Och vinnaren är...

 
 
Tjejen med dundertur!
 
Mathildas Jul
 
Ganska roligt, hon skrev på sin blogg i inlägget om tävlingen att "jag känner att jag har turen med mig" Haha, ja det verkar ju stämma!
 
STORT GRATTIS FRÅN MIG! :)
 
Det kommer snart att dyka upp en tävling på bloggen här igen och denna gång är det något som jag vet att vi julbloggare dyrkar! Så håll utkik :)
 

Årets första...

 
 
 
Julklapp är både köpt och inslagen! Ja men gud så himla bra att jag äntligen är igång med det, fattar ni vilken ångest jag har haft?! Har även köpt en julklapp till mamma men den är superhemlig så den tänker jag inte skriva om här ^^
 
Älskar verkligen det här inslagspappret, det var kärlek vid första ögonkastet och jag älskar att det är så maffigt och rustikt, det känns otroligt exklusivt att ta i, en riktigt härlig känsla :) Köpt på panduro för 59 kr. Tänkte nog slå in julklapparna till de vuxna i det här stuket och till de små blir det myyyyycket snöre à la Emelie, det är ju så roligt när man är mindre tydligen ;)

Kärlek till er! ♥

 
(Lisebergs julmarknad 2010)
 
Oj oj oj, som om man inte trodde att det var nog med de fina orden jag fick från andra bloggare häromdagen så är det tydligen ännu fler som gillar min lilla blogg. Jag blir på fullaste allvar helt stum, ni skriver ju så himla fint! ALLIHOPA! Helt otroligt hur många fina människor det finns, man blir ju alldeles varm bara man tänker på det: En stor kram till er alla! ♥
 
Elins jul skrev: Emelie skriver inspirerande och har otroligt många fina bilder på sin blogg. Efter varje besök på hennes sida har man fått ny inspiration att pyssla eller fixa. Vem kan motstå hennes underbara "All i want for Christmas is you"-kudde eller hennes personliga sätt att skriva? Ingen! In och följ henne du med!
 
Johanna - Mitt Vinterland skrev: Det bästa med Emelies blogg är alla underbar bilder som ger så mycket julstämning så man blir alldeles varm i kroppen! Och hennes julpyssel. Gillar också att hon visar mycket av sitt hem.
 
Maries strålande jul skrev: Jag gillar Emelies egna bilder från hennes julpyssel och julinredning, bilderna är fina och vi verkar gilla samma saker.
 
Ja vad säger man? Otroligt stort stort TACK! :)
 
 

Min supergoda mintchokladtryffel

 
Ja nu tycker jag att det var på tiden att jag la ut ett recept här på bloggen, det har varit lite dåligt med det, konstigt när jag tänker efter, jag som fullkomligt ÄLSKAR att baka och bakar hela tiden! :)
 
Har suttit och knåpat ihop ett litet recept på minttryffel, kombinaitonen av mörk choklad med mint är oslagbar! Bilden har jag faktiskt lånat härifrån då det var någon här i lägenheten som käkade upp alla mina fina tryfflar innan jag hann fota dom! Ja jag var inte glad kan jag ju säga... Men receptet är mitt alldeles egna i alla fall :) Finns säkert snarlika recept bör väl tilläggas.
 
Du behöver:
 
200 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
1 dl grädde
1 msk flytande honung
ca 10 karameller Marianne (eller fler efter smak)
Några droppar mintolja efter smak
 
1. Börja med att finahacka marianne-karamellerna och lägg dem åt sidan.
 
2. Finhacka chokladen och lägg i en skål.
 
3. Koka upp grädde tillsammans med honungen, när den precis har börjat koka tar du av den fårn spisen och häller snabbt över den hackade chokladen och blandar samman till en slät smet.
 
4. Häll i de hackade marianne-karamellerna och några droppar från mintoljan., detta efter smak och blanda samman.
 
5. Täck  över skålen med plastfolie och låt stå några timmar i kylen, dock minst fyra,. När tryffeln är hård tar du fram den, rullar till bollar och doppar i florsocker.
 
Pssst... Vill man ha en lyxigare variant så kan man doppa tryffeln i mörk choklad och sedan strö över lite krossade marianne-karameller eller krossade polkagrisar :)
 
Klart! :)

Vad du kan göra med ljusslingan - part II

 
 
 
 
Ja, såhär kan man ju också använda ljusslingan, att sätta den i en krans av granris, enkelt men effektfullt :) Kransen är fejk och den har jag köpt på IKEA, jag vill inte uppleva förra årets pers när jag gjorde en av äkta granris som sen fick hänga så fint över tv:n, den såg helt underbar tills jag bestämde mig för att kasta ut den i januari. Jag nuddade den lätt lätt med fingret och poff! ALLA granbarr, och verkligen alla, rasade ner på golvet och i nya tv:n, hm... maken, ja jag önskar verkligen jag fick kalla honom det för vi är som ett gammalt gift par men nåväl, sambon, var inte speciellt glad... så i år kör jag fejk! På den fronten i alla fall ;)
 
Sen måste jag ju bara visa den supersöta tomten som jag fick av min fina mamma nu i helgen :) Kolla bara på honom, he's adorable! ^^

D.I.Y - Vimpel

 
 
I helgen gjorde jag en vimpel (nu igen...) och inspirationen kom från en vimpel gjord av GreenGate som fanns med i ett julnummer från 2008, tänk så bra att man sparar sina tidningar va? :)
 
Den är kanske inte superjulig men det är det som är grejen, den här blir julig när man blandar den med övriga julprydnader och den kan bli somrig när man blandar upp den med massor av sommarblommor och den kanske hänger över ett uppdukat bord utomhus när man har grillkväll, ja ni fattar :) Jag gillar den skarpt i alla fall, gillar att det som ser ut som rött tyg med vita prickar i själva fallet är stjärnor, det blir en mer uppdaterad version av klassikern tycker jag :) och det är faktiskt inte så svårt att göra den, kanske lite pilligt men det får man tåla ;)
 
How to do it:
Tidsåtgång, ca 60 minuter
 
1. Rita upp en mall för trianglarna och klipp ut bitarna från tygerna.
 
2. Stryk dem ordentligt så att de inte är skrynkliga eller har veck någonstans,
 
3. Nåla ihop dem med den vita "linan" genom att vika in kanterna så att det blir snygga kanter - nåla ordentligt! Tygerna har en tendens att leva sitt egna lilla liv.
 
4. Sy ihop och tada, klart!
 
 

Älskade julbloggar

 
 
Idag är jag hemma och är sjuk, så jag tänkte att jag skulle passa på att kolla igenom alla fina kommentarer ni lämnar eftersom jag annars upplever att jag inte hinner med det ordentligt. Och vad möts jag inte av? Jo en massa underbara kommentarer från fina julbloggare som gilar min blogg och det värmer nåt så otroligt i min lilla julesjäl ska ni veta (i den vanliga själen också för den delen) Jag blev oerhört glad, rörd och smickrad och jag önskar jag fick ge en stor kram till er allihop! Ni är UNDERBARA! ♥ Tänk att det finns så många som tittar in här varje dag och faktiskt tycker om det man visar, bästa känslan i världen om ni frågar mig ^^
 
Såhär skrev dom...
 
Coola Erika skrev: Här finns mycket tips på fina arrangemang, ondskefulla kakbilder och härliga bilder. Vi har inte samma julstil alls, men det är ofta där man kan hitta saker som man inte tänkt på själv.
 
Fina Madeleine skrevredan första gången jag såg din blogg blev jag kär i din header, så välgjord och
totalt klockren. Vi har lite samma stil och jag blir så avundsjuk på all din
energi. Du fixar och gör så fint och du om någon ger mig en spark i baken att
fixa lite extra jag också. Det är för övrigt ditt fel att jag numera är totalt
sålt på Greengate så hädanefter skickar jag alla Greengatefakturor till dig,
okej?
 
Söta Emelie skrev: Det är verkligen omöjligt att hålla sig borta från denna blogg! Jag blir så inspirerad av hennes innehållsfulla inlägg. Jag gillar att hon visar upp hur hennes juliga hem ser ut, och visar en massa fint pyssel!
 
Coola Jessica skrev: En blogg som inspirerar, triumferar och segrar i julighet och mysstämning.
Det är som att krypa upp i soffan med en kopp te när jag läser din blogg...och
jag gillar inte ens te!!!


Reglerna för utmärkelsen är
 
1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg
 
Så nu ska jag lista mina favoriter, oj vad svårt... Det roliga är ju att de ovanför som skrivit så fint om mig faktiskt är mina favoriter också, så det blir lite jojo-princip, men vad gör man? :)
 
1. Julbloggen - Min vita jul: Underbara undebara Madeleine! Jag fullkomligt älskar hennes blogg.Hon tipsar mycket bra om julnyheter, hon skriver fint, hon lägger ut fina bilder på sitt hem och vi verkar ha väldigt lika smak vad gäller inredning. Det är ren julstämning när man besöker hennes blogg och hon uppdaterar väldigt ofta - stort plus och stor kram till dig!
 
2. Tomtens Dotter: Fina Erika som tipsar och tipsar och tipsar lite till om alla sorters julnyheter, allt från nya glöggnyheter till nytt julgodis och diverse julnyheter, vilket är guldvärt för mig som sällan gillar att testa nya saker haha. Erika skriver så  oerhört bra, lägger ut spännande recept och är en cool rockbrud som jag gillar skarpt!
 
3. Jul i Laloland: Fina Jessica som har en julstil som är tvärtemot min egna, min är i jordnära färger och mycket vitt och hennes är i supercool kitsch med rosa granar och färgranna dekorationer, vilket gör mig oerhört lycklig och inspirerad! Tack vare hennes färgsprakande blogg tänker jag faktiskt bombardera mitt hem med RÖTT i år.
 
4. Emelies Christmas: Söta Emelie, jag älskar din blogg. Där finns det alltid en väldigt blandad kompott av julstämning. Det är massa tips på diverse saker, en personlig blogg där man infinner jullugnet.
 
5. Sjarmerende jul: INSPIRATION till TUSEN! Jag behöver inte säga mer än att jag vill ha ditt hem! Punkt!
 
 

Förälskelse

 
 
 
Jag är helt förälskad i mitt nya fat, alltså helt kär! Jag fullkomligt älskar det! Det här kommer jag ha väldigt roligt med i jul kan jag säga, inspiration till tusen! :) Visst är det kul när man hittar saker och man bara känner: Åh... WOW!
 
Just nu får lite kottar och nya ljusslingan pryda det, det här är ju ett sätt man kan använda den på :) En annan dag ska jag visa ett annat sätt man kan använda den på :) Den är ju så vacker den också så den går att variera i all oändlighet.
 
 

D.I.Y - Julkudde

 
 
 
 
 
 
Idag har jag gjort en kudde, jag gillar ju kuddar med text så det fick bli en sån idag. Jag köpte alltså lite textilfärg på panduro och duttade lite :) Ville få det att se ut som att texten var lite sliten, därav att det kan se ojämnt ut på vissa ställen men den ser mycket bättre ut i verkligheten. Där är linjerna spikraka :)
 
Jag ville helt enkelt så ett frö för er att kanske pyssla lite, för hur roligt och avslappnande är det inte egentligen? :)
 
1. Skriv ut den text du vill ha på datorn.
 
2. Skär ut bokstäverna, jag använde en vanlig snittkniv, ha ett underlag av plast eller gummi under så får du spikraka linjer.
 
3. Tejpa på tyget, jag hade gjort kuddfodralet för några veckor sen så det var redan klart. Mät så att du får lika mycket avstånd i sidled och lika mycket radavstånd mellan bokstäverna.
 
4. Dutta på textilfärg. Jag använde en vanlig ny disksvamp och duttade med den grova sidan för att det skulle se mer slitet ut.
 
5. Klart!
 
Ja, det var ju inte så svårt. Det här var mer en test-omgång, nästa gång ger jag mig på något mer skoj :)
 
 

X-mas time

 
Kom att tänka på den här låten häromdagen med gruppen Bubbles som var en stor favorit hos mig i 10 till 12-årsåldern :) Älskade den här låten när jag var liten men jag har inte lyssnat på den alls sen dess (WHY?!) Den är ju jättebra och hur mysig som helst! :)
 
Videon var soooooo aaaaammaaaziiiing när jag var liten tyckte jag, herre gud vad jag ville va de där tjejerna och sjunga och dansa i en grupp och just nu vill jag ha den snygga tishan med I ♥ x-mas (fast det får man förstås inte säga högt...) ^^ 

Tävling!

 
Ja nu tycker jag verkligen att det var på tiden för en tävling, jag har ju faktiskt lovat att det skulle komma en i oktober och vi passar väl ändå på att fira lite extra just idag eftersom det endast är 2 månader kvar till självaste julafton, woop woop, det gor fort som tusan! Vi börjar lite försiktigt och sparar på krutet till kommande tävlingar närmare julen :)
 
Du kan alltså vinna den röda fina skålen som passar perfekt för julgodiset, goda såser eller glöggtillbehör eller varför inte sätta i ett litet blockljus och vips så har du en ljusstake och du vinner även en strut med chokladkolor i, mums för själen, vi behöver allt gott vi kan få i dessa tider! (Den eviga längtan innan julen vill säga ^^)
 
För att vara med och tävla gör du såhär:
 
1. Kopiera denna bilden och skriv om tävlingen på din blogg och länka till mig.
2. Skriv en kommentar i detta inlägg med länken från ditt inlägg (så att jag lätt hittar den^^)
 
KLART!
 
Har du ingen blogg gör du såhär...
 
1. Länka på facebook eller maila några vänner med länken till min blogg.
2. Kommentera och visa att du delat med någon form av länk :)
 
KLART!
 
OBS!!!
Skriv med er mailadress i kommentaren så att jag kan kontakta dig om just DU vinner :)
 
Ja ni ser, det där var väl busenkelt ändå? :)
 
Jag kommer dra en vinnare om en vecka, onsdagen 31/10 klockan 20:00, vinnaren presenteras kort därefter :)

Dom har fattat vinken!

 
 
Jag tror faktiskt att redaktionen på Allt i hemmet har varit inne och läst våra julbloggar och vad vi egentligen tyckte om de näst intill identiska omslagen för julmagasinen år 2010 och 2011. För titta bara på årets omslag, raka motsatsen! :D TJOHO! Har för mig att det var Jessica (rätta mig gärna om jag har fel, ibland kan ju minnet svika ^^) som skrev om omslagen för 2010 och 2011 och jag minns att jag trodde att butiken jag var inne i förra året hade fått upp de gamla tidningarna, att de hade några kvarliggandes sen året innan, men så var det ju inte haha :)
 
Bra att de jobbar upp sig i alla fall, hoppas bara att innehållet är bra nu också! :)
 
Psssst... kika gärna in här lite senare ikväll för då kommer det dyka upp en liten minitävling, inget jättestort men något litet som ändå kan ge en ljusglimt under dagen :)

Pyssel

 
 
Häromdagen var jag inne på Rusta och då hittade jag dessa två pysselsatser, tyckte verkligen de var supersöta! Köpte dem inte dock, men tror jag ska göra det till helgen och pyssla lite, alltid mysigt :) Tror de bara kostade 39 kr eller nånting. Men tidningen Stora juljournalen fick i alla fall följa med hem och den gillade jag faktiskt :)

Bara ett enda litet julköp till...

 
Asså, jag vet inte vad det är med mig, jag tror min hjärna är inställd på att jag är miljonär men det kan jag ju redan nu klargöra att det är jag definitivt inte (jag kanske var det i mitt förra liv och så sitter det liksom kvar? Hmm...)
 
Den här kudden är jag kär i, den var faktiskt inget impulsköp, nej den såg jag faktiskt förra veckan men kände att jag har ju redan tusen kuddar, vad ska jag med en till? Men jag kom till insikten att jag har ju redan tusen kuddar så det är ingen som märker om jag köper en till ;)
 
Ljusslingan var kärlek vid första ögonkastet, fina hjärtan i silver-patina, just the way I like it, å den tyckte jag var billig, endast 59 riksdaler, så jag köpte två! Den blir fin att ha i kanske en skål eller vas eller sätta fast i en fin gran-girlang :) Allt är från Indiska.
 
Nu vill jag ha november så jag får pyyyyntaaaaa!!! Var för övrigt nere i källaren häromdagen för att försäkra mig om att mina julsaker fanns kvar och att de mådde bra, och det gjorde dom ^^
 
 

Ett tack

Bilden är lånad från fina Lottas blogg fyra årstider
 
Jag bara måste få säga TACK TACK TACK för alla gratulationer jag fick på min födelsedag, det värmer till tusen! Blev så otroligt glad och rörd av allas fina ord, ni är bäst! ♥

Dagens pyssel

 
 
 
 
 
Idag har det pysslats lite. Runt lunchtid tog jag på mig stövlarna och begav mig ut i skogen för att plocka pinnar och kottar, jag kom hem med två fulla kassar med kottar ^^ Mötte en gubbe ute i skogen som  undrade vad jag skulle med alla kottarna till, lite blygt sa jag: "Eh, ja, asså... det ska bli julpynt! Ja jag måste ju ut innan snön kommer!" och då sa gubben: "Ja ungdomar är inte kloka nu för tiden" Öh, jaha? Det är väl bra mycket bättre att jag är ute i skogen och får frisk luft och plockar massa kottar än att sitta och spela tv-spel 24 timmar om dygnet, eller? Nu är det ju faktiskt jäkligt roligt att spela tv-spel men ni fattar vinken va? ;)
 
I alla fall. Väl hemma pysslades det till julmusik som strömmade ut högtalarna, så mysigt. Det blev en enkel stjärna av pinnar och ljusstakar av äpplen - ännu enklare. Hann inte fylla hjärtana som jag köpte på Blomsterlandet för jag började baka massa olika tryfflar och experimentera med olika smaker istället :)
 
 

Do a little magic

 
När jag var på Blomsterlandet häromdagen så vet ni ju som bekant att det slank ner en eller två saker för mycket i min korg MEN dessa två hjärtan kunde jag ju bara inte motstå. 1. Jag älskar allt hönsnätliknande, jag älskar allt i typ tråd, ståltråd, vad ska man säga? 2. De här kommer bli underbara när de får sig en make-over.
 
Japp, en make-over, de går nämligen att öppna! Då kan man fylla dom med mossa och rönnbär kanske, nån fin lärk-kvist och simsalabim så har man en fantastisk juldekoration, det bästa med dom var att de faktiskt var relativt billiga, bara en sån sak! Det gillas! :)
 
Så i morgon ska jag ha en riktigt pysseldag, det har jag förvisso haft idag också när jag gjort lite julkort och bakat men i morgon skall jag ta mina stövlar och gå ut i skogen och plocka ton-vis med kottar för jag ska göra julpysslen som finns i Isabellas jultidning :) fast först måste de ju torka och "blomma ut", så det kommer jag nog pyssla med nästa helg istället :)

Livets goda

 
 
 
 
 
Här är de underbara julkulorna jag fick i födelsedagspresent från GreenGate :) Älskar dom. Fick även det fina tårtfatet från Leilas Generalstore av hjärtat och den här fina, ja vad ska vi kalla den, datumgrejen? Av min fina lillebror, den är jag kär i! Den är ju superfin! :)
 
Man kan säga att människorna i mitt liv verkar känna mig ganska bra när de kommer med såhär fina presenter! Är man inte lyckligt lottad så säg? ^^

Jag som bara skulle ha blommor!

 
 
 
 
Oj oj oj... I have a confession to make... Jag skulle, helt ärligt bör tilläggas, endast springa in snabbt på Blomsterlandet, köpa en bukett med blommor för att fort som tusan springa ut därifrån, innan jag hann hitta någonting som jag skulle vilja köpa. Min plan var ju idiotsäker! Jag skulle inte ens titta åt avdelningen där "de roliga sakerna" finns, nej, så var planen. What the hell went wrong?!
 
Jo... det började med att jag såg rött rött rött - hm... tänkte jag, är det jag själv som fantiserar eller är det verkligen alla nyinkomna julsaker som står där? Sen fortsatte det med att jag hittade den här underbara gunghästen. Har länge varit på jakt efter en söt liten gunghäst som ser lite trä-aktig ut (vilket denna gör i verkligheten fast den är i porslin) och till rätt pris, man vill ju inte punga ut hur mycket som helst för en ganska meningslös sak.
 
Ja, å sen fortsatte jag vandra runt där bland julsakerna och hittade både det ena och det andra, så när jag var klar kom jag ut med gunghästen, de söta stjärnorna på bilden, nya siffror till adventsljusstaken, ett hjärta i snöaktigt material med en fin liten kvist i grönt, å en massa annat. Höll ju på att gå helt bananas när jag kom till själva julgranspyntet, så många fina julkulor!
 
Och appropå julkulor så fick jag helt uuuuuuunderbara av min familj av märket GreenGate, me love!
De ska ni självklart få se :)
 
MEN. I sista sekund så kom jag faktiskt ihåg de där blommorna jag skulle köpa, och tur var väl det för det var en kompis som skulle få dom! ;)
 
 

Vad är det för en dag?

 
Idag fyller lilla jag (eller kanske gamla jag?) 22 år, tänka sig va, vilket väder jag fått dagen till ära, riktigt höstrusk! Det ösregnar, det blåser storm och det är fruktansvärt kallt, haha. Men då är det ju tur att man får sluta tidigt en dag som denna och bara få krypa ner i soffan med en bra film :)
 
Det är precis vad jag tänker göra - men först måste jag köra 10 mil norrut till lilla Hagfors och min familj som ska fira mig ikväll :)
 
Kram!

Att gotta sig i jultidningar

 
 
Idag införskaffade jag två nya jultidningar :) 101 idéer blev jag grymt besviken på, hade säkert älskat den om jag hade haft barn men det har jag ju som bekant inte, pysslet var, hm.. hur ska jag säga? Barnsligt. Väldigt barnsligt, i alla fall för min smak. Det enda jag gillade var avsnittet med julens blommor där det blev lite klass men överlag en besvikelse.
 
Däremot så var Isabellas HELT UNDERBAR! Helt i min smak :) Älskade varenda sida, inspiration till tusen, goda recept, många bra idéer, me me like! :)
 
Pssst... Är det bara jag som regarerar på att omslagen är sjukt lika? Tråkigt... Var ju samma sak med Allt i hemmets julmagasin för 2010 ocoh 2011, identiska! Varför varför varför kan de i alla fall inte ändra färg eller nånting som gör det annorlunda?!

Julkul

 
 
 
 
 
Nu längtar jag efter apelsiner med nejlikor i, hur underbart vore inte det? Älskar verkligen den doften, jag tror nog ta mig tusan att den är den bästa doften på jul faktiskt :)
 
Annars då?
Jo jag fick ett mejl från IKEA att "Nu har vi dukat fram julen på IKEA i Karlstad" TJOHOOOOO!!!! Exalterad som ett barn på julafton satte jag mig i bilen och körde till varuhuset, men ack vilken besvikelse. Det enda som fanns dä var ett avspärrat område med endast vita fula hyllor och en skylt: "Här bygger vi vår julbutik"
 
Snälla IKEA och dess personal, skicka inte ut mejl som får mig på villovägar och mejl som förstör hela min kväll! Tack.
 
Jag får helt enkelt mysa med jul-te och chokladtryffel från Åre, en liten tröst är det ju i alla fall...
 
Kram från en bitter Larsson som var sugen på att julshoppa... Hm....

Tävling hos Lisa

 
Men åh, vilken underbar tävling och vilken underbar julstrumpa!
Jag är med och tävlar hos Lisa med bloggen Christmas Dreams om denna bedårande skapelse, häng med du också vettja! (Eller inte för då är det större chans att jag vinner, moaaahahahahaa!)
 
Det kommer snart att dyka upp en tävling här på min blogg också så håll utkik :)

Julen är räddad!

 
Haha, ja julen är räddad bara jag får min julmust och julknäcke från Wasa, de absolut vitkigaste sakerna i ätväg när julen är här. Det enda som fattas nu är lite julskinka att ha på mackorna och sen vore livet på sin maximala topp! :)

Julpynt

 
 
Jajemensan, nu börjar julen ploppa upp lite varstans i butikerna och det är så mysigt! :) Rusta var i full gång igår när jag var där och Mansion är också på hugget, där har jag till och med handlat en del redan :) Rusta har som vanligt samma skit som alltid, några guldkorn kan man väl hitta men ärligt talat så är jag trött på att butikerna har samma saker år ut och år in. Jaja, mysstämning i kroppen får man ju i alla fall och det är ju huvudsaken! :)
 
 
 

Julkort

 
 
 
För ett tag sen hade ju Panduro superrea och då passade jag på att köpa massa saker till årets julpyssel. I år tänkte jag att julkorten inte skall få ta hur lång tid som helst att göra eftersom jag känner att jag är så upptagen med massa annat, missuppfatta mig inte, jag älskar att pyssla och inte minst att göra julkort! :) men jag älskar även att göra jul-arrangemang, baka, inreda, och massa annat, så det är ju bra om man kan skära ner liiiite på tiden ;)
 
Därför köpte jag en färdig sats från Tindra, älskar verkligen deras mönster och änglarna :) Endast 30 kr! För så mycket! Köpte även ett häfte med massa juliga pappersark så dessa kombinerade jag med den färdiga satsen då jag ville få in lite mer jul i julkorten och såhär blev det första! :) I satsen från Tindra så var det även så att man kunde göra åtta stycken tags, mysigt med egna :)
 
Hur gör ni?
1. Köper ni färdiga julkort och skickar?
2. Eller gör ni egna? :)

Jag vill ha jul jul jul!

                                      
Åh... nu känner jag verkligen att det hade varit på sin plats att få pynta och julstöka lite! Det är precis vad jag vill förgylla mina dagar med... Men vart är tiden?! Jag har ingen tid! Usch jag är så upptagen hela tiden, fattar inte hur det går till men så är det i alla fall. Det måste få ett slut, jag måste få sätta mig ner och bara pyssla och lyssna på julmusik ^^
 
Är ni pyssel- och julstöks-sugna? :)

KRAM!

Julbloggar.se

Nu kan ju faktiskt ingen ha missat detta och jag är ju vara sist men nu har även jag registrerat mig på julbloggar.se nya hemsida, så mycket bättre och så himla fyndigt att man kan hitta alla julbloggarna på ett och samma ställe :)

Pepparkakor

 
 
 
 
 
Ja i helgen blev det som sagt en hel del shopping och här är då lite av det som handlades. Bland annat denna otroligt fina pepparkaks-burken som jag har sett tidigare på internet men när jag skulle beställa den så var den slut, gissa om jag hoppade högt av glädje när jag hittade den i en liten inredningsbutik i Eskilstuna! :) Den är en av favoriterna nu faktiskt och den gjorde sig så otroligt fin till glöggmuggarna som jag köpte förra veckan på Mansion :) Nu längtar jag efter julen! :)
 
 
 
 

Allers Julmagasin

 
Årets första jultidning, härligt! Nästan guldvärt för en tidnings-slukerska som jag ;) Har inte läst den än men ska krypa upp i soffan med den och en strut med chokladtryffel från Åre, underbart :)
 
I helgen har jag varit i Eskilstuna och tävlat, därav att det varit tyst här, shoppade i alla fall huuuuuur mycket som helst (BARA julsaker ^^ , eller ja, i alla fall så föreställer jag mig hur jag kan använda dom till jul) Vad det är ska ni självklart få se men just nu är jag så trött efter helgen och att ha jobbat hela dagen så nu ska jag bara njuta av min tidning :)

KRAM!

Kanelbullens dag

 
 
Idag är det kanelbullens dag, mysigt tycker jag! Jag är en sucker för alla sånna här små dagar och traditioner vi har i Sverige, så som fettisdagen när vi käkar semlor (fast jag egentligen inte tycker om semlor) eller mysiga dagar som Alla hjärtans dag (alltid älskat och kommer alltid älska) halloween, påsk, valborg, ja ni fattar, allt! (julen behöver jag väl inte ens nämna?) Jag är en riktig traditions-människa :)
 
Idag har jag även varit ledig från jobbet, mycket välbehövligt, så då åkte jag ner en sväng på stan och där var de i full gång med att packa upp julsaker! :D Jag blev alldeles lyrisk och personalen måste ha trott att jag var galen som gick och log som en fem-åring som precis fått världens största tårta eller nåt, men äsch vad gör det, jag förgyllde säkert deras dag ;) Har till och med blivit känd som julpysslaren på Panduro här i Karlstad då jag för några veckor sen var in där för att köpa strykpapper. En gullig tjej ur personalen frågade vad jag skulle göra med det: "Eh, ja... julkuddar..." (märkte när jag sa det hur otroligt tidigt det lät...) Men hon bara skrattade, så idag när jag gick in för att köpa massa småsaker så frågade hon vad det skulle bli för julpyssel idag. Charmigt tycker jag, när de kommer ihåg sina kunder :)
 
Köpte för övrigt en massa fint utöver det! Bland annat fyndade jag två stjärnor på fot (ja fyndade, redan nu!) och så köpte jag fina glöggmuggar, röda med vita prickar, å en massa annat smått och gott :)

Julrött

 
 
 
 
Igår gjorde jag mig en sväng till Blomsterlandet efter jobbet, var på jakt efter höstblommor till balkongen men när jag hittade dessa otroligt söta små växterna med röda bär så kunde inte jultoken i mig säga nej, så fin! En jul-en på det också så var jag helt i stämning haha ;) Men jag tänke såhär: Ja, det är rött, men rött är ju en året-runt-färg så why not? Å ljusslingan sitter givetvis inte i enen nu, men den piffade upp lite tycker jag, därav fick den vara med på bilden :) Ville bara förklara mig lite så ni inte tror att jag är skvatt galen! :)
 
Var på IKEA idag också, ingen julinredning men däremot massor med jul-äta! Glögg i flera smaker, julkolor i fina påsar och pepparkakor i en jättefin silverburk med snöflingor på (men sambon hade snabbt sprungit ut ur varuhuset när denna upptäckt gjordes, så jag fick snällt följa efter - UTAN pepparkakorna) Hmm... Män säger jag, varför ska de alltid kuta ut från IKEA?! ^^

Julmust!

 
 
 
Mmm... årets första julmust är här! GOTT! Lite tidigt kanske, men äsch vad gör det. Tidigare år har jag nog fått vänta till sist av alla julbloggare med att få julmusten till stan, men i år kanske man rent utav är först? :) Gott var det i alla fall, iskall julmjst och lite toffifee, mums för själen det! :)
 
Å sen att det var Apotekarnes julmust gjorde ju absolut inte saken sämre! ;)
 
Har ni fått julmust till era butiker? :)

RSS 2.0