Leilas chocolate crackles

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)

Mmm... Hur goda ser inte de här ut då? Väl värda att testa och det ska jag göra på söndag när jag är ledig från jobbet! :)

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.

2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.

4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.

5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.

6. Sätt ugnen på 175 grader.

7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.

8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.


Kommentarer
Postat av: Leena

Dessa gjorde jag för nån jul sedan tyckte precis som du att de såg goda ut och tittade t.o.m när Leila gjorde dem på tv men de blev inte alls någon hitt..kanske jag som misslyckades lr så var det inte våran smak.

Hoppas att du lyckas bättre iaf :-)

2011-10-26 @ 17:43:22
URL: http://scraptroll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0