Ho ho ho!

Dagens fråga:

När slutade ni att tro på jultomten?


Vilken julmust föredrar du?

Dagens fråga:

Vilken sort av julmust tycker ni är godast?

Min favorit som är helt klart apotekarnas! :)
Santa Clause is coming to town


Göteborg

Jag är hemma från Göteborg och jag säger det jag alltid säger när jag kommer hem från mina resor:
- Jag hade kunnat stanna en vecka till, minst!

Åh, vilket roligt Falling Target SM det var den här gången! Men nu ska vi inte snacka skytte, det överlåter jag till min vanliga blogg. Nej, här ska bjudas på en resumé av Liseberg och dess julmarknad! :)

Vi kom gåendes längs gatan från Skandinavien och då fick jag syn på den, den stooooora julgranen med stjärnan i toppen (som i och för sig är ljusslingor dragna från Lisebergstornet, men skit samma) och jag började hoppa! Hoppa av glädje! Jag ÄLSKAR julen och jag ÄLSKAR när man börjar sätta ut lite ljusslingor i träden hemma, det jag såg nu var magiskt, enormt! Vi betalade in oss och redan vid entrén så kunde jag känna att det här blir succé. De spelade mina julfavoriter i cd-spelarna och sångerna fanns över hela nöjesfältet, och det gjorde en massa människor också! Herre min skapare vad mycket folk det var!
I alla fall så fortsatte v inåt i parken och det blev bara bättre och bättre för varje steg jag tog! Alla ljusen i träden var, ja jag kan inte ens beskriva det, men det var underbart och jag blev så faschinerad! Jag tänkte på alla människor som har stått och slitit med att få upp alla lamporna i träden, det är ju miljontals av dem!

Vi gick runt i parken, spelade på lite chokladhjul och så, men varken jag eller någon av mina vänner hade någon tur på den fronten faktiskt. Så vi slutade förlita oss på tur och började spela på saker där vi faktiskt var tvungna att slita för att vinna något, det gick mycket bättre!
Efter att vi hade spelat på en massa hjul och grejor så gick vi runt lite och kollade in i alla stånden som fanns där och helvete vad gott det luktade när vi kom till mandelståndet! Och fudgeståndet! <3 Åh, det luktade nybakat, mums mums mums! Tyvärr köpte jag ingenting, jag vet inte varför faktiskt, men det var så mycket folk och långa köer så jag skippade det, bara sådär, idiot.

Vi avslutade vårt besök vid isbanan med att titta på en isshow! Åh, de var så söta hela bunten! Det var vuxna och så var det små barn, men talang det hade de om något! Lisebergskaninerna fick också vara med och åka skridskor. Det var en kille och en tjej av de små som körde en duett till en jättefin julsång, minns inte vilken (det var bara populära jullåtar), i alla fall, de var så söta! De hade sådan inlevelse i allt de gjorde och trots att de säkert bara var runt 10-12 år så såg det så romantiskt ut, direkt taget från vilken kärleksfilm som helst, åh..

Det var mycket folk även vid isshowen så jag såg inte så mycket (trots att jag hade klackar på mig!) Men som tur var så hade jag min kompis Joel där som är ungefär 1,95 lång så jag fick sitta på hans axlar. Haha! Ja, det var jag och småbarnen som satt på axlarna, men jag såg ju allt i alla fall. Man ska inte skämmas för så mycket ;)

Helgen i Göteborg var underbar och jag funderar på att åka till Liseberg nu i december igen, om jag hinner :)

PussTitta!
De hade till och med fixat konstsnö!Här var det något musikuppträdande som ägde rum med massa jullåtar

Titta!
De hde små söta tomteparaplyer ^^

Fint va?!
Åk till Lisebergs Julmarknad som för övrigt firar 10 år denna vinter :)


Syns på måndag

Åker till Göteborg nu i helgen och kommer vara upptagen på heltid så jag kommer inte hinna blogga något, tyvärr. Men misströsta inte! För när jag kommer hem på måndag så har jag varit på Lisebergs julmarknad och jag lovar att jag kommer att ha en massa att berätta för er då! Och visa, såklart!

Bilder är ett måste!

Ni får ha en bra helg, och ni vet väl att det faktiskt är tillåtet att börja julpynta redan nu på söndag, en vecka innan första advent? Jag börjar på måndag! :)

Önska mitt lycka till i Göteborg och på SM i Falling Target!
Fortsätt pynta, skratta, baka, handla julklappar och gotta er i en massa godis så syns vi alla på måndag :)

BARA ETT SNABBTIPS!

WILLYS säljer Aladdin chokladaskar och Paradis chokladaskar för endast 34,90:- denna veckan, så skynda dit och införskaffa många nu inför julen! Vi vet ju alla att de läckra pralinerna försvinner så fort man vänder ryggen till, bra att ha en i reserv alltså ;)

Puss och Kram

När det lider mot jul

Ikväll känner jag mig som en stjärna, som kan göra precis vad jag vill!
Därför ger jag er denna låt, ni vet eftersom den första textraden går:

- Det strålar en stjärna...

Tycker att den här låten är väldigt väldigt fin och jag älskar att spela den på piano, tycker att den är underbar :)


En chokladkalender

Titta vad jag fick hemskickat i brevlådan från svärmor och svärfar borta i jämtlandsskogarna :)

En chokladkalender!
Men det är inte vilken chokladkalender som helst utan en ICE AGE CHOKLADKALENDER! Häftigt va? ;)
Den ska jag gotta mig med i hela 24 dagar, tihi ^^

Tack så mycket Leif och Lisa! :)


Superhjältejul

Är du en bland de många tusen som älskar den första december då man får se det första avsnittet av årets julkalender? det är jag i alla fall och jag tror aldrig att jag kommer växa ifrån det där! Dock så önskar jag att det var bättre julkalendrar som sändes på tv:n, men man kan ju inte göra så mycket åt det.

Årets julkalender heter Superhjältejul, med supersnällasilversara och stålhenrik. (hämtat från svt.se)

Superhjältejul i årets julkalender

Superhjältar, superskurkar, äventyr, humor och massor av musik - det är ingredienser i årets julkalender: Superhjältejul. Superhjältarna är Supersnällasilversara och Stålhenrik, och superskurkarna är många och otäckt påhittiga för att göra livet surt för jordens barn. Huvudrollerna spelas av Sara Edwardsson och Henrik Ståhl. I rollen som superskurkarnas superskurk möter tittarna ingen mindre än Eva Rydberg. För regi svarar Carl Englén.

Supersnällasilversara och Stålhenrik har blivit pensionärer och bor på en pensionärsplanet i rymden som heter Julstjärnan. Där är det alltid jul! En dag kommer deras barnbarn Vega och Nova på besök och Stålhenrik tar tillfället i akt att berätta om sitt och Supersnällasilversaras första äventyr tillsammans. Äventyret då de besegrade bov efter bov och hjälpte massor av barn i nöd.

Det första äventyret berodde egentligen på superskurken Gjerta. Hon var slug och tog över Barnverket på jorden, som har till uppgift att ordna det bra för barnen. Gjertas plan var att ta bort skrattet från alla barn. Det gjorde hon genom att skicka ut sina skurkar att förstöra för barnen på olika raffinerade, sätt.

Samtidigt händer det mystiska saker på julstjärnan, något som bara Vega och Nova lägger märke till. Men det bor ju bara pensionerade superhjältar på julstjärnan, inga skurkar så långt ögat kan se! Vega och Nova fortsätter att träna på sina superkrafter och hoppas på ett eget äventyr.

Supersnällasilversara och Stålhenrik som spelas av Sara Edwardsson och Henrik Ståhl är välkända figurer för barnen sedan tidigare serier. Sara och Henrik har båda två också varit programledare för Bolibompa.

Manus till Superhjältejul är skrivet av Jan Vierth, Anders Sparring och Pasqual Vallin Johansson. Figurerna Supersnällasilversara och Stålhenrik är skapade av Henrik Ståhl och Sara Edwardsson. Musiken är skriven av Robert Gehring. Sångtexterna är skrivna av Sara Edwardsson och Henrik Ståhl. Mycket musik utlovas!

Julkalendern sänds varje dag, med start den 1 december och avslutning på julafton. Varje dag kl 7.15 samt kl 18.45, både i SVT1 och SVT Barnkanalen. Och så kan du se den när du vill i SVT Play förstås!

I rollerna:
Supersnällasilversara - Sara Edwardsson
Stålhenrik - Henrik Ståhl
Nova - Mathilda Thofte
Vega - Kajsa Halldén
Gjerta - Eva Rydberg
Flemming Flink - Esben Preztmann
Ture Tvestjärt - Shebly Niavarani
Anna Flabet - Malin Cederbladh
Klante Volante - Per Burell

Vad tror ni, Flipp eller flopp?


Årets julvärd

Årets julvärd är nu bestämd och det blir Rapports nyhetsankare Lisbeth Åkerman som önskar tv-tittarna en god jul och tänder det vita ljuset strax före klockan 15 på julafton. Läs intevjun med henne här.

Vad tycker ni om att de betyder julvärdar varje år?

Personligen så tycker jag att det är lite tråkigt faktiskt. Jo jag vet att de byter varje år för att de anser att ingen kan ersätta Arne Weise, men vet ni vad? Jag tycker faktiskt att det är lite överskattat. Weise var underbar! Det var han faktiskt, men vad är det som säger att ingen skulle kunna göra ett minst lika bra jobb som honom? Jag tycker inte att det skapar någon julstämning genom att byta julvärd varje år, det blir så tråkigt. Fast det är klart, vem vill offra sin julafton med att sitta i en studio?

Om vi fick så tror jag att vi alla skulle vilja ha tillbaka Arne Weise faktiskt, men det är ju inte alltid man får som man vill så vi får väl nöja oss med det vi får och se allt från det positiva!
Jag tror i alla fall att Lisbeth Åkerman kommer att bli en bra julvärd, hon har det snälla och juliga utseendet ^^(Bilden och länken är från svt.se)


Vad önskar ni er i julklapp?

Dagens fråga:

Vad önskar ni er i julklapp?Göteborg på fredag

Till fredagen åker jag till Göteborg för att skjuta SM - Falling Target, längtar så att jag kan dö!
Det bästa med att Falling Target går i Göteborg i år är att jag ska gå på Lisebergs julmarknad, wiihoo! ^^
Har aldrig varit på den, tyvärr, men min mamma och lillasyster var där förra året och jag kan bara säga att jag var riktigt avundsjuk på dem! Men på lördag kväll när jag har skjutit färdigt så ska jag äntligen få gå och se den underbara marknaden, för att inte snacka om alla ljusen i träden! De säger att det är helt magiskt och jag tror dem! (I alla fall efter att jag sett bilderna därifrån)

Ja, jag längtar som sagt!
Det kommer bli jätteroligt, hela helgen i Göteborg, men höjdpunkten blir helt klart Lisebergs julmarknad :)

Min fina lillasyster :)

Visst ser det underbart ut!
Åh, det kommer bli så mysigt! :)


Att slå in julklappar

Idag har jag inte gjort särskilt mycket, men en sak som jag tycker är väldigt rolig och som jag faktiskt har gjort är att slå in lite julklappar! :)

Att slå in julklappar är bland det roligaste jag vet! Många lata jävlar tycker bara att man ska sätta lite papper på det och korsa ett snöre, skruva snöret och tada, det är klart. Men för mig handlar det om något helt annat.
Ett paket är ett sätt att uttrycka sig tycker jag. Om man sätter hjärtan på och ger till någon så tycker jag att det symboliserar att man tycker om eller älskar personen. Om man använder helt svart papper så tycker jag att det symboliserar manlighet, eller rentav att man ska ge det till en person som är modern av sig. Sånt där är viktigt!
Ränder tycker jag är manligt och prickar tycker jag är kvinnligt, och ja, sådär kan man fortsätta i all evighet.

Kommer tipsa mer om julklappar en annan dag!

Här nere är tre stycken av julklapparna :)

Med tanke på den lilla "lektionen" jag gav er,
så kan ni säkert lista ut vilket kön det är som ska få paketen ;)


Jinglebell rock

Känner mig ändå på glatt humör ikväll!
Så det är kalrt att vi måste lyssna till en klassisk amerikansk julsång som får oss att vilja starta ett rockband hela bunten! ^^


I toast

Idag har jag faktiskt testat att göra kyckling med julmust och vet ni?
Det var bland det äckligaste jag någonsin gjort! USCH!
Ja, det var inte det att det var julmust i, nej då, den smakade knappt någonting utan fungerade mest som en vätska för såsen, men det var ingefäran och soyan, usch... Nej, jag kan absolut inte rekomendera den maten faktiskt.

Så om jag ska göra som Björn Gustavsson/Benjamin så skulle jag säga att den fick 1 toast! Och tummen ner!Två små röda luvor

Nu har min älskling äntligen kommit hem!
Och vet ni vad?! Han hade med sig en present till mig! :)

Två små jättesöta tomtar som ligger ner, för vi är brist på tomtar. Det är min älskling det, min söta älskling som köper tomtar åt sin flickvän ^^ Tänk att han kom ihåg! PLUSPOÄNG!

Det roliga var att min mamma säkert var med för jag och hon hade varit inne på den affären han köpte tomtarna i och jag tyckte att de hade så mycket fint. Jag kände igen vart paketet kom från på pappret för att jag och mamma hade stått och tittat på det och sagt: Gud så fiiint! Det där var du upp i dagen Emelie.
Så när mamma och Alex hade varit och köpt det där paketet så hade mamma sagt att: Emelie kommer veta att det kommer härifrån pga pappret :)

Min mamma vet allt ibland hon ;)

Visst var de söta!


. . .

Att läsa andras julbloggar är också roligt :)
Och hittar dem, det gör du här.


Julkalendrar

Jag sitter och funderar på julkalendrar. Man kan ju bara gissa vilken kvalité som årets kommer att hålla, blä säger jag! Känner på mig att den kommer vara lika kass som de andra har varit de senaste åren. Jag funderar allvarligt talat på att skriva en julkalender själv och skicka in den! Jag och mamma har bollat lite idéer med varandra, så man kanske skulle sluta att ligga på latsidan och verkligen skriva en!

Förut fanns det så många bra, jättemånga!
Sunes jul, Mysteriet på Greveholm, När karusellerna sover, Tomtemaskinen, Pelle svanslös, Ronny och Julia, Kaspar i Nudådalen, Albert och Herberts Jul, Teskedsgumman, ja ni ser, jättemånga!

Tänkte i alla fall visa ett klipp från Tomtemaskinen - del 13.
Det här är något som jag och mina småsyskon asgarvar åt, seriöst! Vi tycker att det är så himla roligt när Findus ska vara Lucia och sjunger jättejättefort först, men sen så sjunger han jättejättesakta, haha! Jag garvar bara jag tänker på det. Är det jag och mina småsyskon som har dålig humor, eller är det roligt?

Upp till bevis! ;)


Emelies Chokladtryffel

Ingen av er som känner till Emelies Choklad missade väl storfavoriten Emelies Chokladtryffel?
Som sagt så blev det en storsäljare och jag tänkte vara väldigt snäll och dela med mig av mitt recept! (Visst är ja snäll ibland?) hihi! Det här är för chokladälskare! Den är syndigt god och väldigt väldigt enkel att göra, passar perfekt nu till julen då jag anser att choklad är vinnaren av allt julgodis!

Ingredienser:
200g mörk choklad
50g mjölkchoklad
1 msk honung
1 dl grädde
50-100g mörk choklad att rulla i
Eventuellt kakao att rulla i (efter smak)

Hacka den mörka chokladen och mjölkchokladen och lägg den i en skål. Koka därefter upp grädden och honungen. Häll den varma blandningen över chokladen och rör om till en jämn smet. Plasta in bunken ordentligt och ställ den i kylskåpet under natten (eller 5-8 timmar) så att chokladen hinner stelna ordentligt.
Ta fram tryffeln ur kylskåpet och ta ut lagom stora bitar med hjälp av en sked och rulla bitarna till bollar. Därefter kan du ställa in bollarna i kylskåpet och under tiden så smälter du den mörka chokladen över ett vattenbad.
Rulla därefter bollarna i den smälta chokladen och om du vill så rullar du dem även i kakao.

TADA!
Du har fått den godaste tryffeln som jag kommer att baka stora mängder av nu i december :)

Puss och kram

Frostad frukt

Något som är väldigt vackert till julen är att göra ett stort fruktfat. Något som jag tycker är ännu vackrare är att frosta frukten, det vill säga göra frukten så att den glittrar och så att det ser ut som om det blivit frost på den.

Du behöver:
- Socker
- Ägg
- Diverse frukt

Jag brukar ta mörkröda äpplen, vindruvor, päron, apelsiner.

Gör såhär:
Blanda ägget med lite vatten och rör om så att allt blandar sig. Därefter tar du en pensel och penslar äggsmeten på frukten (lättast att ta en i taget) därefter doppar du frukten i sockret. Upprepa detta på alla frukterna och låt dem torka på ett bakplåtspapper, klart!

Du får den finaste frukten på mindre än 15 minuter, kan det bli bättre?
Jätteenkelt att göra och något som hela familjen kan göra, pluspoäng! ;)
Brukar även blanda in apelsiner med nejlikor på fruktfatet, det luktar så gott! Har också apelsiner med nejlikor och röda band hängandes i fönstrena och på andra ställen i lägenheten :)


Julen står på glänt

Jag har ju som sagt varit i Ullared och handlat en massa julsaker! Skulle vilja visa alla fynd här på bloggen, men tyvärr så är sakerna hemma i Hagfors, men om jag har tur så anländer mina saker till min lägenhet på lördag, så håll tummarna och hoppas tillsammans med mig!

Hittade faktiskt en massa roligt i Ullared. Bland annat ett par skitsnygga gardiner som jag ska ha i köket nu till jul. Röda med vita prickar på (jag älskar prickar!). I köket är det tänkt att jag ska ha lite gammaldags stil korsat med modern. Första tanken var röt/vit-rutiga gardiner, men när jag hittade de prickiga på Ullared ändrade jag planeringen totalt! Jag ska införskaffa fina stora glasburkar som jag ska lägga småkakor i (sådär fint som de alltid dukar upp med i jultidningar) självklart så ska jag även göra det traditionella pepparkakståget och jag tror faktiskt att det får ta plats i köket (vet inte om det får plats någon annanstans?). Till julen brukar jag även göra ett fruktfat, oftast med frostad frukt, berättar hur man frostar frukt i nästa inlägg :)

Åh, det kommer bli så fint och jag längtar tills jag får börja julpynta!
Men trots att jag varit i Ullared så är det mycket som fattas!
Det som måste införskaffas nu är:
- Vita gardiner till vardagsrummet
- En adventsljusstake (inte en smal, tråkig och traditionell en, utan en stor som man sätter blockljus i, någon som vet någon får gärna tipsa!)
- Ett glöggset
- En vit matta
- Glasburkar
- Julgranskulor
- Julgransglitter
- Julgransstjärna
- Dekorationsband i guld att knyta rosetter av och sätta i julgranen
- En glasvas till mina fina kvistar med belysning som jag köpte igår
- JULGRAN

Ja, som ni ser, det är en hel lista! Julgranskulorna vet jag redan vilka jag vill ha, måste bara pallra mig ut till IKEA och köpa dem ;)

Hur har ni tänkt att ni ska pynta hemma hos er? Berätta! :)

Hittade detta set nu när jag var inne på IKEA och tittade och jag tror faktiskt att det ska få följa med mig hem. Allt är i silver men det ser ut som att det är lite svart också, men det stämmer inte.
Jag har jättesvårt för att hitta julgranspynt i guld! Någon som kan tipsa?

Tyckte att dessa julstrumpor var så söta på något sätt så de får nog också följa med hem,
en varsin till mig och Alex :)

Puss och kram


Deck the halls

Ni kan ju passa på att njuta av denna låt med Disney så att ni riktigt kommer i stämning! :)
Jag tycker att den här låten är så typiskt Disneys julfilmer och jag blir så glad när jag hör den!
En av mina favoriter som är på engelska.
Disneys Julservis

Ingen som känner mig har väl missat att jag älskar Disney?
Då kommer det heller inte som någon överraskning att jag har köpt Disneys julservis från Fyrklövern. Jag älskar verkligen den servisen, den är så underbar och konstnärlig! Disney Jul är skapad av Stefan Lindahl, en av få kvalificerade Disneykonstnärer i Norden. Servisen är gjord i handlitograferat fältspatporslin med handmålad kant i äkta guld. I mitten är det en massa Disney-motiv från Kalle Ankas små filmer som går på julafton och det om något skapar julkänsla för mig!

Jag köpte sex stora tillrikar och sex stycken små, men det är lagomt tycker jag. Jag är riktigt sugen på det underbara kakfatet med tre våningar också, så jag får se om jag lyckas få tag på det någonstans!

Fyrklöverns julserivis kostar en del, jag tror att en tallrik + en liten kostar 298:-/paket och det är om man köper månadspaketet, men då kan man vara smart att gå in på Tradera som jag! Där kan man fynda en massa och speciellt dessa underbara tallrikar.

Jag fyndade mina tallrikar på Tradera till ett paketpris och då fick jag sex stora + sex små tallrikar och motiven jag fick var:

- Piff och Puffs julhälsning
- Tomtens julverkstad
- Askungen
- Kalle Ankas fotografiska expedition
- Lady & Lufsen
- Snövit och de sju dvärgarna
Hoppas ni gillar dem lika mycket som mig och införskaffar dem ni också!
De är underbara och jag kommer att använda dem hur mycket som helst i December och alla jular framöver, en ren investering om jag får säga vad jag tycker! :)

Puss

Jultips III

Är du en sån som älskar att baka?
Är du en sån som älskar att baka speciellt i juletider?
Då är det smart att börja införskaffa alla ingredienser redan nu!

Tänk er december månad. Man införskaffar de sista julklapparna eller kanske alla om man inte har hittat några innan. Det blir mycket pengar. Sen så ska ni ju köpa julmat och det vet vi ju alla hur mycket det kan komma att kosta. Man ska ha julskinka, kötbullar, prinskorv, janssons, rödkål, sill, bröd, och en massa massa mer, det blir mycket pengar! Så ja, när det är färdigt hur mycket har du då egentligen över till julbaket?

Tänk er allt som ska införskaffas till det!
Det ska vara mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver, jordnötssmör, grädde, sirap, blockchoklad, ljus-mörk-vit, det ska vara saffran, pepparkaksdeg, det drar iväg med pengarna. Speciellt för blockchokladen för det är inte så billigt inte. Jag älskar ju att baka chokladtryffel, chokladkolor, knäck och en massa annat och det ska oftast vara 200g choklad i allt, minst! Det är en hel chokladkaka och det är ju drygt 20-25 konor för en.

Så alla värmlänningar!
Jag kan dubbeltipsa er om att de säljer blockchoklad som veckans vara på Pekås denna veckan och de säljer en chokaldkaka för endast 6,98:- så passa på att införskaffa en massa choklad nu så att du kan baka dina chokladläckerheter i december! (själv har jag redan införskaffat 1400g choklad à sju chokaldkakor)

Alla ni andra, kan börja införskaffa allt redan nu också, för som sagt, det drar iväg med pengarna och på något sätt kan det vara en trygghet att ha allt hemma när man väl ska börja baka. :)

Puss och Kram


Ding dong merrily on high

Jag älskar den här låten!
Jag vet inte varför, men jag blir så glad av den och jag får sånna julkänslor! :)
Det kanske är för att jag själv sjäng i kör när jag var yngre, gud vad jag ångrar att jag slutade! Varför gjorde jag det för? Jo, jag vet svaret, men så onödigt! Eller ja, man kan väl kanske inte kalla detta en kör, men i alla fall.

Här får ni i alla fall gotta er med lite ding dong merrily on high ^^


Tävling

Jag är med och tävlar hos MaNi, det borde ni också vara! :)
Man kan vinna en massa roligt, bland annat utsågade ord (vilket du vill) eller en skylt eller ett och-tecken med valfi text, alltså det som finns på bilderna nedanför :) Klicka här för att komma till tävlingen.Jultips II

I mitt första jultips så tipsade jag om att ni skulle börja handla era julklappar redan nu. I det här jultipset tänker jag tipsa om hur ni ska hitta julklapparna till varje individ.

Jag tillhör gruppen av människor som har jättelätt för att hitta julklappar till mamma, lillasyster och tjejerna, till mina killar är det däremot mycket svårare! Det brukar bli så att jag står där i affär efter affär och bara tittar och tittar, ödslar tid, för det slutar alltid med att jag inte vet vad jag ska köpa till dem. Men nu är det problemet löst till 50 % i alla fall!

Det ni ska göra innan ni går ut på något julhandlande överhuvudtaget är att skriva upp en lista på de personerna ni ska köpa julklappar till och för hur mycket på ett ungefär som ni vill lägga ut.
Därefter så skriver ni egenskaper hos personerna som symboliserar dem och vad de tycker om att göra. Den ena kanske gillar att inreda, den andra att fiska, den tredje prinsessor, den fjärde mode, den femte sport osv. Skriv gärna flera saker om varje person!

När du färdigställt listan så kommer du att se ett mönster om vad som skulle kunna passa till personen, om inte så har du i alla fall listan med dig när du är ute och julhandlar och då skulle du kunna fråga en expedit om vad som skulle kunna passa.

Ett smart tips är att fråga alla personerna innan vad de har för storlekar på kläder och skor.
Ett annat är att barnen får skriva en önskelista för då vet man ju va de vill ha och med vuxna kan man alltid fråga, men man får aldrig något vettigt svar. Det brukar vara att de inte vet eller att de säger att de inte behöver någonting, kul?

Så, nu har ni fått två heta jultips som hjälper er i sökandet efter julklapparna!
Vill ni att jag tipsar om något annat eller har ni någon fråga så är det bara att skriva en kommentar så ska jag försöka svara så gott det går! :)

Puss och Kram


Nej, se det snöar!

Ni får ursäkta för den dåliga uppdateringen.
Jag är hemma hos mina föräldrar tills på söndag och deras dator krånglar. Det går inte att lägga upp klipp på bloggen vlket gör det hela tråkigt. Jag som vill tipsa om en massa ju!

Jag kan i alla fall berätta att det faktiskt snöar ute!
Första snön här i Värmland kom igår och det har snöat hela natten så nu är det alldeles vitt ute. Det är små flingor som virvlar omkring i luften, det är faktiskt lite mysigt tycker jag, men bara lite ;) För jag är inget big fan av snö faktiskt. Den ska komma lagom till första advent och stanna tills efter nyår, sen kan den lika gärna få försvinna.

Fast det är klart, det är ju hur mysigt som helst att göra snögubbar och snölyktor!
Så det får gärna bli lite mer snö så att jag kan gå ut och göra det med min lillebror och lillasyster.
Man får faktiskt leka, trots att man är vuxen ;)Hemmagjorda strutar

Något som jag tycker är en väldigt enkel men fin juldekoration är de hemmagjorda strutarna som man brukar göra. Jag gör dem både för att det ser fint och gammaldags ut och för att det ska fylla en liten funktion också.
Det är fint att hänga dem i granen och det är fint att lägga dem på ett fint fat och ställa fram på bordet.

Det är väldigt enkelt.
Klipp bara ut en bit papper och rulla ihop den till en strut. Tejpa eller limma ihop den och vips så har du en strut!
Fyll den med kola eller något annat gott julgodis eller ha den tom och använd den som enbart en dekoration. Vik ner kanten, sätt på ett fint klistermärke eller liknande och tada!
Du har den enklaste, men en av de finaste juldekorationerna :)

Gör den gärna personlig genom att sätta på en massa dekorationer.

Här är några som jag gjorde förra året.
Gillar strutar för att det känns lite Kajsa Kavat över dem, mysigt! :)


Jultips I

Jag tänkte faktiskt komma med ett jultips! :)

Ni vet hur man alltid brukar springa runt på stan de sista dagarna före jul för att hitta den allra sista julklappen? Det där utgör bara stress och man hinner inte njuta av julens dagar överhuvudtaget. Dagarna innan ska man baka färdigt det sista julgodiset, man ska umgås med sin familj, man ska lyssna på julmusik, se på julfilmer, pyssla, slå in de sista paketen och allt det mysiga som gör julen!

Därför, kära vänner, tipsar jag er om att börja köpa julklapparna redan nu!
Många av er kan tycka att det är på tok för tidigt, är hon galen människan! Inte alls! Börjar ni nu så slipper ni stressa i onödan. Vad kommer finnas om en månad som ni inte kan köpa nu?
Nej, börja tidigt i år och njut av de sista dagarna före Julafton, jag lovar att det gör er mer gott än skada faktiskt.

Jag ska köpa färdigt mina julklappar på lördag som det ser ut nu :)


Flätade hjärtan

När man har pluggat inför en stor tenta och man har helt slut på energi så behöver batterierna laddas om på nytt, helt klart! Därför tog jag ett break och började julpyssla lite.
Jag kan lova att energin steg till 1000 grader och nu är jag pigg och glad igen, redo för att ta mig an ett nytt lass av massa information.

Jag gjorde de där klassiska hjärtana som man flätar. Hade dock inte så bra papper hemma så jag fick väl ta det julklappspapper som jag än så länge har och så gjorde jag dessa hjärtana.
Blir bättre sen när vi närmar oss julen mer för då ska det pysslas mycket mycket mer! :)


Rudolf med röda mulen

Min älskling är allt för söt!
I morse så klev vi upp, gjorde i ordning varm oboy i våra finfina röda koppar och limpa med julskinka sen satte vi på filmen "Nu är det jul igen". Alex är inte en sån som är så mycket för julen, vilket jag tycker är väldigt synd faktiskt, men han fick i alla fall lite julkänslor när vi hade tittat på filmen för när jag kom in i köket förut så satt han och ritade lite. Kan ni gissa vad han ritade?

Ett litet tomteland med en massa nissar som håller på att göra i ordning Rudolf inför julaftonskvällen och en massa nissar som jobbar med att få upp leksakerna. Teckningen är väldigt detaljrik så titta noga efter smådetaljer :)
Än är den inte klar, han ska rita till en liten tomtevarkstad också :)
Ger er lite julmusik också, bara för er skull faktiskt :)


IKEA has what it takes!

Kikade runt lite på IKEA och hittade en massa roligt julpynt som jag ska köpa hem i år!
Jag säger som alla andra julbloggare som ska fira jul i sitt egna krypin för första gången, gud så svårt det är att planera och köpa på sig en massa grejer! Men det blir nog bra så småningom.
Det är ju riktigt roligt att få bestämma allting själv för första gången. Min sambo lägger sig inte i så mycket så jag får bestämma alldeles alldeles själv, vilken tur jag har! :)

Det enda riktigt stora problemet jag har just nu är julgardiner. Jag ska ha vita i vardagsrummet, men jag vet inte om jag vill ha helröda eller vit/röd-rutiga i köket, vad tycker ni?Det här presentpappret har jag faktiskt redan köpt, traditionellt och fint! :)
Gillar inte när det blir för mycket mönster i ett papper.


Dessa pepparkaksformar har jag faktiskt också redan köpt. Lite roliga former tycker jag, roligt att mixa nya former med de gamla traditionella hjärtana och stjärnorna.


Älskar dessa ljusena!
De ska absolut få pryda mina stakar och fat i jul!Julgranskulor, bra!
Dessa är jättefina faktiskt och billiga!
60 kulor för 149:-, passar mig perfekt då jag ska ha silver, guld och rött i granen :)


Sing a long

Jag älskar Ensam hemma filmerna! Eller ja, de två första som är de riktiga och orginalen, enligt mig.
Nu när vi närmar oss julen så känns de som det perfekta ljuset i vintermörkret.
Hittade den här videon på youtube nyss när jag kollade runt lite, tyckte att det var en rolig version faktiskt, och kolla, det är sing a long! ^^

Så sjung med och få lite christmasfeeling och suget efter att se på filmerna ;)


RSS 2.0