Nu kan tomten komma tycker jag!

 
Nu ni kära vänner, nu är jag helt klar med mina "julmåsten", alla julklappar är klara! Wiihooo!! Och hemmet är färdigpimpat, om man nånsin blir klar förstås? Känner mig inte stressad för fem öre faktiskt över saker jag MÅSTE göra, snarare att det är saker jag VILL göra som jag inte hunnit och det grämer mig lite, jag har ju så många projekt jag gärna vill genomföra.
 
Jaja, det kommer tyvärr inte hinnas med denna gång och så är det Med den saken.
 
Tycker faktiskt det Är hög tid för tomten att komma nu, kolla bara min spis! Är den inte välkomnande så säg? För tomten kommer ju faktiskt genom skorstenen, det är i alla fall det min dotter kommer få höra när hon växer upp. Nästa år ska jag ställa fram kakor och mjölk till tomten och på morgonen när Nelly vaknar så ska tomten ha varit där och mumsat på kakorna, åh! Längtar!!

Hyacinter

 
Baka baka!
Just nu ser det ut såhär hos oss, mums! Skjuts in i ugnen och sedan ska jag njuta av nybakade lussebullar :)

Den stora röda

 
 
Hej alla fina!
Tänk, nu är det bara en ynka vecka kvar till julafton och frågar du mig så är ju det heeeeeelt sjukt! Alltså, vart tog tiden vägen?! Har jag legat i koma senaste veckorna eller? Stuckit mig på en spinnrock som Törnrosa och sovit i hundra år? Inte vad jag vet men det känns så, ungefär som att jag slumrade till en stund i början av november och nästa gång jag öppnade ögonen så var vi här, en vecka före julafton. Nej jag fattar inte, ska det vara såhär nu framöver? Ju äldre man blir, ju snabbare går det?
 
Vi får passa på att njuta 100 % av den korta tid som är kvar helt enkelt :)
 
Och apropå ingenting så köpte jag denna fina julduk på Hemtex idag. Tidigare jular så har det vita dominerat hemma hos oss med silver, guld och natur som komplement. I år finns knappt en vit fläck (förutom väggarna). Mustiga färger som rött, skogsgrönt och guld är fokusfärger, de klassiska julfärgerna helt enkelt, haha jag som sagt i flera år att jag AAAAAALDRIG kommer blanda rött och grönt tillsammans, tji fick jag, I Love it. Det är så mysigt här hemma nu! Helt underbart! Och ja, min röda duk är jag totalt förälskad i hihi :)

Julstämning

 
 
Ja här sitter jag och njuter för fulla muggar, alltså det är så mysigt hemma hos oss nu! Massa ljus tända, underbar doft från tändstickan som precis tändes, glöggen som står på spisen och ljudet från mina två favoritpersoner som leker och busar nere på golvet, det är nästan så jag vill fälla en tår, känner mig så lycklig och tacksam.
 
Och bara kolla! Se vilket otroligt fint änglaspel jag köpte på julmarknaden i Örebro igår, det är helt underbart. Har letat länge efter det perfekta, men antingen så har de varit för små, för låga, för plastiga, för tjocka, fel färg, sett billiga ut, ja listan kan göras lång, men när jag såg det där stå i sin ensamhet på en hylla så var det som att det ropade på mig, jag kände kärlek direkt. Det ultimata änglaspelet. Som plingar så sött. 
 
Det var i och för sig inte så lätt att se hur det ser ut med alla detaljer eftersom det blev en mörk bild men jaja, så får det vara nu :)

Pepparkakshus

 
 
Hej alla glada och fina!
Idag fyller min andra hälft år och det firas såklart med dunder och brak, idag ska vi åka till Örebro tänkte vi, brukar alltid vara ute på Mariebergs köpcentrum när jag är där så jag har faktiskt aldrig varit inne i centrum, förutom vid tågstationen, så det ska bli roligt att se nåt annat än Karlstads gator :)
 
Vi ska gå på julmarknad och julhandla de sista julklapparna, mysigt :) 
 
Och det här med att få barn... Alltså förlåt kära älskling men jag har haft så mycket att tänka på att jag totalt glömt bort att baka en tårta! Ni som känner mig förstår verkligen katastrofen med detta då jag ÄLSKAR att baka tårtor, men jag glömde helt enkelt bort det... Glömde nästan att han fyllde år också... Hm... Bra att man kan skylla på en person som bara sprider glädje i ens liv då, det känns nog inte lika hårt då ;)
 
Han får Nöja sig med pepparkakshuset här ovan istället! Slängde ihop det häromdagen, är faktiskt ganska nöjd. Jag är inte direkt någon hejare på varken pepparkakor än mindre pepparkakshus så ja, jag är nog nöjd. Det föreställer mitt framtida drömhus, typ. Delar av det i alla fall :)

Glad Lucia

 
Lucia! Äntligen! Jag fullkomligt älskar lucia, det är bland den mysigaste dagen på hela året, förutom julafton då såklart, födelsedagar, midsommar, påsk... Oj nu drog jag iväg, jag gillar typ alla högtider och är en traditions-människa ända ut i fingertopparna! I alla fall, älskar lucia :)
 
Dagen till ära klev jag upp 06:55 (!) alltså ja, det finns liksom inte på kartan att jag kliver upp så tidigt alla andra dagar nu för tiden, jag och Nelly ligger och gottar oss i sängen till nio, tio, så jag är otroligt imponerad över mig själv att jag lyckades med den bedriften, det tog emot måste jag erkänna, kände mig lika vinglig och trött som en partypingla som fått på tok för mycket alkohol i kroppen samtidigt som man av nån anledning fått grus i ögonen, nu var jag varken alkoholpåverkad (SÅKLART!) eller grusig i ögonen, jag var bara så oooootroligt trött.
 
Nåväl. Det var värt det! Kollade på lucia på SVT och myste mig, A låg kvar och sov för det var han värd, sedan lussade jag och Nelly för honom, å gissa om det var uppskattat! Det var faktiskt nästan så att han var rörd till tårar (eller var han också bara supertrött kanske? Hmm...) 
 
Hoppas ni alla haft en fantastisk lucia :)

RSS 2.0