Choklad & Toffifee




En dag som denna när vädret är grått och trist med massa regn och rusk så kommer julkänsorna alltid flygandes till mig. Så idag har jag tittat på Miraklet i New York och ätit mörk choklad och toffifee, det är mumma för själen det! :) En riktig mysdag har det varit och för er som undrar varför jag har bloggat så mycket i två dagar nu så är det för att jag är sjuk och därmed hemma från jobbet, tråkigt, men julbloggandet får mig i alla fall på bättre humör! :)



Jul med Ernst

Jag fullkomligt älskar Ernst och alla hans idéer. Ibland sån tar han fram saker och tyger som jag tycker är konstiga och fula, inget i min smak alltså, men sen så formar han och trollar med inredningen så att det blir supersnyggt, vad han än gör, och att han är en härlig personlighet och är en så himla mysig man gör ju inte saken sämre. Denna bok är i alla fall på väg hem till mig nu, hoppas jag får den inom några dagar, längtar! :)


Pssssssssst... Kolla in Falksons Christmas hemsida! Man blir riktigt riktigt imponerad av allt som de skapar, tänk om de kunde komma hem till mig och trolla lite..? De skapar alltså sitt egna, magiska vinterland och gör egna figurer och sätter upp över 6000 juleljus! Jättehäftigt i alla fall och jättebra att de delar med sig av massa juliga länkar, kolla in den om du har en eller två minuter över, du kommer få MASSA inspiration om du själv är lika jultokig och vill skapa något alldeles eget och speciellt eller bara vill försvinna från vardagen en liten stund! :) Min favorit måste vara Robin Hood och Marion, supergulligt! ^^


Kärlek!



Jag tror att denna underbar ljusstake ska få flytta hem till mig i jul faktiskt, helt underbar och en riktig fullträff gällande min inredningsstil. Har tänkt att i år ska jag införskaffa en ny ljusstake och vad passar då bättre än denna skönhet? 399 kronor på Ellos :)


Jultips VIII




Jag tänkte ge er ett litet tips på vad ni kan göra om ni har ont om tid och ska iväg till någon fin vän eller på någon tillställning :) Om ni som jag varken har tid eller kunskapen till att koka egen sylt men ändå vill få det att se hemmagjort ut så gör ni såhär:

Köp en vanlig syltburk eller marmelad av valfri sort, skrubba bort etiketten som sitter på så att burken blir blank, klipp till bakplåtspapper/smörpapper och gammaldags papper och lägg på locket, snurra om gammal snöre och häng på ett fint hjärta eller en tag med text om innehållet.

Enkelt, snabbt och sååååå fint! :) Jag hade turen att hitta denna supersöta lilla sked i min favoritbutik här i Karlstad så den fick åka in under snöret och kompletterade väldigt bra tycker jag :)




Jul hos Jotex

Klickade in på Jotex hemsida och hittade lite saker som gärna skulle få flytta hem till mig. Dock så känner jag mig lite kluven. Ingen som känner mig lär ha missat att jag älskar det lantliga hemmet och så vill jag behålla det ända tills jag tröttnar på det (som att det någonsiiiiiin kommer hända!). I år vill jag ha en vit och ljusgrå bas med röda detaljer, förra året var det på tok för rött i köket, det kändes som att jag stod i en hallonrem (gosisremmarna ni vet?) så det kommer jag skippa i år, men jag hittar ju BARA röda saker! Jul = rött, jag vet, men det är för mycket rött för min smak. Men jag tror (om jag bara hittar de perfekta gardinerna!) att köket kommer bli fint i år eftersom jag har fyndat nytt bord och stolar på blocket. Riktigt antika möbler som är över hundra år gamla och jag fullkomligt älskar dom! Dock så har de inte fått transport hem till mitt hem än...

Jaja, de kommer väl så småningom och så länge kan jag sitta och sukta efter dessa saker som jag hittade :)



Dessa julgardiner är en bra kandidat till köket i år, vi får se om de håller måttet när det ska gallras och väljas :)


En fin pläd. Jag har fått nån konstig thing för denna typ av tryck, och framförallt renar!
Kan det vara för att min sambo är från Jämtland? ;)
Finns även en matchande julstrumpa!



Riktigt fin ljusstake, den kanske inte skriker jul men det är på nåt sätt det som tilltalar mig.


Fina tyghjärtan som nog ska få flytta in i min lilla julgran som ska få sitta i en zinkhink :)


Julfynd

Ja tänk att man kan hitta ett julfynd såhär i början av september! Häromdagen var jag inne på Åhlens och då tog jag mig en sväng förbi filmavdelningen och vad hittade jag inte, jo filmen En julsaga med Jim Carrey. Jag har ju aldrig sett denna film för det har helt enkelt inte blivit av, så nu när den bara kostade 49 kr så kände jag att jag kunde kosta på mig detta :)

Filmen var faktiskt helt okej. Den var ju inte superjulig men det är ju inte själva historien heller, men filmen var väldigt gripande! Så jag kan varmt rekomendera denna för er som inte har sett den, kanske inte om ni längtar efter massa julkänslor (visserligen så får man lite julvibbar...) men bara för att se en bra film :)




Blossas årgångsglögg

Jag vet att det är riktigt många julfantaster som har längtat väldigt mycket efter den här nyheten och idag har Blossa avslöjat vad deras julsmak är på deras årsglögg. TRUMVIRVEL! DRRRRRRRRR.....

ARABICA - KAFFE!

Ja tänka sig, glögg med kaffesmak. Jga kan ju tycka att kaffe inte är nån smak som skriker ut jul direkt, och jag som varken gillar glögg eller kaffe kommer väl inte tycka att detta är en smaksensation direkt MEN att tilläggas bör att jag fullkomligt ÄLSKAR lukten av både glögg och kaffe så detta kanske blir en luktsensation i stället! Ja det märks väl om en flaska av denna får leta sig hem till min lägenhet, men med tanke på utseendet av flaskan (svart och tråkig...) så skulle jag nog inte tro det, men man vet aldrig! :)



Tjuvstart!






Ja jag kunde inte hålla mig längre. Häromdagen när jag hade tråkigt och vädret var (om möjligt) ännu tråkigare, så kom julsuget som en rusch på ett 100-meterslopp genom hela kroppen på mig och jag var tvungen att få lite julsmaker i mig, så jag gjorde brända mandlar och knäck! Det var så OTROLIGT gott! Nu klarar jag mig nog ett litet tag till tror jag innan julen får börja smyga sig på här hemma :)

En liten tjuvstart såhär i septembervädret gjorde gott för själen vill jag lova :)

Kliv inte i degen Herr Nilsson!



Surfade runt lite på nätet och vips! så hittade jag dessa otroligt supersöta muggar från Rörstrand. Det är Pippi i orginalmotiv som sitter och bakar pepparkakor tillsammans med Herr Nilsson och den andra muggen är Emil i Lönneberga när de har snöbollskrig, otroligt söta och jag blev kär i dem vid första ögonkastet.

Jag bara måste få tag i dessa innan julen knackar på dörren!
Annars får det bli något som åker till önskelistan tills jag fyller år i oktober :)

De kommer kosta 179:- på Rörstrands hemsida men jag vet ej vilket datum de kommer släppas för försäljning...


En doft av jul



Igår när jag städade mitt inte allt för välsorterade skafferi (skäms en aning...) så hittade jag en påse nejlikor! Gissa om det spratt i jultarmen på mig, jag tror jag stod med näsan i påsen och sög åt mig den bästa juldoften som finns i säkert en halvtimme. Det var nog tur att vi inte hade några apelsiner hemma annars lovar jag att det hade blivit en apelsin med nejlikor i som jag hade burit med mig och luktat på hela dagarna, haha!

Kom på mig själv med att detta är det första inlägget sedan januari, mysigt!
Ni ska veta kära läsare (för jag ser att ni är många som är inne och läser redan nu vilket glädjer mig! ^^) så längtar jag galet mycket efter jul! Det är helt otroligt, men ibland får jag vibbar av jul, speciellt när det är gråa och regniga dagar, då gör jag min hemmagjorda varma oboy och så sätter jag på en julfilm, hihi, det är jättemysigt vill jag lova :) Och redan nu har jag börjat planera lite (det gör faktiskt ingenting att börja i tid och att tjuvstarta lite!). Så jag kan nog nästan lova att det inte är långt kvar tills jag börjar blogga regelbundet :)

Förresten, om det är någonting speciellt som ni skulle vilja att jag bloggar om eller om ni har några tankar och idéer så är det bara att höra av sig, jag vill ju sprida massa glädje med den här bloggen och få mina läsare att uppleva det som jag upplever varje höst fram till jul :)

KRAM!

RSS 2.0