Lite av min jul 2010

Tänkte visa lite bilder från hur det blev i min lägenhet nu när jag har pyntat. Jag hoppas verkligen att ni andra också visar! Det är så roligt att titta på allas stilar :)

Köket











Hissgardinen har jag gjort själv :)









Kolla vilka fina burkar jag köpte på Panduro igår! Jag fullkomligt ÄLSKAR dom!
De kommer från märket Tilda och man får 3 stycken för 139 kr :)

Vardagsrummet













Titta så snabbt hyacinterna blommade ut!
Jag höll på att få en chock av hur snabbt det gick!

Lilla vita, fina granen i hallen :)




IKEA

Igår var min mamma här och hälsade på och då passade vi på att åka till IKEA. Jag möttes av en smärre chock! De rear REDAN ut alla julsakerna! Det är ju galet, det är ju inte ens första december än. Jag köpte i alla fall lite smått och gott, kunde inte låta bli när det var så billigt, hihi!

Sen så passade vi på att smaka på IKEAs julbord och nej nej, det var inte gott. Jag hade sett fram emot revbensspjällen men de var ju dränkta i ingefära! Så mycket ingefära är verkligen för mycket, det var inte alls gott. Samma sak med skinkan, det var ingen traditionell med senap där inte, nej, den smakade bara ingefära, fast det är klart, om man gillar ingefära så kanske julbordet passar alldeles utmärkt för dig :)

Resten var gott i alla fall och tur var väl det :)

Priset för detta julbord är 179:- i orginalpris eller 79:- om du har IKEA FAMILY-kort, och tänk på att du får äta precis hur mycket du vill! :)


Längtar

Jag längtar till fredag!
För på fredag ska nämligen jag och min älskling ha julmiddag, det kommer lbi myyyys!
Men jag har ett litet litet problem, jag vet inte hur jag ska duka!

Jag har funderat på om jag ska duka i vitt och silver med röda detaljer kanske? Eller om jag skulle köra lite mer gammaldags, men jag vet inte ja, det är svårt det där. Jag älskar att duka! Det är verkligen jätteroligt och hur skoj som helst, men jag har alltid sån beslutsångest så bara själva dukningen kommer väl ta två timmar eller nåt.

Julbord blir det i alla fall :) Mums vad gott!

Sen längtar jag till söndag för då åker jag och min älskling till Göteborg och Lisebergs julmarknad :) Jippi!



Äntligen!

Ja, äntligen är jag färdig med julpyntet, hurra! Det tog sin lilla tid så det var verkligen tur att jag började i tid!Herre jisses! Jag är så himla nöjd med årets julpyntning faktiskt, trots att jag inte fick den hyllan jag ville ha i köket, det hade blivit riktigt fint, men nu är det också fint och det luktar glögg här ovanpå allt :)

Nu kan jag bara göra skojiga saker! Som att baka fina praliner och goda kolor och lägga i fina strutar som jag ska göra och så :)

Det enda jag kan känna att jag är missnöjd med är bordet i köket. Jag har för mycket saker och för liten yta! Så det blev lite som det blev på bordet, får nog ta och ändra det känner jag.

Hur har det gått för er att julpynta? :)

Jag vet ju att det är många som börjar vid första advent.

Första advent

Idag mina kära vänner är det första advent! Nu tickas klockan neråt och snabbt går det så se till att njuta ordentligt nu :)


Årets julvärd

Ja nu har det äntligen släppts!
Det har spekulerats och diskuterats och man har haft en röstning (som jag för övrigt inte tror hade någonting med det riktiga valet över huvudtaget att göra) och velats fram och tillbaka. Folk har gissat för att verkligen luska ut vem det kan vara coh jag måste säga att jag ALDRIG hade gissat på han som det blev!

Men även om det blev han så känns det ändå bra. Jag tycker om honom, det bör dock tilläggas att han syns mest i sportsammanhang, så att han nu ska vara julvärd kommer att bli riktigt spännande!

Årets julvärd är André Pops!

André Pops är SVT:s julvärd

Strax före Kalle Anka på julaftons eftermiddag är det André Pops som hälsar alla SVT-tittare välkomna.

André Pops, som många tv-tittare förknippar med Vinterstudion och andra sportsändningar, kommer att guida tittarna genom kvällens program och dessutom berätta lite om sitt eget julfirande genom åren.

- Jag hoppas kunna ge en känsla av gemenskap och värme, en plats där alla är välkomna. Lyckas jag sedan locka till både skratt och eftertanke så är jag väldigt glad, säger André Pops om rollen som SVT:s julvärd.

Sina egna jular minns André Pops med väldigt mycket kärlek och värme. En tid på året då hela familjen och släkten samlades och hade obegränsad tid tillsammans. En jul som avviker är den jul som familjen Pops - med mormor, morfar och farmor - firade på Cypern. Då var André åtta år gammal, men kommer fortfarande ihåg hur de satt i tomteluva och badbyxor på hotellbalkongen och delade ut julklappar.

Tomten kom alltid till de Popska jularna, och frågar man André Pops pappa så var det alltid den "riktige" tomten som kom, ingen annan. André Pops favorit på julbordet är "definitivt den första smakbiten av julskinkan med riktigt stark senap".

- Jag hoppas att SVT har valt mig som julvärd för att de ser mig som en människa som kan få personlig kontakt med tittarna och skapa en varm stämning, säger André Pops.

André Pops, 38 år, lever tillsammans med sin fästmö Malin och deras två barn, Theo och Elliot. Han är född och uppvuxen i Eskilstuna, men flyttade till Stockholm 1997. Under sin tid på journalisthögskolan praktiserade han på TV-sporten, där han sedan blev anställd.





Tjoho!

Jag vann julmust när jag var med och tävlade hos Jul i Laloland och idag kom vinsten!
15 flaskor Apotekarens julmust på glasflaska, mmm! Gud så gott :)


En enda månad kvar

Idag... är det bara en enda, ynka liten månad kvar till självaste julafton!
Herre jösses vad fort tiden har gått! Nu är ju snart denna underbara tid på året över...

Jag ska njuta till max under hela månaden!


Adventsljusstake

Jag har haft fyra små zinkkrukor som jag egentligen skulle sätta kryddor i, men det kom jag på alldeles försent så det såldes ju inga kryddor vid den tidpunkten på året. De här krukorna har bara stått och stått och inte gjort någon som helst nytta för varken ögat eller i praktiken. Men igår när jag gick mot Blomsterlandet så kom jag på vad jag kunde göra med dem.

Egentligen hade jag tänkt köpa minijulstjärnor och sätta i, men det kändes lite tråkigt att ha fyra likadana blommor på rad, men då tänkte jag att jag kunde blanda lite olika, men det blev inte heller fint kände jag, men så kom jag på idén att gör dem till en liten adventsljusstake och såhär blev resultatet.


Nu är julen här

Åh! Nu är det inte långt kvar! Till advent tänker säkert ni, men nej nej. Nu är det inte långt kvar förrän jag och min älskling ska åka till Göteborg och Lisebergs julmarknad! :) Eller ja, vi åker nästa vecka, men i alla fall! Tänk att vi faktiskt bokade våra tågbiljetter i början av september, då har vi gått och väntat en riktigt lång tid ;)

Längtar så jag kan dö!


MItt vardagsrum hittills

Ja, det är såhär det ser ut, men jag är fortfarande inte nöjd!
Gud, jag blir galen, jag vet inte hur jag ska få till det, och ingenting kan jag sätta upp på väggarna heller för att det är betongväggar (hatar betong!) och jag har ingen slagborr eller vad det nu heter. Titta bara ovanför soffan! Det är tomt, tomt, tomt, uschameja. Men ja, det andra är jag nöjd med, än så länge i alla fall. Men denna jävla betong! ÅH!














En av julens dofter

Idag har jag varit till Blomsterlandet igen. Jag var på jakt efter hyacinter och grönmossa och det var precis vad jag fick med mig hem, plus lite smått och gott :)

Minns ni när jag köpte den prickiga ugnsformen från Clas Ohlsson?
Jag sa redan då bestämt att den inte skulle få åka in i ugnen överhuvudtaget utan vara en fin prydnad nu i jul, sagt och gjort, såhär blev resultatet.

Det är inget avancerat direkt, men jag ska nog köpa till lite mer att sätta i också, men jag är lite smånöjd just nu i alla fall :)







Nu är det bara att vänta på att de ska blomma och sprida sin juliga och underbara doft! :)


I'm dreaming of a white christmas


Chiuaua Ville

Titta vilken otroligt, underbar, gullig, busig, gosvänlig och jättesöt hund jag hade på besök förra veckan! Åh, han var så otroligt jävla söt så jag blev till och med sugen på att själv skaffa en likadan och då bör jag tillägga att jag varit livrädd för hundar i hela mitt liv, antagligen för att jag blev biten av en schäfer när jag var liten. Alex tjatar om att han vill ha en hund hela tiden och nu är jag villig till att skaffa en, kolla bara! Så otroooooooligt söt! :)

Han är en äkta liten chiuaua :)
Det bästa är att vår kompis som hunden tillhör ska köpa en till så att de ska få massa hundvalpar och då ni! Då står vi högt på listan över att köpa en. Kanske blir en perfekt julklapp nästa år? ;)






Baka baka

Herregud vad jag är trött!
Jag har gjort så himla mycket nu i helgen så min kropp är alldeles utmattad, jättemysko!

Igår i alla fall så blev det en liten bakardag, eller ska man säga halv bakardag? Började ju nämligen att baka vid fem! Men det är oftast på kvällarna som lusten till att baka kommer och det är också jättemysko.
Det blev i alla fall lite pepparkakor som kanske ska finnas med i mitt jullandskap, delar till ett pepparkakshus (som jag faktiskt inte orkat att sätta ihop, skäms!). Sen så gjorde jag en ny sats med knäck för att Alex äter så många och brända mandlar :) De brända mandlarna var jättegoda! Och inte alls svåra att göra som många har fått mig att tro.



Jag mitt dumma fån gjorde ett stort hjärta som jag skulle hänga i köket och vad händer? Jo jag glömmer att göra ett hål där snöret ska igenom, bra där Larsson, jättebra.



Ho ho ho! Finns det några snälla barn här?



Rudolf ska självklart få mer dekoration! :)



Receptet innehöll faktiskt karamellfärg men tanken var nog att de skulle bli mer röda.
Nästa gång får det bli det, men hey! Rosa är ju fint det med! ^^


Uppdatering

Jag hatar att frysa! Och jag gör det förbannat ofta också. Stickade tröjor, långkalsoner och sockor är ett måste för mig på vintern annars förvandlas jag till en smurf! Jag blir nämligen blå (ja, på läpparna i alla fall) och jag skakar som en, ja jag vet inte vad och nä, usch! Jag är trött på att frysa och att mode ska gå före värme, modejackorna får nog faktiskt ta semester när det är så kallt som det är nu.

Nej, i år är nog min högsta önskan en varm och gosig jacka!
En lite längre täckjacka med pälskrage, ungefär som denna nedanför. Denna som jag har på bild är dock väldigt dyr och jag vill inte att någon lägger så mycket pengar på mig, men en liknande i alla fall, och i färgen RÖD. Har så många svarta och vita jackor och jag känner att en röd skulle vara väldigt fint, lite juligt också ^^


Julens förberedelser

Oj oj oj! Vet ni vad jag har sysslat med i helgen? Jo jag har nämligen julpyntat så nu är det nästan färdigt! :) Det är alldeles jättemysigtunderbart här inne nu, jag har till och med tagit fram granen, för den gör faktiskt den största jul- och myskänslan, och förresten så behövde jag ha någonstans att lägga alla julklappar ;)

Jag har bakat lite pepparkakor idag också och ett pepparkakshus, som jag för övrigt inte har satt ihop än för jag är jättetrött och sliten i både rygg och axlar, men det får bli kvällsprojekt i morgon. Gud vad jag önskar att helgerna var längre! Mycket mycket längre!


Mmm...

Häromdagen gjorde jag knäck och gud så gott det var! Den var till och med så god så att min pojkvän tyckte om dom för han hävdar ju att han aldrig gillat knäck förut, ha! Förra året var det samma visa. Jag undrar ja, om han tänker köra detta konceptet varje år "Nej, men jag gillar inte knäck" och vips! Knäcken är borta! Ja men det är klart, det spökar ju här :P

Nä men det är kul att de äter allihopa :)


Frostade äpplen

Igår kväll frostade jag lite äpplen och lade i fönstret. Blev lite småmysigt :) Jag har ju rött, vitt och silver i lägenheten och i vardagsrummet är det jättemycket vitt så tanken är att det ska vara som ett litet vinterlandskap :) Så därför frostade jag äpplen för att höja vinterkänslan lite :)

Så här ser fönstret ut just nu, men än är det långt ifrån klart!
Det bästa av allt är att jag ska pynta till det riktigt ordentligt på lördag :)

Om det är någon som undrar hur man frostar äpplen eller annan frukt så tar man bara en äggvita och penslar på (tunt lager!) sedan pudrar man på strösocker och florsocker så får man den där frostiga och snöiga känslan :)


Jag tävlar hos Tinas Jul

... om dessa underbara och jättesöta pepparkaksformar i form av små söta tomtar! :)

Klicka in på Tinas Jul för att delta i tävlingen.

Nu vill jag verkligen vinna!
Men jag brukar inte ha särskilt mycket tur på den fronten, när man ska ha tur alltså, nej annat är det när det gäller skicklighet, då är det jag som styr över mitt öde :)


Pepparkaksnötter

Ja, det lät ju lite roligt och spännande faktiskt!
Nötter med pepparkaksmak, lite annorlunda men kanske ett nyttigare alternativ än pepparkaka i alla dess former? :)

Ingredienser
100 g  sötmandel
100 g  hasselnötter
½ dl  ljus sirap
1 tsk  kanel
1 tsk  finstött kardemumma
½ tsk  mald ingefära
½ tsk  mald kryddnejlika

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Blanda sirap med kryddorna och rör sedan ner nötterna, så att allt blandas.
3. Häll ut allt på bakplåtspapper på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Passa så att de inte bränns.
4. Låt kallna och bryt isär dem.





Mariah Carey

Sitter och lyssnar på Mariah Careys nya julalbum och oh my god vad det är dåligt!
Nej usch, varför var hon tvungen att göra ett nytt? Det förra var väl bra nog?!

Nej, detta album rekomenderas inte!
Fast det är ju bara enligt min åsikt, andra kanske tycker att det är jättebra så jag ska inte säga så mycket, men enligt min smak passade det verkligen inte, oh no.

Någon som lyssnat, vad tyckte ni? :)


Gissa vad jag har gjort idag!

Jo, jag har bakat årets första lussebullar! :D
Och jag kan skryta med att de blev riktigt riktigt riktigt goda! Åh, det är så mysigt i min lägenhet nu. Det luktar nybakade lussebullar, det är tända ljus överallt, lite julsaker smyckar mitt hem, det ligger några inslagna julklappar på golvet och jag lyssnar på julmusik, mmm... Nu är det inte långt kvar till jul :)







Mmm... Nybakade lussebullar och iskall julmust. Kan det bli bättre? :)


Lyckan är på topp

Åh, jag är så lycklig! Det är ett tjockt täcke av snö ute, solen skiner det starkaste av sina ljus och fyra julklappar från nätet är i min ägo och det var de allra viktigaste! Strular det med de andra så finns det andra lösningar. Jag kommer ju bli skitförbannad OM det kommer strula, men vi får hoppas på det bästa! :) Det är ju faktiskt bara två stycken som ska anlända så det ska nog gå bra :)

En av julklapparna var till och med över förväntan! Jag blev så positivt överraskad när jag öppnade och tittade på den. Nu längtar jag verkligen till julafton för att få se min pojkväns min när han öppnar julklapparna :) Sen så längtar jag till hans födelsedag. Han fyller år den 14 december så inte nog med att man ska hitta julklappar till honom, man måste hitta födesledagspresenter också! Jag som verkligen har jättevårt för att hitta presenter överhuvudtaget till killar.

Men nu är det gjort i alla fall :)
Har tillbringat dagen med att göra mer julmysigt i min lägenhet, dagen till ära så är jag ledig, underbart!

Åh jag är så sugen på lussebullar, man kanske skulle ta och baka det? :D



Bild


Nougatcrisp

Mmm... Det här lät och råg riktigt gott ut! Värt att testas inför julen :)

Ingredienser:
100 g smör eller margarin
4 dl krossad cornflakes
1 dl hackade valnötter
1 msk vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl Ljust Muscovadoråsocker (Dansukker)
1 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj (Dansukker)
2 msk Ljus Sirap (Dansukker)

Topping
150 g Odense nougat 

 

Gör så här:
1. Blanda cornflakes, valnötter, vetemjöl, bakpulver, muscovadoråsocker och vaniljsocker i en skål.

2. Smält matfettet och tillsätt detta samt sirapen och blanda väl.

3. Tryck ut massan i en form 20 x 30 cm. Grädda nougatcrispen mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter.

4. Hyvla kylskåpskall nougat över kakan medan den är varm. Låt svalna i kyl. Skärs i rutor.
 


item.blogg.se

Detta är vad jag önskar mig från item.blogg.se

Hon gör otroligt snygga och fräcka smycken! :)



Halsband



Snygga örhängen



Pang pang!



Mmm...



Om någon funderar på att köpa detta så vill jag ha endast 1 öränge!



Cool senilkedja, mmm! <3



Men sen önskar jag mig så mycket skoj som jag kanske inte tänker på! Massvis med saker! Massa massa inredning, åh, jag älskar inredning men det är så svårt att hitta gobitarna. Min mamma är duktig på att hitta snygg inredning, så hon om någon borde veta vad jag önskar mig på den fronten :) Filmer kanske, smink, härliga hudvårdsprodukter :) SKOR! :D


En stor klädönskan från H&M

Jag önskar mig detta från H&M :)
Allt i storlek 34 eller xs.


Om jag absolut inte hittar något att ha på julafton så vill jag få denna på morgonen :) Jag älskar den och jag tycker den är jättefin! :)



Gosig tröja, mmm...






Tomtekakor

Ska man kanske testa att göra dessa kakor?
De smakar nog kanske inte så gott, men de var ju riktigt riktigt söta :) Receptet och bilden är hämtat här.

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl Dansukker Florsocker
200 g smör eller margarin
1 ägg


Garnering:
2 dl Dansukker Florsocker + 2-3 tsk vatten
2 dl Dansukker Florsocker + några droppar röd hushållsfärg + 2-3 tsk vatten
1/2 dl Dansukker Flor med chokladsmak+ ett par droppar vatten


Galna amerikaner

Amerikaner är galna vad gäller ljussättningen på deras hus vid julen. Nu ska jag inte sitta här och påstå att det gäller alla för så är det naturligtvis inte. Det finns ju jättemånga hus som faktiskt har det fint med sin julbelysning men många matar på så mycket som de bara kan och det blir på tok för mycket för min smak.

För många år sedan så flyttade det in en amerikansk familj i vårt villaområde där mina föräldrar bor och jisses! De hade så mycket belysning! Och längst upp på balkongen så hade de hela Jesu födelse. Josef, Maria, Jesus i krubban, de tre visemännen, kanske till och med att åsnan var med och massa andra djur? Ja, jag minns inte riktigt. Sen hade de ljusslingor som markerade alla huset kanter i alla möjliga färger, men grejen med det här huset var att det faktiskt var jättefint!

Ni ska veta att det här var stort då och alla hade ju hört talas om den amerikanska familjen som flyttat in i Geijersholm så det kom massa folk hela tiden, dag som kväll för att se på det omtalade huset och det var fotografer där och tog kort, haha! Idag är det väl mer vanligt att man har massa ljussllingor, men lite roligt var det allt :)

Här är galna amerikaner med sina hus! Jag tycker nog at så här mycket helt enkelt blir FÖR mycket.

VAD TYCKER NI? :)










Tjolahopp!

Tralalalala! Jag är så lycklig! Idag har det snöat och det ligger kvar, det är alldeles vitt på marken. Efter träningen i morse så sprang jag raka vägen hem (eller ja, jag tog bussen...), satte på julmusik och så gjorde jag det! Jag struntade i alla "etiska regler" om att julsakerna ska plockas fram vid första advent, för jag plockade fram dem idag! HA! Den var ni inte beredda på va? ;)

Nej men till saken hör att jag inte tog fram så jättemycket. Det som åkte upp var stjärnorna i vardagsrummet men inga adventsljusstakar, tomtar eller granar eller så. Sen bytte jag överdrag på soffan och la dit alla julkuddar och filtar :) Men vänta ni, nu kommer det sakta men säkert att åka upp grejer varje dag.

Anledningen till detta är för att jag har sett så mycket fint nere på stan som jag vill ha, men jag hade inte riktigt planerat hur jag skulle ha sakerna i år så om jag tar fram allt så ser man ju vart det fattas och vart man behöver fylla ut :)

Jag vill så gärna visa bilder! Men det är ju inte så roligt när inte allt är färdigt...

Jaja! Det kommer väl :)


Vit som vintersnö

Jag önskar mig denna underbara poncho från H&M


En längtan

Åh vad jag längtar tills jag är "gammal" nog för att köpa mig ett hus. Titta bara på denna smarriga bild! Så fruktansvärt vackert, så skulle jag absolut vilja ha det vid min entré :) Kan det bli mer juligt eller?



Bild


Pepparkakskola

Ingredienser
1 dl vispgrädde
1/2 dl Ljus Sirap
1/2 dl Strösocker
1 tsk pepparkakskrydda
folie
 

Gör så här:
1. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och pepparkakskrydda i en stor glasskål. Sätt in i mikron på full effekt (700 W) i 5 minuter. Rör om och koka ytterligare i 2 minuter på full effekt.

2. Häll upp smeten på ett smort folieark. Låt pepparkaksknäcken svalna. Klipp i bitar och slå in i papper. 

Jag skulle nog personligen koka den i en gryta för att lättare kunna känna tjockleken på kolan så att den inte blir för hård eller för mjuk! Samt att det är lättare att göra kulprov under tiden, men, ni gör som ni vill :)




Nu tändas tusen juleljus

Nu är det faktiskt helt okej att spela julmusik och att tända massa ljus! Tända massa ljus har jag gjort i en månad för att det är så mysigt men nu känns det verkligen att nu är det snart jul :) Åh, som jag har längtat!

Detta firar vi med att lyssna till Nu tändas tusen juleljus :)


Guess what?

Vill hi höra något som är helt jävla fantastiskt?! (Uräskta att jag svär...)

Jag har handlat färdigt ALLA julklappar!
Ni fattar inte hur skönt det känns. För några dagar sedan hade jag sådan ångest och jag hade lite smått panik faktiskt, jag! Jag, Emelie Larsson, hade panik inför julen! Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle få det för jag älskar julen mer än någonting annat, ja bortsett från min familj och min pojkvän då förstås,  och jag är inte den som stressar upp mig för julen, men det hände i år. Kanske blir så när man blir äldre? ;) Haha!

Många klappar däremot är köpta på nätet av många orskaer, så jag verkligen hoppas hoppas hoppas att det inte blir något strul med någonting för då kommer jag att få panik igen, och det vill vi inte!

Åh, jag längtar verkligen till julafton för jag tror att min pojkvän kommer bli så himla glad över det jag har köpt till honom i år :) Han ska få tre rediga julklappar och det följer ett och samma tema, och vilket tema sen! Han kommer dö av förtjusning! Yey! :)

Nej, nu väntar kladdkaka och glass :)


Snälla Tomten, jag önskar mig...


... en klocka!
Jag har letat efter en klassisk klocka med lite blingbling, tycker att det är så fantastiskt snyggt till allt! Som den vanliga vardagsoutfiten till din festblåsa :) En klocka är ju inte bara en klocka idag utan mer ett armband och jag gillar klockor, det är skönt att kunna variera sig :)

Den silvriga klockan känns enkel och bra för den kan man ha till allt, men en klassisk klocka i guld? Mumma! Såg en bild på en av tjejerna från serien The City och hon hade en röd kavaj med en klassisk klocka i guld och det var bland det snyggaste jag sett på länge!

Men jag tror nog att en i silver skulle vara mest användabar, men hey! Om ni hittar billiga har jag ingenting emot att få två stycken! ;)

Klockan som är på bilden ovan är precis så som jag har föreställt mig klockan. Deras hemsida däremot är under renovering eller nåt och skulle vara klar i november men än är den inte klar så jag vet inte jag.




Årets julvärd, hmm...

Många julbloggare har skrivit om och spekulerat i vem som kommer bli årets julvärd för svt i år. Det finns tydligen en omröstning på aftonbladet tror jag det var och de som låg bäst till var Peter Settman och Fredrik Lindström. Nu är det sånhär att jag älskar Peter Settman. Jag tycker att han är en fantastiskt rolig skådespelare (i hans humorkategori alltså) och Dansbandskampen kommer aldrig att få en så bra programledare som han någonsin igen. Han är rolig och charmig på alla sätt och vis och jag skulle verkligen gilla att ha honom som julvärd. :)

Och nu täker jag erkänna en pinsam sak!
Vem fan är Fredrik Lindström?! Jag känner igen honom på bild men jag vet inte om en enda ska som han har gjort så varför har han blivit nominerad till årets julvärd? Ja, jag kanske är totalseg som missat honom, men om han ska bli julvärd bör jag väl åtminstone känna till vad som gjort honom känd?


Enkel krans

Idag var det så himla vackert väder här i Karlstad, riktigt mysigt höstväder! Solen sken och det var lagom kallt så därför bestämde jag och min pojkvän oss för att ta en långpromenad. Det blev en långpromenad med ett stopp på vägen och vår destination var Blomsterlandet :)

Jag ville så gärna dit och se deras julsortiment. Mamma var där förra helgen och köpte ett så fint shabby chic-hjärta till mig så jag ville se om det fanns mer i den stilen och jag måste säga att jag blev lite besviken. För det första för att det inte fanns mer i den stilen (nu i alla fall) och för det andra så var det inte ett så spännande julsortiment som jag verkligen hade hoppats på.

Jaja, jag köpte i alla fall grönmossa och torkade apelsinskivor. Så när jag kom hem efter promenaden så gjorde jag en liten krans av mossan :)

Jag ville sätta på massa små dekorationer i kransen men jag kom fram till att det hade för mycket jul över sig så det får vänta tills om några veckor då det är "okej" att ta in julen i huset.

Såhär blev i alla fall kransen när den blev klar.
Väldigt enkel, bara grön med en spetsrosett men jag gillar att det är enkelt, för tillfället i alla fall ;)

Kanske ska säga att det bruna som syns i kransen knapt syns i verkligheten, konstigt det där med kameror.


.

Jag tänker svära för jag är så jävla arg just nu.
Jag hade bestämt mig för den ena klänningen igår och så skulle jag gå in på nätet och beställa den, och så var dne slut! Okej, fine, jag köper den andra som jag också gillade och det skulle jag precis göra nu för att det kändes helrätt. Nu är den också slut! Jag hatar att vara smal och jag hatar att vara size zero för alla kläder tar slut i min jävla storlek! Nä fan, man skulle ha medium för det finns det alltid kvar av, alltid alltid, till och med alltid på rea.

Nä nu är jag fan arg och det är skitlöjligt!
Men fattar ni hur jävla besviken man blir när man väl bestämt sig och så går det inte för att någon annan jävla människa precis suttit och klickat hem den klänningen som det stod skrivet EMELIE på?!

Jul-look number two

Nu har jag suttit på H&M igen, haha! Ja, men det är ju så roligt! Ni borde verkligen testa :)

Nu har jag gjort en annan potentiell jul-look. Den här andas ju mer jul än vad den andra gör, och jag såg nu att den förra klänningen jag ville ha hade sålt slut på nätet så om den inte kommer in i butik så är ju den borta från listan nu, synd, jag gillade den verkligen och jag gillade att den inte var det typiska som man brukar ha på julen.

Men här har vi som sagt en annan look :)
Tanken är dock att det ska vara en annan klänning som är mer söt än sexig.


Choklad- och pepparkaksmousse

Jag älskar chokladmousse och det kan jag äta hur mycket som helst av!
Godast är det när det är krossad choklad i så man har något att bita i :)

Här hittade jag en julig variant av chokladmousse, nämligen choklad- och pepparkaksmousse. Kanske kunde vara något för er alla som älskar pepparkakor? :) Receptet kommer härifrån.

Ingredienser:
20 pepparkakor
50 g smör
100 g mörk choklad, minst 50% kakao
2 dl grädde
2 äggulor
ca 1 msk pepparkakskrydda
1 dl kesella


Gör så här:
- Krossa pepparkakorna i matberedare eller i en mortel, blanda samman med smält smör. Fördela smulmassan i 6-8 mindre glas och ställ svalt en stund.


- Smält chokladen i vattenbad, rör ner en äggula i taget.

- Vispa grädden och blanda i kesella. Blanda ner gräddblandningen i chokladen lite åt gången.
 
- Smaksätt moussen med pepparkakskrydda.

- Spritsa moussen över pepparkakssmulorna och låt dem stå kallt i någon timme innan servering.



Eggnog

Ja det är ju den typiska amerikanska drycken som de alltid dricker i alla amerikanska julfilmer. Jag har aldrig smakat och jag tror på fullaste allvar att jag nog aldrig kommer göra det heller för det låter riktigt riktigt äckligt. Dricka någonting med äggsmak! Yuack!

Men det kanske finns några andra som gillar ägg jättemycket eller som helt enkelt vill testa denna amerikanska juldryck, bara för att liksom, för att vi är sånna julgalningar som vi är :)

NÅGON SOM TESTAT ELLER VILL TESTA?

Receptet är hämtat från Hemmets Journals julsida :)

Eggnog (4 port)
5 äggulor
1,5–2,5 dl socker
6 dl mjölk
2 dl grädde
1–2 dl konjak, whisky eller rom
Muskot

Vispa socker och ägg ljust och poröst. Sjud grädde och mjölk. Häll gräddmjölken under vispning ner i äggsmeten. Tillsätt sprit. Häll upp i höga glas och garnera med riven muskot på toppen. Servera direkt.



Ännu en tävling

Nu hittade jag en till tävling hos Jul i Laloland! :)

Denna tycker jag var riktigt rolig. Den är i samarbete med Becca Design och hitta julklappar. Det enda du behöver göra är att leta upp precis vad du vill på beccadesign.se och sen hitta på ett rim till denna klapp :)

Jätteroligt att rimma ju! :)


 

"Jag tävlar om Julklappar
från Becca Design hos Jul i Laloand
"



Jag tävlar hos Jul i Laloland

Jag är med och tävlar om 15 flaskor julmust hos Jul i Laloland.
Tävlingen pågår till den 17 november och du kan som sagt vinna apotekarnes julmust :)

Gud, det är så många som har den här julmusttävlingen nu! Men det är roligt och ju fler jag är med och tävlar hos, ju större chans har jag att vinna, hihi! Åh titta vad fina julmustflaskorna var förr i tiden :) Det är nästan så att man vill att de går tillbaka till den designen nu, för den som apotekarnes har nu har de haft så länge jag kan minnas.


Jultips VI

Om man som mig älskar den lantliga stilen och det mer traditionella till julen så har jag ett tips till er :)

Om man har en vanlig klassisk adventsljusstake som man egentligen tycker är väldigt ful och som man egentligen skulle vilja kasta bort så ska man nog tänka efter en eller två gånger extra innan man gör det. För titta vad man kan göra för roligt skoj!

Man kan måla den vit och skriva nån fin text som hon nedanför gjort och hänga på lite spetsband och hjärtan eller något annat skoj som man tycker är fint. Shabby Chic, snyggt och enkelt. Jag är ju helt frälst i shabby chic stilen! :)

Denna på bilden är en auktion på tradera, så om jag inte budar på denna (pga av lahet i så fall) så får jag ta fram lite färg och måla om en ful ifrån mammas julpynt. Hon använder inte de i denna modellen längre så jag skulle kunna sno en :)

Gillar man annat så kan man klistra på massa bokmärken över varandra eller klistra på något annat skoj :)

Jag tycker att den är jättefin och jag vill verkligen ha den!
Jag äger bara en enda adventsljusstake och den är döläcker! Sen har jag bara en massa stjärnor så jag känner att det skulle vara bra att investera i en nu :)


Min alternativa jul-look

På H&M Fashion Studio kan man välja modell och sätta på henne olika kläder och fixa till hennes outfits. Det är riktigt roligt om man som mig älskar mode och kläder.

Just idag gjorde jag det för att jag skulle se hur det skulle bli med klännigen som jag möligen ska ha på jul och såhär blev det :)



Det är nästan på pricken en sån frisyr jag hade tänkt mig och den här klänningen tillsammans med den underbara röda rosor-väskan :)



Sen så är jag ju mörkhårig så det blir väl nåt mer sådär med färgerna och jag hade även tänkt ha röt läppstift, me like! :)



Men rikttigt så mörk i håret som bild nummer två är jag inte utan mer som denna och håret är ungefär lika så ja, ni förstår va? :) Jag hade nog inte tänkt mig guldsmycken utan silvriga diamantsmycken och likaså skorna men det fanns inte på H&M, men jag fick i alla fall ett hmm om hur jag skulle vilja ha det :)

Om jag nu väljer den här klänningen för det är ju det som fortfarande det som är problemet att jag inte vet vilken jag vill ha! Och den svarta gick inte att använda i fashion studio tyvärr.

Usch, jag hatar att vara stjärntecknet VÅG, vi har alltid sån beslutsångest!


Bjällerklang

Idag känner jag för att höra en riktigt glad och uppiggande jullåt!
Det behövs verkligen i det här hemska och ruggiga höstvädret när regnet bara öser ner och det blåser storm.

När jag slutar ska jag träna och sen ska jag åka hem och baka knäck och dricka julmust, mums! :)


Julbloggare och läsare! Vad sägs om en julbloggsfest?

Julflickan skrev ett inlägg för några dagar sen att det skulle vara så roligt att träffa alla andra julbloggare och läsare så hon bjöd in på fika, de som hade vägarna förbi Umeåtrakterna vill säga. Så ja började fundera, eller ja, egentligen har jag funderat på det här jättelänge men nu känner jag att det är värt att ta upp.

Skulle det inte vara helt fantastiskt roligt att anordna en julbloggsfest? :D
Alla modebloggare har det hela tiden och tänk vad roligt att fylla en lokal med massa gott och massa goa coh glada julbloggare, för det är precis vad vi är eftersom det är vi som sprider julstämning! :)

Tänk vad spännande att få träffa alla julboggare!
Man sitter ju och följer var och varannan snart, men vi vet ju ingenting om själva personen, så tänk vad roligt att verkligen få träffa alla och dela med sig av julen och sen kunde detta bli en tradition som återkom varje jul, tänk, då skulle vi ha skapat en helt ny supercool jultradtion, fatta vad coolt! :D

Man skulle ju kunna bjuda in läsare också, jag är verkligen jättenyfiken på att veta vilka det är som läser min julbogg och som alltid lämnar så fina och söta kommentarer :)

Nej, den här idén tycker jag är riktigt bra! Faktiskt! :)

SÅ, VAD TYCKER NI? :D



Bild


Lantliv julspecial

Ikväll har jag myst med tidningen Lantliv Julspecial, julmust och pepparkakor och jag måste säga att det var en riktigt bra tidning :) Brukar inte köpa den annars men den var så mysig så. Annat var det med Allt i hemmets julspecial, ingen jul what so ever. Nej, den gillade jag inget vidare, men det kanske är för att jag gillar en traditionell jul med traditionella färger :)

Gud, det sprätter i fingrarna på mig!
Jag har sån lust att gå ner i källaren och ta fram alla julsaker nu! Jag vill pynta och jag vill inreda!
Förstår inte varför jag måste vänta till advent, jag har ju så mycket jag ska göra! Som massa pyssel och blomsterarrangemang, hur ska jag hinna?!

Nej, jag får nog ta mig en funderare på om jag ska börja tidigare, hihi! ^^
För jag sätter faktiskt mina egna regler!


Jag tävlar hos Jul i stan

Jag är med och tävlar hos Jul i Stan :)

Tävlingen avslutas den 16 november och om man vinner så finns det två priser att välja mellan, dessa båda nedanför. Jag tycker båda är supermysiga! :)

Häng med ni också!







Önskelistan uppdateras

Jag önskar jag mig ett snyggt tidningsställ av något slag. Har inte hittat något specifikt som jag vill ha, men jag vet att jag vill ha ett i alla fall :) Herre gud jag har så många tidningar och jag vill inte slänga dem och då är tanken att de roligaste och nyaste ska få en plats i tidningsstället :) Spelar heller ingen roll om det är ett som ska stå på golvet eller hänga på väggen, men det MÅSTE matcha min inredningsstil!

Jag återkommer med bild när jag hittar det perfekta :)


Lingonfudge

Många gillar lingon till julen, jag är dock inte en av dem, men som sagt, det finns det många andra som är så här är ett recept på Lingonfudge :) Receptet har jag hämtat här och de har i sin tur hämtat det någon annanstans :)

Ingredienser: 
2 dl Mjölk
½ dl Vispgrädde
3½ dl strösocker
½ dl kakao
25 g Norrmejerier Smör
½ msk vaniljsocker
½ dl tinade frysta lingon

 

Gör så här: 
1. Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull.

2. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om
smeten går att forma till en seg kola så är den klar).

3. Dra kastrullen från värmen och rör i Norrmejerier Smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig.

4. Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.



BILD


Hjälp efterlyses!

Åh... Jag har sånn ångest!
Jag letar som en tok efter något fint att ha både på julafton och på nyår. Jag vill inte ha samma på båda så jag måste leta dubbelt.

Jag har hittat jättefina klänningar på H&M som jag tycker skulle vara riktigt fina att ha, dessa endast på julafton.
Jag behöver lite hjälp!

Speciellt av mamma som inte kan gå in på H&M:s hemsida :)


Enkel, svart långklänning. Jag tänker mig diamantsmycken till.



Samma klänning men i en annorlunda färg. Det är det som jag tycker kan vara roligt! Även diamantsmycken till denna. Håret ska vara uppsatt till båda klänningarna.


Men sen var ju denna så söt!
Enkla linjer med en rosett som piffar till det :)

Det är så svårt för jag var sugen på att ha långklänning i år, möjligen svart för jag hade en röd förra året så det vill jag inte ha i år igen, tror jag... Men sen var ju den puderbeige så fin och samtidig den korta, men på ett sätt kan jag tycka att de två översta klänningarna kan ha en liten tantvarning över sig, i linjerna alltså, men på ett annat sätt så är den jättefin och elegant och modellen på bilden är ju ung och hon passar i den :)

Ni förstår mitt dilemma va?

HJÄLP TACK!
Alla goda åsikter är välkomna :)


RSS 2.0