Idag kan ni se och läsa om mig i...

 
(I made it to the frontpage! Hihi!) ^^
 
 
 
 
Ja idag kan man läsa om mig i den värmländska tidningen NWT. Det finns även på nätet för de som vill se, bara att söka på Emelie Larsson så hittar man en hel del om mig, men överst ligger då alltså detta reportaget :)
 
Usch, ni ska veta vad nervös jag varit för hur resultatet skall bli! Fick inte se en enda bild förrän idag, och gissa om jag blev förvånad när jag slår upp tidningen och ser att det inte bara är EN sida utan två, tre, fyra och till och med FEM (!) sidor. Herre jisses, trodde det skulle bli en halv sida på sin höjd men jag är otroligt nöjd med resultatet, puh... nu kan jag äntligen andas ut! :) 
 
De var här för några veckor sen och därav började jag julpynta extra tidigt i år, dock har jag inte varit så pigg och kry så min fina familj var här och hjälpte till och fixa och dona, utan dom hade det blivit pannkaka och fiasko av allting, så tacksam över att de finns ♥
 
 
 
 

Vitt som snö

 
 
 
 
Hejsan allihopa! :)
 
I morgon smäller det! Första advent, första december, första avsnittet av årets julkalender, första av det mesta faktiskt. Jag är så taggad på att få se julkalendern! Gillar ju verkligen Fredde Granberg som spelar en av huvudrollerna så jag hoppas väl att den här kalendern inte floppar. 
 
Idag har jag inhandlat lite julklappar och fixat och donat hemma, julstökat som det så fint heter. Kände mig allmänt pysselsugen idag så därför gjorde jag ett litet blomarrangemang. Det fick bli en vit julstjärna tillsammans med två vita hyacinter, lite mossa och murgröna som jag slingrat runt lite lätt. Så svårt att fånga på bild, tycker den blev så mycket vackrare i verkligheten, men men :)
 
De hade inte julstjärna med glitter som jag var ute efter, ville få en glittrig och frostig känsla, men det är ju ingenting som man inte kan råda bot på själv. Hade nämligen en burk med glitter hemma som jag tog lite här och där i hela arrangemanget så man fick en frostig känsla, passar ju bra när vi faktiskt har fått lite lite snö här i Karlstad, typ 1 mm eller så, men ändå, vi har snö ;)
 
 
 
 

Black Friday

 
Jajamensan! Idag inleds shoppinghysterin i USA kallad Black Friday. Ja det låter minst sagt mäktigt, lite läskigt kanske på samma gång. Såhär skriver Wikipedia om denna dag: 
 

Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving. Det är USA:s största shopping- och readag. Det är traditionellt även dagen då julhandeln inleds, och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa. Namnet kommer sig av att det är denna dag många butiker går från rött (förlust) till svart (vinst) i räkenskaperna. Ett antal amerikanska webbutiker erbjuder billigare varor denna dag och riktar sig då även till kunder utanför USA.

Alla butiker har öppet väldigt tidigt, vissa redan öppet från midnatt, andra oftast från klockan 5 eller 7 på morgonen, samt stänger väldigt sent, oftast vid 23-tiden.

Trots att Black Friday inte är någon officiellt ledig dag i USA är alla skolor och många arbetsplatser stängda, för att möjliggöra en fyra dagar lång ledighet med Black Friday som så kallad klämdag.

Webbutikerna i Sverige har hakat på den här trenden, ja lite i alla fall. Hela dagen har det strömmat in mejl från olika företag med diverse rabatter eftersom det är Black Friday, och ja, jag gillar ju alla de här amerikanska traditionerna och en del har jag till och med anammat. Som Thanksgiving till exempel.

Det är något som jag har börjat fira och jag tycker det är riktigt fint att tänka på saker man är tacksam för, lite extra sådär. Tror det är viktigt att man stannar upp ibland och bara känner efter, det HÄR är jag otroligt tacksam för. Såklart ska man egentligen känna det varje dag men livet är som det är, man har inte tid helt enkelt, man är helt uppe i andra saker.

Just igår blev det dock inget firande, igår begravdes nämligen min fina mormor, så jag kände inte diekt för att slå på något stort firande, men jag kände mig tacksam över alla de nära som finns i livet hos mig fortfarande och tacksam för minnet av de kära som tyvärr lämnat oss.

 

Jul med Ernst

 
Åh! Nästa torsdag smäller det, då drar årets Jul med Ernst igång på tv4, som jag längtar! Älskar verkligen Ernst och hans hitte-på (ja det kan väl ändå ingen ha missat vid det här laget?) och jag brukar kolla på hans gamla program flera gånger per år, de är fyllda med så otroligt mycket inspiration och en fantastisk mysstämning.
 
Alltså, nästa torsdag, 5 december klockan 20:00 på tv4, då kommer i alla fall jag sitta bänkad framför tv:n :)
 

En vecka tills första ljuset tänds

 
 
En ynka liten vecka tills vi får tända första ljuset, som jag längtar! Och såhär ser årets adventsljusstake ut. Lite ovanligt för mig att göra den på ett runt fat, min brukar annars alltid vara avlång så jag vettu tusan om den ska få vara såhär eller om den skall ändras om. Å andra sidan så kan man ju alltid göra en till, så tråkigt att bara ha en att tända men det är väl någon slags tradition över det också :)
 
Pyntade med lite enkel mossa och glaskulor i fattigmanssilver, det fick bli så för att när jag tog upp mina otroligt vackra (och dyra!) glaskulor så upptäckte jag att ungefär 10 stycken hade gått sönder, en del hade det bara blivit hål i och vissa var totalt krossade i tusen småbitar, så de som hade små hål i sig la jag ner i adventsljusstaken istället för att hänga upp :)
 
 

1 månad kvar...

 
Här julstökas det lite till och från mest varje dag känns det som. Det är en riktigt mysig tid vi är i just nu, en av de bästa på året faktiskt om jag ska vara helt ärlig! :)
 
Och idag är det ju exakt en månad kvar till självaste julafton, som för mig är en dag med blandade känslor. Man längtar såklart efter den dagen, den innehåller så mycket roligt och underbart, man får umgås med sin familj och man äter gott, kollar Kalle Anka, öppnar paket, myser och bara har det helt fantastiskt. Samtidigt är det lite vemod eftersom allt som hör julen till är över, jag har ju ingen större lust att julmysa efter julen, det är ju allt innan som är det roliga och spännande. Samtidigt så är det på nåt sätt skönt när julafton har varit, då kan man blicka framåt mot nyår och sedan våren och sommaren :)
 
Ja som sagt, en hop av blandade känslor men just nu ska jag bara mysa, njuta och leva i nuet :)

Pepparkakskrans

 
I helgen var min familj här och hjälpte mig med diverse saker i lägenheten och då passade jag på att ta mina småsyskon till hjälp i pepparkaksbakandet. Nu ska jag bekänna en sak. Jag gillar att baka, nä fel, jag fullkomligt älskar att baka! Det är en av mina största passioner, men när det kommer till det här med pepparkaksbaket ryggar jag gärna tillbaka, det är något av det tråkigaste jag vet, faktiskt. Så det var ju supersnällt att mina syskon kunde tänka sig att hjälpa till med den saken. Pepparkakorna skulle heller inte ätas utan de var tänkt att bli pysselmaterial. Först ut blev denna krans av pepparkaks-stjärnor.
 

Minigran

 
En minigran har fått flyttat in hos mig, tycker det är så otroligt fint att sätta en liten i en glasburk så man ser rötterna, enkelt, ja gratis, och otroligt vackert! :) Ursäkta det fula elementet i bakgrunden men det ser faktiskt bättre ut i verkligheten än på bild ;)
 

Hyacinter

 
Världens finaste julblomma. Den doftar så otroligt gott och den är lika vacker oavsett om den blommar eller inte, gillar verkligen lökväxter, tycker det är så otroligt vackert men hyacinten är vackrast av dem alla. Älskar verkligen när man ser rötterna också. Något som jag tycker är superfint är att knipsa av blommorna när de blommat ut och skjutit i höjden och sätta ett fång av dem i en glasvas, så hur får man dom att bli långa då? Vattna vattna vattna! Då stiger de som aldrig förr, det är i alla fall min erfarenhet, inte för att jag har så gröna fingrar men jag har märkt att lite vatten, ja då förblir de korta, mycket vatten, ja då blir de långa. Grejen med det kan ju vara att de istället böjer sig och slokar sig om de blir långa, men om man å andra sidan ska knipsa av dom så spelar ju inte det någon roll :)
 
Jag måste erkänna att jag inte har så stor koll på de andra julväxterna, varken namn eller dofter. Vad finns? Ja amaryllis såklart, den är också något jag gillar men den tar så lång tid på sig att blomma och jag är lite otålig, sen har vi ju även julrosen, fin, enkel, men doftar den något speciellt? Azalea finns ju också, räknas den som julblomma?
 
Har ni någon favorit ni kan tipsa om? :)
 

Petra Mede årets julvärd

 
Ja då har SVT äntligen släppt nyheten om vem årets julvärd, jag satt och körde bil när jag hörde det på radion och jag blev lite chockad faktiskt. Dels över att det blev en tjej i år igen och dels valet, kanske inte det som jag hade tippat mest på men å andra sidan, tja varför inte?
 
Jag gillade inte Petra Mede först när hon dök upp i tv, jag hatade när hon ledde Melodifestivalen för några år sedan, jag hatade hennes komiska och över-artikulerade uttal och hela henne rent ut sagt, det var bara föööör mycket av hela henne, MEN, när Petra ledde Eurovision Song Contest blev jag så positivt överraskad! Det bästa jag sett på många många många många år! Hon var helt fantastisk där, mer ödmjuk men samtidigt rolig - på ett charmigt sätt. Så ja, att hon ska vara årets julvärd gör mig inte ett dugg faktiskt, det kan nog till och med bli bra! Men det är klart, någon Ernst eller Sarah Dawn Finer blir hon aldrig, mina solklara favoriter, men hon har jobbat hårt under året och förtjänar verkligen det ärofyllda uppdraget :)
 
Lycka till önskar jag! :)
 

Ljusstake

 
Åh äntligen har den kommit! Min fina ljusstake från House Doctor, är fullkomligt kär i denna skapelse. Den är otroligt fin att ha året runt men till jul kanske den passar som adventsljusstake? Bara att sätta på lite siffror, men å andra sidan känns det lite tråkigt att den inte ska få lysa så mycket om den används som just adventsljusstake så den här kommer jag ha tänd hela december, det får bli något annat som adventsljusstake istället, och hur den ser ut kommer jag visa en annan dag, men den är klar i alla fall :)
 
Herre gud, ni skulle se mitt hem nu! Det är så fint i sin juleskrud! Det mesta har kommit på plats och varför jag pyntat supertidigt just detta året berättar jag en annan dag, men det är otroligt mysigt hemma nu i alla fall. Det enda jättedåliga med det hela är att jag inte kan fånga den mysiga stämningen på bild, det ser bara dött och tråkigt ut! Måste fundera på hur jag ska kunna fånga allt det mysiga med värmen som finns i ljusen, hur svårt kan det vara liksom?
 
 
 

Piff och Puff firar jul med Kalle Anka

 
 
Haha, den här är ju helt underbar ju! Så himla mysig och rolig, mysigast är nog ändå den som visas på julafton, när Piff och Puff klär granen hos Musse, men ändå, den här är charmig så sitt sätt. Man bara måste älskar Piff och puff, så mysiga! :)

Utmaning

Kikade in hos Jessica med bloggen Jul i Laloland och hittade denna roliga utmaning som många andra bloggare också verkar ha gjort, superkul idé tycker jag! Man får verkligen tänka till :)
 
Såhär skrev Jessica på sin blogg:
 
Om du bara fick ha... fem saker under hela julsäsongen för att bygga upp julstämningen - vilka skulle det vara? 


VILKA FEM SKULLE DU VÄLJA ? 
 
Hm... det är otroligt svårt! Familjen är ju given såklart, men de kategoriseras väl inte direkt som en sak, vilket är skönt ;) Men jag klarar mig i alla fall definitivt inte utan dessa saker: 
 
♥ Julgranen
Denna underbara julsymbol, finns väl inte en människa som firar jul utan julgranen, inte många hushåll i alla fall. Denna är given hemma hos mig, finns det ingen gran ja då kan vi lika gärna ställa in hela jul-baletten!
 
♥ Knäck.
Äääääääälllllskaaaaar knäck! Världens bästa och den kan varieras på många olika sätt med lite nya spännande smaker, men godast är såklart den klassiska med lite lätt rostade mandlar i, mumma!
 
♥ Levande ljus
Ja, levande ljus. Det finns väl ingenting som skänker sådan julstämning, sådant lugn och sådan sinnesro? Jag blir otroligt avslappnad och det är så mysigt, hos oss finns det ca 20 tända ljus i hela vardagsrummet varje kväll, myyys!
 
♥ Julmust
Apotekarnes, i glasflaska såklart, iskall, måste jag säga mer?
 
♥ Hyacinter
Älskar hyacinter, de doftar ljuvligt och är otroligt vackra att se på, ingen jul utan den doften inte.
 

Saknar

 
Usch vilka jobbiga dagar det har varit på sistone. Diverse saker har gjort att jag inte bloggat lika flitigt som tidigare år, en del med mig själv men också en del att jag inte har haft någon lust pga olika saker. En av dom är att min mormor har varit sjuk. Det var inte länge sen vi fick veta det, två månader kanske? Men det gick snabbare än någon av oss hade anat och i lördags så somnade min fina mormor in efter att ha försökt bekämpa cancer. Denna vidriga sjukdom gör mig förbannad, jag förstår mig verkligen inte på den. Jag tycker det är orättvist! Min mormor blev bara 69 år, men vi vet alla att det var bäst för henne att släppa taget, det finns ingen anledning att låta hjärtat fortsätta slå när man förlorar sig själv, glömmer bort personer och ligger med konstant smärta. Så jag vet att hon har det så mycket bättre där hon är nu, tillsammans med morfar efter 18 år ifrån varandra. ♥
 
Allt blir så konstigt bara.
 
I alla fall. Nu har julpyntandet börjat på största allvar här hos mig! Jag försöker sprida glädje hemma hos mig för att glömma bort saker för ett tag och jag startar tidigt för att slippa stressa, hatar verkligen att stressa. Granen har faktiskt redan kommit på plats och den som rynkar på näsan kan sluta med det redan nu, jag älskar julgranen, den är nog den störta symbolen för att det är jul och jag vil ha den uppe länge. Har aldrig, och kommer heller aldrig förstå, traditionen att ta in den dagen före julafton. Kommer aldrig hända i mitt hus i alla fall! :)
 
Det blev ett konstigt inlägg det här, men ibland får det vara så faktiskt. 
Nu böjar julbestyren på riktigt för mig så nu kommer det säkerligen dyka upp massa inlägg framöver :)
 
Kram till er alla!
 

On the 2nd day of Christmas

 
 
Det här är en av de bästa och mysigaste julfilmer jag vet! Om du inte har sett den, se den.
Jag får alltid väldigt mycket julstämning av den här filmen och den är ett måste att se varje år :)
 
 

Elisa's - En gnistrande jul

 
Halloj alleammans!
Ett nytt julalbum släpptes häromdagen och klart som korvspad att man måste lyssna! Nu har inte jag lyssnat ett skvatt på Elisa's innan, någonsin faktiskt, men jag vet ju deras historia och efter en kväll med lite zappande på tv:n så såg jag en skymt av front-kvinnan i körslaget och hon verkar ju vara en otroligt pigg och varm tös! Men om vi nu ska ta och snacka om själva julalbumet så blev jag inte stormförtjust direkt. Ganska tråkigt, man har hört det förut. Stort plus för de egenskrivna låtarna, men det räcker liksom inte för att höja albumet till skyarna. Arrangemangen på de klassiska jullåtarna har man hört tusen gånger om förut och det känns inte som att det finns någon riktig kraft bakom det hela. Tråkigt tycker jag, usch jag tycker verkligen inte om att vara elak eller klanka ner på någons jobb, de har säkert jobbat stenhårt på detta album, men det föll inte mig i smaken då om man säger så.
 
Dock så gillade jag spår 13, Santa Lucia. Då börjar hon sjunga första versen på italienska och det tog mig tillbaka 7 år i tiden när jag gick första ring på gymnasiet, jag var med i kören och vi sjöng också första versen på italienska, den får en otroligt fin och mäktig klang med orginalspråket faktiskt :) Tror jag ska dra den på italienska för sambon när jag ska lussa för honom ;) Man måste ju visa att man har lite skills i bakryggen fortfarande ;)
 

Trendspaning: Svart/vit jul

 
 
 
 
 
 
 
 
Black and white Christmas, helt i min smak. Jag är väl ändå ganska traditionell i min julinredning och jag gillar ju verkligen det klassiska, lantliga och att ta in mycket natur, svart har väl varit lite av ett big no no på julen för mig, alla andra dagar på hela året tar jag in svart i min inredning, men på julen har jag skyggat tillbaka och kastat ut allt det svarta, men herre jösses det är ju så snyggt! Jag älskar verkligen den svart/vita inredningen och den kan gott få stanna över julen också. Nu kanske inte jag kommer köra stenhårt på bara detta, blir nog bara någon liten klick här och där, men som sagt, snyggt som attan är det.
 
Det svarta kan dock göra att det känns väldigt modernt och jag är inte så modern av mig faktiskt, har väl börjat få lite fler moderna influenser i min lägenhet, men jag försöker blanda lite hej vilt med det mesta, en mix av flera saker blir ofta det bästa och roligaste :)
 
 
 
 
 
 

Rocky Road Fudge

 
Jag fullkomligt älskar den klassiska Rocky Roaden, helst ska den vara med 70% mörk choklad så att den riktigt krispar och knäpper när man bryter den, mm sååå gott! :) Ett annat roligt alternativ kan ju vara Rocky Road Fudge för en mer mjuk och len konsistens. Det här ska i alla fall jag lägga till på julbaks-listan, superenkelt och snabbt godis om man inte har all tid i världen.
 
Receptet hittade jag här.
 

Ingredienser

Rocky Road Fudge

200 g mörk choklad 
200 g mjölkchoklad
25 g smör
397 g sötad kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl minimarshmallows
2,5 dl jordnötter

Tillagning

1. Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk.
3. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet.
Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret.
4. Blanda sist i marshmallows och jordnötter - rör inte för mycket för då smälter marshmallows. Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar.
5. Skär i rutor. Förvara i kyl.

 

Trendspaning: Färgglad jul

 
Bildkälla
 
 
 
 
 
Ja det här med färg på julen är ju absolut ingenting nytt, det har funnits med i flera år men jag tycker mig se att trenden är större i år än innan. Främst på julgranspyntet tycker jag mig se en förändring. Det här med färg är fruktansvärt snyggt och uppiggande - hos alla andra. Om jag själv kulle ha det skulle jag inte få till den rätta känslan och ärligt talat känner jag mig lite stressad av all färg, nä jag är en sån som håller mig till "tråkiga" färger ja, svart och vitt är min filosofi :)
 
Men, jag tycker det är snyggt!
Galet snyggt med massa färg faktiskt :)
 
 
 

Välkommen hit

 
Nu är jag på G! Julen 2013, du är otroligt efterlängtad och såååå välkommen!
 

Saffransbullarna - receptet

bildkälla
 
 
Oj oj oj vilken dag jag har haft! Jag har gjort absolut ingenting utan istället legat i soffan och mått dåligt hela dagen. Nä nä nä jag är inte bakis, jag har bara mått väldigt väldigt illa och huvudvärk. Hoppas verkligen det går över till i morgon, har ingen större lust att behöva sjukanmäla mig från jobbet. Nu till saken som detta inlägg handlar om och det är ju receptet till saffransbullarna jag gjorde förra helgen. Fyllningen kan man ju mixtra lite med som man vill, personligen hatar jag kanel så det uteslöt jag och tog lite extra mycket kardemumma istället, man kan även blanda i lite mandlar eller rostade pecannötter, det gifter sig enormt bra med saffranssmaken!
 
Receptet är Leilas.
 
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 påsar (2 g) saffran
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 250 g kesella 10 %
  • 100 g rumstempererat smör
  • Cirka 16 dl vetemjöl special

 Fyllning

  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 msk kardemummakärnor
  • Ägg till pensling
  • Ljus sirap och vatten till pensling
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1/2 dl strösocker
  1. Värm mjölk, vispgrädde och saffran till cirka 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
  2. Tillsätt salt, strösocker och kesella.
  3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Blanda smör, strösocker, kanel och nystötta kardemummakärnor till krämig fyllning.
  6. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en rektangulär platta, cirka 1 cm tjock.
  7. Bred över smörkrämen.
  8. Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.
  9. Skiva arket i 4 cm breda remsor och skär snitt som delar varje remsa nästan helt (så att det ser ut som ett par byxor).
  10. Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och knyt ihop till en knut. Se till att ändarna hamnar under knuten. Lägg dem på en bakplåt med stora pappersformar.
  11. Sätt ugnen på 200 grader.
  12. Låt saffransbullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över strösocker och nymald kardemumma och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
  13. Pensla de nygräddade saffransbullarna med sirap utrört med en skvätt vatten och strö genast över stött kardemumma blandat med strösocker.

Vad man gör med kulorna innan granen skall in

 
 
Som jag skrev för några dagar sen så lägger jag ner ganska mycket pengar på mina julgranskulor, jag vet inte varför det har blivit så faktiskt, för några år sedan brydde jag mig inte särskilt mycket om det, jag köpte väl billiga kulor på ikea eller fyndade några plastkulor på tradera, fina, men de jag hade var lite tråkiga kanske. Nu säger jag inte att det är fel att ha plastkulor, jag kan tänka mig att det är otroligt praktiskt om man har små barn eller djur hemma, dessutom finns det väldigt många fina plastkulor, men personligen har jag fastnat för glaskulor coh fint dekorerade eller patinerade kulor. Jag blir fullkomligt förtrollad och förälskad när jag hittar en fin julgranskula i glas! Dock så får de ju inte synas så länge, granen är i princip uppe en månad hos oss, in ganska tidigt och ut nästan direkt efter nyår, så vad gör man då med dom innan granen är på plats?
 
Tja... dom kan ju få ligga i sina små lådor och påsar och så kan man gå och smygtitta där titt som tätt, eller så kan man göra som jag gjort och lägga dom i en större glasvas, dom syns och det blir otroligt dekorativt, fint är också om du har ljus i närheten så att de lyser upp, glittrar och reflekteras :)
 
 
 
 

Merry Knäckmas!

 
 
 
I helgen blev det ju som sagt lussebullsbak och ni ska självklart få receptet som ni så många efterfrågade men det blev även lite knäck-kok, jag ÄLSKAR verkligen knäck! Knäck med lite lätt rostade mandlar, fy bubblan så gott. Jag hade sett fram emot knäcken i flera veckor, den här lagom mjuka och hårda kolan med mycket sirap som ger en sån härlig smak, det riktigt vattnades i munnen när knäcken hade stelnat och jag kände att den hade perfekt konsistens! Nu så återstod det bara att smaka och njuta... MEN, och ja, det finns alltid ett men. Knäcken hade fastnat i pappret!! SKITFORMAR rent ut sagt! Jag blev rasande av att jag inte fick loss knäcken, fine, formarna är verkligen skitsnygga men de går ju inte att använda om det ska vara på det här sättet...
 
Besviken?
Öh, ja. Kan man lugnt säga, det är en mild beskrivning av problemet. Det tog knäcken på mig! (skämt å sido)
 
Men hey! Dom är ju fina att titta på i alla fall ^^
 
 
 
 
 

Saffransbullar

 
 
I helgen var jag på Mårbackas julmarknad och herre jösses så mysigt det var! Efter en lång dag på marknaden med inhandlande av chokladtryfflar, fudge i olika smaker och glögg i stora lass så var det dags för hemfärd, men innan dess så skyndade jag mig in på fiket och köpte mig julmust och en lussebulle. Jag hade totalt glömt bort hur god smaken av saffran är! Blev så inspirerad så igår bakade jag dessa saffransbullar hemma, och om jag får skryta lite så blev de faktiskt ännu godare än den jag köpte hihi :)
 
 

Koppar flyttar in

 
 
Jag och julgranspynt alltså... det måste vara det jag lägger ner mest pengar på varje jul! Ja, förutom alla julklappar då förstås. Hittade dessa på Lagerhause igår och oboy! Det var kärlek vid första ögonkastet, ett sånt där stort jag-bara-måste-ha-dessa-underbaringar-begär ni vet :) Dom är små små små i en skala metallfärger, älskar de kopparfärgade! Har fastnat riktigt ordentligt för koppartrenden överlag detta året, kanske mest tack vare Ernst, ska nog köpa mig lite sprayfärg i koppar någon dag och gå loss på några tråkiga saker här hemma, de kan behöva få sig nytt liv minsann! :)
 
 

I hope I never see any of you guys again!

 
Guess what I'm doing right now? En bild säger mer än tusen ord säger de... ;)
 
En av favoriterna bland julfilmerna! :)

Tejpa gran

 
Häromdagen var jag inne på fina Annas blogg och såg att hon hade gjort en gran med tejp som vykort, blev så otroligt inspirerad så jag var tvungen att göra något liknande! Så jag gjorde en tavla helt enkelt :) Det där med att tejpa var ju riktigt skoj så jag gick loss totalt och gjorde diverse motiv :) Det här med tejp alltså... det är ju riktigt roligt och man kan ju gå loss på det mesta, bara fantasin sätter gränserna! :)
 
 
 

RSS 2.0