Knäckäpplen
Idag har jag gjort knäckäpplen, första gången faktiskt. Har varken gjort dem tidigare eller ätit dom, så det blir spännande att se hur de smakar! :) Och om de mot förmodan inte skulle falla mig i smaken så är dom ju otroligt vackra att titta på ;)
How to make them:
5 dl strösocker
2 ½ dl vatten
2 dl ljus sirap
Du behöver även grillpinnar, glasspinnar eller klubbpinnar.
½ dl hackade hasselnötter
Tvätta äpplena ordentligt och torka dem sedan med papper så att de blir så torra som de bara kan bli. Stick i pinnarna. Koka sedan upp socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull tills tempen nått 154 grader eller doppa en träpinne och när du lyfter den så skall smeten stelna direkt och vara glansig. Det tar ca 15-30 minuter.
När smeten är klar doppar du äpplena i den, låt överflödig smet rinna av och doppa sedan i en skål med hasselnötter så att du bara får dom lite på ytan. Låt stelna på bakplåtspapper.
Tips! Man kan ha i lite droppar röd karamellfärg om man vill ha en mer röd känsla på det hela :)
Kommentarer
Trackback