite och såg att diverse webbshopar sålde detta så jag beställde hem de som är på bilden ovan från bagaren och kocken. Ska bli riktigt spännande att testa något nytt nu til jul! :)
 
Och appropå nytt så sitter jag och försöker knåpa ihop massa nya varianter på gamla klassiker att baka, har några i huvudet som jag tror kommer bli riktigt goda, försök nummer 1 inleds i morgon och lyckas det så kommer jag givetvis dela med mig av receptet :)

Struvjärn


Julpyssla med tejp


 
 
 
 
 
 
Vad gör man när man är sjuk och är en sån person som hela tiden måste hålla sig sysselsatt med någonting men för den sakens skull inte kan göra något jääääääätteansträngande just idag? Tja... Man kan ju alltid pyssla med snöre och tejp, enkelt och behöver knappt någon kraftansträngning alls!
 
Att pyssla med mönstrad tejp är ju knappast någon nyhet, det är något som varit väldigt poppis de senaste åren och jag vet med mig att det jag visar nu har andra julbloggare visat redan förra året, men man har ju sin egna touch på det hela och jag gjorde det mest för min egen skull, dels för att det är kul att pyssla och dels för att det kommer bli jättefint att ha till jul.
 
Man kan alltså göra en vimpel med enkelt hampasnöre och bara tejpa på snöret och sedan klippa till två sneda vinklar för att forma en triangel. Man kan även tejpa utsidan på ljus, jag tog mina juldoft-ljus som köptes förra julen men som aldrig hann användas, dessa är så speciella i sig så de kunde lika gärna få kläs i en snygg skrud. Då kan man ta fram ett speciellt ljus med ett speciellt utseende till ett riktigt speciellt tillfälle (läs typ alla dagar i december månad haha). Jag orkade inte sitta och tejpa alla vanliga värmeljus som finns i en hel förpackning vilket brukar vara 100 stycken ;)
 
Ett annat tips är ju att man kan göra vimplar på pinnar, typ grillpinnar, tandpetare eller fina sugrör i papper som man kan använda och dekorera tårtor och cupcakes med, så fint! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love Actually

 
Idag är jag hemma från jobbet med huvudvärk så idag myser jag med den ultimata kuckelimuck-medicinen à la Karlsson på Taket, ett tjugotal tända ljus och min absoluta favorit bland julfilmerna Love Actually. Trots huvudvärken jag har så har jag haft sämre dagar om man säger så :) Mysigt som attan. På det blir det lite lyxig hemmagjord varm choklad med lätt vispad grädde på toppen och ett puder av kakao, mmm....
 
Denna filmen är den ultimata Emelie Larsson-filmen, den innehåller tonvis med kärlek och den utspelar sig på julen, det kan liksom inte bli mer rätt och mitt i prick! Älskar lill-killen som lär sig spela trummor för att impa på tjejen han är kär i, älskar historien med Colin Firth som friar till en kvinna som han inte känt särskilt länge och som han heller inte kunnat ha en konversation med i ord, men de bara visste att de var rätt för varandra för att de kände det, ja, sån där löjlig och överdriven kärlek gillar jag att se på film :) Sen bara måste man ju älska den lilla med ack så avgörande insatsen som Rowan Atkinson gör som butiksbiträdet när han skall paketera en julklapp, haha, skrattar högt för mig själv bara jag tänker på det!
 
Den här filmen är en sån där film som jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna på, den här och Djävulen bär Prada, jag skulle till och med kunna se hela filmen nu och starta om den igen direkt när den är slut, ni vet som små barn kan göra, att de kör samma rulle säkert tjugo gånger innan de byter film?
 
Har ni någon sån film som ni ALDRIG tröttnar på och kan se om och om igen?

Årets första...

 

 
 
...riktiga julmys är här! :)
Idag var jag på Ica och veckohandlade i vanlig ordning och när jag går förbi tidningsstället så ser jag nästan som ett ljus lysa ner på den och ljuset säger bara HALLELUJAAAAAAAAAAHHHH!!! Årets första jultidning är här och jag kan ju inte vara mer lycklig! Trodde inte den skulle komma förrän i morgon men ack så fel jag hade, jag rusade mot tidningen och nästan pussade den av glädje haha! :)
 
Ja men är man en person som älskar tidningar över lag och som dessutom är så jultokig som mig så kan ni ju bara tänka er att det är en perfect match! Ja jag är nog lite av en "tidningoholic" så det kommer nog, eller nä inte nog, det kommer bli fruktansvärt många tidningar för mig i år, jag struntar blankt i om de flesta skriver om samma saker, jag bara älskar att hålla i en tidning och mysa mig med det efter jobbet :)
 
Hur är det med er, köper ni många jultidningar och vilka är favoriterna? :)
 
Sprang även på en av årets julnyheter Krisprolls gingerbread och dessa ska jag avnjuta med iskall julmust, självklart från Apotekarnes, ja jag har ju haft det sämre kan jag meddela.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0