En jul med rött och guld

 
En jul i rött och guld kan väl aldrig gå fel va? Klassiskt och härligt. Jag kan tycka att vi har sett så mycket av rött och vitt de senste åren, jag tycker det är fint, men jag är en person som gärna förändrar mitt hem och byter stil, och just nu är jag inne på mer murriga färger, grått är min favoritfärg haha och har varit i några år nu, to die for. Grått och guld tillsammans är min melodi! Men jag gillar skarpt färgerna ovanför också.
 
När det gäller jul och julpynt så har jag egentligen lite svårt för "typiska" julsaker, alltså saker som man bara kan ha framme när det är jul, jag tycker det är roligare att köpa saker som funkar året om men som får olika känslor beroende på hur man stylar. Ingen av ovanstående saker skriker egentligen jul, men tillsammans skapar de en härlig stämning och tänk att ni adderar granris och mossa med ett stort lass tända ljus så är vi hemma. Det är klart att jag också köper specifika julsaker och ni som följt mig länge vet att jag är svag för julgransdekorationer och har lagt hiskeliga summor på det (Oops!), men just att köpa saker som kan användas året om med olika styling får bli mitt bästa budgettips för i år faktiskt! :)
 

Varm choklad - gingerbread edition

 
 
 
Den här ni mina vänner, behöver jag verkligen säga det? Den här blev sååååå god! Den andas jul och det här är verkligen något som ska drickas hela december lång, receptet får ni här nedanför, basen är densamma som den förra chokladen jag la ut men med två ingredienser extra, here we go!
 
Recept
2 msk farinsocker
1 msk kakao
3 dl mjölk
1 Msk kolasås
1 tsk pepparkakskryddor (mer eller mindre efter tycke och smak!)
vispad grädde
 
Blanda farinsocker, kakao och pepparkakskrydda i en kopp, värm mjölken. Häll en liten skvätt av den värmda mjölken i koppen och blanda runt till en smet, häll sedan i resterande mjölk och kolasås. Toppa med vispad grädde och ringla över lite kolasås, toppa med pepparkaka, klar att förtäras :)

Propud lussekatt

 
Propud är något som storkonsumerats i min vänskapskrets det senaste året så gissa om jag blev full i skratt när jag såg denna nyhet för några dagar sen! Nu kan ju till och med mina vänner som äter så pass nyttig kost att de sällan unnar sig bullar faktiskt få sin lussekatt till jul! Om det är gott kan jag aldrig tro och inte ens i närheten av att ersätta vår älskade julbulle, men det är klart att man ändå måste testa! Eller? :)
 
Landar snart i en butik nära dig.

Kanelskrubb

 
 
 
Julen för mig handlar väldigt mycket om att använda våra sinnen och speciellt att få känna dofter och smaker. Kanel är ju en väldigt julig krydda så jag tänkte att det vore härligt att göra en julig skrubb att ha i duschen eller badet.
 
Man kan vid första anblicken tro att det är tomtegröt i den lilla burken, men det är det såklart inte, även om det blev en rolig bonus måste jag tillägga hihi, kanske borde kalla den för "tomtegrötskrubb" istället, fast jag vet inte om det låter så lockande haha :)
 
Den är i alla fall väldigt enkel att göra och det luktar ljuvligt gott när man använder den, eller juligt gott hihi.
 
Recept
1 3/4 dl strösocker
3/4 dl mandelolja
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
 
Blanda de torra ingredienserna i skål och tillsätt därefter mandeloljan. Konsistensen ska kännas som våt sand på en strand, om den är för torr tillsätt mer mandelolja, om den är för lös tillsätt mer strösocker. Häll upp i en burk med tätslutande lock.
 
 

Stilren jul

 
Satt och kikade lite i gamla jultidningar förut, som just nu är något av en favoritsyssla faktiskt, och då såg jag ett så fint julhem som fick mitt hjärta att göra några extra volter. Ni vet, vissa hem har bara det där lilla extra och det är någonting som man fastnar för.
 
Det var väldigt stilfult det här hemmet som jag fastnade för med mycket svart, vitt och grönt, precis som jag gillar det och så toppar man det med massa blank mässing, mums! :)
 
Nu har ju inte så många webshopar släppt sina julprodukter än men Ellos har i alla fall lagt upp en hel del godbitar så jag utgick helt enkelt i från dem, så allt du ser på bilden hittar du på Ellos hemsida. Älskar speciellt lyktorna med guldtext, den svarta ljusstaken och kuddfodralen.
 
Nu vet jag att många inte gillar den här stilen på jul utan vill ha en mer traditionell jul i rött, vitt och kanske grått, jag tycker såklart att det är jättefint och det är något som verkligen andas jul, så självklart kommer det komma sådana inspirationskollage framöver! Jag börjar lite lugnt och så stegrar det hihi :)

RSS 2.0