Skansen

 
 
I julverkstaden testade vi på ljusstöpning, något jag aldrig tiidgare gjort :)
 
 
Fantastiska julgranskulor och årets jultomte
 
 
Korvstoppning på Gubbhyllan
 
 
Herre jösses vilken dag vi hade när vi var på Skansen för att träffa alla julbloggarna och gud va härligt det var att äntligen få träffas! :) Det var länge sen jag var så nervös som jag var den dagen men allt släppte liksom när vi träffades, vilken lättnad! :) Skansen hade ordnat några helt makalösa timmar åt oss, så otroligt snälla och underbara människor!
 
Bloggarna som var där har skrivit ganska mycket detaljerat om vad vi gjorde så jag tänkte väl dra en kortare version så kan ni läsa hos dom om ni är nyfikna :) I alla fall så gick vi först till Julverkstaden där vi möttes av glögg och två stiliga damer som berättade hur man stöper ljus och vad man ska tänka på, självklart fick vi testa lite och så fick vi varsitt "skolljus" som dom kallar det och varsitt "bulljus", detta bulljus kommer ni få se i morgon och då kommer ni också förstå innebörden av namnet ;)
 
Efter ljusstöpningen vandrade vi runt på Skansen bland alla gamla och otroligt vackra byggnader, fick även se inspelningsplatsen för introt till julkalendern Tjuvarnas jul, myspys säger jag! Efter lite vandrande besökte vi glasblåseriet och jösses vilken vacker affär med otroligt vackra saker. Blev lite smått kär i julkulorna ^^
 
Vi lämnade den otroligt varma byggnaden och fortsatte ner mot restaurang Gubbhyllan där vi fick se hur man stoppar korv och Helena och Erika var tappra och gjorde ett försök dom också, otroligt duktiga var dom faktiskt, naturbegåvningar ^^ När den var klar fick vi provsmaka, dock inte dom som vi hade stoppat eftersom de måste ångas och kokas i flera timmar, men samma sort.
 
Sedan var det dags för några att åka hem med tåg och för oss andra som skulle vara kvar i Stockholm i några timmar till så åkte vi in till stan igen och drack lite goda drinkar och hade det supermysigt! Man ville liksom inte gå därifrån, ja jag hade i alla fall kunna sitta kvar och babblat i flera timmar till ;)
 
Och kolla bara vilka fina goodiebags vi fick! Vi fick Skansens egna senap och glöggkryddor, bulljus och skolljus och ett usb-minne med en mysig julvideo som de har knåpat ihop. Fick en otroligt vacker jul-löpare från Spira inredning, på Gubbhyllan fick vi egengjord glögg och korven som vi hade fått smaka där, från Apoteket fick vi deras ekologiska te och ekologiska kaffe, en underbar handcreme som luktar helt fantastiskt och en mascara, av Slöjddetaljer fick vi en julstämpel och vitt sidenband, från Blossa fick vi självklart glögg, och från Darling things fick vi den populära washitejpen :) Ja men ni ser ju, hur fantastiskt är inte det!
 
Och ännu mer fantastiskt!
Nu får du som läsare 10% rabatt hos Darling hings i deras webbshop när du uppger koden "Tomten" i kassan, giltigt fram till 2012-12-20. Ja men det är väl två tummar upp på den va? :D
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Helly

Kära Emelie! En fin första advent önskar jag dig. Ser fram emot bilden på ditt bulljus. Tack för påminnelsen, hade glömt bort det fina ljuset när jag gjorde bullar här om dagen.

2012-12-02 @ 09:37:14
URL: http://blogg.amelia.se/julhoshelena/
Postat av: Julbloggen. :)

Hej himla fin blogg! Vi julbloggar också, kika gärna in och lämna en komentar! :)

2012-12-02 @ 12:00:10
URL: http://www.christmasetc.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0