Julgranen för den som älskar Anna och Elsa

(null)

(null)

Klänningen är från H&M, 249:-

(null)
 
Julkalendern är från Glitter, 199:-

God kväll!
Idag var jag på Ica maxi en sväng och där hände det grejor på julfronten kan jag säga. Likt tomtens små nissar i julverkstaden stod personalen och packade upp låda efter låda med julsaker, så mysigt kan jag tycka. Jag älskar just den här tiden på året, när allt julpynt börjar  komma upp i alla affärer och man får se vad årets nyheter är och planera för hur julen ska se ut i år. 

När jag och mina tjejer vandrade omkring på Ica maxi så fick jag syn på dessa ljuslila kulor ovan i kollaget. Ursäkta bildkvaliteten men jag tog bilderna som hastigast i farten och hade inte tänkt att göra nånting särskilt med dem. Men de fick mig att tänka på filmerna Frost och Anna och Elsa. Tänk dig att få pynta i ordning en alldeles egen Frostgran till det barn som älskar Anna och Elsa. Min äldsta dotter Nelly har alltid älskat Frost så hon blev väldigt sugen på en Elsagran, sen fick hon beslutsångest för att hon också vill ha en rosa enhörningsgran, och undrade därför om hon kunde få ha två granar i sitt lilla rum i år haha.  

Komplettera gärna med en Elsaklänning och julkalender så blir hela december magisk för den lilla Frost-entusiasten, och julkulorna med snögubben Olof är ett pyssel-kit från Panduro. 

Juliga cupcakes - perfekt pyssel för kidsen

(null)

Hej på er!
Det är nog ingen hemlighet att jag älskar att baka och när det gäller julbak så går jag all in och crazy bonanza. Det bästa är ju om man kan få till lite kvalitetstid med sina barn samtidigt som frysen fylls på med fika och jag har haft turen att Nelly går i sin mammas fotspår och Ä L S K A R att baka minst lika mycket som mig, kanske till och med lite mer 😊

Jag tycker det är perfekt med cupcakes! Åh vad barnen älskar dem, för att inte tala om hur roligt det är att dekorera dem. Jag brukar alltid se till att ha roliga strössel hemma och andra saker som kan vara roligt för barnen att få dekorera med. Här ovan är några cupcakes vi gjorde förra året. Jag tycker det är både roligt och smart att kunna göra så mycket som möjligt av en och samma sorts cupcake. Så här är det chokladcupcakes med en klassisk smörkräm, men smörkrämen kan smaksättas på massa olika sätt. På en cupcake gjorde vi vaniljfrosting, på den andra mint genom att tillsätta några droppar pepparmyntsolja och på den tredje tillsatte vi kakao och lite extra vätska (kan vara mjölk, grädde, vatten) för att få en chokladfrosting. Enkelt, gott och framför allt en rolig aktivitet att göra tillsammans med barnen. 

Kram

DIY julkulor

(null)

(null)

God kväll på er!
Jag tänkte visa er dessa julkulor som jag pysslade ihop förra julen. Jag har alltid tyckt att det är så fint med familjemedlemmars namn på julkulor, både på de som fortfarande är bland oss, men kanske ännu finare att ha namn på de som vi vill minnas extra. 

Förra julen var extra speciell. Det var första julen vi hade två små flickor i vår familj, och extra speciell blev julen 2019 för när vår lilla Lova föddes så upptäcktes ett hjärtfel som ingen hade sett på ultraljuden. Vi flögs akut till Göteborg för operation och fick vara kvar några veckor. Jag tänker inte gå in på det allt för mycket för det gör fortfarande för ont att tänka tillbaka, men det enda som betydde något där och då var såklart att vår lilla flicka skulle överleva. Medans jag satt där, bland alla pipande och larmande maskiner, med ett tjugotal sladdar kopplade till min lilla flickas kropp på dryga 2 kg och sköterskor som avlöste den ena efter den andra, så levde alla andra människor sina vanliga liv och var mitt i julruschen, alla sprang runt och förberedde för julen och alla julklappar som skulle inhandlas. Det kändes så surrealistiskt att alla andras liv bara fortsatte medans jag satt där och inte visste om mitt nyfödda barn skulle överleva.  

Tack vare världens bästa sjukvård och våra hjältar på avdelning 323 så överlevde vår älskade dotter. Ord kan inte ens beskriva den tacksamheten. Jag vill ge dem allt jag har, de är värda allt.  Hur de tog hand om henne, hur de tog hand om oss. Det går inte ens att förklara för någon som inte varit i liknande situation. Men jag är så tacksam. Tackar livet varje dag. 

Det var inte meningen att jag skulle skriva detta men det bara kom. I alla fall när vi äntligen fick komma hem så kändes det helt irrelevant att fixa med julklappar, det kändes så ytligt på nåt sätt, så vi bestämde oss för att vi vuxna inte behövde julklappar. Men jag ville ändå ge något litet till mina föräldrar och svärföräldrar, så därför gjorde jag dessa julkulor med deras barnbarns namn på. Kulorna köpte jag på rusta, tycker de här är så fina! Har en hel uppsättning själv i både rött och marinblå. Har sett att de har dem även i år, endast 20 kr/styck också för en prima glaskula, tips tips! 😊
Och ja, vår dotter Lova mår helt fantastiskt idag! Ända sedan vi fick lämna sjukhuset har hon varit som vilken bebis som helst, hon är så pigg och sprudlande glad, en riktigt krigare och kämpe som fyller 1 år den 18 november, så nu är jag i full gång med att planera hennes kalas med tema: Winter ONEderland, jag tänker massa snöflingor, glitter, små söta rådjur i snön och en liten hot chocolate-bar bland annat, stay tuned! 😍

RSS 2.0