Knäckäpplen

 
 
 
 
Idag har jag gjort knäckäpplen, första gången faktiskt. Har varken gjort dem tidigare eller ätit dom, så det blir spännande att se hur de smakar! :) Och om de mot förmodan inte skulle falla mig i smaken så är dom ju otroligt vackra att titta på ;)
 
How to make them:
 
5 dl strösocker
2 ½ dl vatten
2 dl ljus sirap
 
Du behöver även grillpinnar, glasspinnar eller klubbpinnar.
½ dl hackade hasselnötter
 
Tvätta äpplena ordentligt och torka dem sedan med papper så att de blir så torra som de bara kan bli. Stick i pinnarna. Koka sedan upp socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull tills tempen nått 154 grader eller doppa en träpinne och när du lyfter den så skall smeten stelna direkt och vara glansig. Det tar ca 15-30 minuter.
 
När smeten är klar doppar du äpplena i den, låt överflödig smet rinna av och doppa sedan i en skål med hasselnötter så att du bara får dom lite på ytan. Låt stelna på bakplåtspapper.
 
Tips! Man kan ha i lite droppar röd karamellfärg om man vill ha en mer röd känsla på det hela :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0