Julafton

 

 



Herr Larsson him self och myyyyyycket klappar! Vi måste ha varit ovanligt snälla i år ^^

 



Grön gräsmatta, ingen snö (smälte bort natten till jul) sol och åtta plusgrader, vad gör man då? Jo man tar en väldigt fin semesterbild i trädgården och skickar till nära och kära. God jul från tokiga värmlänningar! ;)

 

 

 

 

 



Svt måste ju verkligen ta priset för världens fulaste julstudio i år alltså! Vad är det för fel på en fåtölj och en fin hederlig RIKTIG gran?! Och rött! Vad är det för fel på rött?!

 



Fina syskon! ♥

Min julafton var helt underbar, en riktig mysdag :) Jag kan inte komma på att vi gjort nåt annorlunda de andra åren men det kändes helt plötsligt så lugnt och mysigt att fira jul, riktigt riktigt lugnt. Kanske det var så för att man jobbar nu och verkligen kopplade av, och det har man ju inte gjort på flera veckor. Skönt var det i alla fall och välbehövligt! :) Men idag var det tillbaka till jobbet och stressen så lugnet varade inte så länge. Men ja ä int' bitter! Fíck underbara julklappar, och många! Men vad det kan ni få se en annan dag :)

KRAM!

 

GOD JUL



Jag vill önska er alla fina läsare EN RIKTIGT GOD JUL! Hittills har min dag börjat superbra! Vi får alltid öppna ett paket var på morgonen, jag och mina syskon. Så när Matilda (lillasyster) skulle välja ett paket under granen så tog hon ett som hon visste var hennes men utan att läsa på adresslappen. Nu var det så att jag och min syster hade nästan identiska paket (lika storlek och lika inslaget) så Matilda började riva upp och jag skulle bara läsa på lappen för skojs skull och när hon slitit upp halva så skriker jag: STOPP MATILDA! Du har tagit mitt paket! Hör och häpna, då hade hon tagit mitt istället för hennes eget, ja det kunde ha blivit en katastrof men det slutade bra, för i klappen så låg en kavel från Greengates röda julserie, såååå fin!


Dan före doppardan


Nu är vi verkligen inne på upploppet kan man säga och det pirrar i hela kroppen på mig precis som när man var liten, eller ja, mindre för nog är jag ganska liten fortfarande ändå ^^ Och vet ni! Jag får sluta 14:30, tjoho! Snacka om att jag hoppade högt av glädje när jag såg i schemat att det var okej att gå hem tidigare, tackar tackar säger jag :) Carin, Mikaela och Sandra uppskattade i alla fall den amerikanska fudgen, man kan säga att det blev succé för Carin slopade alla på en gång! :) Härligt tycker jag, att det man gör uppskattas :)

Nu ska jag snart sluta och då åka vidare till mina föräldrar som bor 10 mil bort. Så vi ska baka jag och mamma och ikväll väntar ju Bingolottos uppesitterkväll, som jag lääängtar! Det är ikväll jag hade tänkt mig att vinna en bil eller varför inte en miljon? Så kan jag fira jul i mitt egna hus nästa år ;)

Pssst... Jag har sånna julkänslor i mig nu så ni får en STOOOOR BAMSEKRAM av mig! ♥

Amerikansk fudge


Igår kväll blev det inte bara marmelad nej det blev även Amerikansk fudge och oh my goooooood!!!! Det var så himelskt gott så jag trodde jag skulle ramla av stolen! Jag har aldrig gjort det innan men det här gick direkt in på listan över toppgodis alltså :)

Idag är jag uppe med tuppen fast jag börjar halv tio, jag har kollat på julkalendern och det är såååå spännande! Hur ska det sluta?! Det är ju bara ett avsnitt kvar och det bådar inte gott, jag förstår inte hur de ska reda ut allt på 15 minuter men på nåt sätt så brukar de alltid lyckas med det, så vi får väl se hur det blir :)

Nu väntar det jobb, helt otroligt, jobba dagen före julafton, det borde vara förbjudet! Det finns väl ingenting som är så viktigt som inte kan vänta till den 27:e? Eller jo... att rädda en människas liv möjligen eller förlösa en kvinna som ska föda barn men det finns då ta mig tusan ingenting som är så viktigt att ringa om till Telia som inte kan vänta till efter jul. Jaja, personliga åsikter väger inte tungt i någon bransch. Jag hoppas i alla fall på att få gå hem tidigare och har jag tur så får jag i alla fall gå hem vid 14:00, så hoppas hoppas! Håll tummarna för mig, okej? ;)

Psssst....
Den amerikanska fudgen har jag lagt i cellofan och gjort en liten tomtesäck av, dessa ska tre fina vänner på jobbet få som en liten gotte-klapp. Hoppas det uppskattas :)

Fikonmarmelad - sagt och gjort!




Nu på kvällskvisten så blev det fikonmarmelad, precis som jag berättade igår. Dock har jag inte vågat smaka... jag gillar inte fikon, eller marmelad överhuvudtaget, men det är kul att baka och greja i köket tycker jag :) Hur som helst så är det ju mysgubbens recept så det kan ju inte bli annat än rätt och gott tycker jag :) Det är som sagt mormor som ska få den som en liten present på julafton, hoppas verkligen hon kommer gilla den, om inte annat så kan man väl alltid hoppas att hon i alla fall gillar utsmyckningen av burken ;)

Vad har ni gjort såhär på dan före dan före dopparedan? :)

Fixa snabbaste "julbuketten"


Om du har ett tomt hörn över eller ett bord som behöver pyntas eller varför inte något som dekoration under julmiddagen? Ja då kan du slänga ihop en liten "bukett". Man kanske totalt har glömt bort att köpa hem riktiga julblommor eller så kanske man tycker att det inte är någon mening eftersom de håller knappt en vecka, då kan man slänga ihop denna! Lite granris-kvistar tillsammans med röda bär i en kanna, men man kan ju ta en vas eller en zinkhink eller vad som helst och så knyter du bara ett band på det så får du lite mer festkänsla.

Vad var det jag sa? Snabbaste buketten någonsin! Och det blir sådär ruffigt och maffigt, så härligt tycker jag! :)

Roliga julklappstips



Problem att hitta julklappar? Kanske inte nu eftersom julen står för dörren vilken dag som helst men till nästa år så ska ni veta att denna hemsidan finns: Roliga Julklappstips. Där hittar du julklappar för alla du kan tänka dig och också roliga hemsidor där du kan hitta sakerna :) Kanske ska du ut i julruschen i morgon och göra sista shoppingen? Ja men kasta dig in på sidan en kortis och kolla om du hittar lite inspiration om du absolut inte vet vad du ska köpa vettja! :)


Kvällsmys



Ikväll var min fina vän Carin med hem till mig efter jobbet och vi drack julmust och åt massa gott julgodis :) Det gäller som sagt att mysa! Men jag tycker att tiden går alldeles för fort! Vart tusan tog tiden vägen?! Jag är inte stressad inför julen och jag har ingen ångest över att jag inte hunnit göra grejor jag vill göra (för nog har jag hunnit med mycket pyssel, inte sant?) :) men jag får ångest över att julen snart är över... Denna otroligt mysiga och värmande högtid som jag fullkomligt älskar, den är slut om bara några dagar, nä vet du vad.

Jag ska dundermysa hela kvällen nu! :)

Fikonmarmelad

Fikonmarmelad

Såg ni Jul med Ernst ikväll? Det gjorde jag i alla fall, det kan man ju bara inte missa! Jag har alltid velat koka marmelad eller sylt själv men har liksom aldrig kommit till skott med det, men så gjorde Ernst en marmelad på fikon i kvällens avsnitt och denna tänkte jag att jag skulle koka ihop och ge till mormor som en fin julklapp. Jag har även köpt en jättefin julklapp till henne självklart men jag tror att hon kommer uppskatta detta :) Det passade så bra att han gjorde just fikonmarmelad för jag har massa fikon här hemma som ingen antagligen kommer äta upp, jag hatar dem nämligen och Alex är ju inte hemma nu i jul utan hos sina föräldrar i Jämtland, so fikonmarmelad it is!

Kommer koka denna i morgon efter jobbet :)

Färdigt på: 50 min
Ingredienser

500 500 g torkade fikon
4 4 st apelsiner
1 1 st citron
4 4 dl vatten
2 2 st kanelstänger
10 10 dl socker
2 2 dl hackade valnötter
1 1 msk pektin
1 1 msk citronsyra
Ev. cognac

Gör så här

1. Blötlägg fikonen över natten.

2. Skär dem i småbitar och lägg i en kastrull.

3. Glöm inte ta bort den hårda knoppen i ena änden.

4. Tvätta apelsinerna och citronen.

5. Dela dem i 4 bitar och skär dem sedan i tunna skivor.

6. Lägg ned dem i kastrullen och häll på vattnet.

7. Koka samman med kanelstänger under omrörning i 20 minuter eller tills skalen är mjuka.

8. Rör ned 10 dl socker och lite cognac om så önskas.

9. Grovhacka valnötterna och rör ned i blandningen tillsammans med pektin och citronsyra.

10. Låt koka ytterligare 10-15 minuter.

11. Häll upp marmeladen i en rengjord glasburk.

12. Servera till en härlig ostbricka eller varför inte ett par rykande färska scones på frukostbordet!


En förnyelse










Ikväll har jag piffat upp silverfatet. Tidigare hade jag bunkrat upp med silverkulor och silverkottar, dessa har nu fått ge plats åt en mer julig variant med grankvistar, äpplen och apelsiner med nejlikor samt lite ljuslyktor, virkade stjärnor och en finfin "nyckelknippa" som jag införskaffade som egen julklapp idag, I lööööv it :)

God natt säger jag och på med nattmössan! (eller tomteluvan kanske..?) ^^


Tjuvarnas jul




Jag fullkomligt älskar årets julkalender, liksom många av oss andra julbloggare. Den är så oerhört spännande just nu så varje gång det tar slut så nästan skriker jag rakt ut: NEEEEEEJ, DEN KAN VÄL INTE VARA SLUT REDAN?! JAG MÅSTE JU FÅ SE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN JAG DÖÖÖÖÖR! Ja, lite barnsligt sådär men visst är det väl härligt att ändå få vara liiiite barnslig såhär i juletid? :) Och appropå juletid så hittade jag en klänning som jag ska ha på julafton, den är väldigt söt och fin :) Och inte nog med det, de har smygstartat rean så jag kom ut med ett x antal plagg från H&M idag. Och jag som bara skulle dit för att köpa ett nagellack, hmm...

Nu är det inte mycket kvar.
I morgon är det Jul med Ernst igen, sen på torsdag är det sista avsnittet med Jullotta på Liseberg, och fredag det bästa av allt: Uppesittarkväll med Bingolotto, jippi! :D Jag måste ut och köpa en lott i morgon, får absolut inte glömma det :)


Jul med Ernst 2011


Åh, ikväll är det favoriten av dem alla såhär i juletid, Jul med Ernst! Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag fullkomligt älskar den karln. Så himla påhittig och värsta mysfarbrorn ju :) Jul med Ernst sänds ikväll 20:00 i TV4 samt på onsdag, samma tid och kanal :)

Nu är julen här vill jag lova, när Ernst Kirchsteiger börjar spika och såga. Mysa, baka, äta och pyssla, nu ska vi allt få se vad som är hans bästa jule-syssla! Hihi ^^


Fjärde advent







Idag är det fjärde advent, helt.jävla.galet! Seriöst, vart har tiden tagit vägen? Det är inte det att jag känner mig stressad eller något inför julen det är bara det att det känns som att den kom och gick, jag har inte hunnit med att tänka efter helt enkelt! :) Jag ska i alla fall försöka njuta allt jag kan sista veckan här nu, och njuta av mellandagarna också för den delen :)

GLAD FJÄRDE ADVENT ÖNSKAR JAG ER ALLA GOA BLOGGLÄSARE!


Chokladdoppad lakritskola







Och inte nog med lussebullar, det blev även chokladdoppad lakritskola :) Jag har dock inte smakat på den än för att vi var på Bio och kom hem för nån timme sen och ja, låt säga såhär att min mage ser ut som Puffs om ni någonsin avsnittet med Piff och puff där det blir ett visst bråk om majskorn... Just det, de berömda popcornen, så än orkar jag ingen kola men i morgon! :)


Lussebullstajm!











Idag blev det lussebullsbak som sagt och visst ser de smaskiga ut? :D Jag testade receptet med ägg i och skillnaden blev större än jag trott. De blev aningen saftigare (stora testet kommer i morgon när de stått en dag!) men största skillnaden var degen, den var helt magisk att jobba med! Så fast och fin :)

Idag när vi var och handlade så upptäckte jag att de hade Apotekarnes julmust på glasflaska! Denna julmust som jag jagat som ett djur sedan vår julmiddag då det inte fanns någon! Men idag, så hade de ÄNTLIGEN på glasflaska! Jag vet att det låter klyschigt, men julmust i plastflaska kan faktiskt inte jämföras med julmust i glasflaska, mmm....

Och häromdagen när jag var på Noll54 så hittade jag denna superfina kapsylöppnare! En kapsylöppnare måste ju vara bland det mest onödiga man kan köpa, men hallå? När de är såhär fina så kan man ju inte motstå, eller hur? ;) Jag såg en bild framför mig hur jag sitter med nybakta lussebullar, Apotekarnes julmust på glasflaska och julmusik i bakgrunden och öppnar denna goda läskedryck med den finfina öppnaren, och ja, det verkar ju som att min vision blev verklighet :)

Trevlig fredagskväll önskar jag er goa läsare! ♥


Jag vill att Tomten ger mig bara hårda paket!




Igår var jag ledig från jobbet och samma sak idag. Så igår så gjorde jag den sista julklappsshoppingen så nu är jag klar! Sen väntade den långa lååååååånga inslagningen av alla paketen. Jag hade förvisso börjat slå in paket flera dagar innan men igår skulle alla paketen in i papper och det tog endast fyra timmar innan jag var klar, puh säger jag, man är en aning mör ni kroppen idag. Men det var det värt! Nu ser det inte längre så fattigt ut under granen :) Men man kan ju bara tänka sig hur lång tid det kommer ta när man har barn, hualigen... Fast då kanske jag inte lägger ner så mycket tid på varje paket ;)

Franska maränger







Igår bakades det lite här hemma, inget märkvärdigt och kanske inte heller så superjuligt men det blev i alla fall franska maränger (supergoda!) egengjord chokladsås (to die for, äääääälskar min hemmagjorda chokladsås!) och egengjord polkagrisglass och den ska jag smaka på senare idag :)

Idag ska jag även göra lussebullar, pepparkakor och massa olika kolasorter och kanske mina chokladhattar, så vi får se vad jag hinner med för ikväll ska jag och Alex på premiären av Sherlock Holmes :)


Lussebullar med ägg?!


En blogg jag följer tipsade om dessa lussebullar som hon hade läst på en annan blogg och jag finner receptet aningen ovanligt. Jag har aldrig bakat lussebullar, eller andra bullar heller för den delen, med ägg i! Enligt Louise, vars blogg jag läser, så har hon testat fem olika recept och detta var det bästa för det blev tydligen jättesaftiga bullar. Känner att jag måste testa detta! :) Annars brukar jag alltid ha i kesella för att ALLA PÅSTÅR att det blir mycket saftigare bullar då men jag kan väl inte direkt påstå att man märker skillnaden.

Hm... kanske bara är jag som känner så...

Har ni testat att göra lussebullar med ägg i och hur smakade det i så fall? :)

Lägger ut receptet här för er som vill testa och det kommer från denna blogg

200 g smör
5 dl standardmjölk
2 kuvert (1g) saffran + 1 sockerbit
1 pkt jäst
1 krm salt
1-1,5 dl socker
0,5 dl ljummet vatten
2 medelstora ägg
16-17 dl vetemjöl

ev 1,5 dl russin i degen
1 ägg att pensla med

Smält smöret, häll i mjölken och låt bli fingervarmt. Stöt saffran + en sockerbit i en mortel och tillsätt detta. Smula ner jästen i en bunke. Strö över salt och socker och häll på ljummet vatten. Rör om. Häll den fingervarma saffransmjölken över den lösta jästen i bunken, knäck ner äggen och rör om igen.

Ta undan ca 1 dl mjöl till utbakningen. Blanda russin i resten av mjölet (om man vill ha det) och rör ner det i degen. Arbeta degen kraftigt med trägaffel eller liknande. Låt den sedan jäsa övertäckt i sin bunke i 1-1,5 timme. Värm ugnenn till ca 260 grader. Täck två plåtat med bakplåtspapper.
Ta några tag i den jästa degen med trägaffeln, tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Dela först degen i 2 delar. Skär sedan varje del i 4 delar. Dela en fjärdedel i taget i ytterligare 4  bitar. Rulla ut varje liten del till en S-form och lägg lussebullarna ganska tätt på plåtarna. Garnera med russin som trycks ned ordentligt. Jäs de utbakade bullarna i ca 10 minuter.
Pensla dem generöst med lättvispat ägg och grädda sedan ganska högt upp i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt bullarna svalna väl täckta av en handduk.



Hej Tomtegubbar slår i glasen och låt oss lustiga vara!













Här kommer lite bilder från vår julmiddag som vi hade för ca två veckor sedan, gud så trevligt det var! :) Älskar när man kan samlas allihopa :) Värre var det dagen efter när jag upptäckte att min sambo och älskade pojkvän hade spillt vinglögg på min älskade duk och RÖDVIN på duken också! Och inte fasen sa han något heller! och inte nog med det, tapeten fick sig en dusch med glöggen också men den hade han i alla fall mod att säga till om, kanske för att han var i nyktert tillstånd då. Ja, dessa män alltså, de lyckas då med det mesta och kanske inte alltid det bästa men visst tusan är de allt bra att ha ibland i alla fall? ^^

Psssst... Någon som vet hur tusan man kan få bort rödvin, går det???!!!! Jag är desperat efter hjälp!


light the candles





Det fick bli en ny tändsticksask såhär på kvällskvisten. Det är ett juligt motiv och det är så fint så det passade bra. På sidan och under är det notpapper för jag tycker att man i juletid ska tända massa ljus och stämma upp i sång! Speciellt idag när det är Lucia och allt, en av mina favoritdagar, tycker det är så himla mysigt med Lucia, saknar att själv får vara med i ett Luciatåg som när man var yngre :)


Hade jag slut på hörn sa jag?!











Min lägenhet kryllar av saker just nu, den svämmar nog snart över av hur mycket saker det är! Kollar man på bordet i köket så ser man knappt duken, kollar man i vardagsrummet på borden så är det papper och penslar och färg precis överallt och ja, jag kom ju snabbt fram till att jag måste göra någonting åt detta! Jag skrev för ett tag sen att jag hade slut på hörn, well well, det blir väl vad man gör det till kanske, en liten möjlighet dök upp förut när jag satt och kollade på gamla avsnitt av Jul med Ernst, jag blir alltid så inspirerad även om jag inte nödvändigtvis gör det som han har hittat på, men jag blir ändå inspirerad av honom, mysgubbe säger jag! :)

Då dök en tanke upp! Det ser ganska tomt ut bredvid granen (ja jag har tagit in granen, jag kunde inte hålla mig!) så utebordet på balkongen fick flytta in till oss i värmen och där huserar nu ännu ett av mina julpyssel :) Bordet och lådan med med texten pepparkakor slukade massa! Resterande nötter som inte får plats i skafferiet, tre fina glasprydnader som jag älskar men som inte fick plats någonstans och kolla bara så bra med hängaren, där kunde jag ju hänga massa saker, så nu finns det i alla fall lite mer plats :)


Julstämning i massor



'





Ikväll har det blivit lite snabbt pyssel och kvällen till ära så fick det bli lite dekorationer på mitt underbara, fina fat som jag inhandlade för några veckor sen, det är så vackert! Och det kommer passa till precis allt efter jul också, det gillar vi :) Det är alltså några äpplen som har fått sig en urgröpning och får agera ljusstakar, lite andra små lyktor och massa blandade nötter med kottar och kanelstänger och icke att förglömma, strutar i fint papper med ljuvlig änglakola inuti :)


Vi får hoppas att inte klappsnapparna hittar hit!





Det har slagits in lite paket idag och det har handlats ännu mer julklappar som bara väntar på att få bli inslagna, det får bli i morgon :) För övrigt så var jag på Julgalan igår med jobbet och herre jösses så jäkla bra det var! det var gryyyyyyymt! Så idag har man mått lite som man förtjänar men det var det värt för vi hade så himla roligt! :) Det var svinbra när Love generation sjöng Jul, jul, strålade jul, de sjunger så fantastiska stämmor så det rös i hela kroppen på mig och gåshud var ett faktum, jag höll på att smälta igenom golvet så vackert det var :)


Måns Zelmerlöw - Kära vinter



Från och med idag så kan du köpa Måns Zelmerlöws nya julskiva "Kära vinter" med antingen Aftonbladet eller Expressen för endast 79 kronor, tummen upp för detta tycker jag! Gillar verkligen Måns, han verkar vara en sån himla mysig person och han har en jättebraröst och passar alldeles galant som musikalartist om ni frågar mig, så honom tillsammans med jullåtar kan ju inte bli fel :)

Säljs med Aftonbladet och Expressen 7-18 december eller så långt som lagret räcker, i morgon är det jag som köper julskivan. Punkt. Har aldrig köpt en julskiva själv så jag tycker sannerligen att det var på tiden!


Vår juuuuuulskinka har rymt!







Kan ni tänka er att det redan är den sjätte december idag? Det är helt helt galet! Vart tar tiden vägen? Om ynka 18 dagar så är det julafton och sen är det bara tråkiga tider som väntar, nej hualigen, hemska tanke! Det värsta är att jag inte hinner göra allt som jag verkligen vill göra, jag hann inte ens åka på Mariebergsskogens julmarknad i helgen som var och jag kommer inte hinna åka på Lisebergs julmarknad, riktigt tråkigt. Det känns som att jag andas jobb just nu och jag gillar det inte. Punkt.

Så, nu har jag avreagerat mig lite och det var väl skönt :) Jag håller på att färga mig i håret nu för på fredag ska jag på Julgalan och äta gott julbord och lyssna på artister och det ska bli väldigt väldigt trevligt, så man måste ju göra sig lite fin, inte sant? :) Det värsta dock, det är att mitt hår ser misslyckat ut redan nu och inte alls vad jag hade tänkt mig... Jaja, det återstår att se när jag sköljt ur det, det kan ju inte annat än att gå åt helvete en dag som denna :)


En liten julgrupp







Igår när jag och Alex var på julklappsshopping så kunde jag inte undgå att köpa en liten julklapp till mig själv, nämligen den här fina krukan. Jag hade inga planer för den eller någonting men den var ju bara så vacker så det fick bli ett köp :) Väl hemma så letade jag fram lite smått och gott som fanns till ingen nytta och det resulterade i en liten julgrupp. Men jag har ett problem... Vart tusan ska den få plats?! Man brukar säga att man ska fylla varje vrå och hörn med julstämning, ja det råder det verkligen ingen brist om här vill jag lova, överfullt är nog snarare att betydligt bättre ord, så typiskt. En ny lägenhet i julklapp kanske inte vore så dumt? ;)


Andra advent



En mycket glad och härlig andra advent önskar jag er goa läsare :)
Jag har haft en riktig mysdag. Lite julklappsshopping nere på stan, julmustfika med chokladtryffel, knäck och kola, toffifee och mintpraliner, mums! :)


En award för mig?! TACK!



Jag har fått en award från Emelies Christmas och här kan vi verkligen snacka om att jag blev glad! Hennes nominering var:

För din grymma smak när det gäller inredning och pyssel. Blir inspirerad för varje bild som publiceras! Det går inte en dag utan att jag kollar din underbara blogg.

TACK, du är ju bara för söt! Jag blir så himla glad av alla era kommentarer och jag blir så glad att jag kan inspirera er, det är det som gör att man verkligen vill blogga :) Med denna award så ska man svara på dessa frågor och det tänker jag göra nu :)


1. Varför började du blogga?
För att jag älskar julen och jag ville "bota" min längtan som jag brukar få redan i september. Så jag började blogga och så ville jag självklart inspirera eftersom jag älskar det! Bloggen har också blivit som ett eget arkiv där jag kan gå tillbaka och titta hur allt såg ut året innan och jag får ju ännu mer anledning till att pyssla och inreda! (som om jag inte gjorde det nog mycket innan?) ;)

2. Vilka bloggar följer du?
Jag följer Inredningsfruns blogg, Sjarmerende jul, Emelies Christmas, , Livsglitter och en herrans massa andra, kolla under länkar i högerspalten så hittar du alla julbloggar :)

3. Favoritfärger?
Jag är en svart och vit person! På kläder blir det helst svart eftersom det är klassiskt och snyggt och ger ett elegant intryck men i inredning är jag vit i alla toner samt neutrala färger :)

4. Favortifilm?
Oj herre jösses! Jag är ju en sann romantiker så chic-flicks går ju hem :) P.S I love you, Moulin Rouge, Dirty Dancing, Djävulen bär prada och många fler. Julfilmer - The Holiday och Love actually.

5. Vilka länder drömmer du om att besöka?
Jag vill resa jorden runt. USA, Egypten, Thailand, Frankrike, Grekland, Kina, Italien och så kan jag hålla på att berätta om mina drömmar i evigheeeeeeter! :)

Nu ska jag nominera två stycken andra och då får det nog faktiskt bli julbloggar eftersom jag vet att de läser bloggen :)

1. Julbloggen - För att hon är snabb med alla julnyheter och håller mig uppdaterad och informerad om saker som jag annars skulle få höra om när julen var över ;) Den är mysig och härlig och hennes blogg var anledningen till att jag satte min julblogg i verket då jag blev inspirerad :)

2. Min Sagojul - För att hon ger mig mysstämning varje gång jag besöker hennes blogg och för att hon verkar vara en sån himla fin och go tjej och jag blir glad varje gång jag besöker hennes blogg :)


Julmiddag







Igår hade vi vår efterlängtade julmiddag och oj oj vad mysigt vi hade det! :) Det åts och dracks, och vi myste och pratade, och lekte paketleken och spelade Alias och vi hade hellyckad kväll om jag får säga det själv! :) Vi bor ju i en etta så det var bara att konkö möbler och välta på högkant för att kunna få plats med bordet och plats åt gästerna, men jag tycker att vi ordnade det ganska bra i alla fall :) Här är lite av dukningen och jag tycker att den blev så bra! Jag är helnöjd! :)

En ljuskrona




Jag har länge gått och tänkt på att göra en ljuskrona i mossa och igår satte jag det i verket. Jag gjorde alltså en stomme av tidningspapper och platsfolie (som jag visat tidigare i bloggen) sen så lindade jag mossa runt. Efter det skulle man fixa trådarna som den ska hänga i och det var ju inte direkt det lättaste att få den i våg, jag tog tre men skulle nog ha tagit fyra istället men min ståltråd tog slut, typiskt! Sen var det bara att dekorera med spetsband, ljushållare och naturligtvis - ljusen. TADA! En enkel ljuskrona som var jätterolig att göra och det gick på knappt en timme :)

Psssst... Nu har även mina fina tallrikar från Servisen Disney Jul, Fyrklövern, åkt upp i tallrikshyllan, de juligaste motiven såklart - Musse Pigg och Piff och Puff samt Tomtens Julverkstad, älskar dom! :) Ingen jul utan Dinsey som vi brukar säga :)

Lingonris ♥ Betong = Sant






Min dille på betong och zink forstätter. Betong kan ju uppfattas som hårt och därför tycker jag att det är viktigt att mjuka upp den lite och det gjorde jag genom att använda lingonris med lite små röda bär i, det ger en värme på nåt sätt :) Glas och silver mjukar också upp och självklart lite ljus, vad kan mjuka upp bättre än några värmeljus va? :)

Idag är det 1 december också, nedräkningen har börjat! Tittade på julkalendern tidigt i morse också, gick upp extra tidigt för att kunna göra varm oboy och julskinkesmörgåsar, mysigt! Julkalendern verkar väldigt lovande måste jag säga, den började jättejuligt och den var rolig och spännande, kan det bli bättre? :)

 


När kommer Tomten? Snart kommer Tomten! Titta här är listan över allt som jag vill ha!

Här kommer fortsättningen av min önskelista! :)

Denna morgonrocken skulle sitta riktigt fint! Kolla så mysig, den ser ju hur skön ut som helst (och det är den vill jag lova, jag har nämlig klämt och känt på den i butiken... ^^) Jag vill ha den lite stor och gosig så jag vill inte ha den i min normala storlek utan i antingen Small eller Medium. Den kommer från H&M och kostar 399 riksdaler :)

Zooma


Kristallkrona från Jotex. LIte dyr kanske men ändå nåt som står högt på listan... 999 kronor.



Jag är normalt sett inget big fan av böcker men har man läst de övriga två så måste man ju läsa den sista i triologin :)



Den här boken vill jag verkligen verkligen ha! Det här är min absolut favorit-bokserie och jag bara måste få läsa den spännande fortsättningen och garva högt! :)



Escada Magnetism, mmm... Min absoluta favorit :)

Men icke att förglömma så finns det massa saker på ösnkelistan som finns i ett annat inlägg. Du hittar den under Emelies önskelista 2011 (ganksa logiskt va?) Hihi :) Sen önskar jag mig MASSA inredningssaker som jag inte kán sätta ordet eller fingret på :)



Julrim




Är du en av många som har väldigt svårt för att rimma och bara känner ångest över det? Tack och lov så är inte jag det, jag älskar att rimma på julklappar. Vi brukar alltid ha rimstuga hemma hos oss tillsammans med Bingolottos uppesittarkväll, riktigt mysigt.

Hur som helst, behöver du hjälp med att rimma eller kanske bara lite inspiration?
Då tycker jag att du ska gå in på sidan JULRIM där du hittar otroligt många julrim på många blandade klappar och du hittar också massa annat smått och gott där som hör julen till. Otroligt bra och hjälpsam hemsida där man känner julstämningen ända ut fingerspetsarna :) Kolla in hemsidan vettja!


RSS 2.0