. . .

Jag och älskling var ute på stan idag och jag tog mig en sväng in på Panduro hobby.
Hittade de här jättesöta kartongerna som man viker till paket. Det finns 24 stycken, alltså ett litet paket för varje dag fram till julafton, spännande va?
Det finns även nummer att sätta på paketen och små söta klistermärken att fästa på paketen :)
Fyndade dem för 39:- (normalpris 59:-) och jag är riktigt nöjd med dem!

Gud så roligt att få öppna ett paket varje dag ;)


Mums för läpparna

Jag var inne på hittajulklappar nyss och titta vad jag hittade!
Ett läppvårdskit med äkta choklad, socker eller honung, mums för läpparna säger jag!
Den perfekta julklappen faktiskt :)

Gourmet Lip Therapy
Jelly Pong Pong

Läppvård med äkta choklad, socker eller honung! Naturliga ingredienser som är kända för dess närande, uppmjukande och fuktgivvande egenskaper.
Smakar himmelskt, doftar underbart och innehåller UVA och UVB skydd.
Ger glans och mjukar upp. Ger en mycket svag färg, nästan genomskinlig. Kommer i söt förpackning, perfekt att ge bort som present.  Finns i härliga smaker: lakrits, choklad, honung och socker.  Storlek 13 ml


Limpa och julskinka, mums!

Här sitter jag och myser med färsk limpa och julskinka ^^ Egentligen är det ju "helgskinka" som de så fint har valt att kalla det såhär till Halloween. Det är bara ett namn för att sälja bättre, alla vet att man tjuvstartar med allt som hör julen till så de kunde lika gärna sälja den under namnet julskinka.

Har haft den inne i ugnen för inte så länge sen så den är lite varm fortfarande, så gott!
Längtar redan till frukost då jag får äta ännu mer limpa med julskinka, nu är det bara WASA julknäckebröd som fattas, sen är julen här!


Sunes Jul - Julbaket

Vem älskar inte Sunes jul?
Det är nog den julkalendern som faktiskt innehåller allt! Julstämning, humor, traditioner och skratt, skratt, skratt! 
Hur bra spelar egentligen inte Peter Haber rollen som Pappa Rudolf, det är galet! Han är grym! :)

Här nere är ett av mina favoritavsnitt - Julbaket.
Ni vet när bland annat Håkan har stulit pepparkaksdegen och Pappa Rudolf ska ta hand om knäcken, ni kan ju tänka er röran. Titta och skratta! :)


Gör dina egna servettringar, snabbt och enkelt!

Jag är en sån person som älskar att ha middagar.
Det jag tycker är viktigt när man har middagar är givetvis maten men något som väger väldigt tungt är dukningen. Något som piffar till en dukning är servettringar. Det tråkiga är att man inte kan hitta så fina till ett bra pris, men då har jag ett tips att komma med!

Det här är väldigt enkelt att göra själv och det blir lite mer personligt. Dessutom kostar det inte skjortan av dig.

Här nere har jag två mallar. Den ena är på en ängel och den andra på ett par vingar. Man kan göra vilken form som helst, som en tomte, en gran, en stjärna, ett hjärta, ja i princip vad som helst. Det man måste tänka på är att klippa likadant och måla exakt likadant på båda sidorna.

När du skissat upp det motiv du vill ha så klipper du givetvis ut dem och målar av dem på ett annat vackert papper. Helst ska det vara ett papper som har lite stadga, du kan hitta jättefina i en hobbyaffär, t.ex panduro. Om du inte vill köpa något papper så kan du ta ditt julklappspapper som du har hemma, men gör det dubbelt så att det blir mer stabilt. Klistra i så fall ihop de två delarna med baksidorna emot varandra.

Sen är det bara att rulla ihop servetten som du vill ha den och lägga servettringen runt om och haka fast dem i varandra (därav de transparanta linjerna)







Klart!

Hittade det här tipset i Drömhems julmagasin förra året och därför fick det bli det pappret som fanns i tidningen. Nu till mina julmiddagar satsar jag på ett mer juligt papper :)


I'm dreaming of a white Christmas

Det här är första gången som jag någonsin lägger upp ett youtubeklipp i hela mitt liv. Jag är lite rädd och nervös över att det kanske kommer att gå helt åt helvete, men jag ska försöka så gott det går.
Det här är i alla fall en video ni måste se! Jag håller på att skratta ihjäl mig varje gång som jag ser det, eller ja, första gången var outhärdlig, men jag var trött då också och det var kanske därför jag skrattade så mycket ;)
Sen så är jag ju lite av en musiktönt också och ja, jag tycker att kören är så rolig, lyssna på den och kolla på deras ansiktsuttryck! Och på Robbans så ska ni se att ni kommer skratta lika mycket som jag.

Sen måste ni lyssna extra noga på vad programledarna säger! :D
 


Favoriten

Min absoluta favoritbok när det kommer till att julbaka är JULGODIS - för små och stora bagare, av Johanna Westman. Den innehåller allt!
Recept på choklad, kola och fudge, knäck i alla dess former, recept på godis med frukt, nötter och en massa massa mer! Det som är så bra med den är att den är till för hela familjen. Det finns en massa roliga recept då det sitter en polkagriskäpp bredvid och de recepten är anpassade så att barnen kan vara med och baka, och hur mysigt är inte det?

Jag fick min i julklapp förra året och jag hoppas att ni också införskaffar en, ni kommer inte bli besvikna!
Inte om ni är en som måste ha julens alla godsaker! :)



Här är en annan version av Midvinternattens köld är hård, från boken :)

Midvinternattens knäck är hård, kyssarna gnistra och glimma,
Kola kokar i enslig gård - seg under midnattsdimma.
Mor hon kavlar sin marsipan, glasyr lyser vit på pralin och krokan,
Ett ljus lyser milt i staken
Endast sockerbagarn är vaken.


Hitta dina julklappar

Har du problem med att hitta julklappar till din mamma eller pappa? Din syster eller din svärmor? Din pojkvän eller flickvän eller din brorsa?
På den här sidan kan man hitta en massa roligt! Du kan även fylla i vem du söker en julklapp till, t.ex din pojkvän, hur gammal han är och hur mycket det får kosta och sen så kommer det en massa bra tips, enkelt!

Förra årets julklapp var en upplevelse.

Vad tror ni att årets julklapp blir? :)

Puss och kram


Det jag shoppade

Här kommer då bilderna från dagens shopping :)
Har inte tagit någon bild på ljusnätet för det känns ju inte så nödvändigt och sen var det ju lite annat småplock, men det struntar jag också i att visa. Här är i alla fall fynden ;)



Ljusstakar från rusta



Polkagriskäppar till granan ♥



Nedräkningsljus, fin form på det tycker jag :)



Julgransmattan ♥



Stjärnan
Köpte två stycken likadana som jag ska ha i mitt vinterlandskap, alltså vardagsrummet :)



Klänningen ♥ Jag är kär i den! Jag ville inte ta av den när jag testade den förut, hihi ^^

Puss och Kram


Shopping

Idag blev det shopping på stan :)
Mamma och hennes kompis Karin hade kommit ner för att shoppa och då hängde jag med för att julhandla en massa saker på ställen jag aldrig tar mig till annars. Hittade en massa skoj faktiskt!
Jag köpte två stycken jättefina julstjärnor i vit, 39:- styck (de var på rea) sen så köpte jag ett ljusnät till min julgran (tycker att det ska vara en massa lampor i granen och inte sådär kalt som det blir med vanlig julgransslinga) sen köpte jag två ljusstakar, polkagriskäppar att ha i granen, ett nedräkningsljus (ni vet från första december till julafton) och sen köpte mamma den där jättefina julgransmattan jag ville ha! Den var underbar i verkligheten också! Ljusstaken däremot som jag ville ha från RUSTA var inte så jättefin i verkligheten faktiskt då själva ljusstaken var kritvit (som jag vill ha det) men själva ljusen var krämvita (?) nästan gula (?) fattar inte den kombinationen riktigt.

Sen, som pricken över i:t, så köpte jag en skitsnygg röd klänning som jag ska ha på julafton ^^ (Det gäller att börja planera i tid förstår ni!)

Det var en bra dag. Det blev en massa fynd och det gillas!
Nästa helg blir det Ullared och vem vet hur mycket jag kommer få med mig därifrån!
Shoppinglistan jag har är bara på julsaker, och då ska ni veta att den listan är väldigt väldigt lång! ;)

Ni får bilder på det jag shoppade sen :)

Puss och Kram


God morgon alla glada!

De flesta jag känner brukar ju göra det traditionella pepparkakshuset till jul. Det är riktigt mysigt när man håller på och gör ett och när man får sätta på alla godisar och dekorera det.
Grejen med mig är att jag inte brukar göra ett pepparkakshus utan jag brukar göra ett pepparkakståg!
Det är riktigt roligt och man får vara lite kreativ. Det brukar bli ett lok och två vagnar. I vagnarna kan man sedan lägga godis och kolor i fint papper. (Det ger en även chans till att äta lite i smyg) hihi

Det är inte svårt alls att göra detta!
Enda grejen är väl att det inte finns några mallar att köpa eller färdiggjorda pepparkaksplattor (som det finns till pepparkakshus) men deppa inte ihop för det! Det är bara att mäta upp egna på bakplåtspapper och sedan skär du ut degen efter mallarna, gräddar och sedan "limmar" du ihop allt med smält socker. Låter stelna och sedan är det bara att dekorera fritt, klart!

Här är det pepparkakståget jag gjorde förra året.
I år ska jag ha det i mitt snölandskap så jag funderar på att göra kristyren tjockare på kanterna så att det ser ut som att det snöat på det.




Vill ha!

Jag har kikat runt lite på olika sidor och jag tycker faktiskt att RUSTA har riktigt bra grejer i år. Där kan man fynda snygga saker till billiga priser och det gillas!
Har hittat två skönheter här som ska placeras i mitt vardagsrum där huvudgranen står.
Tanken är att basen ska vara som ett snölandskap. Vit soffa, vita bord, vita gardiner, vita tillbehör osv. Till det ska jag matcha med röda detaljer och julgranen ska få gå i guld, silver och kanske lite rött också. Jag är riktigt nöjd med min idé faktiskt! :) det kommer bli så snyggt!

Här är ljusstaken och julgransmattan jag vill ha :)



Julgransmattan, den kommer göra sig så fint i mitt vinterlandskap ^^
79:- på RUSTA

 

Jag riktigt älskar den här ljusstaken!
Den känns lagom. Inte för gammal, inte för modern och den kommer göra susen i mitt fönster!
169:- på RUSTA


Andra julbloggar, läs och njut

Jag älskar att läsa andras julbloggar, fullkomligt älskar! Man kan hitta så mycket inspiration och dela glädjen med andra som är lika tokiga som jag själv i julen, riktigt härligt!
Tänk vad roligt det skulle vara om alla julbloggare blev som en stor familj och kunde träffas och göra sånt som vi tycker är roligt och som vi älskar! En ren omöjlighet, men det skulle vara lite coolt faktiskt.

På den här sidan kan ni hitta andra julbloggar, härligt härligt!
Läs och njut för det de skriver är riktigt bra.



Tänk! Det är dags att börja köpa klappar, gud så roligt! :)


Alla Sveriges julkalendrar

Alla julkalendrar genom tiderna, det har blivit en hel del faktiskt måste jag nog säga. Det blir den 49:e i år, tänk, nästa år firar julkalendern i SVT 50 år!
Det måste ju firas! Hoppas de skriver en riktigt bra julkalender med en massa julstämning och mys och inte som de stela och kalla som de visat de senaste åren. Nej usch för den som var i fjol!

Vilka av dessa julkalendrar är era favoriter?
Skulle vara jätteroligt att få veta! :)

1960: Titteliture
1961: Julbåten Juliana
1962: Tomtefamiljen i Storskogen
1963: Den tänkande ­brev­bäraren
1964: Lill-Stina på ­reportage i Storskogen
1965: Farbror Pekkas handelsbod (Diversehandeln)
1966: En småstad vid ­seklets början
1967: Teskedsgumman
1968: Klart spår till Tomteboda
1969: Hercules Jonssons storverk
1970: Regnbågslandet
1971: Broster Broster!
1972: Barnen i höjden
1973: I Mumindalen
1974: Rulle på Rullseröd
1975: Långtradar­chaufförens berättelse
1976: Teskedsgumman
1977: Fem myror är fler än fyra elefanter
1978: Julius Julskötare ­(Kalenderhuset)
1979: Trolltider
1980: Det blir jul på Möllegården
1981: Stjärnhuset
1982: Albert och ­Herberts jul
1983: Lille Luj och Ängla­ljus i Strumpornas hus
1984: Julstrul med ­Staffan och Bengt
1985: Trolltider
1986: Julpussar och stjärnsmällar
1987: Marias barn
1988: Liv i luckan med jul­kalendern
1989: Ture Sventon ­privatdetektiv
1990: Kurt Olssons ­julkalender
1991: Sunes jul
1992: Klasses jul­kalender
1993: Tomtemaskinen
1994: Håll huvet kallt
1995: Jul i Kapernaum
1996: Mysteriet på ­Greveholm
1997: Pelle Svanslös
1998: När karusellerna sover
1999: Julens hjältar
2000: Ronny & Julia
2001: Kaspar i Nudådalen
2002: Dieselråttor och ­sjömansmöss
2003: Håkan Bråkan
2004: Allrams höjdar­paket
2005: En decemberdröm
2006: Lassemajas ­ detektivbyrå
2007: En riktig jul
2008: Skägget i brevlådan

Röda skönheter

Titta vad jag införskaffade på Cervera.
Två stycken gigantiska koppar i julefärgen röd, 69:- styck kostade de. Tänk vad mysigt att gosa ihop sig i en filt nu i vinter och dricka varm oboy i dessa skönheter, riktigt mysigt! Det bästa är att man kan ha glass i dem också! Bara ett tips, det blir ganska mycket att dricka när de är så stora, men vad gör det?

En annan sak man kan använda dem till ni i jul är att man kan lägga en massa julgodis där i, så som knäck, kola, ischoklad, snöbollar, you name it. Eller om man vill ha apelsiner med nejlikor i och fina röda band omkring, kan också bli riktigt snyggt. Jag är faktiskt riktigt nöjd med dem och jag älskar dem mer och mer för varje stund som går!

Varm oboy och film väntar tillsammans med muggarna :)

Cervera, 69:- styck.
Finns i flera färger, t.ex svart, lila, guld, vit.


Emelies Chokladhattar

Choklad är bland det viktigaste av allt i juletider tycker jag, ingen choklad - ingen jul.
Här nere ser ni ett recept på en av mina favoriter :)
Det är chokladkola med mörk choklad runt om som gör att man riktigt känner hur julen tar tag i en!

Emelies Chokladhattar

150 g mörk choklad av god kvalité

Kolasmet:
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao

Du behöver dessutom 30 stycken ischokladformar eller knäckformar (tar du knäckformar så formas de mer som hattar) Om du vill kan du även använda silverkulor eller dylikt som garnering.

Gör såhär:
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i ett vattenbad på spisen. OBS! Inte på för hög värme för då blir chokladen grynig och kletig.

Fyll ischokladformarna/knäckformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ut. (Tanken är att det ska bli som ett tunt lager och sedan ska man lägga i kolasmeten)
Ställ chokladen svalt och låt den stelna.

Blanda alla ingredienserna till kolasmeten i en kastrull och koka tills den känns lite tjock 5-12 minuter (gör ett kulprov)

Låt kolasmeten svalna något innan den ska hällas upp i chokladformarna. När det är klart ställer du dem för att svalna en stund.

Tag resten av den smälta chokladen och bred ut ett tunt lager choklad uppe på alla formarna så att kolan stängs inne. Garnera med silverkulor/strössel och när allt stelnat plockar du bort formarna.

Klart!
Nu har du ditt första chokaldrecept inför julen.
Både enkelt, gott och väldigt fint att lägga upp när du får besök :)

Tips!
Om du vill att själva kolan ska smaka kraftigare (som risenkolorna) kan du ta 2-3 msk kakao istället för bara 1 och en nypa salt som förhöjer chokladsmaken.


RSS 2.0