Leilas saffransscones
Dessa tänkte jag baka till ikväll. Jag har redan lussebullar som jag bakade förra veckan så det kan ju vara roligt med lite annat. Jag har faktiskt aldrig gjort dessa tidigare men det kanske någon av mina goa läsare har gjort? :)
I alla fall så kommer dessa och varm oboy att stå på fikabordet ikväll, mysigt! :)
Receptet och bilden är hämtat här
Färdigt på 20 minuter.
I alla fall så kommer dessa och varm oboy att stå på fikabordet ikväll, mysigt! :)
Receptet och bilden är hämtat här
Färdigt på 20 minuter.
Till 8 scones:
dl mjölk
g saffran
dl vetemjöl
tsk salt
tsk bakpulver
dl råsocker
g kallt smör
st ekologiskt ägg
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
4. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
5. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Kommentarer
Trackback