Choklad- och pepparkaksmousse
Jag älskar chokladmousse och det kan jag äta hur mycket som helst av!
Godast är det när det är krossad choklad i så man har något att bita i :)
Här hittade jag en julig variant av chokladmousse, nämligen choklad- och pepparkaksmousse. Kanske kunde vara något för er alla som älskar pepparkakor? :) Receptet kommer härifrån.
Ingredienser:
20 pepparkakor
50 g smör
100 g mörk choklad, minst 50% kakao
2 dl grädde
2 äggulor
ca 1 msk pepparkakskrydda
1 dl kesella
Godast är det när det är krossad choklad i så man har något att bita i :)
Här hittade jag en julig variant av chokladmousse, nämligen choklad- och pepparkaksmousse. Kanske kunde vara något för er alla som älskar pepparkakor? :) Receptet kommer härifrån.
Ingredienser:
20 pepparkakor
50 g smör
100 g mörk choklad, minst 50% kakao
2 dl grädde
2 äggulor
ca 1 msk pepparkakskrydda
1 dl kesella
Gör så här:
- Krossa pepparkakorna i matberedare eller i en mortel, blanda samman med smält smör. Fördela smulmassan i 6-8 mindre glas och ställ svalt en stund.
- Smält chokladen i vattenbad, rör ner en äggula i taget.
- Vispa grädden och blanda i kesella. Blanda ner gräddblandningen i chokladen lite åt gången.
- Smaksätt moussen med pepparkakskrydda.
- Spritsa moussen över pepparkakssmulorna och låt dem stå kallt i någon timme innan servering.
Kommentarer
Postat av: En Tomtenissa
mmm älskar chokladmousse! =) spännande recept som man kanske skulle testa nån gång..
Trackback