Browniecheesecake

Mmm... Jag älskar brownies. Vad är bättre än en riktig seg brownie och en god vän till sällskap? Oj, det är svårt att toppa. Jag har hittat det perfekta receptet ur en bok jag har, Browniecheesecake med pekannötter, åh, jag älskar pekannötter! Denna cheesecake kan vara ett alternativ att ha på Julafton om man inte orkar ställa sig och baka en tårta :)

Botten

250 g margarin, kylskåpskallt och tärnat
3 dl socker
3 och 1/3 dl vetemjöl
2/3 dl kakao

Fyllning

200 g mörk choklad av god kvalité
400 g färskost (inte den magra varianten)
2 ägg
Knappt 1 ½ dl socker
½ tsk vaniljextrakt
2 dl vispgrädde
50 g pekannötshalvor
Kakaopulver för pudring

Gör såhär:

Förvärm ugnen till 170 grader. Gör först bottnen:
Mixa smör, socker, mjöl och kakao i matberedare till en tjock smet.

Skeda över smeten i en smord form och pressa ner den mot bottnen till ett tjockt och jämnt lager. Ställ i kylen medan fyllningen görs i ordning.

Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och rör smeten slät. Låt svalna fem minuter.

Mixa färskost, ägg, socker och vaniljextrakt i matberedaren. Kör till en slät massa, skrapa ner smet från kanterna då och då.

Medan maskinen arbetar tillsätts grädden genom röret i locket, följt av den smälta chokladen. När smeten är homogen hälls den över bottnen i formen och ytan slätas ut. Strö slutligen över pecannötterna.

Grädda cheesecaken i ugnen i 40 minuter tills den precis hunnit stelna. Stäng av ugnsvärmen, men låt kakan stå kvar för att svalna utan att öppna luckan. Därefter tas den ut och ställs i kylskåpet i minst fyra timmar (helst över natten) innan den tas ur formen. Pudra kakao över kakan och servera.

Hittar tyvärr ingen bild på kakan men den ser helt underbar god ut!

Receptet är taget från boken Brownies, Blondies, Kladdkakor av Linda Collister.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0