Nellys place

 
 
 
Något jag har sagt att jag aldrig kommer ha på julen... eller i alla fall i granen... är färgen rosa, men tji fick jag för när jag fick en dotter så ändrades det totalt, klart det ska vara rosa! Jag älskar ju rosa egentligen :) Så ja, här var det all in med rosa, vitt, spets och änglar, gullogt tycker jag :) Och så har vi ju sötaste Maileg-tomten och lilla Bamsen som vaktar paketen såklart :)
 
 
 
 

Detaljer från hallen

 
 
Här har ni lite detaljer från vår hall just nu. Inte så mycket pynt där utan bara en liten gran som fått åka ner i en glasburk och en ljusstake i silver. Kom precis på att jag måste måla bänken som allt står på, den ska bli svart och det kommer bli så snyggt till mitt marockanska kakel som ligger uppe på, skulle ha målat den i mars när vi flyttade hit, oops, var tog tiden vägen..? Skyller på graviditet och foglossning och sen den lilla bebben som tittade ut, känns mycket bättre då ;)
 
Jaja, det hinns nog med men det får nog vänta till efter jul :)
 
 

Sådär ja! Advent nu kan du komma!

 
 
 
 
 
Jo men se där ja, det löste sig med den lilla identitetskrisen och nu är jag på banan igen, med julgranen uppe och allt! :D Jag hade ju svårt att kombinera min annars vanliga, grafiska stil med den julkänslan jag vill ha, men jag tycker att jag hittade en bra balans faktiskt. Jag var ju sugen på färg också men jag struntade i den, det finns några få färgklickar men inget "all in" på den fronten om man säger så.
 
Allt löste sig faktiskt så fort jag hade satt upp granen, det var som att allt föll på plats så fort jag hade fått upp den. Det blir liksom lättare att jobba sig utifrån den. Jag är ju inte en person som smäller upp tomtar i varje hörn när det är jul, det är liksom inte jag, någon enstaka kan väl få finnas, men sen får det vara nog, så den enda riktiga julikonen som jag har kvar är ju granen, så det är lika bra att den får komma upp tidigt så jag kan njuta av den hela december :)
 
Samma tema som i fjol i princip, silver och guld men med lite roligare detaljer kanske. Jag har smugit in massa kottar på diver ställen i hela granen, dels för att jag ville ha mer naturkänsla i rummet men även för att fylla ut granen mer, jag vill ha en tjock och pampig gran. Dock så är den inte färdiigpyntad än, jag är nämligen på jakt efter gröna kulor! Ja du hörde rätt, gröna, min lilla färgklick. Något som för övrigt inte är det lättaste att få tag i. Antingen så hittar man några enstaka gröna kulor i en förpackning tillsammans med tio andra färger, typiskt disney-stuk, eller så är det fel gröna nyans, eller så är de helt enkelt för dyra.
 
Nåväl, hittar dem nog snart, under tiden får ni se den halvfärdiga granen :)
 
 
 
 

Jag har faktiskt inte bara suttit och latat mig

 
 
 
Nä det är ju så att det varit brist på inlägg här och julinspirationen med för den delen, men jag har faktiskt inte bara suttit och latat mig, nej här har det planerats dop för fulla muggar och siktet har varit inställt på färgen rosa! Mina tankar har gått i rosa och likaså mina drömmar, rosa, rosa, rosa! I helgen som var så var det äntligen dags och nu känner jag att mitt fokus på julen kan börja :)
 
Det är ju i och för sig inget juligt med detta men jag tänkte att det är lite inspiration för er och vi är ju en herrans massa bloggare som fått/ska få bebisar inom en snar framtid så då kan det vara skönt med lite inspo för dom också, hoppas ni har överseende ;)
 
Pompoms snickrar man ju lätt ihop själv, jag köpte silkespapper på ikea, fyra färger i en förpackning för en tjugo, helt överkomligt, tar dessutom minimalt med tid att göra! Det bjöds på ett dessertbord med tårta, cupcakes i två smaker, chokladbollar, bullar, rosa dammsugare, kolagrottor, rosa lemonad, diverse godissorter i rosa så som tomteskum, geisha-choklad och ahlgrens bilar :)
 
Alla gästerna fick dessutom en liten gottepåse att ta med sig hem, Nellys Snacks, blev otroligt nöjd med dem, klisterlappen är ju bara fööööör söt! Pricken över i verkligen, och gästerna uppskattade dem, härligt! :)
 
Tårtan ser lite gulaktig ut på bilden men det är färgen guld det ska vara, temat var rosa och guld med lite sagoinslag, och den är fylld med en härlig chokladtårta med chokladkola-frosting och daim, så.jäkla.gott.
 
Nåväl, chefen kallar, det vill säga lillen på fem månader! Försöker titta in igen snart! :)
 
Puss!
 
 
 
 
 
 

Identitetskris! Hjälp, någon?!

Såhär såg det ut förra året, vitt och natur, guld och silver
 
Herre gud vilka tappra läsare jag har! Ni är ju bara för gulliga som kikar in här dagligen fast det ekar tomt. Jag vill ju dock inte att det ska göra det men det känns som att jag är mitt i en, ja vad ska vi kalla det, identitetskris..?
 
Jag brukar alltid ha en väldigt klar och tydlig bild över hur julen ska se ut hemma hos oss. Vad som skall bakas, vad som skall köpas, vad som skall fixas och framför allt, hur det ska inredas här hemma. Inredning ligger ju som bekant väldigt nära mig och jag älskar det. Problemet är bara att under övriga året så har jag en svart/vit grafisk inredning, väldigt stilrent, inte en massa plåtter om man får uttrycka sig så, men under julen så vill jag ju vara tvärtom! Jag vill ösa på med plåtter och massa mysiga saker! Jag vill ha en traditionell, klassisk, mysig jul à la Barnen i Bullerbyn med ett stort, rött hus på landet (det vill jag i och för sig övriga året också men jag får nöja mig med en lägenhet tills vidare!) och jag vill ösa på med granar i alla vrår, mysiga kuddar och renfällar och ditten och datten.
 
MEN HUR SATAN SKA JAG LYCKAS MED DET DÅ???!!!
 
Fina Helena hade lösningen på det problemet och håller numera på att skapa sitt drömjulhus i form av ett sött litet dockskåp. Så smart. Jag borde också göra det, men samtidigt så måste jag komma fram till en lösning på mitt problem som jag har just nu.
 
Sen har jag ju som bekant varit väldigt snål med färg. Här har det vita dominerat och naturen har kompletterat, men nu känner jag bara vitt? Alltså vitt? Hur tråkigt är det inte med vitt? Jag vill bara gå bananas och måla en mörkröd fondvägg i vardagsrummet! Upp med röda gardiner i sammet och in med massa guld och grönt! Ja men ni hör ju, vad fasen är det som händer?
 
Jag började för övrigt att julpynta häromdagen, men allt står utspritt över hela golvet för jag vet inte hur jag vill ha det, och jag vet inte ens om jag vill ha sakerna från tidigare år, för det passar inte in.... fast igen, jag vet ju inte vilken stil jag vill ha.
 
Vilka problem man kan ha!
 
HJÄLP NÅGON??!!!
 
Någon som har samma problem?
 
Funderar på att slänga upp julgranen och jobba mig utifrån den, julgranen är i princip det enda som behövs för att skapa julstämning hos mig! :)

En liten julenisse

 
 
Igår när jag var inne i min favoritaffär så kunde jag såklart inte komma därifrån tomhänt, det bara gick inte! Jag har ändå varit extremt duktig och inte handlat så mycket de senaste veckorna för att jag ska till Ullared på söndag, men nu kunde jag inte hålla mig längre, det fanns ju såååååå mycket fint!
 
Jag köpte denna fina nissen från Maileg, åh vad jag redan blivit tokkär i den! :)
Jag intalade mig själv att "Ja men den kan ju Nelly få ha i sitt rum, det blir superfint, sen när hon är större kommer hon säkert älska att leka med den, eller i varje fall titta på den", då kändes det inte lika hemskt att jag köpte den, eftersom den var till min dotter, haha, konstigt det där ;)
 
Jag är i alla fall supernöjd, har ju länge velat ha en av alla dessa fina tomtar men aldrig köpt någon. Har ju lite kaniner och Bamsen redan så detta känns som ett bra komplement till den lilla samlingen :)
 
 
 

Struvor

 
 
 
 
Sådär ja!
Nu har julstämningen kommit till fröken Larsson på riktigt, check!
Ja men det var ju inte sådär jättesvårt, det var ju bara att dyka in i en av mina favoritaffärer där det spelades julmusik och kryllade med nyuppackade julvaror så som fantastiska julkulor i glas och finfina juldekorationer.
 
Och ja, när man ändå är inne i känslan så slängde jag ihop ett par struvor nu på eftermiddagen, check!
Jag köpte ju struvjärnet redan förra året och hade såklart tänkt att använda det redan då, men det där satans gravid-illamåendet satte käppar i hjulet och det fick alltså vänta till nu istället.
 
Jag har aldrig ätit struvor och hade väl inga större förhoppningar om dom heller, jag tyckte bara att de var fina och blev inspirerad till att testa efter att ha kollat på gamla avsnitt med Jul med Ernst, han gjorde ju sånna i ett program.
 
Nåväl, smaken? Svårighetsgraden?
 
BUSENKELT!
 
Smakar precis som riktigt krispiga och frasiga våfflor. Våfflor kan ju ha en tendens till att bli lite sega tycker jag men dessa struvor är spröda rakt igenom, riktigt tunna och frasiga. Jättegott! Men det är ju som sagt som våfflor så det är väl inte konstigt att det smakade gott? Sprang för övrigt på ett recept som innehöll porter och då kan jag tänka mig att det blir en annan smak, kanske borde testa det också :)
 
Som sagt, busenkelt, det enda du behöver är ett struvjärn, leta i mormors gamla gömmor eller köp ett på vilken bakaffär som helst.
 
Receptet?
Så enkelt så att en tvååring kan komma ihåg det till och med!
 
1 dl mjöl
1 dl mjölk
1 ägg
1 nypa salt
 
Blanda allt till en "pannkakssmet", värm upp en kastrull med naturell olja, låt struvjäärnet ligga i så att det blir riktigt varmt, doppa sedan struvjärnet i smeten, men inte ända upp för då får du inte av struvan, fritera tills de blir gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper, doppa i socker.
 
Tada!
 
För en mer julig smak så kan ni ju blanda exempelvis kanel och socker att doppa dom i, eller någon annan julig krydda.
 
 
 
 

Julkort

 
Hej på er allesammans!
Här ekar det tomt som vanligt, jag vet inte vad det är med mig, jag kommer liksom inte igång med bloggen i år känns det som, fast jag vill! Jag har ju så mycket inspiration och jag pysslar hej vilt om dagarna, just nu är det väl mest dopet som är i fokus och det kanske är därför som julen kommer lite åt sidan just i år.
 
Häromdagen så kom det som en snilleblixt i mig, men herre jesus det är ju jul snart! Det är advent typ nu! Eller ja, ganska så snart! Och vad har då jag, Emelie Larsson, plaerat inför den stundande advent då? Öh... hm.. ingenting? 
 
Fattar ni känslan eller?
Jag brukar ju faktiskt börja pynta i mitten av november och det riktigt kliar i mina fingrar till att faktiskt få börja pynta utan att varenda människa ska säga att man är skvatt galen som börjar så tidigt. Vid den här tiden brukar hela planen vara klar liksom, inredning sitter som en smäck i mitt huvud och väntar bara på att få komma fram, julbakslistan är absolut klar efter att ha rekat föregående års julmagasin med diverse recept, julklappslistan brukar då i alla fall ha kommit längre än bara en enda inköpt julklapp, oj oj oj, hur ska det gå egentligen?!
 
Men vet ni vad?
Jag chillar lite. Det är inte så jäkla noga har jag kommit på. Jag älskar julen, jag kommer gå all in, det vet jag, men jag är i ett sånt där skönt, soft, flow där det liksom inte spelar så stor roll om jag inte hinner alla saker som jag vill, jag är mest glad över att bara få umgås med min lilla familj om dagarna, helt underbart :)
 
Nåväl, appropå bilden till inlägget, så försökte jag mig på en liten julkortsfotografering med min busiga lilla 4-månaders här hemma, det var liksom ingen hit. Annars brukar hon vara den största linslusen som finns och le stort och glatt när kameran kommer fram, men just idag tror jag hon lekte lite av en diva faktiskt, tittade bort och man liksom såg att hon tänkte: Hey mom, put that thing away, okaaaayyyy??? 
 
Jaja, du är bossen, vad kan jag säga liksom?
 
Ett tips bara!
Här är det ju ganska stilla trafik men jag är faktiskt bättre på instagram och kommer uppdatera mer frekvent där, så om ni inte vill missa något så kan ni följa mig där! :) @bakealiciousbyemelie
 

RSS 2.0