Choklad- och pepparkaksmousse

Jag älskar chokladmousse och det kan jag äta hur mycket som helst av!
Godast är det när det är krossad choklad i så man har något att bita i :)

Här hittade jag en julig variant av chokladmousse, nämligen choklad- och pepparkaksmousse. Kanske kunde vara något för er alla som älskar pepparkakor? :) Receptet kommer härifrån.

Ingredienser:
20 pepparkakor
50 g smör
100 g mörk choklad, minst 50% kakao
2 dl grädde
2 äggulor
ca 1 msk pepparkakskrydda
1 dl kesella


Gör så här:
- Krossa pepparkakorna i matberedare eller i en mortel, blanda samman med smält smör. Fördela smulmassan i 6-8 mindre glas och ställ svalt en stund.


- Smält chokladen i vattenbad, rör ner en äggula i taget.

- Vispa grädden och blanda i kesella. Blanda ner gräddblandningen i chokladen lite åt gången.
 
- Smaksätt moussen med pepparkakskrydda.

- Spritsa moussen över pepparkakssmulorna och låt dem stå kallt i någon timme innan servering.



Kommentarer
Postat av: En Tomtenissa

mmm älskar chokladmousse! =) spännande recept som man kanske skulle testa nån gång..

2010-11-05 @ 10:47:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0