Kryddiga köttbullar med dipp

 
 
 
 
 
 
Satan i gatan vad jag är trött! Igår hade vi glöggparty här, herre jösses så trevligt vi hade! :) Och jag skrattade så jag hade träningsvärk i mungiporna, för att inte prata om magen! Jag låg dubbelvikt och skrattade nästan ihjäl mig när min fina vän Gustafsson skulle gissa ord i sällskapsspelet Alias :) Det blev mycket mat, det blev myyyyyycket godis (som den godisråtta jag är!) och givetvis glögg i mängder :)
 
Igår var ju ett tillfälle i akt att testa recepten för Arla, idag visar jag därför Sigrids köttbullar, och herre gud vilka goda köttbullar det blev! Med lite ändringar, dock väldigt väldigt små, så blev köttbullen den perfekta i min smak och faktiskt, helt ärligt, de godaste köttbullarna jag har ätit! :)
 
Orginalreceptet till Sigrid Báránys köttbullar finner du givetvis på Arlas hemsida.
 
Emelies köttbullar
 
400 g nötfärs
½ dl ströbröd
1 dl Arla mjölk
3 vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
1 msk köttbuljng
1 pkt mozarella
Svenskt smör från Arla
2 dl Arla Köket lätt creme fraiche paprika och chili
 
Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla i 10 minuter. Rör ner köttfärsen, ägg, pressa vitlöken, blanda i salt,
kryddor och köttbuljong och blanda till en jämn smet. Tag en klump med köttfärs och platta till den i din hand, ta en liten "kula" från mozarellan som du lägger mitt på plattan, vik sedan uppkanterna mot mitten och rulla sedan så att den blir jämn och inte får några skarvar. Stek dem runtom i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Servera köttbullarna med creme fraichen i en dippskål :)
 
Givetvis kan du skippa mozarellan, de var supergoda utan också, minst lika goda! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0