Rudolf Cupcakes

 
 
Ja snart är det ju äntligen jul - barnens högtid! Och då är det klart att vi måste ha barnsligt goda och roliga cupcakes som passar såväl den lille som den vuxna, alltså dessa är löjligt goda och ja, väldigt enkla och inte särskilt tidskrävande att slänga ihop, vilket såklart är ett stort plus för den som inte har så mycket tid i köket :) Receptet är det ingen mindre än Mr. Roy Fares (who else?) som står för.
 
How to make them
 

Cupcakes

120 g vetemjöl (2 dl)

180 g strösocker (2 dl) 

3 g bakpulver (0,5 tsk) 

5 g bikarbonat (1 tsk) 

3 g salt (0,5 tsk) 

3 g vaniljsocker (1 tsk) 

60 g kakao (1,5 dl) 

55 g ägg (1)

120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk) 

225 g hett vatten (2,25 dl)

 

Chokladfrosting

200 g mörk choklad, 70 % 

300 g osaltat smör, rumstempererat 

150 g florsocker (2,5 dl) 

10 g vaniljsocker (1 msk) 

2 g salt (0,25 tsk) 

ev flingsalt, att strö över

Du behöver även pretsels, vita chokladknappar och röda nonstop-godisar (tips! Plocka nonstop i lösviktsgodisen så kan du plocka bara röda)

 

Cupcake 

Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet.  Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt. 

Chokladfrosting 

Hacka choklad och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite. Spritsa frosting på varje cupcake och strö över flingsalt om du vill.

 

Eftersom man bara spritsar en liten klick frosting på cupcaken, så gjorde jag så att jag gröpte ur cupcaken och fyllde den med frosting, så man får mer klet i sin cupcake, det är ju det som är det goda! :) 

 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Åh, vilka fina! Och säkert goda också!

2016-11-16 @ 20:20:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0