Cake salé med chevreost och valnötter
Cake salé!
Vilket underbart namn :) Detta är en kaka från Sigrid Báránys recept. Orginalet finner du här på arla.se
Orginalet är med fläsk och oliver, jag gjorde den med chevreorst och valnötter, mums mums! :)
Cake salé på mitt sätt
3 ägg
100 g Svenskt Smörfrån Arla
1 dl vitt vin
2 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
2 krm svartpeppar
150 g chevreost
1 dl valnötter
How to do it
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, smör och vin. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Rör ner ost, salt och peppar och sist grovt hackade valnötter. Häll smeten i en smord avlång form som rymmer 1 ½ liter och grädda i mitten av ugnen 45 min. Låt kakan kallna i formen. Skär den i tunna skivor vid servering.
Kommentarer
Postat av: Maries strålande jul
Det låter väldigt gott!
Trackback